Kad je kasno za ljubav

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Xavier1

#151 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Xavier1 »

SaraFina wrote:
Xavier1 wrote:
SaraFina wrote:Ne, ne. Muškarci su do 60' u prednosti nad ženama kad pređu 30'.

Je li tako Xavi? :D
Pretjerujes. Muskarci od 30 su u prednosti u odnosu na zene od 30. Sa 60 je vec i muskarcima kasno.

Čuj kasno? Zar je moguće? :lol:
Za osnivanje porodice jeste kasno. Krajnje vrijeme za to je zenama sa 30-35 i muskarcima 35-40.
strucnjakdemagog

#152 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by strucnjakdemagog »

male_okice wrote:ja mislim da ljubav nema veze sa godinama. stavise moze se vise, iskrenije, ljepse voljeti kad si stariji nego kad si mladji.

u mladosti sve idealizujes, mozda se malo i pretvaras da se svidis nekome, pravis kompromise koji ti se mozda poslije obiju od glavu, dok sa godinama i iskustvom shvatas da smo svi samo ljudi, upoznas sebe, prihvatis sta si i prihvatis ko je ta druga osoba, zato mi je ta ljubav iskrenija stalozenija.

a strast koja iz toga proistekne je fantasticna. :)
:thumbup:
SaraFina

#153 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by SaraFina »

Cookie85 wrote:
SaraFina wrote:
Xavier1 wrote:
Pretjerujes. Muskarci od 30 su u prednosti u odnosu na zene od 30. Sa 60 je vec i muskarcima kasno.

Čuj kasno? Zar je moguće? :lol:
Ma nikad nije kasno :D

Ma to se on vadi. Neki dan je tvrdio da žena sa 30=60-togodišnjem muškarcu :D
alibaba_i_30_godina

#154 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by alibaba_i_30_godina »

strucnjakdemagog wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:A mene interesuje što si ti demagoŽe otvorio ovu temu kada ista već postoji od havera ti istog mišljenja ovdje pod dobro poznatim nickom Xavier?

Hoćeš da i ti postaneš popularan? :mrgreen:
Tema je ista za one koji površno razmišljaju. :wink:
Nije u pitanju površno razmišljanje, već skoro pa identični kriteriji koje obojica imate usađene u svojim glavama iz ko zna kojeg razloga.

Jedina razlika je što ti već imaš 40 godina, a on je još uvijek neizgrađena ličnost od 25 godina, pa ima vremena da nadođe i postane zreliji.
SaraFina

#155 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by SaraFina »

alibaba_i_30_godina wrote:
strucnjakdemagog wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:A mene interesuje što si ti demagoŽe otvorio ovu temu kada ista već postoji od havera ti istog mišljenja ovdje pod dobro poznatim nickom Xavier?

Hoćeš da i ti postaneš popularan? :mrgreen:
Tema je ista za one koji površno razmišljaju. :wink:
Nije u pitanju površno razmišljanje, već skoro pa identični kriteriji koje obojica imate usađene u svojim glavama iz ko zna kojeg razloga.

Jedina razlika je što ti već imaš 40 godina, a on je još uvijek neizgrađena ličnost od 25 godina, pa ima vremena da nadođe i postane zreliji.

Ako ima 25. U što sumnjam. Tu su negdje.
alibaba_i_30_godina

#156 Re: Kad je kasno za ljubav

SaraFina wrote:
HAVANA wrote:Meni je stari sega kad se zaljubi,a zaljubio se jedno 3 puta zadnjih 15 godina. :lol: Ko momcic,cvrkuce... :ruza: A 83 godine ima.

Sad si ove momke (Xavia i Demagoga) bacio u crnjak!
I ja sam svog tatu neki dan uhvatio sa ''drugaricom'' u gradu. :lol:

Lik '49 godište. :mrgreen: :izet:
SaraFina

#157 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by SaraFina »

SaraFina wrote:
HAVANA wrote:Meni je stari sega kad se zaljubi,a zaljubio se jedno 3 puta zadnjih 15 godina. :lol: Ko momcic,cvrkuce... :ruza: A 83 godine ima.

