Brega, hvala ti...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

Ali_G wrote:Nabijem ja svu ovu "sarajevsku raju" na k****. Jel to neko manje covjek ako nije iz Sarajeva? Fuj gadite mi se sto dijelim grad s vama. Nije supak brega puno pogrijesio kad je reko da smo selendra velika. I jesmo, veliko selo. Zamisli vi ste krali sljive, jedini vi imali domove kulture, prve ljubavi. Popisam se ja na gradjane kojima je glavni uspjeh kradja sljiva i koji jedva cekaju da nekom kazu kako je on papak jer nije iz Sarajeva jer mu roditelji nisu odavde, jer je doso iz drugog grada. Fuuuuj.

A ti sto vako falis bregu, nek ti na sahrani njegov trubacki orkestar koju srpsku patriosku otpjeva. Od topole pa do ravne gore s kalasnjikovom. Jebo vas brega. Dajte ulicu i kusti i neletu. Jebiga puno su uradili za nas, al kad treba ALiji dat ulicu e onda ne moze.
Cuj ne moze ulica. Moze, moze ulica vazda. Evo ja predlazem da se sadasnja ulica A. Sacirbegovic, promijeni u A.Izetbegovic
Nije velika promjena, svega sest slova, a i porodica Sacirbegovic ce vec razumjeti, jer sve ostaje u raji.
mostarac

Post by mostarac »

Ali_G wrote:Nabijem ja svu ovu "sarajevsku raju" na k****. Jel to neko manje covjek ako nije iz Sarajeva? Fuj gadite mi se sto dijelim grad s vama. Nije supak brega puno pogrijesio kad je reko da smo selendra velika. I jesmo, veliko selo. Zamisli vi ste krali sljive, jedini vi imali domove kulture, prve ljubavi. Popisam se ja na gradjane kojima je glavni uspjeh kradja sljiva i koji jedva cekaju da nekom kazu kako je on papak jer nije iz Sarajeva jer mu roditelji nisu odavde, jer je doso iz drugog grada. Fuuuuj.

A ti sto vako falis bregu, nek ti na sahrani njegov trubacki orkestar koju srpsku patriosku otpjeva. Od topole pa do ravne gore s kalasnjikovom. Jebo vas brega. Dajte ulicu i kusti i neletu. Jebiga puno su uradili za nas, al kad treba ALiji dat ulicu e onda ne moze.
Znam isto to govore i ovi sto naselise Mostar i donesose nam kulturu i to tako da ubise moj grad i sad kao oni Mostarci a ja nisam. idite bola u svoje vukojebine i budite civilizovani. Sta se svezali nas. Mi mislimo da je kultura kradja sljiva i to je nas problem, a ne vas, jer mi smo u SVOM, kontas u SVOM gradu. Tako i Sarajlije su u SVOM i nisu trebali vas da ih ucite kulturi. Njima se njihov primitivizam svidjao i nedostaje im. Ubila ih je vasa kultura kao i nas mostarce. Zato idite molim vas i ostavite nam da budemo svoji primitivci u svojim primitivnim gradovima, a vi idite i gajite kulturu u svojim
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:47, edited 1 time in total.
Zreli

Post by Zreli »

ma ja ba, Sarajevo je jebna palanka, raja zovu djelove grada po zgradama ili firmama ili tramvajskim stancama, odmah prepoznas stoku, kad kaze ja sam sa Socijalog ili Energoinvesta ili Higijenskog... fuj... i onda ono ode na koncert i kao ima utiske, smijesno, sreca pa je padala kisa, inace bi se raja pogusila od smrada neokupanih obozavalaca. sigurno je na ulaznicama pisalo: Molimo, tusirajete se kuci!
Ova raja sto nisu isla oni su heroji! Ja im se divim!
TheGame

Post by TheGame »

Bregović Goraaaan, jedan je Bregović Goraaaaan...Breeeegoooviććć Goooraaaannnn, jedan je Bregović Gooooooraaaaaaannnn :)

sarajevo je postalo jedna velika selendra, koja ne zaslužuje niti Gorana Bregovića niti Aliju Izetbegovića- njega posebno, jer se o mrtvima govori samo dobro il se uopšte ne pominju, sram vas bilo.

