Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dečkić koji završi na traumi jer je poljubio momka pa dobio batine od kromanjonaca dinaridne provenijencije ne misli da su korupcija i siva ekonomija najveći problemi. Njemu je parada ponosa veoma bitna stvar.
A i on je građanin ove zemlje.
Moras to malo rezenovati, pogledaj ko su uglavnom homoseksulaci i kojim stanadardom zive.
Boli njih tuki za sivu ekonomiju.
Ma to je obični stereotip i mit da su homoseksualci pametniji i bogatiji od ostatka društva. Možda zbog pozicije u društvu su skloniji određenim zanimanjima. A to što ih se percipira bogatijim i obrazovanijim je zato što situirani ljudi si mogu priuštiti da budu javno homoseksualci, dok za siromašne važi ona šuti i trpi. Ali u konačni nisu oni ništa puno manje zadrtiji od ostatka stanovništva. Zato i imamo Pride tek 2019, jer mnogi unutar zajednice mrze sami sebe ili druge pripadnike zajednice, tako da i ovaj Pride osim senzibiliziranja šire zajednice o pravima LGBT osoba, ima značajniju ulogu u rušenju predrasuda i zidova unutar same zajednice i pripadnika te zajednice.
Naravno da zadrti ali su se pod pritiskom morali obrazovati kroz to su zauzeli pozicije u drustvima i guraju svoju stvar naprijed u citavom svijetu.
A sada hete sto misle da su cool ako rade na gradejvini to je druga stvar.
Uzmi bilo koju bransu gdje se prave velike pare uvjek ces naci homice i oni uvjek se bore za svoju stvar i solidarisu se jedan sa drugim.
Iz toga dobijemu onu da um vlada a snaga klade valja.
nadam se da ces potkrijepiti svoje navode dokazima
Polovica federalnih jedinica odlučila se na dekriminalizaciju, uključujući i SR Hrvatsku, dok je u ostatku zemlje homoseksualni čin ostao kažnjiv. Usput, lezbijski odnosi su dekriminalizirani još 1. srpnja 1951. godine. Konkretnije, muška homoseksualnost dekriminalizirana je u srpnju 1977. godine, i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Vojvodini i Crnoj Gori. U potonjoj, najmanjoj nekadašnjoj jugoslavenskoj republici razlozi dekriminalizacije nisu bili turističke prirode, a niti zbog stava koji su mnogi mačo momci zastupali, a po kojem u Crnoj Gori nema i ne može biti homoseksualaca, već najvjerojatnije iz pravnih razloga, budući da su napredni crnogorski pravnici komunicirali sa svojim drugim kolegama u zemlji.
Naravno da ce bit odrzana sljedeca 2020 ce biti jos veca i jaca i sa vise para podrzana, sve je dio plana i seme kao u drugim zemljama.
Sve zavisi koliko ce im ostali davati besplatne reklame, sto vise budu napadani njihov odgovor ce biti jaci, jer jednostavno imaju vise para i vise mogucnosti.
nadam se da ces potkrijepiti svoje navode dokazima
Polovica federalnih jedinica odlučila se na dekriminalizaciju, uključujući i SR Hrvatsku, dok je u ostatku zemlje homoseksualni čin ostao kažnjiv. Usput, lezbijski odnosi su dekriminalizirani još 1. srpnja 1951. godine. Konkretnije, muška homoseksualnost dekriminalizirana je u srpnju 1977. godine, i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Vojvodini i Crnoj Gori. U potonjoj, najmanjoj nekadašnjoj jugoslavenskoj republici razlozi dekriminalizacije nisu bili turističke prirode, a niti zbog stava koji su mnogi mačo momci zastupali, a po kojem u Crnoj Gori nema i ne može biti homoseksualaca, već najvjerojatnije iz pravnih razloga, budući da su napredni crnogorski pravnici komunicirali sa svojim drugim kolegama u zemlji.
Ovima sto misle da ce vehabije nekog prebiti i da parada nece biti odrzana: Precjenjujete vehabije. To je hrpa placenika bez ikakve snage i koordinacije. Pola su totalne budale i muhe bez glave. Naravno da ce parada biti odrzana i naravno da ce se skupiti i bradonje. I naravno da ce ih kordon policije fizicki neutralisati i onemoguciti da ikome i cvoku opale.
Ako ih policija ne uspije spriječiti i ako krenu u fizički obračun onda ih treba dobro izdegenečiti da ih jedva matere, žene i sestre mogu prepoznati... a možda i muški partneri
Tako ponavljati sve dok ne dođu pameti. Ovo ne važi samo za vehabije, već i za ostale koji bi pravili sranja.
