SDA nudi Miletu redukovani MAP!??
- Styling
#151 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Njegova naiva, neiskustvo i slusanje KOS-ovaca kojima je bio okruzen nas je i dovelo do toga da se u jednom trenutku borimo za goli opstanak.
- GandalfSivi
#152 Re: SDA odustaje od MAP-a?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /190804005
Nadam se sada da je svima jasno zasto je Bakir davao sve SDP-u da udju u vlast. Trebao mu je alibi za ovu (do sada nevidjenu) izdaju. Do sada sam mislio samo da je glup, sada znam da je jako opasan. Pokusava staviti instituciju RS-a iznad drzave...
Nadam se sada da je svima jasno zasto je Bakir davao sve SDP-u da udju u vlast. Trebao mu je alibi za ovu (do sada nevidjenu) izdaju. Do sada sam mislio samo da je glup, sada znam da je jako opasan. Pokusava staviti instituciju RS-a iznad drzave...
- bunk
#153 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Alibi za sta?
Nema vijeca ministara bez slanja anp.
Sta ti tu nije jasno.
Nema povratka nazad,odluke su donesene ,OS rade po NATO programu.
To sto ne mozes uciniti nsredni korak priblizavanja jer to ova garnitura srpske politike ne zeli ne znaci odustajanje.
Anp ce se slati redovno. A pojavit ce se vecina iz manjeg entiteta koja ce dici ruku isto kao sto je dick digao svojevremeno za zakon o odbrani.
Ponavljam masno bih platio da mogu vidjeti kako bi to favoriti vas nekolicine forumasa rjesavali Nato pitanja sa snsd sad u ovom trenutku.
Sta ti tu nije jasno.
To sto ne mozes uciniti nsredni korak priblizavanja jer to ova garnitura srpske politike ne zeli ne znaci odustajanje.
Anp ce se slati redovno. A pojavit ce se vecina iz manjeg entiteta koja ce dici ruku isto kao sto je dick digao svojevremeno za zakon o odbrani.
Ponavljam masno bih platio da mogu vidjeti kako bi to favoriti vas nekolicine forumasa rjesavali Nato pitanja sa snsd sad u ovom trenutku.
- kmirsad
- GandalfSivi
#155 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Brani ga ti koliko hoces, ovo je kapitulacija. Pokusava staviti NATO buducnost BiH, jedini garant mira i stabilnosti, kao i cjelovitosti i neovisnosti u ruke RS-a. Daje entitetu za pravo da donosi odluke koje nisu pod nadleznosti istoga. Danas je to odluka o NATO-u, sutra ce biti o otcjepljenju. I sta kazes, “nije odustao”. Ma jok, samo je odustao da se pita o tome, pa eto, ako se Dodik smiluje, onda cemo i mi.bunk wrote:Alibi za sta?
Sta ti tu nije jasno.
- bunk
#156 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Ne branim nikoga,nikad.
Entitet nema i nece imati nikakvu ulogu u Nato putu.
To sto trenutna garnitura politicara iz manjeg entiteta pokusava usporiti put je za racun smrdljivih rusa i tu ni jedan politicar iz federacije nebitno ko bio ne moze puno uciniti osim garantovati da nema nazad NIKAD.
Odluke koje su usvojene i aktivirani MAP su dovoljna garancija da je Nato tu.
A slanjem godisnjih izvjestaja mi kao Drzava pokazujemo posvecenost Nato putu.
Entitet nema i nece imati nikakvu ulogu u Nato putu.
To sto trenutna garnitura politicara iz manjeg entiteta pokusava usporiti put je za racun smrdljivih rusa i tu ni jedan politicar iz federacije nebitno ko bio ne moze puno uciniti osim garantovati da nema nazad NIKAD.
Odluke koje su usvojene i aktivirani MAP su dovoljna garancija da je Nato tu.
A slanjem godisnjih izvjestaja mi kao Drzava pokazujemo posvecenost Nato putu.
