Alija-Tito?

Locked
palermo

#151 Re: Alija-Tito?

Post by palermo »

Hafis wrote:
palermo wrote:
Hafis wrote:E što vam sve neće pasti na um.
To bi isto bilo kao kad bih ja postavio temu tko je bolji glumac: Rile iz Vize za budućnost ili Jack Nicholson.... i onda ih počnemo k'o nešto uspoređivati :lol:
Nemoj Rileta ni Jacka, de ti hafizaga, Tita i Franceka
Ma daj. Ne znam za koga me držite, ali toliko zastranio nisam. Čovječe ja sam išao u III osnovnu, tj. OŠ Hamza Humo, najpartizanskija škola u BiH, dva su mi pretka na partizanskom groblju... Mislim ono što sam rekao gore za Aliju i Titu, vrijedi isto i za Franju i Titu. Smiješna tema.
Naravno da je smiješna tema.....

samo, šta misliš da bi bio odgovor hrvatskog nacionalnog korpusa....
Hafis

#152 Re: Alija-Tito?

Post by Hafis »

palermo wrote:
Hafis wrote:
palermo wrote: Nemoj Rileta ni Jacka, de ti hafizaga, Tita i Franceka
Ma daj. Ne znam za koga me držite, ali toliko zastranio nisam. Čovječe ja sam išao u III osnovnu, tj. OŠ Hamza Humo, najpartizanskija škola u BiH, dva su mi pretka na partizanskom groblju... Mislim ono što sam rekao gore za Aliju i Titu, vrijedi isto i za Franju i Titu. Smiješna tema.

Prava anketa...znači anonimna u potpunosti, a koja bi obuhvatila sve Hrvate rođene do 1980. (ovu ratnu i poratnu generaciju ne uzimam ozbiljno a i ne znaju tko je bio Tito)...da se vratim temi... sigurno je da bi Tito pobijedio Franju u omjeru 95/5%.
detroit-mercy

#153 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

palermo wrote:
Hafis wrote:
palermo wrote:
Nemoj Rileta ni Jacka, de ti hafizaga, Tita i Franceka

Ja mislim da je bilo neko istrazivanje/anketa u Hrvatskoj, ko je najznacajnija historijska/povijesna licnost. Podero ih Stari sviju ko krmaca masnu vrecu :mrgreen:
Haman2

#155 Re: Alija-Tito?

Post by Haman2 »

Nemoguca uporedba. Kakav Alija i kakvi bakraci?
Korisničkoime

#156 Re: Alija-Tito?

Post by Korisničkoime »

dr_Evil wrote:
Korisničkoime wrote:Alija je narpavio samo jednu dobru stvar.
Referendum.
On je nacinio prvi korak prema suverenosti i nezavisnosti BiH.
I to bi bilo to, oko svega ostalog je usrao motku.
Predvidjanja sukoba, strategije kod moguceg sukoba, priprme za sukob, izbora suradnika, postratnog razdoblje, politike SDA, usraso i sefa i stanicu ali ta jedna stvar ta odluka da se krene putem samostalnosti ta jedna stvar jer izuzetno vrijedna i bice vjerovatno pamcen samo po njoj budici da je njezina tezina i vaznost za BiH ogromna.
A realno i to je trebao da odradi kad su Tudjman i slovenci, ovako samo cekao i dao im sansu da se jos bolje spreme
Tacno medjutim on je mislim vagao da vidi sta ce uradit u HR i u SLO da ne leti prvi pred rudu sto bi se u narodu reklo.
Medjutim kao drzavnik morao je znati da ce biti rata il s jednim il s drugim il sa svima, da smo ostali u krnjoj Yugi morali bi i rat odnosno u agresiju sa Srbijom i CG protiv HR pored toga bi imali i rat kod kuce u srednjoj Bosni a pogotovo Hercegovini ne zato jer su kamenjari tako hrabri nego bi HR ucinila sve da dio rata prenese i u BiH pa makar u Hercegovinu da veze resurse JNA, ako idemo u samostalnost moralo mu je jasno biti da nas ceka sudbina HR, Vukovara i Knina.
Vec tu je usrao stvar da nije mislio dalje od sutra a to su dosljedno nasljedili svi u SDA da ne misle dalje od sutra i dalje od svoje fotelje i to zaostavstina Alije.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#157 Re: Alija-Tito?

