NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post Reply
He1972

#151 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by He1972 »

dezurni_ucenik wrote:
ElRe wrote:NATO bombardovanje Srbije se može okarakterisati kao agresija, ali nakon svega ona je bila opravdana.
U toj agresiji stradali su i nedužni civili.

Ah to famozno "ali". Sta ces, po picki se moralo dobiti. To za neduzne civile nek odu na grobove svojih intelektualaca koji su im prodavali price pa nek se njima zale.

po pi*Ci
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#152 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Chmoljo »

The air strikes lasted from March 24, 1999 to June 10, 1999. It's not confirmed number of victims, but it is between 1.200 and 2.500 dead people and about 6.000 wounded (source:Wikipedia).
pa jebo mater...

ovi ko Palma sa parama: tamo hiljadu, ovamo tri, tu dvije i po....
duh_sa_sjekirom

#153 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by duh_sa_sjekirom »

dr socrates wrote:Da ste bili agilni u ratu 1992-1995 kao u pisanju komentara ne bi Srbi tako lako uzeli pola BiH.
Sada svoje nacionalne frustracije imate mogućnost da ispoljavate preko interneta pa eto još jednog razloga da volite SAD,pored toga što su bombardovali Srbiju.
Da Amerikanci nisu stvorili ovu kompjutersku mrežu gdje bi mahalski besposličari imali mogućnost da izbace nagomilanu mržnju prema svemu što je srpsko.
Nekada se zbog takvih stvari išlo na stadion a danas zahvaljujući internetu svaka šuša može da vrši filozofske analize ili da prijeti nekome.
To što ovaj portal radi na promociji međunacionalne mržnje ne samo u BiH nego i regionu dozvoljavajući najcrnji šovinizam u kometnarima i postovima nadmašuje ono što radi recimo "Informer" u Srbiji.
Od toga nisu daleko odmakli ni novinari pa tako recimo obilježavanje godišnjice NATO bombardovanja nazivaju svečanošću?!
To bi bilo otprilike kao kada bi se obilježavanje napada srpske vojske na pijacu Markale nazivala proslavom ili svečanošću,ili recimo teroristički napadi jedanaestog septembra.
Kaj cvilite i kmečite sad? Dobili ste po nosu i osjetili kako je to kad jači udari! I u čemu je sad problem?
Niste pokazali nikakvu emaptiju, samilost ili suosjećanja kada je npr. ratni zločinac Mladić naređivao da se "gađaju VelUšići, jer tamo nema puno srpskog življa".
Srbi su uzeli pola BiH upravo zato što su imali tzv.JNA iza sebe a nasuprot su imali civile. Čim su im počeli fijukati meci iznad glava, četnici su podvijali rep i bježali. Tako su sa početnih 70% teritorije BiH koje su držali pod kontrolom, agresiju završili na 49%, sa tendecijom daljnjeg gubljenja kada im je DMS došao kao dar s neba.
I zato, ne plačite, NATO udari nisu ni 1000-dio onoga šta su sljedbenici velikosrpske politike zaslužili...
LBVIEW

#154 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by LBVIEW »

dr socrates wrote:Da ste bili agilni u ratu 1992-1995 kao u pisanju komentara ne bi Srbi tako lako uzeli pola BiH.
Sada svoje nacionalne frustracije imate mogućnost da ispoljavate preko interneta pa eto još jednog razloga da volite SAD,pored toga što su bombardovali Srbiju.
Da Amerikanci nisu stvorili ovu kompjutersku mrežu gdje bi mahalski besposličari imali mogućnost da izbace nagomilanu mržnju prema svemu što je srpsko.
Nekada se zbog takvih stvari išlo na stadion a danas zahvaljujući internetu svaka šuša može da vrši filozofske analize ili da prijeti nekome.
To što ovaj portal radi na promociji međunacionalne mržnje ne samo u BiH nego i regionu dozvoljavajući najcrnji šovinizam u kometnarima i postovima nadmašuje ono što radi recimo "Informer" u Srbiji.
Od toga nisu daleko odmakli ni novinari pa tako recimo obilježavanje godišnjice NATO bombardovanja nazivaju svečanošću?!
To bi bilo otprilike kao kada bi se obilježavanje napada srpske vojske na pijacu Markale nazivala proslavom ili svečanošću,ili recimo teroristički napadi jedanaestog septembra.
Odjebaus, dok se ne pokajete za svo zlo sto ste posijali 90-tih.
Ono nekom nesto spocitava, a u istom postu provocira zbog "neuspijeha" u odbrani od agrresije i genocida. :oops:
kurtasevic