- apsidejzi
#157 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Ovo je ipak tvoja konstrukcija. Slusam intervju sa Bakirom gdje kaze da se nece ici nazad samo je pitanje kako ce se ici naprijed. Ovaj MAP je plan sta ces raditi na putu za nato ove godine. Ti u principu mozes poslati prazan papir i bices na istom kao i ranije. Mislim da Bakir misli na to kad kaze da je spreman za kompromise. Necemo se vracati na pretnodni korak ali u iducem koraku se ne moramo mrdnuti mnogo.Kikibombona wrote:Dodik danas kaze da nema nikakve sanse da ce potpisati MAP. Kaze, ako je to uslov, Vijeca ministara nece biti.
Na to Bakir Izetbegovic odgovara da MAP nije = ulazak u NATO i da se mogu dogovoriti.![]()
...
A SDA mediji zestoko napadose Sabinu Cudic kada je rekla da energiju treba usmjeriti na stvari oko kojih se mozemo dogovoriti, a to je narocito clanstvo u EU.
...
U dilemi sam, da li su turbo patrioti, pro-SDA, placeni ili jednostavno glupi.
Nisam SDA-ovac, ne volim ih nikako ali ovo je moje shvatanje ovog intervjua.
- Prpa.ba
#158 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Slanjem redukovanih godisnjih planova pokazujemo redukovanu posvecenost redukovanim NATO integracijama.
Kako se brzo reterira sa postizborne histerije o BH-Blok izdajnicima koji su protiv bezuslovne NATO integracije do "ne znam Senade, kako bi ti postigao konsenzus?".
Za slicne izjave u novembru 2018 se ljude prozivalo sarajevocentricnim izdajnicima i Dodikovim saradnicima. Naravno, sad je izvlakusa "ma mislili smo na godisnje planove, redukovane"
Kako se brzo reterira sa postizborne histerije o BH-Blok izdajnicima koji su protiv bezuslovne NATO integracije do "ne znam Senade, kako bi ti postigao konsenzus?".
Za slicne izjave u novembru 2018 se ljude prozivalo sarajevocentricnim izdajnicima i Dodikovim saradnicima. Naravno, sad je izvlakusa "ma mislili smo na godisnje planove, redukovane"
- bunk
#159 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Nema nazad.
Nikad.
Koliko god neko majcicu volio i mastao o njoj.
Nikad vise.
Nikad.
Koliko god neko majcicu volio i mastao o njoj.
Nikad vise.
- He1972
#160 Re: SDA odustaje od MAP-a?
riđan kapitulira, lagano izdaje, 'tac ga boye istruhli
- MarshalDodik
#161 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Redukovanog ANP-a molim lijepo R E D U K O V A N O Gbunk wrote:Alibi za sta?
Sta ti tu nije jasno.
Na opstrukcije i usporavanje NATO puta od strane RS-a, Bakir odgovara tako sto i on sa svoje strane maksmilano usporava NATO put redukujuci dokument koji je, kako on kaze, ionako slovo zakona
Aferim za sve klikere koji polazu vjeru u ovakvo vizionarstvo
Nazad ne idemo samo zato sto smo ledjima naslonjeni na zid pa ne mozemo, a naprijed necemo i ne znamo.
...a sve zbog pisljivog komada vlasti
-
kluz franjo
#162 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Ako treba crtati, evo da opet nacrtamo.
1. U ustavne nadležnosti Predsjedništva BiH spada i definisanje smjernica za vanjsku i odbrambenu politiku.
Dakle - USTAV!
2. Predsjedništvo BiH je jednoglasno, konsenzusom usvojilo odluke i definisalo opredjeljenje BiH u vezi prijema BiH u punopravno članstvo u NATO savezu.
Dakle - Važeće odluke, donešene u skladu sa USTAVOM definisanim ovlaštenjem i procedurama (potvrđeno i od Paravca i Radmanovića)
3. Na bazi jednoglasno usvojenih odluka i smjernica Predsjedništva BiH, Parlament BiH u sklopu svojih USTAVNIH nadležnosti i u USTAVOM propisanoj proceduri usvaja Zakon o odbrani BiH.
