Trebate vi otici na lice mjesta, tj. u Beograd. Tek onda mozete vidjeti da oni zive u skroz drugom svijetu. Tacnije, oni veze nemaju (ili se prave da nemaju) o tome sta se nama ovdje desavalo. Ja sam bio kod nekih poslovnih partnera sa firmom, i tako setamo, on meni govori eto vidis tu je to bomardovano, tu je djevojcica *reče i ime iste (kao eto ja bih trebao to znati) poginula itd itd. Da veze nemaju šta se dešavalo u BiH - U to sam se i lično uvjerio. Jer sam pričao neke stvari, lik u mene bleji, pa mi kaže nisu nama ovdje to ništa govorili. Pa šta će ti i ko govoriti, jebote imali jedan kanal i Slobo im uređivao šta smiju da gledaju i da čuju. I onda im čudno što je jedan RTS bombardovan. Što li, zaboga.
I dan danas, njihovi mediji su pod šapom vlasti. Isti recept kakav fura i RTRS. Slobodni mediji su na marginama i proglašeni su izdajicama.
Mislim meni je zao stvarno svake civilne zrtve, ali kontam u sebi paša moj, da ja tebe ovako provodam po Sarajevu, pa imali bi jedno tri mjeseca da razgledamo gdje je šta palo, a trebao bi mi i čitav dan da ti iščitam ja imena djece koja su ubijena.
Ali oni guraju svoje. I ja ih ne krivim u tome. Ali krivim nas, jer mi smo izgleda sve zaboravili. Neki stidljivi spomenik tu i tamo. Nemoj da talasamo, nemoj, zamjerit ce nam. Ne kažem da trebamo sad plakati svaki dan nad sudbinom koja nas je zadesila, ali ne možemo ni tek tako preći preko toga. Mi smo na ploču na Vijećnici stavili natpis i odmah su digli frku, pa se neki i domaći digli, ko biva, pa nemojte eto...
Napravili spomenik ubijenoj djeci, na sve liči i podsjeća, osim na spomenik ubijenoj djeci.
Kažem vam. Oni svoje žrtve gledaju 10x više - nego mi naše. U to budite sigurni.