Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post Reply

Trebamo li se još uvijek rahat patiti ?

1. DA
85
49%
2. NE
76
43%
3. Ne znam
14
8%

Total votes: 175

Bodkin

#151 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

General War wrote:
Bodkin wrote: Ma znam ja to sve i pisao sam ali ima ovdje proroka kojina je rahat patnja pobjednicka strategija, a u stvari je nista vise od samoobmane. Shvatili su da se situacija nece razvijati onako kako su oni mislili ili kako ih mediji bombarduju pa se ubijedili da je ok da ovako ostane jos 50 gosina
Ma kakva samoodbrana, ljudi rade u talu i uz dogovor plasiraju krize kako je ciji red...evo npr ovi najfriskiji:
1.) SDA i svi u glas kukaju kako je BiH ugrozena od anam onih iz PC posebno od Dodika i SNSD-a, a u isto vrijeme "ladno" podrze kandidate iz te iste stranke za drzavni parlament.
2.) HDZ uskrsnuje HZHB, da bi SDA nicim izazvana poslala SVOJE visoke emisare na demokratske izbore tog istog HDZ-a.

I ko koga sada tu pravi budalom? Koja rahat patnja, prema kome? Zeljko Komsic, Lagumdjija, ratni Izetbegovicevi SD podrepci vidi cuda sad se sjetili da se ujedinjuju kad su razjebali sve zdravo od socijaldemokratije...sto sad? tj u Novembru prosle godine? Mozda da zajebu brend Mirsada Hadjikadica i njegove ideje okupljanja normalnih ljudi.

Ovo su hinje koje svijet nije upamtio.
Ta priglupa kovanica koja oslobadja svake odgovornosti nije krenula od politicara niti se odnosi na politicare. Vise na narod
muzicar_iz_parka

#152 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by muzicar_iz_parka »

Kad su stranci malo aktivnije učestvovali u uređenju države i reformama, ko je prihvatio remetilačke faktore kao legitimne učesnike dogovaranja? Odgovor nije težak.
Ono šta je pozitivno učinjeno kroz te promjene je poništeno iskorištavanjem tih uspjeha za lično bogaćenje i slične šeme.
Današnje stanje odgovara svim akterima na političkoj sceni, niko nikome ne smeta u njegovim kombinacijama, zato imamo klasične gluposti izjavljivanja zabrinutosti zbog ove ili one dodikove izjave, blamaža tipa vraćanje Sutorine ili pokretanje revizije tužbe, zajebancija oko Pelješkog mosta, itd.
Bodkin

#153 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

muzicar_iz_parka wrote:Kad su stranci malo aktivnije učestvovali u uređenju države i reformama, ko je prihvatio remetilačke faktore kao legitimne učesnike dogovaranja? Odgovor nije težak.
Ono šta je pozitivno učinjeno kroz te promjene je poništeno iskorištavanjem tih uspjeha za lično bogaćenje i slične šeme.
Današnje stanje odgovara svim akterima na političkoj sceni, niko nikome ne smeta u njegovim kombinacijama, zato imamo klasične gluposti izjavljivanja zabrinutosti zbog ove ili one dodikove izjave, blamaža tipa vraćanje Sutorine ili pokretanje revizije tužbe, zajebancija oko Pelješkog mosta, itd.
Ko je oborio reformu policije nakon cega je pritisak stranaca stao? Remetilacki faktor?
zposao

#154 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by zposao »

BHCluster wrote:Sta je ono SNSD?

Taman šćedoh upitat :lol:
Ako SNSD nije "ljevica" po nazivu, onda neznam šta je. :D
Hafis

#155 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Hafis »

SNSD je završna faza u razvoju socijaldemokratskih stranaka bosanskog domaćeg tipa. To su socijaldemokrati koji su postali nezavisni i napravli savez.
Tako će i ovi federalni socijaldemokrati. A da ima kadra - ima. Recimo onaj dvojac Bajrović/Suljagić je gotovo dosegao puni razvoj u nezavisne socijaldemokrate. I onaj čelo iz DF-a što je neka čivija u vrhu stranke..prerdsjednik nekakvog odbora, predsjedništva (da sad ne guglam)...i onaj žuti profa iz DF-a (da i njega ne guglam) Uglavnom ima podosta obećavajućeg kadra. Fali još samo savez.
zposao

#156 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by zposao »

Bodkin wrote: Ta priglupa kovanica koja oslobadja svake odgovornosti nije krenula od politicara niti se odnosi na politicare. Vise na narod
Upravo to. :thumbup:

Bas sam danas na nekom portalu čitao frapantne podatke nekog istraživanja o mladima u BiH. Podaci o obrazovanosti, zaposlenosti, interesima, političkim ambicijama i slično.
Meni se čini da je oko 80% mladih reklo da bi volilo da se ubavi na državne jasle ili iselit odavde.