Dakle - USTAV, Entitetska saglasnost, VAŽEĆI ZAKON.
4. U zakonu stoji (između ostalog)
Dakle - Ako se Miloradu i Bakiru ne sviđaju postojeće zakonske odredbe, onda postoji procedura kako se usvajaju nove odluke i zakoni u Predsjedništvu i Parlamentu BiH.
Poprilično je jasna motivacija Dodika da mijenja i reducira postojeće zakonske odredbe u vezi pristupanja BiH NATO savezu.
Zašto je Bakir tu redukciju spreman podržati, to samo kolega bunk razumije, a ni Džaferović nije siguran.
1. U ustavne nadležnosti Predsjedništva BiH spada i definisanje smjernica za vanjsku i odbrambenu politiku.
Dakle - USTAV!
2. Predsjedništvo BiH je jednoglasno, konsenzusom usvojilo odluke i definisalo opredjeljenje BiH u vezi prijema BiH u punopravno članstvo u NATO savezu.
Dakle - Važeće odluke, donešene u skladu sa USTAVOM definisanim ovlaštenjem i procedurama (potvrđeno i od Paravca i Radmanovića)
3. Na bazi jednoglasno usvojenih odluka i smjernica Predsjedništva BiH, Parlament BiH u sklopu svojih USTAVNIH nadležnosti i u USTAVOM propisanoj proceduri usvaja Zakon o odbrani BiH.
Dakle - USTAV, Entitetska saglasnost, VAŽEĆI ZAKON.
4. U zakonu stoji (između ostalog)
Dakle - Ne postoji ni u važećim odlukama Predsjedništva BiH, ni u važećim zakonima BiH bilo šta tipa "možda, vidjećemo, ako se Dodiku svidi, redukovano, neambiciozno, možda za 15 godina, a možda ni tada, pošalji prazan papir" ili slično.član 82.
2) Drugi državni i entitetski zakoni i podzakonski akti koji zadiru u pitanja iz oblasti odbrane uskladit će se s odredbama ovog zakona. U slučaju da je bilo koji entitetski zakon ili podzakonski akt u suprotnosti s odredbama ovog zakona, odredbe ovog zakona imaju prednost, a nedosljedne odredbe entitetskog zakona ili podzakonskog akta neće biti pravosnažne ni važeće.
član 84.
(Aktivnosti za prijem u NATO)
Parlamentarna skupština, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo, te svi subjekti odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provest će potrebne aktivnosti za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a.
Dakle - Ako se Miloradu i Bakiru ne sviđaju postojeće zakonske odredbe, onda postoji procedura kako se usvajaju nove odluke i zakoni u Predsjedništvu i Parlamentu BiH.
Poprilično je jasna motivacija Dodika da mijenja i reducira postojeće zakonske odredbe u vezi pristupanja BiH NATO savezu.
Zašto je Bakir tu redukciju spreman podržati, to samo kolega bunk razumije, a ni Džaferović nije siguran.
-
kluz franjo
#163 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Ne znam šta su motivi, ali mislim da se bilo kakva vrsta generalizacije jedne grupe ljudi, praćena uvredama i terminologijom "protjerivanja" ne smije tolerisati.agent_zero wrote:Talibanska, balijska, izdajnička SDA govna po hiljaditi put će izdati BiH zarad svojih mafijaških krimininalnih interesa.
Nema većeg zla na dunjaluku od SDA balija i glasača te izdajničke i genocidne turkobalijske i arapofilske stranke!
NATO put ne može čekati, a sve vas SDA turkobalije izdajničke treba otjerati iz ove divne zemlje!
Na forumu krajnju odluku o tome donosi moderator, stoga je post prijavljen.