Ako te neko vidi sa pederima podjebavat ce te do kraja zivota.
Barem ću znati s kim da ne gubim vrijeme.
Naravno, ne očekujem da svi koje poznajem odobravaju paradu, ali ako me ne provociraju kada se pridružim, sve je OK. Za one koji me budu provocirali, barem znam da su bili gubitak vremena i truda i sa njima ću se pozdraviti.
Osjecam potrebu da se ocitujem povodom najave ove povorke....
Kao "oni", ta populacija lgbt je ponosna....na sta je ponosna....sta su to oni kao populacija uradili....to oni ponosni sto javno izlaze iz ormara, kako oni kazu....boli me kita ko si sta si....sto se mene tice nek orgijaju u sred bijela dana na sred titove ako hoce...ali moje mi nekih parada i povorki ponosa...beze...hajmo i mi hetero, roditelji, braca, sestre, sinovi, ocevi, muzevi, zene, radnici, hostapleri, lopovi....itd itd svi ponosno paradirat iz razloga eto sto smo ovo nabrojano.....ma mrs u pm i ti i povorka i parada...ne bi im dozvolio eto cisto zato sto hoce da paradiraju i povorisu...
Kud ces vece povorke Bozo u haljini na Mirinom filmskom fesitvalu...škandal......pa se udo pa hem brada hem haljina....peder...zena....hemafrodit...svi ga popljuvali...ali kad zapjeva hipsteri i fgr odma zaborave sve.....jebat ga ja ga ne gotovim...ali mi ne smeta....nit mi smrdi nit mirise...cojk svoj fazon fura i povorise i paradira nije ponosan.....
VEca pedercina od njega je fudo
Pa bit će sigurno napada, jer ovi junaci branitelji porodicnih vrijednosti i bubuljicavi kvazi ultrasi napadaju samo tako slabije. Niko ne smije da napadne četnike u višegradu. Kako je inače bivalo, trolom do skenderije, malo u kriterion našaketat te likove što se ne brane i opet nazad na grbavicu u udobnost vlastitog doma.
Iako sam smatram da su ove parade nepotrebna stvar, uzasno me nervira licemjerje stanovništva. Ne smeta alkohol, ne smeta najviše kladionica u europi, ne smetaju kriminalci koji u ime Boga djeluju na pozicijama, ne smetaju oholi, bahati, al kad se pederi pojave e onda je to problem broj jedan.
Što se mene tiče,baš me briga.Potpuno mi je svejedno jer ako njih nije sramota-što bi im neko branio.Morate biti svjesni da će biti masa policije i da je aktuelni američki amabasador također jedan od tih...
ako su oni koji namiruju razliku između onoga što realno zarađujemo i onoga što isplaćujemo kroz budžete odlučili da to bude, biće. kritične grupacije će još pitati i treba li se lagano nageti. kad u srbiji mogu isti koji su bacali trolejbuse niz slaviju trpiti gej premijerku i obezbjeđivati inauguraciju onoga ko ju je postavio, ovdje će biti još puno lakše
Šta je još fora, botovi optužuju komunjarsko pedersku vladu kantona sarajevo da je ovo omogućila, a zapravo je većina toga zasluga sda ministrice semihe borovac za čijeg mandata je vijece ministara izglasalo odluku kojom je ustavom zagarantovano pravo na paradu.
MarlboroGold wrote:Nek uleti koji kamen. Nek pogodi upravo američkog ambasadora i njegovog partnera, pa da ih još 50 puta više finansiraju nego sad
Ko baci kamen na njih - nek mu se ruka osuši jer nije imao muda gađati one u Višegradu nego će ovdje prosipati ćistoću vjere...
Što će bacati na njih... vidiš da su kritična masa, a da se iza kulisa njihove vođe poštuju i dogovaraju. To je utopija koju su stvorili... svako gleda svoje stado. LGBT je trn u oku takvoj utopiji i podjelama.
xoklix wrote:Kriminal mi je normalniji od ove bolesti.
Također, fuj, što ne bi prvoaprilska šala ovo sranje...
Na robiji još bi se i mogao zamisliti al da me neko naguzi nikako.
Uskoro ja organizujem paradu ribolovaca,sve redom cu jebavat u mozak da je ribolov super,blokirat cu ulice da mogu ribari setati sa udicama,potrosit cu drzavne pare da me obezbjedjuje policija-mozda bi ribolovce napali šahisti,ko zna.