#155 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by kurtasevic »

LBVIEW wrote:
Odjebaus, dok se ne pokajete za svo zlo sto ste posijali 90-tih.
Ono nekom nesto spocitava, a u istom postu provocira zbog "neuspijeha" u odbrani od agrresije i genocida. :oops:
I to ima hrabrosti i morala doć ovdje i srat o svemu tome bez trunke savjesti. Al navikli smo na to pa nam haman dođe ko normala. lol
sumirprimus

#156 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by sumirprimus »

pici wrote:...

Image

Image

plaĆešH piĆko plaĆešH... oskarovac :mrgreen:
spremni su kaze da oproste, a onda izadje dodo i kaze nece nikad oprostit pa jbo nek se usaglase :lol:
samo lik je usavrsio ovu propagandu, uskladio je facu s pricom.
sumirprimus

#157 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by sumirprimus »

preslusah djelimicno ovu dijareju, brate mi svoje bar ismijavamo i sprdamo se s njima, ovi se loze na ovu pateticnu laznu kvazipatriortsku propagandu.
10 puta jaca nego 99te :D
Last edited by sumirprimus on 25/03/2019 13:30, edited 1 time in total.
glockov kolac

#158 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by glockov kolac »

Nakon dešavanja proteklih nekolio dana, tačnije od izricanja presude genocidnom govnetu dr. Dabiću, mislim da se većina nas može složiti s jednim:

DaBogda se o sebi zabavili, kao što ste nas o jadu zabavili! Ni manje ni više. AkoBogda!
rajv0sa

#159 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by rajv0sa »

Moderna i kul nova srpska historija :mrgreen:

Banksy

#160 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Banksy »

Nesreća je što je on zaista vrhunski manipulator, apsolutni vladar medijske propagande koju ima u malom prstu.

A sreća u nesreći je što je on, uz to, i težak, ozbiljan pacijent, i što će ga ta ludost na kraju koštati pozicije, a možda i glave.
sumirprimus

#161 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by sumirprimus »

jer sta smo svi mi za nasu otadzbinu :lol: :lol: :izet:
malo li je od pickouste placipicke :pisnuo: :odustajem: :chmoljava:
sumirprimus

#162 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by sumirprimus »

mile hvalaaaa ti :lol: :izet:
zeljko eee nemoj da se ljutis mile je mile :lol:
sumirprimus

#163 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by sumirprimus »

ee mal i svakakav, ovakav i nikakav, al sam sam otvorio 6 fabrika,6 fabrika
zivela srbija :lol: :lol: :lol:
pa jebte i oni se loze na ovog :lol:
rajv0sa

#164 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by rajv0sa »

hahahahah james blunt više vidio rata na kosovu nego vulin i vucic zajedno
sumirprimus

#165 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by sumirprimus »

vulin lozio sve ove godine a ni roka nije odluszio
koji prevaranti, sibicari. :lol:
BlueBlood

#166 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by BlueBlood »

Na danasnji dan je grupa srpskih terorista obucavanih u kampovima sirom Rusije bombardovala Beograd sa avionima vjesto maskiranim u NATO letjelice
Rampage

#167 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Rampage »

Mitomoansko postavljanje teze, u skladu s ideologijom koju slijediš.

Nisu Srbi "tako lako uzeli" pola BiH nego se čak pola BiH uspjelo oduprijeti srBsko-crnogorskoj četničkoj armadi koja je imala neograničen MTS koji im je predala tzv. JNA.

Danas nismo agilni, ali smo zato itekako bili agilni kad je bilo najbitnije. Armija RBiH je fenomen koji će se pamtiti i cijeniti čitav normalan svijet koji dobro zna šta se desilo u BiH '90-ih.

Imali ste sve na svijetu od konvencionalnog oružja što se moglo imati u to vrijeme i opet niste uspjeli uzeti čitavu državu. Čak i ovo što ste uzeli je i dalje država BiH.

