Sarajevo-x Akcija - Pomoć Tetka Zilhi

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
morti

Post by morti »

ODRICANJE SAT ILI DVA U JEDNOM DANU VAMA NECE ZNACITI NISTA, A ONIMA KOJIMA JE POTREBNA POMOC CE ZNACITI SVE!!!!
Joj što ti znaš ložit raju... :D

TOOOOOOOOO!!!

:D
Ivy

Post by Ivy »

morti wrote:
Ivy wrote: Danas sam hotessala 4 sata u Ilidžanskom Hoše Komercu i skupljeno je do 6 sati 4 KORPE DOBROTE (što je u prevodu oko 10tak kartonskih kutija). Građani su donirali: ulje, šećer, so, rižu, brašno, konzerve, makarone i tegle marmelade.

APELUJEM NA SVE VAS KOJI STE OBEĆALI POMOĆI DA SE UKLJUČITE JER DIREKTNI KONTAKT SA KUPCIMA U MARKETIMA REZULTIRA BOLJIM ODAZIVOM GRAĐANA.

HITNO SU NAM POTREBNI VOLONTERI da pomognu u animiranju građana tokom akcije (da se razmijemo - koliko ko može i kad može, ako je sat sat - zauhar)

Akcija je trenutno spala ma mIRCi, mene, Bigusa, EDUa i Poolla. DAJTE MALO SOLIDARNOSTI POKAŽITE!
Ako ćeš biti na Ilidži i sutra,ja bum svratio da ne bude da niš ne radim...
Bum pomogo :D

8-)
Dođi od 1:00 nadalje. Donijeću ti majcu :D

A CROCOP JE OBEĆAO DONIJET LETKE!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Neka ostavi dio letaka na Markalama...
CROCOP

Post by CROCOP »

CROCOP je letke zavrsio i razdijelio - Mejtas, Markale i Socijalno. Te time jos jednom pokazao da i ova federalna komponenta aktivno sudjeluje u akciji (Ivy ovo procitaj 2x :D ) te da napomene da ce se danas pridruziti dragim suforumasima u akciji na terenu. Jutros je na Socijalnom bila jedna korpa skoro puna druga do pola. Cool. Mejtas 5 artikala a Markale nista. Mirci ce mi javit (bar mislim da smo se tako nesto dogovorili) kad ce tko i gdje bit, pa da i ja dodjem.
Ivy

Post by Ivy »

CROCOP wrote:CROCOP je letke zavrsio i razdijelio - Mejtas, Markale i Socijalno. Te time jos jednom pokazao da i ova federalna komponenta aktivno sudjeluje u akciji (Ivy ovo procitaj 2x :D ) te da napomene da ce se danas pridruziti dragim suforumasima u akciji na terenu. Jutros je na Socijalnom bila jedna korpa skoro puna druga do pola. Cool. Mejtas 5 artikala a Markale nista. Mirci ce mi javit (bar mislim da smo se tako nesto dogovorili) kad ce tko i gdje bit, pa da i ja dodjem.
Moj si entitet izgleda skroz zaboravio...ima market i na Ilidži i nama trebaju letci...
morti

Post by morti »

Daj ba,dva puta sam dolazio u HOŠE,tebe,ivy,nigdje...
:?
Zasad,korpa je PRAZNA!!!
Ša je s ljudima,zar ne vide PLAKAT!!!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

CROCOP wrote:CROCOP je letke zavrsio i razdijelio - Mejtas, Markale i Socijalno. Te time jos jednom pokazao da i ova federalna komponenta aktivno sudjeluje u akciji (Ivy ovo procitaj 2x :D ) te da napomene da ce se danas pridruziti dragim suforumasima u akciji na terenu. Jutros je na Socijalnom bila jedna korpa skoro puna druga do pola. Cool. Mejtas 5 artikala a Markale nista. Mirci ce mi javit (bar mislim da smo se tako nesto dogovorili) kad ce tko i gdje bit, pa da i ja dodjem.

...zena se malo uspavala jutros...ali je ipak stigla...;)...kazu dolazio neki
8-) i ostavio letke...ciciban je trenutno dolje.. :) i ici ce u sest...
...vec sam prijavila Bigiju da s Markala nocas treba pokupiti namirnice...jer oni nemaju prostora...rade do devet...mozda i ja navratim jos jednom...
i da...markale...imaju tri korpe...bice ako Bog da jos...

Mirci...kakve su ono maje... :D osjecam se ko siroce... :(
Pooll

Post by Pooll »

Ejjj.. edu i ja smo dezurni od 19:30 veceras... vidimo se!
Ivy

Post by Ivy »

morti wrote:Daj ba,dva puta sam dolazio u HOŠE,tebe,ivy,nigdje...
Zasad,korpa je PRAZNA!!!
Ne zakuhaji, došla sam ko i juče od 2:00 do 6:00 i našli smo se. Jesil pomogao na Socijalnom?