Do juče vam je bio dedo ,babo... a sad ga pljujete, eto kakva ste stoka. fuuuuj

mišljenje jednog Sarajevskog pravoslavca.
Zreli

Post by Zreli »

:zzzz: "misljenje"
TheGame

Post by TheGame »

Zreli wrote::zzzz: "misljenje"
šta ti smeta? :shock:

kupi kartu 8-)
Zreli

Post by Zreli »

to nije misljenje nego provokacija, cuj "postalo", kao kad su Srbi bili, nije bilo, a sad kad ih nema, onda jeste; nesto tu urlices gorane, selenda, a javljas se iz blata, daj ba, "gledas trunku u tudjem, a ne vidis balvana u svome oko", ko sto ti stoji u Bibliji, ako se sjecas, "pravoslavace" Zato suti!
TheGame

Post by TheGame »

Zreli wrote:to nije misljenje nego provokacija, cuj "postalo", kao kad su Srbi bili, nije bilo, a sad kad ih nema, onda jeste; nesto tu urlices gorane, selenda, a javljas se iz blata, daj ba, "gledas trunku u tudjem, a ne vidis balvana u svome oko", ko sto ti stoji u Bibliji, ako se sjecas, "pravoslavace" Zato suti!
Sarajevo je nekad bilo grad Srba, Hrvata i Muslimana i Jevreja izmedju ostalog (redoslijed nije važan). a danas je grad sandžaklija, šiptara i cigana(ne Roma). čast izuzetcima!

Bregović je institucija! a to što nekome smeta da je pored toga i sarajlija, i što neko to želi da mu oduzme, taj isti može lagano da ga provoza malo po ustima, što dokazuje 65 000 duša na Koševu.

tišu mišu :razz:
Zreli

Post by Zreli »

Joj, ovo me podsjeca na onog Don Kihota. Oni ga razvale pravo, jaran i dalje prica price kako je on ustvari pobjedjivao. Tako je i sa Srbima bilo, odjebani su i sad prica, kao oni su bili bolji.

Nije to bitno ko je bio koje nacionalnosti, nego je bitno da s nekim ne mozes da zivis, i tako je to. Nije se moglo, htjeli ste tamo i sad ste tamo. A, to da su Srbi ili ti Hrvati, kojih navodno nema, bili kao neki dio grada, koji je bio napredan ili nesto u tom smislu, je cista glupost, isto tako je glupost da su Sandzaklije gori od ovih ili onih. A tih Cigana i Siptara, to je mozda tamo kod vas u blato u Vojkovicima, ili sta ja znam gdje ne.
Sarajlija i to pravi...

Post by Sarajlija i to pravi... »

UBL wrote:
umro je mostar wrote:

Znam isto to govore i ovi sto naselise Mostar i donesose nam kulturu i to tako da ubise moj grad i sad kao oni Mostarci a ja nisam. idite bola u svoje vukojebine i budite civilizovani. Sta se svezali nas. Mi mislimo da je kultura kradja sljiva i to je nas problem, a ne vas, jer mi smo u SVOM, kontas u SVOM gradu. Tako i Sarajlije su u SVOM i nisu trebali vas da ih ucite kulturi. Njima se njihov primitivizam svidjao i nedostaje im. Ubila ih je vasa kultura kao i nas mostarce. Zato idite molim vas i ostavite nam da budemo svoji primitivci u svojim primitivnim gradovima, a vi idite i gajite kulturu u svojim
Ti si pobrko loncice! Vi ste ti malogradjani koji se ponasaju arogantno misleci da to sto ste rodjeni u vecim gradovima vam daje za pravo da pljujete po nekom samo zato sto je rodjen u nekoj manje urbanoj sredini. Meni se licno nije desila nijedna takva situacija, ali znam ja vrlo dobro takve "gradjane". Jednom prilikom moja majka je zamolila jednu zenu iz naseg ulaza ciji je pas srao u haustoru da pocisti iza njega, a ova joj je arogantno odbrusila rekavsi da je ona rodjena u Sarajevu a da se mi vratimo odakle smo dosli ako nam smeta. SEREM SE JA NA TAKVE GRADJANE!! :x :x
Nije tebi dobro djine! Malo si povuk'o vlage s nogu,a?
Ako ne znas sta rezdelije ili jorgovan sarajliji znaci, sarajlija nisi niti ces ikada postati dok to ne naucis. To kao prvo, kao drugo i ti, koji imas lijep rijecnik a i ta "gospodja" koja je sarajka i kojoj se ker sere u haustoru bi me ucinili veoma sretnim ako se odselite i prestanete DIJELITI ovaj grad sa nama koji smo ga napravili. Pa razmislite malo prije nego nesto napisete. Nemoj jarane, da se pravis veci katolik od Pape. Nema veze ako si rodjen u manje urbanoj sredini ili bilo gdje na svijetu ali ima veze ako si papak bio i papak ost'o. Lutko moja, pa kad se dodje u neciju kucu, kao svi Vi sto ste dosli u nase Sarajevo, onda se domacin postuje i prihvati se nacin na koji on zivi i radi, jel tako? E kod nas je drugacije. Vi hocete da nas naucite kako da zivimo i kako da se ponasamo na nasem ognjistu. E tu je djine problem. Ili se adaptiraj i prihvati ovaj grad i ovu raju ili se hvataj noge. Zbog tih problema sam i ja otisao a i mnogi drugi koji nisu mogli nista uciniti da poprave situaciju a do ludila ih dovodila pamet doseljenika koji sve znaju bolje nego mi koji smo tu zivili. Zato hvala Bregi, Coli, Kusti, Pimpeku, Mirzi, Rasi, Varaji, Papetu, i mnogim drugim koje nisam nabrojao, koji su dosli u ovaj grad i OVAJ GRAD IH JE NAPRAVIO ZVIJEZDAMA KOJE SVIJET POZNAJE I PRIZNAJE ali ne i Vi, gospodo doseljenici. Vi znate bolje. Hvala narocito Neletu na recenici: ZBOGOM ZOHARI!
Aj' zivili Vi meni sto godina i nek bog (bilo ciji) cuva moj grad od novih sarajlija!
TheGame

Post by TheGame »

Zreli wrote:Joj, ovo me podsjeca na onog Don Kihota. Oni ga razvale pravo, jaran i dalje prica price kako je on ustvari pobjedjivao. Tako je i sa Srbima bilo, odjebani su i sad prica i oni su propali.

Nije to bitno ko je bio koje nacionalnosti, nego je bitno da s nekim ne mozes da zivis, i tako je to. Nije se moglo, htjeli ste tamo i sad ste tamo. A, to da su Srbi ili ti Hrvati, kojih navodno nema, bili kao neki dio grada, koji je bio napredan ili nesto u tom smislu, je cista glupost, isto tako je glupost da su Sandzaklije gori od ovih ili onih. A tih Cigana i Siptara, to je mozda tamo kod vas u blato u Vojkovicima, ili sta ja znam gdje ne.
Hvala bogu da nije bitno ko je bio koje nacionalnosti, u tome je i bila ljepota grada Sarajeva... Nabrojao sam ti tri naroda koja su gradila taj isti grad i njegov imidž, i živjela zajedno. bez jednog od ta tri faktora taj grad ne postoji i nema svoje prave duše...ja i dan danas živim na Grbavici, i gledam kako novokompovane sarajlije pljuju Bregovića, Pimpeka, a na kraju i Aliju koji je više uradio za bošnjački narod nego Karadžič i Miloševič za srpski i Tudjman za hrvatski, pa im opet ne valja.