Ovde kuka na sistem samo ko nije u njemu. Da ti se samo dočepat sistema, odmah bi ušutio o nepravdi :lol:

BiH je puna (besmislene) patnje. Svjesno i aktivno prihvatanje takve (besmislene) patnje, a u cilju "da se neprijatelj umori" se naziva - rahat patnja. To se nemože nikako odnositi na poltiičare, jer oni niti se pate niti se odriču ičega, oni profitiraju na takvom mentalnom sklopu naroda.
Narod je i subjekt i objekt te "rahat patnje" jer svjesno pristaje da sjebe sebi godine života i budućnost samo da ko biva "neprijatelja sjebe, jer anamo oni će se umoriti a mi se nikad nećemo umorit".

Eto to je rahat patnja. Nije rahat patnja to što pričate o budžetlijama. Rahat patnja je kad svjesno prihvataš nakaradu, nerad, nepravdu, lijenost, korupciju, nepotizam, javašluk, neobrazovanost, nekompetentnost, lopovluk, samo radi "nekog višeg interesa" koji naravno nikad neće doć. A sam sebi sjebeš mogućnost za normalan život u normalnoj državi i normalnom društvu...

Neki bi i ovde na forumu rado promijenili parolu iz naslova teme u "sloboda rahat patnji-s**t građanima" :lol: :-) :izet: dosta naroda to želi, hoće i uživa u "rahat patnji". A neki imaju i koristi od toga.
Bodkin

#157 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

Ma ubijedili sebe ljudi da ce oni anamo iseliti/izumrijeti/bankrotirati ako samo jos malo izdrze.

A oni anamo se nadaju da ce ovima dosaditi cekanje pa ce reci evo vam sta hocete i da se razilazimo ili jos gore da ce geopoliticki uslovi da se poklope.

Sta god samo da sebi opravdaju zasto se u njihovih 50ak godina nece desiti ono sto prizeljkuju svaku noc pred spavanje.

A ti na budzetu su druga prica mada nije ni njima sjajno kad moraju kod doktora/djecu u skolu/policajac da pomogne u kradji auta itd
zavrzlama

#158 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by zavrzlama »

Kad vidim da je salonska ekipa protiv vlastitog izuma tj. Rahat patnje,znam da ne treba nista mijenjat... ko mijenja tim koji pobjedjuje. :D
Bodkin

#159 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

Kako rekoh, strucnjaci i analiticari :D
sinuhe

#160 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by sinuhe »

Rahat od pameti. :D
Ali ima i toga da se previse ocekuje od BiH toliko da se ni taj mir ne cijeni. Zeljko Komsic je tu ipak najpopularniji politicar.
radostan dan

#161 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by radostan dan »

Kako se kalila rahat patnja by zavrzlama...
Maraschino

#162 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Maraschino »

Bodkin wrote:
Ja kad to pitam ove politicke analiticare, kazu mi da ne mozes nista uraditi u kantonu sarajevu jer nema smisla raditi samo u kantonu ako ne mozes na federalnom i drzavnom nivou
Nije dugo trebalo da se potegne uredjenje kantona ili Sarajeva kao kao argument da se nista i dio gdje Covic i Dodik ne mogu dobaciti.
Bodkine, pitam te ja koliko placas kubik vode tamo gdje zivis, koliko placas gradski prijevoz(ako ga koristis makar i povremeno)?

Ne mozes ocekivati redovnu isporuku vode sa 1,5KM/m³ ili udobne autobuse i redovne linije ako placas kartu za prijevoz 1,5KM.

Ne kazem da se moze bolje ali treba biti realan.

Rahat patnja iscrpljuje sve pa ko izdrzi duze. Po kmecanju Dodika(i njegovim frustracijama sto mu ne ide po planu rasturanje zemlje), izgleda da ce njemu prvom dogoriti do noktiju. To ne znaci da ce on prestati sa svojim antidrzavnim postupcima nego naprotiv da ce ih intezivirati ne razmisljajuci o posljedicama koje to donosi(odliv stanovnistva, smanjene investicije, bezperspektivnost...).

Za sta su krivi B/B u rahat patnji? Jesu li je oni prouzrokovali ili samo dobro koriste trenutno stanje. Oni nisu uzrok ali dijelom jesu saucesnici.
hAZNADAR

#163 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by hAZNADAR »

Interesantno je kako je nekima valjala rahat patnja dok je Dodik bio jaci tj dok je RS imala vise novca.

A sad mu izgleda treba pomoci tako sto ce se konacno nasjesti na provokacije? I krizom prikriti bakrot njegove politike?

