Nevin ili iskusan moskarac, koga radije ????

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Savrseno Dupence

Post by Savrseno Dupence »

mr_orange wrote:
hananah wrote:....bla, bla, bla...da je valjao vec bi bio upotrebljen i naucen.....bla, bla, bla...
Da si ti valjala, do sad bi se udala!
hananah wrote:mr orange ja ne zelim da se udam niti sam kad zeljela, pa valjala ili ne valjala po tvom mahalskom kriteriju, boli me briga sta ti i sitne duse slicne tebi mislite

:( :( :zzzz: :zzzz: :zzzz: :-) :lol: :-) :lol: :-)
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 23:06, edited 1 time in total.
hananah

Post by hananah »

Mr orange, ako pazljivije procitas - nasla sam iskusnog, trazila i nasla ali ne u mnozini (koju ti upotrebljavas) nego u jednini koju sam nasla. A sad je to druga stvar sto mi je ovako lijepo i sto ne zelim da se udam. Papir ne znaci nista ako se dvoje vole, razumiju, postuju. Ako ti uopce znas sta znace ti pojmovi jer ako ne postujes svoga sugovornika i ako iz konteksta izvlacis nesto sto nema blage veze, pogotovo ako ti sudis o nekome nicim izazvan to govori vise o tebi a ne o tvome sugovorniku.
I ne znam uopce zasto se ti i petljas u moj zivot dajuci mi te savjete o skenderiji i sljedecoj deceniji. Sto se mene tice nisi "ugrozen" jer ja volim iskusne mr orange a cim me ti tako iznapada ocigledno je hm, da si daleko od toga :D
Last edited by hananah on 22/06/2005 00:31, edited 1 time in total.
Dezze

#154 Re: Nevin ili iskusan moskarac, koga radije ????

Post by Dezze »

El-bosniaco wrote:cure kad hocete da se udajete i ozbiljno mislite na brak dali bi ste radije uzeli nevinog muskarca ili onog koji je promijenio Bog zna koliko u krevetu prije , i recimo da su i nevini i iskusni iste ljeopte otprilike mislm da su obadvoje fini na oci

ja znam sigurno da 90% muskaraca ili vise bi voljeli ozeniti nevinu

ja licno kad bi mogo da biram nevinu manje lijepu i jednu sto je promijenila muskaraca a da je fina i lijepa i seksi uzeo bi manje finu ali nevinu , jer ja kad posmislim kad legnem na vece sa zenom i pocnem kontati skim je ona bila prije mene onda bi mi se smucilo, kad pomislim da je mozda imala jednog ili vidhe muskaraca a da mi bude majka moje djece, ne hvala.

ja licno imam mogucnost da imam sex samo da hocu ali necu prije braka mada mi nekad dodje da glavom od muka udaram od zid koliko mi je stalo do toga ali trpim do braka to sam odlucio u nadi da cu i ja nacu neku curu koja je ko i ja :D mada teska su vremena sad nikad se nezna

za mene je brak svetinja u tu treba da momak i cura imaju sex a ne prije braka jer ja vjeujem da je ljubav veca ako ti je prvi put da imas sex u brak kad znas da ti je prva , barem ja tako mislim.
Uh, ima ja jarana koji je istopricao kako ceka, iz vjerskih razloga. Medjutim, kad se prvi put docepao djevojke..... :x :x Jadnica nije znala sta ju je snaslo.

Ja mislim da je bolje da imas iskustva. Zasto!? Pa, IZUZETNO JE VAZNO da znas kako da zadovoljis svoju zenu u krevetu, jer ce ti kad-tad pobjeci.
(s razlogom, ipak joj ne mozes zadovoljiti jednu od osnovnih ljudskih potreba).

A, dvoje se moraju i u sexu naci, ne samo na emocionalnoj razini, ili intelektualnoj. Znam svi da su vazni interesi, pa samim time i isti interesi u sexualnom zivotu. E, zamisli ti se ozenis, niste nikad spavali (nesto mi se cini da si fin momak, pa ne mogu da koristim one zesce izraze :) ). Spavate tek nakon vjencanja i skontate nakon 2, 3 mjeseca da nikako niste jedno za drugo. Imate razlicite preference u krevetu. Sta tad!? Da ostanete zajedno, ne ide. Jedan od kljucnih doijelova vaseg zivota ne funkcionise. Da se razvedes, ne bi, jer ti je brak svetinja.....
Mozda mozes naci (dobar) kompromis: Recimo, ako si sa djevojom zajedno dugo, hocete da se vjencate, odlucite se da spavate, da malo probate...da ne kupujete macka u vreci. Ipak, ovo je jedan iznimno bitan nacin komuniciranja u vezi, zato dobro razmisli.