U Sarajevu imaš možda 8 000 Srba mahom penzionera... i 25000 hrvata.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Eh, nekada smo lepo i slozno ziveli u nasem Sarajevu. Rodjene Sarajlije sjajno su prihvatale doseljenike iz svih krajeva Srbije, oficiri JNA iz Surdulice, Nisa, Kursumlije, Gornjeg a bogami i Donjeg Milanovca, Zajecara... Svi oni su u nasem Sarajevu prihvatani kao najrodjeniji, ziveli su uglavnom u lepim oficirskim zgradama u naselju Grbavica, a odlazeci ujutro na lepo placeni posao kupovali su Politiku i Vecernje novosti, umesto da citaju nacionalisticko Oslobodjenje. Umesto po muslimanskim ekstremistima i zulumcarima, ulice su se zvale po "neutralnim" junacima nase istorije kao sto su Vojvoda Ratomir Putnik ili Milos Obilic. Na Kosevu ili Grbavici pola stadiona bilo je u crno-beloj ili crveno-beloj boji, ziveo je onaj lepi sarajevski duh. Neda Ukraden mogla je kao Srpkinja "uzdignute glave" proci nasim Sarajevom.
Onda nas zavadise, dodjose u nas grad neki ljudi iz istocne Bosne i unistise sarajevski duh. Naterase "prave Sarajlije" da odu na brda i izazvani zapucaju na "svoj" grad. Umesto da se ti muslimanski ekstremisti predaju nadmocnijoj srpskoj vojsci i sprece nepotrebne zrtve civilnog stanovnistva, oni su stalno provocirali, krsili primirja, ukratko pruzali otpor.
Ne samo da su proterivanjem srpskog stanovnistva promenili demografsku strukturu najveceg srpskog grada posle Beograda nego su se usudili menjati imena ulica, uklanjajuci naseg Milosa Obilica sa prostora opstine Stari Grad gde mu je bilo prirodno mesto. Do besvesti je neobrazovani muslimanski narod morao slusati izvestaje o nekakvim zlocinima srpske vojske, navodnom genocidu u Srebrenici, podsecati se isceniranih granata na Markalama i Ulici Vase Miskina, umesto da zaboravi proslost (sto je bilo, bilo je) i okrene se buducnosti.
Ali, citajuci komentare "pravih" Sarajlija koji su sa radoscu docekali povratak Gorana Bregovica u nas grad, vidim da se polako vraca onaj lepi sarajevski duh. Taj duh "papci" nikada nece shvatiti. I taj "duh" vratice i Neleta Karajlica, Nedu Ukraden, mozda i Emira Kusturicu, Nenada Kecmanovica, Momu Mandica. To su "prave" Sarajlije cija su mesta zauzeli muslimanski ekstremisti iz istocne Bosne, Sandzaka, Kozarca, Prijedora...
Zato je kocert Belog dugmeta bio mali korak za Bregovica (pisljivih 5-6 miliona), a veliki za Sarajevo. Dokazali smo "papcima" i celom svetu da se vraca sarajevski duh.
CAPAJEBO ispod Trebevica, bices opet Karadjordjevica.
Zreli

Post by Zreli »

ma ni je ljepota grada, sto si ti Srbin ili Hrvat ili Bosnjak, nego je ljepota sto si ti ovakav ili oonakav. Sad ispade, kad su Srbi otisli propao je grad, na nije to bas tako. Ne bih ja sad rekao da su ovi ljudi gori od onih sto su bili a ako ti kazes da je grad sad ruznije. Bitka za Sgrad Sarajevo je najveci srpsi poraz, i sasd postoje velike teorije da su oni koji su ustvari izgubili tu bitku, na ovaj ili onaj nacin u stvari pobjdili u njoj. Pa, to nie tako, ako u to vjerujes sam si sebi kriv.
TheGame

Post by TheGame »