Dvije korpe napunjene na Ilidži :D

Ženo, šta ne valja sa majicama? :?
Ivy

Post by Ivy »

E da, kako ste riješili pitanje skladištenja na Markalama?
Ivy

Post by Ivy »

Dnevni obroci za 1.600 ljudi

U porastu je broj korisnika Narodne kuhinje u opštini Stari grad. Dnevne obroke dobije njih 1.300 za razliku od prije dva mjeseca, kada ih je bilo 950. Tu je i 180 porodica koje na kućna vrata svaki dan dobiju mlijeko i hljeb, a 150 je onih koji mjesečno dobiju pakete s hranom.

"Nažalost, na kazanu kuhinje sve je više mlađih osoba zbog nezaposlenosti. Sve je češće da u porodicama sa dvoje i više djece nijedan roditelj ne radi. Tako sada imamo oko 1.600 korisnika kuhinje i bojimo se da će se taj broj povećavati", kazuje Zilha Šeta, šef Narodne kuhinje Stari grad.

"Da nije ove kuhinje, moja porodica bi umrla od gladi. Drugačije je i kada se ima samo suha hljeba jesti. Izbjeglice smo iz Čajniča i živimo u kolektivnom smještaju. Ni muž nigdje ne radi, a imamo četvoro djece", govori sa suzama Alija Rogo.

Starac, koji je kao i drugi korisnici strpljivo čekao u redu za hranu, nam kazuje da je došao uzeti pomoć koju prima njegov sin Bajazit Mehonjić.

"Sin mi je ratni vojni invalid. Nepokretan je, tako da ja svako jutro dolazim po hranu. O njemu se danonoćno brine majka. Da nije toga, pored sve njegove muke, još bi ostao gladan. Tuga je da je sve više onih koji zavise od kuhinje. Hranu koju dobijem ostavim sinu, meni je dovoljno i dvije kifle dnevno", kazao je starac, kog je bilo stid da kaže svoje ime.

Zilha Šeta, koju korisnici odmila zovu Tetka, kazala je kako ima puno onih kojima je pomoć potrebna, ali i dobrih ljudi koji su spremni pomoći.

"Svako ima svoju nafaku, tako i ova kuhinja i korisnici. Uvijek se nađe neka porodica, firma ili grupa mladih koji doniraju koliko imaju. Nekada je to odjeća, mlijeko, brašno, sokovi. I ovim putem bih zamolila da svi koji mogu pomognu svojim sugrađanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji", rekla je Tetka.

E. DUVNJAK - Nezavisne Novine
Ivy

Post by Ivy »

Javna pohvala CROCOP-u za uspješno obavljenu akciju obezbjeđivanja i podijele letaka za "Korpu Dobrote" :) :) :) :) :)
morti

Post by morti »

Ivy wrote:Javna pohvala CROCOP-u za uspješno obavljenu akciju obezbjeđivanja i podijele letaka za "Korpu Dobrote" :) :) :) :) :)
Svaka čast "drotu"...
A u AS-u sam bio sam...pokupio se oko 18:00
Iznervirala me jedna uposlenica :x
morti

Post by morti »

zena wrote: Mirci...kakve su ono maje... :D osjecam se ko siroce... :(
Šta fali majicama...
Evo ja je sad nosim :D :D :D
morti

Post by morti »

Ivy wrote:
morti wrote:Daj ba,dva puta sam dolazio u HOŠE,tebe,ivy,nigdje...
Zasad,korpa je PRAZNA!!!
Ne zakuhaji, došla sam ko i juče od 2:00 do 6:00 i našli smo se. Jesil pomogao na Socijalnom?

Dvije korpe napunjene na Ilidži :D

Ženo, šta ne valja sa majicama? :?
Ivy,mojne se ti ništa ljutit...ovo sam postiro nakon dva čekiranja HOŠE-a i dvostrukog zaključivanja da te JOŠ nema...
Naravno,sve je ispalo dobro...
Ej ja svratio do HOŠE-a na Ilidži poslije AS-a...
Nije AS za mene,em šo sam bio sam,em što me jedna mrko gledala,JEZIVO!!!...osto bi ja bliže domu svome!!! :D
CiCiban

Post by CiCiban »

yeeEE :-) ovo je odliCnnooo!!!1 :D ma :? uopste nije tako strRrrasno :-) ?? kako je izgledalo a ce bit' :sad: :D :P
prilazi jedna mala curica :-) s teglom eurokrema :P i pita .. je li ovo prehrambeni proizvod :D :P !!
!!!11 ma yeaahh :D i to THe Glavni !!!!111 :-) :P TRrrrrpaaj u korpuu :P :-) :razz:
:D
CROCOP

Post by CROCOP »