A to kako vjera na to gleda, mozda bi s etrebao malo raspitati ZASTO to vjera zabranjuje, ili je zabranjivala....Onda ce ti biti lakse, vjeruj mi! (Btw, ja nemam tih problema, sa vjerom mislim. Cak stavise, VJERUJEM U DOBAR SEX). :D :D :D
mr_orange

Post by mr_orange »

hananah wrote:Mr orange, ako pazljivije procitas - nasla sam iskusnog, trazila i nasla ali ne u mnozini (koju ti upotrebljavas) nego u jednini koju sam nasla. A sad je to druga stvar sto mi je ovako lijepo i sto ne zelim da se udam. Papir ne znaci nista ako se dvoje vole, razumiju, postuju. Ako ti uopce znas sta znace ti pojmovi jer ako ne postujes svoga sugovornika i ako iz konteksta izvlacis nesto sto nema blage veze, pogotovo ako ti sudis o nekome nicim izazvan to govori vise o tebi a ne o tvome sugovorniku.
Taj papir ne znaci nista tebi, ali on znaci itekako, jer oznacava pripadnost dvije osobe jedne drugoj. Kod kuje je normalno da je zaskoci bilo koji pas kad mu se hoce, ali kod ljudskih bica takvo nesto nije uredu i smatra se nemoralnim, ili bi bar trebalo. A taj papir isto tako znaci tvojoj djeci ako ne tebi, jer ih onda niko ne smatra kopiladima, i imaju pravo da naslijede imovinu od svojih roditelja. Uh, :x rekoh necu nasjesti, ali si maher stvarno :D .
hananah

Post by hananah »

orange ako nema papira tj ako je vanbracna zajednica to ne znaci da je neko na "izvolite", to je jedno, a drugo, o kakvoj ti djeci pricas? Kad budem htjela djecu naravno da cu se udati. Ako budem htjela djecu, naravno. No moras shvatiti da ne zele svi brak i djecu. Ja spadam u tu kategoriju - za sad. Kad to pozelim onda cu se i udati. Za sad mi je sasvim fino ovako.
p.s. a sto se tice nasljedstva jesi li ti cuo za oporuku (testament)
mr_orange

Post by mr_orange »

S tobom se fakat ne vrijedi raspravljati. Hajde zdrao. 8)
hananah

Post by hananah »

Jest vala orange, ti bi se zenio zeni se vala, meni se ne udaje i cemu rasprava. Svako ima pravo na svoje. Je li te hranim? Oblacim? Hranis li ti mene? Oblacis li me? E o tom se radi, ja ne trpim da mi iko "soli" pamet, niti podnosim malogradjanstinu a jos manje stereotip. Meni ovako fino, tebi tako fino. Ne vidim u cemu je problem osim sto ti ne dozvoljavam recenicu "da si valjala udala bi se" ne samo meni nego bilo kome, jer je to tipicno mahalski, a mahale se jezim :( jer svako kreira svoj zivot i zivi ga onako kako zeli i to tako treba da bude osim ako svojim nacinom zivota ne ugrozava druge. A ja ne vidim da ikog ugrozavam time sto ne zelim brak i djecu.
mr_orange

Post by mr_orange »

hananah wrote:Jest vala orange, ti bi se zenio zeni se vala, meni se ne udaje i cemu rasprava. Svako ima pravo na svoje. Je li te hranim? Oblacim? Hranis li ti mene? Oblacis li me? E o tom se radi, ja ne trpim da mi iko "soli" pamet, niti podnosim malogradjanstinu a jos manje stereotip. Meni ovako fino, tebi tako fino. Ne vidim u cemu je problem osim sto ti ne dozvoljavam recenicu "da si valjala udala bi se" ne samo meni nego bilo kome, jer je to tipicno mahalski, a mahale se jezim :( jer svako kreira svoj zivot i zivi ga onako kako zeli i to tako treba da bude osim ako svojim nacinom zivota ne ugrozava druge. A ja ne vidim da ikog ugrozavam time sto ne zelim brak i djecu.
Izvini ali to je bio samo komentar na tvoju izjavu ''da je normalan imao bi odnos do tih godina''. Eto mahalasice, pojedi se sad. :P
Last edited by mr_orange on 22/06/2005 00:59, edited 2 times in total.
Dezze

