hananah wrote:Smatram takodjer da je svaki muskarac koji ima vise od 24 godine a nema pojma vjerovatno ili neki vjerski fanatik ili totalni nesposobnjakovic ili je ruzan ili ima neku falinku jer je totalno nezdravo i glupo imati vise od 24 godine a nemati pojma, znaci tom nesto fali.
hananah wrote:Sretna i spretna
Ali ipak Prolaznik ima pravo, ne treba nikoga ko ima drugacije misljenje i shvatanja ismijavati. Svako ima prava izbora i kreiranja svog zivota bez da mu neko drugi soli pamet.
Ja volim iskusnog ali nikad necu osuditi one koji se cuvaju za brak. Meni je sex jako vazan a brak izuzetno nevazan sto ne znaci da je tako slucaj kod svakog.
pa dobro... koje je sada od ovo dvoje???? nesta si mi plaho neodlucna za svojih 37 godina...
helem... citajuci ovako ovaj topic, dodjoh do sljedecih zakljucaka....
10 things why you shouldn't marry a virgin
1. copa nos pred rajom
2. pokvarena je osoba
3. ne zna jaje na oko napraviti
4. vjerski je fanatik (jer niko ne moze biti samo vjernik.. ili se ne pridrzavas ni jedne vjere ili si fanatik)
5. ne moze zadovoljiti partnera (jer ako nije stekla iskustvo prije braka, nema sanse da ga stekne u braku)
6. kad tad ce se odluciti na prevaru (zivot zove)
7. glupa je i neobrazovana
8. djeca ce vam biti glupa i ostat ce neobrazovana
9. ruzna je ili joj nesta drugo fali
10. (i napokon) totalno je nesposobna (u svakom pogledu)
gore navedeno vazi i za cure i za muskarce....
ja se potpuno slazem sa ljudima koji kazu da nevinost ni posto ne smije biti jedini kriterij pri stupanju u brak... ali, to ne znaci da to ne moze biti glavni kriterij... jel neki problem imati ovakve kriterije...
covjek se cuva za brak, dakle glavni mu je kriterij da mu i zena udje u brak sacuvana... znaci napravio je eliminaciju, i sada ide dalje... eh, zelio bih da je uz to lijepa, pametna, obrazovana, ambiciozna....
jel ima neki problem ovdje?? ili vi smatrate da nema toliko nevinih cura da bi medju njima nasao jednu koja ima i sve ostale kvalitete?? ili pak smatrate da joj nevinost automatski iskljucuje mogucnost da ima bilo kakve druge kvalitete???
(ovo je pitanje direktno za miss.meli i hannah ali i sve ostale)
ako je covjek ovdje napisao da zeli nevinu curu, nije rekao da je to i jedini kriterij... jednostavno je ogranicio temu na to 'da li vam je bitno i koliko vam je bitno da li je ili nije momak/cura nevin/a...' svi se vi pravite prosvijetljeni i tolerantni, a evo za manje od 24 sata se skupilo 200 postova uvreda, ismijavanja i provokacija... sve zato sto covjek ima drugacije misljenje od vecine... tuzna je ta tolerancija sa dometom do prve osoba koja drugacije razmislja..
......
toliko za sada...