Evo, ja bih se i ovim putem zelio zahvaliti mojim dragim forumasima EDUu i POOLLu, koji su me danas spasili drugova redarstvenika i sigurrne mandatne kazne na Socijalnom ispred ASa. Dakle, dragi moji entiteski partneri te suforumasi edu i pooll te gospodin iz osiguranja AS marketa su intervenirali, objasnili drugovima redarstvenicima da zapravo mozda i ne bi trebali bit strogi te mi naplatiti kaznu jer smo mi svi tamo u humanitarnom "pohodu". Nakon toga sam pusten bez naplate i cak mi je dopusteno da auto parkiram na autobuskoj stanici. E sad, mozete samo zamisliti, kad su tako "ubojiti" sa policijom sto tek rade mladjim (od 18+) "musterijkama" AS marketa.
Pooll

Post by Pooll »

EEhhh... i veceras je bilo super... :D Korpe su pune!

Jedna gospodja je kupila proizvoda za 110 KM!!!

Posebno nas je obradovala posjeta nasih dragih: Mirci, Frozen i Crocop... takodjer dolazio je neki forumas ali nam ne rece ko je, kupio nam je po cokoladicu... pa ako cita nek se prijavi :P

Vidimo se sutra... HOŠE AS na socijalnom sutra radi do 21:00 jer je nedjelja!!!
Pooll

Post by Pooll »

CROCOP wrote:Evo, ja bih se i ovim putem zelio zahvaliti mojim dragim forumasima EDUu i POOLLu, koji su me danas spasili drugova redarstvenika i sigurrne mandatne kazne na Socijalnom ispred ASa. Dakle, dragi moji entiteski partneri te suforumasi edu i pooll te gospodin iz osiguranja AS marketa su intervenirali, objasnili drugovima redarstvenicima da zapravo mozda i ne bi trebali bit strogi te mi naplatiti kaznu jer smo mi svi tamo u humanitarnom "pohodu". Nakon toga sam pusten bez naplate i cak mi je dopusteno da auto parkiram na autobuskoj stanici. E sad, mozete samo zamisliti, kad su tako "ubojiti" sa policijom sto tek rade mladjim (od 18+) "musterijkama" AS marketa.
Nema na cemu :P

Onaj momak iz osiguranja AS-a je super... stalno je tu, pomaze nam oko slaganja i skladistenja proizvoda... kao i ostali uposlenici 8-)
buddha

Post by buddha »

imao bih pitanje u vezi racuna: da li je to stalni racun ili se ukida nakon zavrsetka akcije? ja trenutno nemam mogucnosti da uplatim novce na taj racun, jer je bankovna taksa na bilo koji iznos iz EU u pravcu BIh 30-40 EUR, pa mi se ne isplati slati manje od iznosa koji kosta taksa.
Ivy

Post by Ivy »

De opiši, šta, kako, šta je kupila...šta je rekla? :)
CROCOP

Post by CROCOP »

Ljudi iz HOSEa su odlicni. SVAKA IM CAST, tu i tamo neka mrazovoljna prodavacica ali, usotalom, svi imamo "one dane u mjesecu". Zar ne, Mirci!? :lol: a jos da napomenem, da bi nakon ove, trebali organizirati drugu akciju, s obzirom da se nasa suforumasica i vrla kolegica Frozen udaje (mislim negdje u 8. mjesecu) pa ako nista drugo da joj koopimo za pocetak neki mali resho. Nije veliko ali biti ce od srca, da svom coeku moze kafu ujutro skuhat... :lol: :lol: :lol:
Last edited by CROCOP on 26/06/2005 00:22, edited 1 time in total.
Pooll

Post by Pooll »

Ivy wrote:
Nista... mi nismo bili tada tu... gospodja je bila jako fina.. kupila je stvari za sebe i prisla korpi, pitala sKAKVA JE OVO AKCIJA.. i zamolila zenu sa kase da sve prebaci u KORPU DOBROTE... platila je i rekla PRIJATNO... :)
CROCOP

Post by CROCOP »

Sto se racuna tice on je aktivan stalno ali za potrebe akcije sluzit ce samo u periodu naznacenom za vrijeme trajanja Akcije za Tetka Zilhu. Naravno, ako netko uplati i nakon tog roka, novci ce doci tamo za sto tj. za koga su uplaceni ali molio bih da se to pokusa izbjeci. U ponedjeljak navecer, nadam se, ce biti postirani kodovi za uplate iz "glavnih" zemalja.
Ivy

Post by Ivy »

Pooll wrote:
Ivy wrote:
Nista... mi nismo bili tada tu... gospodja je bila jako fina.. kupila je stvari za sebe i prisla korpi, pitala sKAKVA JE OVO AKCIJA.. i zamolila zenu sa kase da sve prebaci u KORPU DOBROTE... platila je i rekla PRIJATNO... :)
EXTRA MAJKE MI! Kod mene je jedan čovjek kupio brašna, šećera, ulja i kafe, punu onu malu korpu :)
Post Reply