Mitomanija, to je vaš domet
Maraschino

#168 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Maraschino »

Na sta smo svi skupa spali. Radujemo se tudjoj nesreci bez obzira za povod. Zasto?
Zato sto su neljudi, pokvareni i zli, zato sto su drugima nanijeli toliko zla a pogotovo nasoj generaciji da im to nikada necemo zaboraviti.
Zato sto se trunke nisu pokajali za sva zvjerstva koja su ucinili, zato sto bi to i sutra ponovili da im se ukaze prilika, zato sto velicaju zlocince, zato sto negiraju ucinjene zlocine...zato sto su neljudi.
Da li bi se mi ovako ponasali u normalnim situacijama, ni slucajno. Imali bi pietet prema zrtvama i suosjecali sa njima u njihovom bolu.

Jesu li ovo zasluzili, jesu i mnogo gore.
Point.

#169 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Point. »

Dobro reče kolega @Gandalf, oni su i fanas srednjovjekovna Srbija. Kakva količina mitomanije, laži i alternativne istorije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#170 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tomahawk11 »

Auf, a BL ili HB forum su, ono, pravo tolerantni, tamo pišu djeca cvijeća i tolerišu se, kako oni kažu, Muje :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#171 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by pici »

dezurni_ucenik wrote:
pici wrote:

Image

Image

plaĆešH piĆko plaĆešH... oskarovac :mrgreen:

Image
Image
mO k3

#172 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by mO k3 »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:

Koje su pizdurine ove bivsi seseljovci ö...
Thorgerson

#173 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Thorgerson »

Trebate vi otici na lice mjesta, tj. u Beograd. Tek onda mozete vidjeti da oni zive u skroz drugom svijetu. Tacnije, oni veze nemaju (ili se prave da nemaju) o tome sta se nama ovdje desavalo. Ja sam bio kod nekih poslovnih partnera sa firmom, i tako setamo, on meni govori eto vidis tu je to bomardovano, tu je djevojcica *reče i ime iste (kao eto ja bih trebao to znati) poginula itd itd. Da veze nemaju šta se dešavalo u BiH - U to sam se i lično uvjerio. Jer sam pričao neke stvari, lik u mene bleji, pa mi kaže nisu nama ovdje to ništa govorili. Pa šta će ti i ko govoriti, jebote imali jedan kanal i Slobo im uređivao šta smiju da gledaju i da čuju. I onda im čudno što je jedan RTS bombardovan. Što li, zaboga. :?

I dan danas, njihovi mediji su pod šapom vlasti. Isti recept kakav fura i RTRS. Slobodni mediji su na marginama i proglašeni su izdajicama.

Mislim meni je zao stvarno svake civilne zrtve, ali kontam u sebi paša moj, da ja tebe ovako provodam po Sarajevu, pa imali bi jedno tri mjeseca da razgledamo gdje je šta palo, a trebao bi mi i čitav dan da ti iščitam ja imena djece koja su ubijena.

Ali oni guraju svoje. I ja ih ne krivim u tome. Ali krivim nas, jer mi smo izgleda sve zaboravili. Neki stidljivi spomenik tu i tamo. Nemoj da talasamo, nemoj, zamjerit ce nam. Ne kažem da trebamo sad plakati svaki dan nad sudbinom koja nas je zadesila, ali ne možemo ni tek tako preći preko toga. Mi smo na ploču na Vijećnici stavili natpis i odmah su digli frku, pa se neki i domaći digli, ko biva, pa nemojte eto...

Napravili spomenik ubijenoj djeci, na sve liči i podsjeća, osim na spomenik ubijenoj djeci.

Kažem vam. Oni svoje žrtve gledaju 10x više - nego mi naše. U to budite sigurni.
bunk

#174 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by bunk »

Nisu oni njih bombardovali.
Dresden je bio bombardovan.
Da je njih NATO bombardovao koliko su zasluzili jos bi se beograd ispravljao.
Znaju oni vrlo dobro sta su uradili svojim komsijama sto direktno sto preko domacih izdajnika i znaju oni odlicno da ovo sto je NATO na njih ispalio nije ni hiljaditi dio onog sto je trebalo da ih zadesi radi zla koje su pocinili ali lazu jer je to njihov dnk.
Lazi sebe i ubijedi se u laz a onda i nije bitno sta ostatak planete misli.
Last edited by bunk on 25/03/2019 15:32, edited 1 time in total.
BHCluster

#175 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by BHCluster »

Ova Ruskinja Srbiju je bombardovala 200 sati bez prestanka
Post Reply