- Kikibombona
#164 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Bake nudi redukovani MAP-a. Dakle, prakticno poziva SNSD da napisu sta im volja i da se tako posalje. Baketu je jedino bitno da se nesto posalje, sta god bilo, da moze svoje stado prevariti.apsidejzi wrote:Ovo je ipak tvoja konstrukcija. Slusam intervju sa Bakirom gdje kaze da se nece ici nazad samo je pitanje kako ce se ici naprijed. Ovaj MAP je plan sta ces raditi na putu za nato ove godine. Ti u principu mozes poslati prazan papir i bices na istom kao i ranije. Mislim da Bakir misli na to kad kaze da je spreman za kompromise. Necemo se vracati na pretnodni korak ali u iducem koraku se ne moramo mrdnuti mnogo.
I naravno, ponavlja da od NATO-a nema nista bez volje RS.
...
Ne zna se ko je veca budala, Bake ili Mile. I jedan i drugi unistavaju svoja stada.
- Kiki_Musampa
#165 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Fakat, nema nas puno. Neka otvore granice, nek izadje ko hoce i jedno 7-8 atomskih ovdje baciti da više nikada niko ovdje ne može živjeti. Gorih ljudi u ljepsoj zemlji nigdje nema. (Glasači SDA/SNSD i HDZa nemaju pravo napustiti zemlju)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#166 Re: SDA odustaje od MAP-a?
potapisujemhttps://www.klix.ba/vijesti/bih/narod-i ... /190804030
REAKCIJA
Narod i pravda: Izetbegović je odustao od NATO-a i još jednom sramno popustio pred Dodikom
Iz Naroda i Pravde ističu kako je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, svojim posljednjim izjavama potvrdio kako je u suštini odustao od NATO puta naše države te je još jednom sramno popustio pred Miloradom Dodikom.
Kiki_Musampa wrote:Fakat, nema nas puno. Neka otvore granice, nek izadje ko hoce i jedno 7-8 atomskih ovdje baciti da više nikada niko ovdje ne može živjeti. Gorih ljudi u ljepsoj zemlji nigdje nema. (Glasači SDA/SNSD i HDZa nemaju pravo napustiti zemlju)
- bunk
#167 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Kome je upucena ova kiflina proklamacija o napustanju nato puta.
Yebiga vise i populisticki nastupi .
Mi ruralci mozda jesmo ludi ali jarane nismo glupi.
Koliko tupav treba biti pa povjerovati da bilo tko od stranaka koje bi trebale formirati vlast ne zeli u nato?
Map aktiviran, anp se mora poslati.
Tempo nije kakav bih ja zelio ali ja bih zelio da smo u natou od juce..
I jos nesto.
Ako kifla ili bilo koja stranka ( sdp,ns)moze garantovati da ce u ovim uslovima kakvi su danas brze gurati nato put od sda,df,sbb koalicije evo daj da se potpisem u njihovo clanstvo..
Koliko tupav treba biti pa povjerovati da bilo tko od stranaka koje bi trebale formirati vlast ne zeli u nato?
I jos nesto.
Ako kifla ili bilo koja stranka ( sdp,ns)moze garantovati da ce u ovim uslovima kakvi su danas brze gurati nato put od sda,df,sbb koalicije evo daj da se potpisem u njihovo clanstvo..
- apsidejzi
#168 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Pa hajmo realno: Ima li ista od NATO-a bez RS-a? Ja zaista galamim na Bakira po mnogim pitanjima ali je u ovom pitanju dosljedan.Kikibombona wrote:Bake nudi redukovani MAP-a. Dakle, prakticno poziva SNSD da napisu sta im volja i da se tako posalje. Baketu je jedino bitno da se nesto posalje, sta god bilo, da moze svoje stado prevariti.apsidejzi wrote:Ovo je ipak tvoja konstrukcija. Slusam intervju sa Bakirom gdje kaze da se nece ici nazad samo je pitanje kako ce se ici naprijed. Ovaj MAP je plan sta ces raditi na putu za nato ove godine. Ti u principu mozes poslati prazan papir i bices na istom kao i ranije. Mislim da Bakir misli na to kad kaze da je spreman za kompromise. Necemo se vracati na pretnodni korak ali u iducem koraku se ne moramo mrdnuti mnogo.
...