Post by Dezze »

mozda jednostavno ciko ne moze.... hehehe, tek onda ne valja :D
MoHiKaNaC

Post by MoHiKaNaC »

El-Bosniaco

postujem tvoju odluku....u neku ruku joj se i divim....ali ne mogu a da ne steknem dojam da su ti razlozi za apstinaciju sasvim pogresni....kao da sam sebi dokazujes da to mozes....a to nije dovoljno da bi propustio blagodat zvanu SEX

haugh!

p.s.
nisi ti nenormalan ko sto mnogi misle....samo naprijed!
Last edited by MoHiKaNaC on 22/06/2005 01:13, edited 1 time in total.
Toozla

Post by Toozla »

...ja sta uradiste od zabavne teme... :(
:D
digger

Post by digger »

Zao mi je sto ulijecem pred kraj--interesantna tema--i samo sam uspio da procitam zadnjih nekoliko komentara.

Iskustvo ili ne?

Neko spomenu kako sa iskustvom mozes "uciti" drugoga i da je iz tog razloga iskustvo dobro. Well, iskustvo je predivno iz bilo kakvih razloga! Tu nema sta da se prica.

Ali... oni koji vjeruju i cine sve da oboje budu nevini prije braka, mozda grijese. Ne samo sto su propustili divno doba i momente koji im se ne mogu vratiti, nego iz velike mogucnosti da brak ne uspije a posebno na seksualnoj osnovi. Sta ako se jedan pokaze veoma malo zainteresovan ili je seksualno iskompleksiran a drugi partner nije? Jedan ce se kada-tada naci razocaran, a kada je Fata razocarata..... Ako su se vec odlucili na brak i imaju povjerenja u karakter partnera, cemu cekati da im neko izda papir?

Dakle, mislim da bi bilo bolje da su oboje bili seksualno aktivni prije braka.

Glavne poente odlaganja seksa su (a) od straha kod djevojke da ne ostane u drugom stanju, i (b) sta ce carsija/familija da kaze. Cini mi se da je mirci negdje napisala:
Za vrijeme seksa, amerikanka vice: Oh, oh, go baby, go...more...
Kod nasih: Bogati pazi da mi mati ne sazna.

Well zemske, navucite carsiji prezervative preko glave i uzivajte! A ako je neki muski ovdje komentarisao da ne zeli da ima sex prije braka, DON'T YOU EVER TALK TO ME AGAIN!
himmler

Post by himmler »

pitanje za El-Bošnjaka.
Dali ti to radis mislis izbjegavas sex prije braka iz nekog vjerskog ubjeđenja, il iz neke tradicije? Ili ti je to samo neka tvoja samovoljna odluka?

ps: zene koje su dale svoju cast i morla ne treba zenit ako ima onih koje to nisu.bludnici su za bludnike cedni su za cedne!!!
mislim da je ovo posteno?

himmler
El-Vedex

Post by El-Vedex »

himmler wrote:pitanje za El-Bošnjaka.
Dali ti to radis mislis izbjegavas sex prije braka iz nekog vjerskog ubjeđenja, il iz neke tradicije? Ili ti je to samo neka tvoja samovoljna odluka?

ps: zene koje su dale svoju cast i morla ne treba zenit ako ima onih koje to nisu.bludnici su za bludnike cedni su za cedne!!!

himmler
Jes vala . . . :)

Nego znash shta I ja bi rekao da apstinencija ima smisla samo i religiskih razloga . . . Ono ako vjerujesh u "onaj" vjechni svijet, onda razumjem . . .

Iako prav za prav i Ja vjerujem u Onaj svijet i u Boga ali eto jebaji ga . . . Otelo se . . . prvi put ja sebi reko Boze me oprosti nece se ponoviti , al i dan danas se ponavlja . . . i ukoliko ovo shto kucam ovdje ima smisla rekao bih da ono prvi put ima nekog znachaja za stabilan seksualni i drushtveni zivot . . . Vjerovatno . . . Chisto zbog subjektivnih razloga. Ali ja to sigurno necu nikad saznat.