sudnjidan wrote:Eh, nekada smo lepo i slozno ziveli u nasem Sarajevu. Rodjene Sarajlije sjajno su prihvatale doseljenike iz svih krajeva Srbije, oficiri JNA iz Surdulice, Nisa, Kursumlije, Gornjeg a bogami i Donjeg Milanovca, Zajecara... Svi oni su u nasem Sarajevu prihvatani kao najrodjeniji, ziveli su uglavnom u lepim oficirskim zgradama u naselju Grbavica, a odlazeci ujutro na lepo placeni posao kupovali su Politiku i Vecernje novosti, umesto da citaju nacionalisticko Oslobodjenje. Umesto po muslimanskim ekstremistima i zulumcarima, ulice su se zvale po "neutralnim" junacima nase istorije kao sto su Vojvoda Ratomir Putnik ili Milos Obilic. Na Kosevu ili Grbavici pola stadiona bilo je u crno-beloj ili crveno-beloj boji, ziveo je onaj lepi sarajevski duh. Neda Ukraden mogla je kao Srpkinja "uzdignute glave" proci nasim Sarajevom.
Onda nas zavadise, dodjose u nas grad neki ljudi iz istocne Bosne i unistise sarajevski duh. Naterase "prave Sarajlije" da odu na brda i izazvani zapucaju na "svoj" grad. Umesto da se ti muslimanski ekstremisti predaju nadmocnijoj srpskoj vojsci i sprece nepotrebne zrtve civilnog stanovnistva, oni su stalno provocirali, krsili primirja, ukratko pruzali otpor.
Ne samo da su proterivanjem srpskog stanovnistva promenili demografsku strukturu najveceg srpskog grada posle Beograda nego su se usudili menjati imena ulica, uklanjajuci naseg Milosa Obilica sa prostora opstine Stari Grad gde mu je bilo prirodno mesto. Do besvesti je neobrazovani muslimanski narod morao slusati izvestaje o nekakvim zlocinima srpske vojske, navodnom genocidu u Srebrenici, podsecati se isceniranih granata na Markalama i Ulici Vase Miskina, umesto da zaboravi proslost (sto je bilo, bilo je) i okrene se buducnosti.
Ali, citajuci komentare "pravih" Sarajlija koji su sa radoscu docekali povratak Gorana Bregovica u nas grad, vidim da se polako vraca onaj lepi sarajevski duh. Taj duh "papci" nikada nece shvatiti. I taj "duh" vratice i Neleta Karajlica, Nedu Ukraden, mozda i Emira Kusturicu, Nenada Kecmanovica, Momu Mandica. To su "prave" Sarajlije cija su mesta zauzeli muslimanski ekstremisti iz istocne Bosne, Sandzaka, Kozarca, Prijedora...
Zato je kocert Belog dugmeta bio mali korak za Bregovica (pisljivih 5-6 miliona), a veliki za Sarajevo. Dokazali smo "papcima" i celom svetu da se vraca sarajevski duh.
ja u nikoga nisam uperio prstom..niti mi je ko bio vojno lice, pošto aludiraš na Grbavicu...niti se kome pravdam.

pa neka ti bude draži Naser Keljmendi i njemu slični od nekog Neleta ili Brege.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Sarajlija i to pravi
Nije tebi dobro djine! Malo si povuk'o vlage s nogu,a?
Ako ne znas sta rezdelije ili jorgovan sarajliji znaci, sarajlija nisi niti ces ikada postati dok to ne naucis. To kao prvo, kao drugo i ti, koji imas lijep rijecnik a i ta "gospodja" koja je sarajka i kojoj se ker sere u haustoru bi me ucinili veoma sretnim ako se odselite i prestanete DIJELITI ovaj grad sa nama koji smo ga napravili. Pa razmislite malo prije nego nesto napisete. Nemoj jarane, da se pravis veci katolik od Pape. Nema veze ako si rodjen u manje urbanoj sredini ili bilo gdje na svijetu ali ima veze ako si papak bio i papak ost'o. Lutko moja, pa kad se dodje u neciju kucu, kao svi Vi sto ste dosli u nase Sarajevo, onda se domacin postuje i prihvati se nacin na koji on zivi i radi, jel tako? E kod nas je drugacije. Vi hocete da nas naucite kako da zivimo i kako da se ponasamo na nasem ognjistu. E tu je djine problem. Ili se adaptiraj i prihvati ovaj grad i ovu raju ili se hvataj noge. Zbog tih problema sam i ja otisao a i mnogi drugi koji nisu mogli nista uciniti da poprave situaciju a do ludila ih dovodila pamet doseljenika koji sve znaju bolje nego mi koji smo tu zivili. Zato hvala Bregi, Coli, Kusti, Pimpeku, Mirzi, Rasi, Varaji, Papetu, i mnogim drugim koje nisam nabrojao, koji su dosli u ovaj grad i OVAJ GRAD IH JE NAPRAVIO ZVIJEZDAMA KOJE SVIJET POZNAJE I PRIZNAJE ali ne i Vi, gospodo doseljenici. Vi znate bolje. Hvala narocito Neletu na recenici: ZBOGOM ZOHARI!
Aj' zivili Vi meni sto godina i nek bog (bilo ciji) cuva moj grad od novih sarajlija!
Skoro da sam zaplakao od srece koliko me odusevio ovaj komentar.
Ziveo Nele Karajlic, ziveo Kusta, ziveo Varaja, napolje doseljenici!!
Sarajlija i to pravi, vratices se ti u nas grad, vidis li bre koliko ljudi te na ovom forumu podrzava? Ne moram da ih imenujem da ne bi imali problema sa muslimanskim ekstremistima. Pa, i mimo foruma te podrzavaju, pre neku noc bilo je 65 hiljada ljudi samo na Kosevu, i to ljudi koji su zeleli da se vrata ona dobra stara vremena. Ljudima je dosta tih doseljenickih prica o nekakvim zlocinima u Srebrenici, Bratuncu, Kozarcu... Kao sto Brega kaze "sta vam je ljudi, proslo je 10 godina od gradjanskog rata, zaboravite taj rat vec jednom". Trebali smo mi "prave" Sarajlije da se otcepimo od ostatka BiH da ne slusamo jadikovke izbeglica iz istocne Bosne i da im vrata naseg grada budu zauvek zatvorena.
fokke wulf