Ne zna se ko je veca budala, Bake ili Mile. I jedan i drugi unistavaju svoja stada.
-
hipija
#169 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Idemo redukovano u NATO, makar Federacija 
- He1972
#170 Re: SDA odustaje od MAP-a?
apsidejzi wrote:Pa hajmo realno: Ima li ista od NATO-a bez RS-a? Ja zaista galamim na Bakira po mnogim pitanjima ali je u ovom pitanju dosljedan.Kikibombona wrote:Bake nudi redukovani MAP-a. Dakle, prakticno poziva SNSD da napisu sta im volja i da se tako posalje. Baketu je jedino bitno da se nesto posalje, sta god bilo, da moze svoje stado prevariti.apsidejzi wrote:Ovo je ipak tvoja konstrukcija. Slusam intervju sa Bakirom gdje kaze da se nece ici nazad samo je pitanje kako ce se ici naprijed. Ovaj MAP je plan sta ces raditi na putu za nato ove godine. Ti u principu mozes poslati prazan papir i bices na istom kao i ranije. Mislim da Bakir misli na to kad kaze da je spreman za kompromise. Necemo se vracati na pretnodni korak ali u iducem koraku se ne moramo mrdnuti mnogo.
...
Nemoj puno da galamiš, nasikirat ćeš nam riđana.
- Kikibombona
#171 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Po vama 'ruralcima' da SDA pisa i sere vi bi za nju glasali. Malo vam sto vas je opljackala, kriminilaziovala kompletan sistem, uvukla korupciju u svaku poru... sve je to vama malo. Da vas Bakir suta po ulici vi bi bili odani radi tih 1 000km uhljebljenja. A znajte da nece ni to dovijeka...bunk wrote:Kome je upucena ova kiflina proklamacija o napustanju nato puta.
I jos nesto.
Narod i pravda: Izetbegović je odustao od NATO-a i još jednom sramno popustio pred Dodikom
https://www.klix.ba/vijesti/bih/narod-i ... /190804030
-
kluz franjo
#172 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Evo da pokušamo još jednom.apsidejzi wrote: Pa hajmo realno: Ima li ista od NATO-a bez RS-a? Ja zaista galamim na Bakira po mnogim pitanjima ali je u ovom pitanju dosljedan.
Član Predsjedništva BiH iz RS i zastupnici parlamenta BiH izabrani u izbornim jedinicama u RS - i to upravo SNSD su
VEĆ GLASALI I PODRŽALI ZAKONE I ODLUKE O PROCESU PRISTUPANJA BIH NATO SAVEZU!
Te odluke i zakoni su važeći i mogu se mijenjati samo na način NA KOJI SU VEĆ USVOJENI!član 84.
(Aktivnosti za prijem u NATO)
Parlamentarna skupština, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo, te svi subjekti odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provest će potrebne aktivnosti za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a.
Kroz nove odluke Predsjedništva i Parlamenta BiH.
Jasno je zašto Dodik hoće da usporava, smanjuje i razvaljuje, ali je potpuno nejasno zašto Bakir u kontinuitetu i već mjesecima nudi podršku da se postojeće odluke u vezi pristupanja NATO savezu mijenjaju ili preciznije "redukuju".
Ja ovo mogu samo objasniti predugim boravkom u termoelektrani bez dimnjaka.
- bunk
#173 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Nema povlacenja,nema novog glasanja.
-
kluz franjo
#174 Re: SDA odustaje od MAP-a?
K'o prijem kod Seke na kliniku URGENTNE medicine.
REDUKOVAN!
REDUKOVAN!
-
kluz franjo
#175 Re: SDA odustaje od MAP-a?
Ne ocjenjuje NATO kandidate kao što to radi SDA sa kandidatima za predsjednika stranke.
Nije dovoljno imati "redukovane karakteristike", a "manjak sopstvene ambicije" kompenzirati odabirom partnera.
Nije dovoljno imati "redukovane karakteristike", a "manjak sopstvene ambicije" kompenzirati odabirom partnera.