Jedino mi je zao shto nema onog drhtaja u stomaku ko nekad dok sam gledao listove nogu i obrise bedara svoje Udate komshinice . . . Zbog koje sam prosuo dosta produktivne sperme . . . Jednostavno chovjek bez nekog suzdrzavanja odlazi sve dublje i dublje istrazuje i tako to . . . Jedino ako nisi neki drvosjecha pa mozesh citav zivot udarati na isti nachin istim intenzitetom . . .
Meni je jednostavno zao shto nema onog treperenja onog uzbudjenja koje dolazi negdje iz predjela stomaka ako se dobro sjecam . . . ko zna odakle je dolazilo ali ga vishe nema . . . :) Moglo je i bez predigre . . . Pih , A danas . . . Danas . . . Ma bice da je ono slabom kurcu i dlaka smeta . . . he he . . .

Shto se zanese u ove kasne sate . . . Eto da ga imam gdje nebih ovdje pricho gluposti . . .

U svakom sluchaju podrzavam sva opredjeljenja mada . . . Meni eto nemora biti nevina , a ako ima gdje koja nevine , nebih bio ni protiv vala chisto zbog njenog ushicenja . . .

Pozdrava
the_stick

Post by the_stick »

hananah wrote:Smatram takodjer da je svaki muskarac koji ima vise od 24 godine a nema pojma vjerovatno ili neki vjerski fanatik ili totalni nesposobnjakovic ili je ruzan ili ima neku falinku jer je totalno nezdravo i glupo imati vise od 24 godine a nemati pojma, znaci tom nesto fali.
hananah wrote:Sretna i spretna
Ali ipak Prolaznik ima pravo, ne treba nikoga ko ima drugacije misljenje i shvatanja ismijavati. Svako ima prava izbora i kreiranja svog zivota bez da mu neko drugi soli pamet.
Ja volim iskusnog ali nikad necu osuditi one koji se cuvaju za brak. Meni je sex jako vazan a brak izuzetno nevazan sto ne znaci da je tako slucaj kod svakog.
pa dobro... koje je sada od ovo dvoje???? nesta si mi plaho neodlucna za svojih 37 godina...

helem... citajuci ovako ovaj topic, dodjoh do sljedecih zakljucaka....

10 things why you shouldn't marry a virgin

1. copa nos pred rajom
2. pokvarena je osoba
3. ne zna jaje na oko napraviti
4. vjerski je fanatik (jer niko ne moze biti samo vjernik.. ili se ne pridrzavas ni jedne vjere ili si fanatik)
5. ne moze zadovoljiti partnera (jer ako nije stekla iskustvo prije braka, nema sanse da ga stekne u braku)
6. kad tad ce se odluciti na prevaru (zivot zove)
7. glupa je i neobrazovana
8. djeca ce vam biti glupa i ostat ce neobrazovana
9. ruzna je ili joj nesta drugo fali
10. (i napokon) totalno je nesposobna (u svakom pogledu)

gore navedeno vazi i za cure i za muskarce....

ja se potpuno slazem sa ljudima koji kazu da nevinost ni posto ne smije biti jedini kriterij pri stupanju u brak... ali, to ne znaci da to ne moze biti glavni kriterij... jel neki problem imati ovakve kriterije...

covjek se cuva za brak, dakle glavni mu je kriterij da mu i zena udje u brak sacuvana... znaci napravio je eliminaciju, i sada ide dalje... eh, zelio bih da je uz to lijepa, pametna, obrazovana, ambiciozna....

jel ima neki problem ovdje?? ili vi smatrate da nema toliko nevinih cura da bi medju njima nasao jednu koja ima i sve ostale kvalitete?? ili pak smatrate da joj nevinost automatski iskljucuje mogucnost da ima bilo kakve druge kvalitete???
(ovo je pitanje direktno za miss.meli i hannah ali i sve ostale)

ako je covjek ovdje napisao da zeli nevinu curu, nije rekao da je to i jedini kriterij... jednostavno je ogranicio temu na to 'da li vam je bitno i koliko vam je bitno da li je ili nije momak/cura nevin/a...' svi se vi pravite prosvijetljeni i tolerantni, a evo za manje od 24 sata se skupilo 200 postova uvreda, ismijavanja i provokacija... sve zato sto covjek ima drugacije misljenje od vecine... tuzna je ta tolerancija sa dometom do prve osoba koja drugacije razmislja..