Post by fokke wulf »

sudnjidan wrote:Eh, nekada smo lepo i slozno ziveli u nasem Sarajevu. Rodjene Sarajlije sjajno su prihvatale doseljenike iz svih krajeva Srbije, oficiri JNA iz Surdulice, Nisa, Kursumlije, Gornjeg a bogami i Donjeg Milanovca, Zajecara... Svi oni su u nasem Sarajevu prihvatani kao najrodjeniji, ziveli su uglavnom u lepim oficirskim zgradama u naselju Grbavica, a odlazeci ujutro na lepo placeni posao kupovali su Politiku i Vecernje novosti, umesto da citaju nacionalisticko Oslobodjenje. Umesto po muslimanskim ekstremistima i zulumcarima, ulice su se zvale po "neutralnim" junacima nase istorije kao sto su Vojvoda Ratomir Putnik ili Milos Obilic. Na Kosevu ili Grbavici pola stadiona bilo je u crno-beloj ili crveno-beloj boji, ziveo je onaj lepi sarajevski duh. Neda Ukraden mogla je kao Srpkinja "uzdignute glave" proci nasim Sarajevom.

Ja sam taman mislio da nakon onog mog posta nemam više šta da kažem na ovu temu,ali na ovo se mora;
Suvišno je da komentarišem ovog neočetnika koji se zove Sudnji dan,znaš frajeru,namjerno ovdje prosipaš svoje bljuvotine samo da izvrijeđaš pripadnike jednog naroda kojeg itekako mrzišs,ma koliko se ti prikrivao iza fasade nekog Sarajlije i "građanina".
Ti i takvi kao ti dođite na bregin koncert,kao i na svaki drugi,jebi ga imaš i ti pravo na svoje mišljenej,kao što imam i ja pravo da te mrzim zbog takvog stava(ali je to već obostrano,tako da smo u startu kvit).
Znaš,ovako Sarajevo je onakvo kakvo je,da je Bogdom bolje,ali i ovakvo je 100000 puta meni draže nego tvoje neočetničko.
Svejedno,možeš samo da se grizeš od muke što ti Dražin spomenik nije na mjestu Vječne.
Stoga živi svoj četnički san pa makar na breginom koncertu,pseto četničko!
Na kraju i tvoja te ekavica odaje "ja nisam odavleeeeee!!!!"
Regulus

Post by Regulus »

"Djordje Balasevic je Tito.
Dosao u Sarajevo, nakon podrske koje mu je davao tokom cijelog rata, odrzao koncert i gradu Sarajevu poklonio 100 000 dolara.
A malo je dijete za Bregovica kad je kapital u pitanju."

Ama i njega smo mi otjerali, covjek nece da ti svira ovdje vec 5 godina! Svirace mozda samo u Tuzli, to je jos jedina normalna sredina, a ovaj grad ce da zaobilazi u sirokom luku, uostalom ko i dosad!
Da li ste vi normalni????????????
Ko god valja i nesto vrijedi vi mu se kad tad najbete majke samo zato sto vrijedi!!! Kaze 'nakav papcina ovdje "cuj Kalasnjikov to mu umjetnost". Ma sta ti bolan ne bio znas o umjetnosti, tebi je umjetnost Hanka Paldum i Severina i one kikice sa Pinka!!!! Gdje ces ti to da mu zahatoris????? Ti koji ni ne znas sta je umjetnost?! Veze vi nemate...