Dobar vam tajming za prestanak rahat patnje drugovi,... ko vas ne zna. :D
Bodkin

#164 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

Maraschino wrote:
Bodkin wrote:
Ja kad to pitam ove politicke analiticare, kazu mi da ne mozes nista uraditi u kantonu sarajevu jer nema smisla raditi samo u kantonu ako ne mozes na federalnom i drzavnom nivou
Nije dugo trebalo da se potegne uredjenje kantona ili Sarajeva kao kao argument da se nista i dio gdje Covic i Dodik ne mogu dobaciti.
Bodkine, pitam te ja koliko placas kubik vode tamo gdje zivis, koliko placas gradski prijevoz(ako ga koristis makar i povremeno)?

Ne mozes ocekivati redovnu isporuku vode sa 1,5KM/m³ ili udobne autobuse i redovne linije ako placas kartu za prijevoz 1,5KM.

Ne kazem da se moze bolje ali treba biti realan.

Rahat patnja iscrpljuje sve pa ko izdrzi duze. Po kmecanju Dodika(i njegovim frustracijama sto mu ne ide po planu rasturanje zemlje), izgleda da ce njemu prvom dogoriti do noktiju. To ne znaci da ce on prestati sa svojim antidrzavnim postupcima nego naprotiv da ce ih intezivirati ne razmisljajuci o posljedicama koje to donosi(odliv stanovnistva, smanjene investicije, bezperspektivnost...).

Za sta su krivi B/B u rahat patnji? Jesu li je oni prouzrokovali ili samo dobro koriste trenutno stanje. Oni nisu uzrok ali dijelom jesu saucesnici.
Ok ajde reci mi kakve veze ima cijena vode sa temom? Mislis da ce biti bolje ako poskupi? Mislis da ce biti bolje da nema ni jednog srbina u drzavi?

Posteno. Ne moze bolje i cekacemo srbe da se isele kolektivno. Buduci da nece, ostaje jedino tenkom da se tenkom otjeraju.

E sad na tebi je da odlucis jel se tebi i tvojoj djeci isplati cekati ili ces pozvati svoje lokalne politicare da ti poprave zivotni standard. Jer jarane, moze oboje. Mozes kontrirati dodiku i istovremeno srediti sarajevski kanton. Bogatiji je od cijelog rsa. Ali ne moze sa ovim likovima. Vjeruj mi, dohvatio sam ih se na nekim projektima i nikad ti nece biti bolje sa njima. Zato ti prodaju pricu o rahat patnji
Bodkin

#165 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:Interesantno je kako je nekima valjala rahat patnja dok je Dodik bio jaci tj dok je RS imala vise novca.

A sad mu izgleda treba pomoci tako sto ce se konacno nasjesti na provokacije? I krizom prikriti bakrot njegove politike?

Tebi svejedno u sveCkoj. A i propada dodik ima decenija. Samo treba izvaditi zavrzlamine postove iz oblaka :lol:
General War

#166 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by General War »

hAZNADAR wrote:Interesantno je kako je nekima valjala rahat patnja dok je Dodik bio jaci tj dok je RS imala vise novca.

Koji CAR :-) :izet:
Maraschino

#167 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Maraschino »

Bodkin wrote:
Ok ajde reci mi kakve veze ima cijena vode sa temom? Mislis da ce biti bolje ako poskupi? Mislis da ce biti bolje da nema ni jednog srbina u drzavi?

Posteno. Ne moze bolje i cekacemo srbe da se isele kolektivno. Buduci da nece, ostaje jedino tenkom da se tenkom otjeraju.

E sad na tebi je da odlucis jel se tebi i tvojoj djeci isplati cekati ili ces pozvati svoje lokalne politicare da ti poprave zivotni standard. Jer jarane, moze oboje. Mozes kontrirati dodiku i istovremeno srediti sarajevski kanton. Bogatiji je od cijelog rsa. Ali ne moze sa ovim likovima. Vjeruj mi, dohvatio sam ih se na nekim projektima i nikad ti nece biti bolje sa njima. Zato ti prodaju pricu o rahat patnji
Post ti je z'brda z'dola.
Nisi ti spomenuo nestasicu vode i prijevoz ali jesu drugi a ti si spomenuo uredjenje kantona. Kako god bilo u kantonu se radi nesto. Uvijek moze bolje ali se radi. Od rusevina se ipak nesto napravilo da lici na nesto. Nekome je malo ali i malo realnosti nije na odmet.
Kod B/B je sjasi Kurta da uzjase Murta tako da boljih nemamo ali makar ne rade otvoreno protiv drzave.

Meni ne smetaju Srbi ali mi smetaju djikani i njihova politika ili ti mislis da Dodik nije djikan?