......

toliko za sada...
Dezze

Post by Dezze »

the_stick wrote:
hananah wrote:Smatram takodjer da je svaki muskarac koji ima vise od 24 godine a nema pojma vjerovatno ili neki vjerski fanatik ili totalni nesposobnjakovic ili je ruzan ili ima neku falinku jer je totalno nezdravo i glupo imati vise od 24 godine a nemati pojma, znaci tom nesto fali.
Ali ipak Prolaznik ima pravo, ne treba nikoga ko ima drugacije misljenje i shvatanja ismijavati. Svako ima prava izbora i kreiranja svog zivota bez da mu neko drugi soli pamet.
Ja volim iskusnog ali nikad necu osuditi one koji se cuvaju za brak. Meni je sex jako vazan a brak izuzetno nevazan sto ne znaci da je tako slucaj kod svakog.
pa dobro... koje je sada od ovo dvoje???? nesta si mi plaho neodlucna za svojih 37 godina...

1. copa nos pred rajom
2. pokvarena je osoba
4. vjerski je fanatik (jer niko ne moze biti samo vjernik.. ili se ne pridrzavas ni jedne vjere ili si fanatik)
5. ne moze zadovoljiti partnera (jer ako nije stekla iskustvo prije braka, nema sanse da ga stekne u braku)

ja se potpuno slazem sa ljudima koji kazu da nevinost ni posto ne smije biti jedini kriterij pri stupanju u brak... ali, to ne znaci da to ne moze biti glavni kriterij... jel neki problem imati ovakve kriterije...

covjek se cuva za brak, dakle glavni mu je kriterij da mu i zena udje u brak sacuvana... znaci napravio je eliminaciju, i sada ide dalje... eh, zelio bih da je uz to lijepa, pametna, obrazovana, ambiciozna....

jel ima neki problem ovdje?? ili vi smatrate da nema toliko nevinih cura da bi medju njima nasao jednu koja ima i sve ostale kvalitete?? ili pak smatrate da joj nevinost automatski iskljucuje mogucnost da ima bilo kakve druge kvalitete???(ovo je pitanje direktno za miss.meli i hannah ali i sve ostale)

ako je covjek ovdje napisao da zeli nevinu curu, nije rekao da je to i jedini kriterij... jednostavno je ogranicio temu na to 'da li vam je bitno i koliko vam je bitno da li je ili nije momak/cura nevin/a...' svi se vi pravite prosvijetljeni i tolerantni, a evo za manje od 24 sata se skupilo 200 postova uvreda, ismijavanja i provokacija... sve zato sto covjek ima drugacije misljenje od vecine... tuzna je ta tolerancija sa dometom do prve osoba koja drugacije razmislja..

......

toliko za sada...
Moj odgovor je prije svega da ima nevinih cura. nije u tome stvar. Medjutim, vrlo lako moze biti problem ako se kao glavni kriterij uzima nevinost. To je jako povrsno i bojim se da u tom braku nece biti srece. (Onda se kao dobar kriterij moze uzeti boja kose, velicina sisa, velicina dupeta....zene mogu traziti ISKLJUCIVO muza sa 20cm, sa velikim stomakom ili bez, zavisi ko sta voli). Ovi kriteriji nisu losi ako se trazi partner samo za jednu noc. Zelis samo fizicko zadovoljstvo. Bujrum! Ali da sa osobom provedes zivot zbog velicine trece noge ili da li ta cura ima probusenu opnu ili ne.....to je jaaaako povrsno za mene.

Pitas da li znaci da nevinost iskljucuje kriterije. Odgovor zavisi od toga sta svaka osoba za sebe trazi. Cinjenica da je neko nevin i da ne zeli sex prije braka govori mnogo o toj osobi (ne samo kad se zeli posexati). Znaci, ako ja hocu nevinu, to znaci da vjerovatno hocu religioznu, mirnu, konzervativnih pogleda na zivot, neku kojoj sex nije toliko vazan u zivotu.... Hocu da kazem da trazenje nevine djevojke pokazuje da covjek zeli kvalitete koje ta nevinost nekako kao sa sobom nosi. Zato, oni koji nadju nevinu, i zele je, vjerovatno ce biti zadovoljni. Oni koji ne zele nevinu, ne bi vjerovatno bili zadovoljni ni sa ostalim osobinama i intersima te djevojke. Ja znam da ja ne bih.

Nego, el bosniako, i sam kazes da ti je nekad tesko izdrzati. Sto se mucis onda? Sex je prirodan. Nema tu nista lose. A mislim da bi te bolje mogla zadovoljiti neka iskusna (ne mora znaciti da je kurva), nego neiskusna. Nije sex samo vista ga.....