I zbog takvih koji ovdje Bregovica optuzuju ko da je on u najmanju ruku prikl'o par stotina Bosnjaka, ovdje nit ce biti mira ni prosperiteta, a ni dobrih grupa ni dobrih koncerata TUDJIH grupa (posto cemo svakog ko je imalo imao osjecaj prema ovom ovdje otjerati svojom hajkom i vjecitom mrznjom sto se bljuje i dan i noc, pa nasi klinci nece imati od kog da uce, izuzev samo i ponovo tu istu mrznju od vas!) - niceg! Ovo ce postati pustahija gdje ces moci sresti samo Sulju Kupusa (to nam je vec dezurni reziser), Senade manijake (mislim i na Pecanina i Hadzifejzovica - to je nama nas Sandzak dao!), Selmu Bajrami (aferim!) i po par glumaca kalibra Maria Drmaca!

Pa da lijepo uzivamo mi u Evropi, a Evropa sto dalje od nas!!!!!!!!!!!!!!!!!
TheGame

Post by TheGame »

Zreli wrote:ma ni je ljepota grada, sto si ti Srbin ili Hrvat ili Bosnjak, nego je ljepota sto si ti ovakav ili oonakav. Sad ispade, kad su Srbi otisli propao je grad, na nije to bas tako. Ne bih ja sad rekao da su ovi ljudi gori od onih sto su bili a ako ti kazes da je grad sad ruznije. Bitka za Sgrad Sarajevo je najveci srpsi poraz, i sasd postoje velike teorije da su oni koji su ustvari izgubili tu bitku, na ovaj ili onaj nacin u stvari pobjdili u njoj. Pa, to nie tako, ako u to vjerujes sam si sebi kriv.
Miješanje tri različite kulture su napravile Sarajevo gradom kakav je bio, zbog toga je bilo specifično.
Srbi su napustili grad iz istog razloga što je neki Bošnjak napustio Banja Luku ili Bijeljinu....ova šaka Srba što je ostala u gradu je manja od makovog zrna, ljudi i dan danas doživljavaju razna šikaniranja. Mom drugu Bošnjaku za kojeg bi dao ruku i nogu, govore što se druži sa četnikom, a znaš koliko ja imam veze sa četnicima?ko fudbal sa teniskim reketom.

Kakva bitka za sarajevo!? ta nikad nije ni postojala!da je Srbima bilo u interesu(čitaj Miloševiću)spustili bi se oni...pričala je meni raja koja je muda svoja dala na linijama oko grada, da kad bi imali 6x više naoružanja ne bi probili obruč.. pusti ba te priče, realnost je daleko gora i ružnija...lafo proboji, ubijeno 689 četnika, zarobljeno 134 tenka... :zzzz:
sudnjidan

Post by sudnjidan »

fokke wulf wrote:

Ja sam taman mislio da nakon onog mog posta nemam više šta da kažem na ovu temu,ali na ovo se mora;
Suvišno je da komentarišem ovog neočetnika koji se zove Sudnji dan,znaš frajeru,namjerno ovdje prosipaš svoje bljuvotine samo da izvrijeđaš pripadnike jednog naroda kojeg itekako mrzišs,ma koliko se ti prikrivao iza fasade nekog Sarajlije i "građanina".
Ti i takvi kao ti dođite na bregin koncert,kao i na svaki drugi,jebi ga imaš i ti pravo na svoje mišljenej,kao što imam i ja pravo da te mrzim zbog takvog stava(ali je to već obostrano,tako da smo u startu kvit).
Znaš,ovako Sarajevo je onakvo kakvo je,da je Bogdom bolje,ali i ovakvo je 100000 puta meni draže nego tvoje neočetničko.
Svejedno,možeš samo da se grizeš od muke što ti Dražin spomenik nije na mjestu Vječne.
Stoga živi svoj četnički san pa makar na breginom koncertu,pseto četničko!
Na kraju i tvoja te ekavica odaje "ja nisam odavleeeeee!!!!"
No comment! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tot

Post by Tot »

Kao neko koje u Sarajevu proveo najljepse godine zivota i sticajem okolnosti zauvijek napustio Evropu jos 1987. godine, moram dodati par svojih zapazanja...
Zao mi je sto nas svijet jos uvijek ima problema sa definicijom pojma "netralnost". Sta to znaci? Znaci da ne podrzavam tvog neprijatelja, ali isto tako i da ne podrzavam tvoju stranu. Svaka druga simplifikacija tipa "ako niste sa nama, onda ste protiv nas" je najobicnija baljezgarija koja se obicno koristi kad ponestane pravih argumenata.