Sad si ove momke (Xavia i Demagoga) bacio u crnjak!
I ja sam svog tatu neki dan uhvatio sa ''drugaricom'' u gradu. :lol:

Auuuuuuu baš crnjak za "momke" :)))) s visokim kriterijima!
alibaba_i_30_godina

#158 Re: Kad je kasno za ljubav

SaraFina wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: I ja sam svog tatu neki dan uhvatio sa ''drugaricom'' u gradu. :lol:

Kud napisah ovo gore ... sada će morati revidirati one kriterije koje su uspostavili. :lol:
Cookie85

#159 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Cookie85 »

SaraFina wrote:

Kud napisah ovo gore ... sada će morati revidirati one kriterije koje su uspostavili. :lol:
Sad ce da bace nove formule, kriterije, liste... eto belaja.. ne znam sto im to uradi alibaba, nisi fer, vidis da se bore ko lavovi i ne mogu nista. :D :D

Najbolje daj im kontakt od tvog starog pa nek ih malo posavjetuje :D :D
SaraFina

#160 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by SaraFina »

Cookie85 wrote:
SaraFina wrote:

Sad ce da bace nove formule, kriterije, liste... eto belaja.. ne znam sto im to uradi alibaba, nisi fer, vidis da se bore ko lavovi i ne mogu nista. :D :D

Kurs neki neka organizira njegov stari i Havanin :D
Kako naći ljubav i ženu "VRIJEDNU" braka. :lol:
Billy The Pljuc

#161 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Billy The Pljuc »

"Poslušaj zato savet što će ti čiča dati"

NIKAD
shmizlica

#162 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by shmizlica »

male_okice wrote:ja mislim da ljubav nema veze sa godinama. stavise moze se vise, iskrenije, ljepse voljeti kad si stariji nego kad si mladji.

u mladosti sve idealizujes, mozda se malo i pretvaras da se svidis nekome, pravis kompromise koji ti se mozda poslije obiju od glavu, dok sa godinama i iskustvom shvatas da smo svi samo ljudi, upoznas sebe, prihvatis sta si i prihvatis ko je ta druga osoba, zato mi je ta ljubav iskrenija stalozenija.

a strast koja iz toga proistekne je fantasticna. :)
istina :)
alibaba_i_30_godina

#163 Re: Kad je kasno za ljubav

SaraFina wrote:
Cookie85 wrote:

Kurs neki neka organizira njegov stari i Havanin :D
Kako naći ljubav i ženu "VRIJEDNU" braka. :lol:
Ma ovom mom stručnjaku je to samo djevojka, nisu u braku. Ako se to može u tim godinama nazvati djevojkom i momkom. :lol:

Džaba im formule...eno polako počinju i da vrijeđaju izgleda. :roll:
Cookie85

#164 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Cookie85 »

alibaba_i_30_godina wrote: Ma ovom mom stručnjaku je to samo djevojka, nisu u braku. Ako se to može u tim godinama nazvati djevojkom i momkom. :lol:

Oni ko zene, kad ne znaju sta ce, odmah napadaju i vrijedjaju :D

Napad je najbolja odbrana :)
alibaba_i_30_godina

#165 Re: Kad je kasno za ljubav

Cookie85 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Ma ovom mom stručnjaku je to samo djevojka, nisu u braku. Ako se to može u tim godinama nazvati djevojkom i momkom. :lol:

Reklo bi se da su počeli da zvocaju. Tamo smo negdje na drugoj temi o tom već počeli raspravljati. :lol:
pijo_zoljo

#166 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by pijo_zoljo »

Cookie85 wrote:

eeeeee moj ti

ne znaju oni da se sve to vraća i sve se plaća, da im je da provedu sve al za kuće bih ja nevinu....

S kim si takav si i tako će te potrefit....
Tomahawk11
Globalni moderator

#167 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Tomahawk11 »

Đes, pijo :D
Cookie85

#168 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Cookie85 »

Cookie85 wrote:

Reklo bi se da su počeli da zvocaju. Tamo smo negdje na drugoj temi o tom već počeli raspravljati. :lol:
Kad ovako vidim kako zvocaju ko kakva babe na prozoru sto stoje i imaju na sve komentar, nekad me prosto stid sto sam musko :( :D
Cookie85

#169 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Cookie85 »

pijo_zoljo wrote: eeeeee moj ti

ne znaju oni da se sve to vraća i sve se plaća, da im je da provedu sve al za kuće bih ja nevinu....

Uh pa ti su najgori, ja bih da jebem, ali zenio bih nevinu :D :)

Jos u danasnjem vremenu, gdje vise nije taboo tema sex (mozda po nekim zadrtim selima) :)
pijo_zoljo

#170 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by pijo_zoljo »

Tomahawk11 wrote:Đes, pijo :D
ooo
đes okano
Tomahawk11
Globalni moderator

#171 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Tomahawk11 »

pijo_zoljo wrote:
Tomahawk11 wrote:Đes, pijo :D
ooo
đes okano
kakoe
Cookie85

#172 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Cookie85 »

SaraFina wrote:Obični šovinista koji na malo šale ide ponižavati. A ovamo kuka ne može žene naći sa 40. Pa gdje ćeš bolan i naći kad si takav. :D

Do smrti ćeš dreždati demagoŽe na društvenim mrežama :D

I zbrajati.. tamo 5 bodova plus a ovamo 10 minus :(
Hajd sto ce on biti sam, nego da mi je vidjeti tu tabelu sa bodovima ili formule , kakav god nacin bodovanja imaju :D
pijo_zoljo

#173 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by pijo_zoljo »

Cookie85 wrote:
pijo_zoljo wrote: eeeeee moj ti

Uh pa ti su najgori, ja bih da jebem, ali zenio bih nevinu :D :)

Jos u danasnjem vremenu, gdje vise nije taboo tema sex (mozda po nekim zadrtim selima) :)

Možda jedino tamo i nađu....
exliberal-ex

#174 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by exliberal-ex »

strucnjakdemagog wrote:
exliberal-ex wrote:Prvo sta je definicija ljubavi ?