Citas li barem sta o sexu???
fokke wulf

Post by fokke wulf »

Dezze wrote:
the_stick wrote:

1. copa nos pred rajom
2. pokvarena je osoba

jel ima neki problem ovdje?? ili vi smatrate da nema toliko nevinih cura da bi medju njima nasao jednu koja ima i sve ostale kvalitete?? ili pak smatrate da joj nevinost automatski iskljucuje mogucnost da ima bilo kakve druge kvalitete???(ovo je pitanje direktno za miss.meli i hannah ali i sve ostale)

......

toliko za sada...
Moj odgovor je prije svega da ima nevinih cura. nije u tome stvar. Medjutim, vrlo lako moze biti problem ako se kao glavni kriterij uzima nevinost. To je jako povrsno i bojim se da u tom braku nece biti srece. (Onda se kao dobar kriterij moze uzeti boja kose, velicina sisa, velicina dupeta....zene mogu traziti ISKLJUCIVO muza sa 20cm, sa velikim stomakom ili bez, zavisi ko sta voli). Ovi kriteriji nisu losi ako se trazi partner samo za jednu noc. Zelis samo fizicko zadovoljstvo. Bujrum! Ali da sa osobom provedes zivot zbog velicine trece noge ili da li ta cura ima probusenu opnu ili ne.....to je jaaaako povrsno za mene.

Pitas da li znaci da nevinost iskljucuje kriterije. Odgovor zavisi od toga sta svaka osoba za sebe trazi. Cinjenica da je neko nevin i da ne zeli sex prije braka govori mnogo o toj osobi (ne samo kad se zeli posexati). Znaci, ako ja hocu nevinu, to znaci da vjerovatno hocu religioznu, mirnu, konzervativnih pogleda na zivot, neku kojoj sex nije toliko vazan u zivotu.... Hocu da kazem da trazenje nevine djevojke pokazuje da covjek zeli kvalitete koje ta nevinost nekako kao sa sobom nosi. Zato, oni koji nadju nevinu, i zele je, vjerovatno ce biti zadovoljni. Oni koji ne zele nevinu, ne bi vjerovatno bili zadovoljni ni sa ostalim osobinama i intersima te djevojke. Ja znam da ja ne bih.

Nego, el bosniako, i sam kazes da ti je nekad tesko izdrzati. Sto se mucis onda? Sex je prirodan. Nema tu nista lose. A mislim da bi te bolje mogla zadovoljiti neka iskusna (ne mora znaciti da je kurva), nego neiskusna. Nije sex samo vista ga.....

U principu se fragmentalno slažem sa svim mišljenjima koja su ovde navedena,svako im za i protiv.
Stvar je ljudskog izbora.
Ali ljudi,pa jebite ga,stvarno sam se ismijao ovim raspravam ko "iskusan" i "neiskusan/sna".
Šta zapravo znači iskustvo toliko je li potreban kao ono u oglasima za posao "min.3 godine staža" ili možda i za to trebe fakultet.
Da se razumijemo,meni je 31.godina,i imao sam djevojaka u životu s kojima sam imao odnose,svaka je bila priča za sebe.
Vjerujte mi,bila je jedne cura nevina,koja se za kratko vrijeme u izverzirala,mnogo je bolja bila nego neke "iskusne" i na glasu.Drugo,nauke nikad dosta,pa ni u tome,nikad me nije bilo stid pred ženom koja je iskusnija reći "nisam tako nešto do sada imao,htio bih da znma kako je".Poenta je u tome je da je to tzv.iskustvo vrlo relativna stvar,prvenstveno zavisi od ljubavi i privlačnosti između patnera,sama tehnika se brzo nauči,uvijek će neko biti iskusniji,a ako su podjednako neiskusni,eno porno kaseta,zadničko gledanje i probavanje,fakat pomaže.
Ja lično ,kao i većina muškaraca preferiram nevinu ženu,ali nije to baš na prvom mjestu.
Fino je ženi biti prvi,ali je najljepše biti joj posljednji!
Pozdrav!!!
the_stick