Rahat patnja je stanje drzave u koju su je doveli secesionisti. Nepozeljno stanje koje nekima odgovara(uhljebima) i na koje mnogi nemaju uticaja.
General War

#168 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by General War »

Maraschino wrote:
Bodkin wrote:

Post ti je z'brda z'dola.
Nisi ti spomenuo nestasicu vode i prijevoz ali jesu drugi a ti si spomenuo uredjenje kantona. Kako god bilo u kantonu se radi nesto. Uvijek moze bolje ali se radi. Od rusevina se ipak nesto napravilo da lici na nesto. Nekome je malo ali i malo realnosti nije na odmet.
Kod B/B je sjasi Kurta da uzjase Murta tako da boljih nemamo ali makar ne rade otvoreno protiv drzave.

Meni ne smetaju Srbi ali mi smetaju djikani i njihova politika ili ti mislis da Dodik nije djikan?

Rahat patnja je stanje drzave u koju su je doveli secesionisti. Nepozeljno stanje koje nekima odgovara(uhljebima) i na koje mnogi nemaju uticaja.
Daj ba ne zajebaji, evo samo uporedi prosti broj godina ekonomskog razvoja recimo od 1945- 69 i 1995- 2019...krs i katastrofa a bolje okruzenje i vise para se potrosilo.
Maraschino

#169 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Maraschino »

General War wrote: Daj ba ne zajebaji, evo samo uporedi prosti broj godina ekonomskog razvoja recimo od 1945- 69 i 1995- 2019...krs i katastrofa a bolje okruzenje i vise para se potrosilo.
Sve si u pravu a djikani su bili ili pod zemljom ili daleko od Jugoslavije.

Godinama se natezalo na zajednicke stvari tipa tablice, lk, zastava...i od takvih ti ocekujes nesto.

Zamisli da svi imaju iste ciljeve, gdje bi nam bio kraj. Prica kako neko vidi BiH drugacije i da je tu potreban konsenzus je prica za malu djecu. Djikani je ne vide nikako a zadnjih godina i kamenjarcima se povecao apetit.
Atego

#170 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Atego »

Bosnjaci se moraju okrenuti FBiH.
General War

#171 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by General War »

Maraschino wrote:
General War wrote: Daj ba ne zajebaji, evo samo uporedi prosti broj godina ekonomskog razvoja recimo od 1945- 69 i 1995- 2019...krs i katastrofa a bolje okruzenje i vise para se potrosilo.

Godinama se natezalo na zajednicke stvari tipa tablice, lk, zastava...i od takvih ti ocekujes nesto.

Zamisli da svi imaju iste ciljeve, gdje bi nam bio kraj. Prica kako neko vidi BiH drugacije i da je tu potreban konsenzus je prica za malu djecu. Djikani je ne vide nikako a zadnjih godina i kamenjarcima se povecao apetit.
Nisu djikani krpili juznu magistralu, niti 4 mjeseca kod mupa trebaju da rade cestu 20 metara, niti su djikani pohapali pare od SPO15 maj...upravu si sto se tice politike...ali ekonomiju se zna ko je sjebo.
Maraschino

#172 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Maraschino »

General War wrote: Nisu djikani krpili juznu magistralu, niti 4 mjeseca kod mupa trebaju da rade cestu 20 metara, niti su djikani pohapali pare od SPO15 maj...upravu si sto se tice politike...ali ekonomiju se zna ko je sjebo.
Znam o cemu pises, rijec je o bahatosti, drskosti i bezobrazluku. To bi ja po kratkom postupku. Ili mozes raditi te poslove ili ne(ali gdje sam ja tu).
Pistu rade od septembra. Ravno, cisto bez ijedne preprekea asfaltirali su 15m piste. To se moze zavrsiti za dva dana.
radostan dan

#173 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by radostan dan »

na ovoj temi đikana nije bilo od četrdesetpete do šezdesetdevete, na drugoj pak su bili u navedeno vrijeme, u svim strukturama.
aj se odlučite...

u svakom slučaju, zbog podvučenog, post prijavljen insomniji....
LBVIEW

#174 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by LBVIEW »

Maraschino wrote:

O tome se radi, no pojedini kao da su autisticni,navrli o ljevici. Dakle, ne radi se o sukobu ideologija vec nacionalnih politika, od kojih dvije nastupaju s velikodrzavnih pozicija na stetu BiH.
insomnia78

#175 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by insomnia78 »

radostan dan wrote:na ovoj temi đikana nije bilo od četrdesetpete do šezdesetdevete, na drugoj pak su bili u navedeno vrijeme, u svim strukturama.
aj se odlučite...

u svakom slučaju, zbog podvučenog, post prijavljen insomniji....
Image
Post Reply