Ja se sjecam davno prije rata kad je jedan tip pricao pred starijom generacijom kako on voli svoju djevojku, haman ona ludi za njim...
gleda ga jedan od ucesnika ( pokojni sad) i pita ga:
"jel ti znas sta je ljubav?"
"naravno da znam"
"jel ti prdnes pred ovom tvojom?"
" ne ja izadjem na balkon ili odem u wc"
"e pricaj mi o ljubavi kad prdnes pod jorganom a ona se pokrila preko glave" :lol: :lol: :lol:

I dan danas se nasmijem kad se sjetim tog dogadjaja i njegove face ali sad kao stariji ciko koji se ozenio kasno razumijem cijeli smisao razgovora.
Kad si mlad ( govorim sa muske strane) razmisljas ocima i kitom...kad ostaris pocnes da primjecujes neke druge stvari koje ti kao mladom nisu ni na pamet padale...jel te gospoja doceka sa kafom, dal se ususka pored tebe na kaucu kad gledate film, jel ti ugrije krevet ( ili ti odes da ugrijes njoj) jel ti nedostaje kad spavas pa vidis da je nema pored tebe...jel mozes da sjedis pored nje i sutis sat vremena, pijes kafu citas novine ili knjigu i perfektno si miran i zadovoljan....te stvari su ljubav...barem za mene...

i nikad nije kasno, jedino sto ja uvijek kazem ovim sto su slobodni...malo se pomaknite, dajte malo mjesta nek druga osoba pridje...nikad se nezna

E pa to je ljubav.
Ali ti si to sve fino tempirao, odnosno složile su ti se neke stvari da tu osobu upoznaš u zrelim godinama kad si u stanju da je prepoznaš.
Ja recimo osjećam da još nisam sreo osobu koja bi meni savršeno odgovarala, koja bi me najbolje razumjela. Zapravo možda sam je i sreo, ali je nisam upoznao do te mjere da shvatim da je to ona. Možda nam je fizički izgled prepreka, ne da smo jedno drugom ružni, već nismo privlačni do momenta kada bi se upustili u neko muvanje. Hoću da kažem da ta moja nepronađena ljubav može biti djevojka koju poznajem iz viđenja, srećem je tu i tamo, možda se i pozdravimo, pomislim kako je simpatična... Ali već nakon 10-ak min. zaboravim na nju. Naravno, možda sam i ja njoj simpatičan i možda razmišlja o meni tih nekih 10-ak minuta dok sjedim ispred nje u komercijali (karikiram).
Vjerovatno bi muškarcima mnogo pomoglo kad bi znali da tumače te neke ženske znakove, ali ja sam u tome truba.

Strucnjak jedan savjet sa moje strane.
Napravi sebi listu kakvu bi zenu zelio da imas pored sebe..po tvojoj zelji.
Kad to uradis onda odbaci 60 % pa pogledaj sta ti je ostalo.
Ja kad sam bio mladji isto sam tako razmisljao, moja idealna zena bi bila malecka, mrsava, sam malim grudima i dupetom, plavusa, ona sto prati modu, da je aktivna i avanturisticki nastojena...mimo standarnih normi.
Kakva mi je gospoja...od sve te liste je samo mala i malo avanturiskicki nastrojena….ali mi bolje lezi nego gore opisana ( a imao sam curu koja je bila takva…
Zato ako vidis neku simpaticnu, jebiga budi musko pozovi je na kafu, mozda ces skontat da iako nije po tvojim kriterijima ima lijep osmjeh, pametne oci...fine ruke...znas kako kazu ako nepitas neces ni dobit :D
alibaba_i_30_godina

#175 Re: Kad je kasno za ljubav

exliberal-ex wrote: Zato ako vidis neku simpaticnu, jebiga budi musko pozovi je na kafu, mozda ces skontat da iako nije po tvojim kriterijima ima lijep osmjeh, pametne oci...fine ruke...znas kako kazu ako nepitas neces ni dobit :D
a-a...ne može. ako puši džaba joj sve. jer to je odmah zlo. navraća na druge teške osobine.

kako može imati lijep osmijeh? zar zubi ne bi trebali da su žuti ako već dimi? :oops:
Post Reply