Post by the_stick »

tebi je to povrsno, mozda zato sto ti nije bitno... ali valjda mozes shvatiti da to nekome jeste bitno... u protivnom se ne bi sam cuvao za braka... ali grijesis u jednoj stvari... uglavnom ljudima to nije bitno zato sto ocekuju vece zadovoljstvo ako je cura nevina... bitno je bas zato sto ti se time uglavnom garantuje da je cura religiozna.. jer ipak, rijetko se ko odluci da se cuva samo zato sto mu je prahnulo... ljudi uglavnom imaju vjerske ili tradicionalne razloge (ovo drugo je jako prisutno u azij).. naravno, imas i cure tipa britney spears kojima treba publicitet pa se i one jave da pricaju o nevinosti... helem... sva poenta je da mi svi imamo razlicita ubjedjenja i razlicite kriterije u zivotu i da zbog toga ne trebamo jedni druge praviti budalom i ismijavati...

nekome je nevinost jedini kriterij (po meni je to glupo i povrsno jer nije brak samo sex, kao sto mnogi rekose)... nekome je nevinost glavni ili jedan od glavnih kriterija, ali ne i jedini... ne vidim sta tu ima povrsno? zelis nevinu osobu zato sto znas da je ta osoba slicnih ubjedjenja kao ti (bar po tom pitanju) i onda ides dalje da vidis da li vam se i interesi poklapaju, pa onda odlucis da li ste jedno za drugo.... dalje, imas osobe kojima je nevinost sporedni kriterij, pa osobe kojima nevinost nije nikakav kriterij.... i napokon, imas osobe kojima je bitno da im partner nije nevin/a (nego iskusan/a)... e sada... ako osoba kaze ja vala iskljucivo hocu onu koja nije nevina, a ostalo nije bitno... zar ovo ne bi opet svrstao pod glupo i povrsno? i onda sigurno ima i osoba koje hoce iskusnog partnera ali traze i drugi interesi da se poklapaju... za ovo se ne moze reci da je povrsno... ja se sa tim mogu ne slagati, ali svako sebi bira... necu sada nekoga vrijedjati zbog toga... i naravno... imas na kraju ljude koji i nemaju nikakve kriterije, samo je bitan sex... e ovakvi su ljudi po meni za osudu i ismijavanje... a ne ovako, po ovoj diskusij bi covjek zakljucio da je najvece zlo nevina osoba...
krkan

Post by krkan »

samo da ti dam jos jedan fol pored mesa,dzigarice :-)

stavi ruku ispod guze dok ne utrni

pa kad predjes na 'drmucanje' izgleda ce ti ko da ga neko drugi baca u

nesvjest a ti i dalje nevin :-) :D :D
himmler

Post by himmler »

Jedino mi je zao shto nema onog drhtaja u stomaku ko nekad dok sam gledao listove nogu i obrise bedara svoje Udate komshinice . . . Zbog koje sam prosuo dosta produktivne sperme . . .

e vidis jarane da je ta tvoja udata komsinica se bolje oblacila i ne pokazivale te svoje listove nebi ti kako velis prolio toliko sperme.u biti razlog prosirivanja bluda i vrlo malog broja nevinih muskaraca i djevojaka je danasnji sistem zivota u kojem te sve na to navodi kroz filmove, spotove polugolih pjevacica i pjevaca naravno i reklama itd.i sta ces covjeka naloze i covjek stalno misli o tome i zeli to i ne snosi potpunu krivicu.bar ja tako mislim.a da nam pokazuju svaki an koliko ljudi je oblilo od side i kako ti ljudi i simptome bolesti drugacije bi se covjek postavio prema tome ili mozda nebi.u biti nam svim ljudima prave neki "pametniji ljudi" svjest i kako se kaze kroje nam gace i namecu nam da razmisljamo i radimo kako oni hoce.cist primejr zaveden licnosti je ova hannanah koja izgleda ugleda na kojekave holivudske opajdare koje ne zele ni djecu ni brak.mislim da svaka zena koja prirodno normalno razmislja zeli da ima djecu i da se uda i zelí nekog noramalno muskaraca koji ce biti u stanju da ih izdrazava.onaj koje naviko da ih mjenja mjenjat ce ih uvjek bilo to prije ili poslije braka.

mfg himmler
Miss.Meli

Post by Miss.Meli »

[quote="himmler"mislim da svaka zena koja prirodno normalno razmislja zeli da ima djecu i da se uda i zelí nekog noramalno muskaraca koji ce biti u stanju da ih izdrazava.onaj koje naviko da ih mjenja mjenjat ce ih uvjek bilo to prije ili poslije braka.

mfg himmler[/quote]

:zzzz: Whaoo hajde himmlere nazad u krevet, odspavaj jos koju eru pa mozda onda tek skontas koja je sada!!!!