Post by plain vanilla »

Hafis wrote: Prava anketa...znači anonimna u potpunosti, a koja bi obuhvatila sve Hrvate rođene do 1980. (ovu ratnu i poratnu generaciju ne uzimam ozbiljno a i ne znaju tko je bio Tito)...da se vratim temi... sigurno je da bi Tito pobijedio Franju u omjeru 95/5%.
Gore od Komsica predstavljas hrvatski narod :lol:
Ljuci

#158 Re: Alija-Tito?

Post by Ljuci »

Alija je legenda i on je dobio orden od iranskog Ajatollaha. Alija je klanjao a Tito nije jer nije bio musliman. Meni su preci muslimani.
Nadzornik

#159 Re: Alija-Tito?

Post by Nadzornik »

Ljuci wrote:Alija je legenda i on je dobio orden od iranskog Ajatollaha. Alija je klanjao a Tito nije jer nije bio musliman. Meni su preci muslimani.
Ja mislio ti vec klanjas u Banovicima kad ono... :-)
Korisničkoime

#160 Re: Alija-Tito?

Post by Korisničkoime »

plain vanilla wrote:
Hafis wrote: Prava anketa...znači anonimna u potpunosti, a koja bi obuhvatila sve Hrvate rođene do 1980. (ovu ratnu i poratnu generaciju ne uzimam ozbiljno a i ne znaju tko je bio Tito)...da se vratim temi... sigurno je da bi Tito pobijedio Franju u omjeru 95/5%.
Nakon ovog posta sumnjam da je uopste Hrvat :-D
plain vanilla

#161 Re: Alija-Tito?

Post by plain vanilla »

Korisničkoime wrote:
plain vanilla wrote:
Vidis da Komšić foruma :mrgreen:
Korisničkoime

#162 Re: Alija-Tito?

Post by Korisničkoime »

Razocaran sam, mislio sam da je nakon svih bosnjackih nacionalista forum dobio i jednog spacnog hrvatskog nacionalistu kad ono sad ovo, vjerovatno je "mućak" sto bi rahmetli Alija rekao.
Hafis

#163 Re: Alija-Tito?

Post by Hafis »

Korisničkoime wrote:
plain vanilla wrote:
Eh, tipično kalesijsko-kotlinsko razmišljanje.
Znači jedinu ekskluzivo za ljubav prema Titu ima prosječan Bošnjak, ako u međuvremenu nije zaokupiran velikobošnjačkim patrijotizmom ili turkofilijom.
A nama Hrvatima se zna - ako nisi za Franju, nisi ni Hrvat.
Čovječe, moj hrvatski narod je iznjedrio 90% osoba koje su bile na čelu antifašističkog pokreta u Jugi, pa ako hoćeš i Tita. I što ti tu nije jasno?

dobro, sad znam..ide šlager.-.-. red Pavelića, red Jasenovca, red Ahmića, red Dretelja
detroit-mercy

#164 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

Korisničkoime wrote:
plain vanilla wrote:
To ti je kad visis po zelenim forumima, htio ne htio ode u suru :mrgreen: .
Maraschino

#165 Re: Alija-Tito?

Post by Maraschino »

tema se primila
Hafis

#166 Re: Alija-Tito?

Post by Hafis »

detroit-mercy wrote:
Korisničkoime wrote:
plain vanilla wrote:
Stani stani. Ali i dalje mislim da je Franjo bio veća baja i dingospo od Alije. I to uvjerljivo.
Alija je na mojoj listi likova koji su obilježili zadnih 50 godina povijesti na ovim prostorima fenjeraš :)
Korisničkoime

#167 Re: Alija-Tito?

Post by Korisničkoime »

Dzabe se sad vadis moj @Hafise izletio si se.
Proda covjek gene kamene za saku šoldi, zavela ga svjetla Teherana.
detroit-mercy

#168 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
detroit-mercy wrote:
Korisničkoime wrote:
Stani stani. Ali i dalje mislim da je Franjo bio veća baja i dingospo od Alije. I to uvjerljivo.
Alija je na mojoj listi likova koji su obilježili zadnih 50 godina povijesti na ovim prostorima fenjeraš :)
Odkud sad to kad za Njofru nisi cuo da prije par godina :mrgreen:.
Ovo sad izvlakusa ako slucajno Kolinda i oni tvoji ne nalete na forum :mrgreen:
Hafis

#169 Re: Alija-Tito?