Od kud ti sada to da muskarac treba da izdrzava zenu? Nemoj Boga ti da zapocinjem temu "Da li zena treba da radi ili da je covjek izdrzava" jer sam stvarno kontala da je to prevazidjeno vise!!! :shock: Licno zaradjujem vise od skoro sve i jednog muskarca kojeg poznajem, ne znam ko ce koga izdrzavati ako cemo tako kada se budem udala a udavati se kontam jer podrzavam brak.

A to sto neko gore napisa da uporedjujem nevine cure sa glupim i ti taj/ta neka malo odspava pa ponovo procita sta sam napisala. Cure koje cekaju intimne odnose do braka se vecinski udaju mlade i koliko god to one htjele ne stignu same u sebe uloziti koliko cure koje cekaju sa brakom. Znaci nije razlika u nevinosti vec jednostavno izboru zivota. Ja sa 20 pa niti sa 23 nisam niti razmisljala o braka, sada kada se skoro 25 pocinjem o tome da razmisljam ali zato sam imala nekih 6 godina da ulozim u samo samu sebe i da se naucim neke stvari o zivotu i opstem znaju. Danas je takva situacija da na neki "cudan nacin" znam obicno vise o puno tome razlicitiom(auto, kompjuteri, politika itd itd) nego vecina muskaraca sa kojima dobijem prilliku da razmjenim pokoju rijec. To im obicno smeta a mogu ti reci da i meni pocinje jer izgleda da je bolje biti "glup" znaci nenacitan u danasnjem drustvu pada se muskarac moze osjecati kao muskarcina pored cure i po mogucnosti "izdrzavati" je.

Jaoo sto gubim vrijeme na ovo......

Hajjde uzivajte raja :-D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

dzaba joj nevinost kad je smrad nad smradovima i sto je najgore
nije znala do nedavno jaje na oko da ubije?!?
Jel´ visoka cijena?Boga mi ja mislim da jeste! I na ovo sto
pise ovaj Svedjanin mogu gledati samo s podsmijehom jer to sto trazi
nije znak za kvalitet jedne osobe
pa ko bi takvu ozenio, da se muskrac nije rukovao sa njoj a kamoli sex opet se nebi ozenio sa takvom :-?

ja sam mislio ovako trazit nevinu ali curu sa kvalitetom , :D ako se ne nadje takvo nesto onda onu iskusnu

El-Bosniaco

postujem tvoju odluku....u neku ruku joj se i divim....ali ne mogu a da ne steknem dojam da su ti razlozi za apstinaciju sasvim pogresni....kao da sam sebi dokazujes da to mozes....a to nije dovoljno da bi propustio blagodat zvanu SEX

haugh!

p.s.
nisi ti nenormalan ko sto mnogi misle....samo naprijed!
i ja se cudim kako ja to izdrzim sve :-?

prvo okolo mene cure lijepe
drugo nekad kad bi bio na festi zaleti se i svedjanka i bosanka na mene al sta cu , al staces ja kazem nemoj hvala :D covejce jesam li ja lud :?
sad ce prosut paljubu po meni "JESI JESI JESI, LUD SI"

pa iz vjerski ubjedjenja , a da je moja samovoljna odluka vec bi bio pod aidsom :D

pitaj me sta te interesuje :D

i josh nesto da dodam primjetio sam da vecina ovdje koji su protiv mene su oni sto su dobro iskresani ili iskresane pa se to kosi protiv njih :D

pustite te gluposti ova iskusnije ova neiskusna , pa tu ja da se nauci :D kao da ona iskusnija nekad nije bila neiskusna :-?
novalic

Post by novalic »

a sta ako stvrno nadjes nevinu, finu, pa eto, i dobru, pametnu...

i ozenis je..

i poslije tamo katastrofa.. ona iz x y z razloga ne voli sex.. nezaineresovan.. a ti vjecito isfrustriran.. sta ces onda 8-)
Baghira

Post by Baghira »

Tako je El-bosniaco, samo ti nastavi po svome, naravno ako uspijes izdrzati :D Pusti ove mahaluse neka se naprdavaju koliko hoce (cast izuzecima). Ma naci ces je jednog dana, ali kao sto vec rekose, nemoj da ti je jedini kriterij to da je nevina :wink:

i josh nesto da dodam primjetio sam da vecina ovdje koji su protiv mene su oni sto su dobro iskresani ili iskresane pa se to kosi protiv njih
Ubo si ovim, cini mi se, tacno u sridu :D
Post Reply