Post by Hafis »

Jebote, čovjek bio u NOB-u, general, diša FK Partizan.
U kojoj je antifašistiĆkoj regimenti aAlija bio kada je gorilo četeres i nekih?
Ja mislim, da mu se tad začela ideja o pisanju Islamske deklaracije, dok je sav pošten svijet tada bio oduševljen inernacionalizmom i sintagmom bratsvto-jedinstvo.

Vidiš, to je pravi Hrvat, ne da na svoje. A ne vaš Komšo :)
plain vanilla

#170 Re: Alija-Tito?

Post by plain vanilla »

detroit-mercy wrote: To ti je kad visis po zelenim forumima, htio ne htio ode u suru :mrgreen: .
Dos'o tobe :mrgreen:

Hafise, ne zamjeri. Sala mala :)
detroit-mercy

#171 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

plain vanilla wrote:
detroit-mercy wrote: To ti je kad visis po zelenim forumima, htio ne htio ode u suru :mrgreen: .
Dos'o tobe :mrgreen:

Hafise, ne zamjeri. Sala mala :)
Sto bi rekli kod nas, dozvo se :mrgreen:
Korisničkoime

#172 Re: Alija-Tito?

Post by Korisničkoime »

@Hafis
Znači jedinu ekskluzivo za ljubav prema Titu ima prosječan Bošnjak, ako u međuvremenu nije zaokupiran velikobošnjačkim patrijotizmom ili turkofilijom.
Čovječe, moj hrvatski narod je iznjedrio 90% osoba koje su bile na čelu antifašističkog pokreta u Jugi, pa ako hoćeš i Tita. I što ti tu nije jasno?

dobro, sad znam..ide šlager.-.-. red Pavelića, red Jasenovca, red Ahmića, red Dretelja
Sta tebi smeta Kalesija nije velegrad kao Livno al jebat ga.
Svi ti na celu antifasistickog pokreta su sramota roda svoga sta je s tobom nisi dobio naputnice iz stozera ili sta.
Ako nisi za Franju nisi Hrvat, svi pod jedan konac, jedan narod, jedna partija, jedan vodja, dokle je doslo sad te ja moram ucito hrvatstvu.
Pusti i Bosnje oni vole Titu jer je bio unitarista i majorizirao Hrvate i cinio zulum prema Srbima jebo je i Sulejmana velicanstvenog u tom pogledu.
Sto se tice tig groznih mjesta koje si naveo to nebi da komentiram.
Hafis

#173 Re: Alija-Tito?

Post by Hafis »

Korisničkoime wrote:@Hafis

Sta tebi smeta Kalesija nije velegrad kao Livno al jebat ga.
Svi ti na celu antifasistickog pokreta su sramota roda svoga sta je s tobom nisi dobio naputnice iz stozera ili sta.
Ako nisi za Franju nisi Hrvat, svi pod jedan konac, jedan narod, jedna partija, jedan vodja, dokle je doslo sad te ja moram ucito hrvatstvu.
Pusti i Bosnje oni vole Titu jer je bio unitarista i majorizirao Hrvate i cinio zulum prema Srbima jebo je i Sulejmana velicanstvenog u tom pogledu.
Sto se tice tig groznih mjesta koje si naveo to nebi da komentiram.
A jebo ga ti.
Znači - Alijin si fan. Pa gdje dirnuh u osinjak :cry:
Hafis

#174 Re: Alija-Tito?

Post by Hafis »

_Hoćemo li se mijenjati: Ja tebi Bespuća posudim a ti meni Deklaraciju, pa onda razmijenjujemo dojmove :)
detroit-mercy

#175 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:_Hoćemo li se mijenjati: Ja tebi Bespuća posudim a ti meni Deklaraciju, pa onda razmijenjujemo dojmove :)
Kratak je put od osobe za koju do skora niste culi do drzanja postera na zidu i sakupljanja znackica i salveta sa likom doticnog :mrgreen:
Locked