Par rijeci o Sarajevu... Ne vidim zasto iko sebi uzima za pravo da moralno-politicki ispituje/torpeduje licni integritet ljudi koji su napustili ili se nisu vratili u Sarajevo za vrijeme rata... Ukoliko je ovaj debilni pristup iole vrijedan masovne upotrebe, onda treba naruziti (neduzne) ljude koji su napustili Gorazde, Brcko, Kalinovik... zasto nisu ostali da brane svoj rodni grad nego su dosli u Sarajevo (lakse se zivi, zar ne?) da odatle vjezbaju novu vjestinu Sarajevstine po ljudima koji su isto tako gledali da se na najbolji moguci nacin sklone od ratnih uzasa.

Goran je vise valjao Sarajevu i Bosni time sto je nastavio da radi, stvara, komponuje...

Sa druge strane, jadno je da niko ne vidi da je obraz sirotog Sarajeva mnogo vise ukaljan postupcima pojedinaca koji su ostali u gradu, da ga "brane od agresora, do posljednje kapi krvi". Goranu mozemo zamjeriti podosta toga, ali je sigurno da on nije provalio u niciji stan, nije preprodavao lijekove, niti je ikoga potjerao na Kazane...

Uvijek sam zamisljao Sarajevo kao dobru mater, bdine nad nama, gleda da budemo veseli, da nam ide dobro, da se bolje zivi... i da je moglo, Sarajevo bi u sred te kanonade topova i minobacaca prosaputalo; bjez'te djeco, sklonite se od ovog kijameta, ne brinite za mene, samo bjez'te.
TheGame

Post by TheGame »

Tot wrote:Kao neko koje u Sarajevu proveo najljepse godine zivota i sticajem okolnosti zauvijek napustio Evropu jos 1987. godine, moram dodati par svojih zapazanja...
Zao mi je sto nas svijet jos uvijek ima problema sa definicijom pojma "netralnost". Sta to znaci? Znaci da ne podrzavam tvog neprijatelja, ali isto tako i da ne podrzavam tvoju stranu. Svaka druga simplifikacija tipa "ako niste sa nama, onda ste protiv nas" je najobicnija baljezgarija koja se obicno koristi kad ponestane pravih argumenata.

Par rijeci o Sarajevu... Ne vidim zasto iko sebi uzima za pravo da moralno-politicki ispituje/torpeduje licni integritet ljudi koji su napustili ili se nisu vratili u Sarajevo za vrijeme rata... Ukoliko je ovaj debilni pristup iole vrijedan masovne upotrebe, onda treba naruziti (neduzne) ljude koji su napustili Gorazde, Brcko, Kalinovik... zasto nisu ostali da brane svoj rodni grad nego su dosli u Sarajevo (lakse se zivi, zar ne?) da odatle vjezbaju novu vjestinu Sarajevstine po ljudima koji su isto tako gledali da se na najbolji moguci nacin sklone od ratnih uzasa.

Goran je vise valjao Sarajevu i Bosni time sto je nastavio da radi, stvara, komponuje...

Sa druge strane, jadno je da niko ne vidi da je obraz sirotog Sarajeva mnogo vise ukaljan postupcima pojedinaca koji su ostali u gradu, da ga "brane od agresora, do posljednje kapi krvi". Goranu mozemo zamjeriti podosta toga, ali je sigurno da on nije provalio u niciji stan, nije preprodavao lijekove, niti je ikoga potjerao na Kazane...

Uvijek sam zamisljao Sarajevo kao dobru mater, bdine nad nama, gleda da budemo veseli, da nam ide dobro, da se bolje zivi... i da je moglo, Sarajevo bi u sred te kanonade topova i minobacaca prosaputalo; bjez'te djeco, sklonite se od ovog kijameta, ne brinite za mene, samo bjez'te.
bravo. svaka ti čast! :)
Toozla

Post by Toozla »

TheGame wrote: Miješanje tri različite kulture su napravile Sarajevo gradom kakav je bio, zbog toga je bilo specifično.
Srbi su napustili grad iz istog razloga što je neki Bošnjak napustio Banja Luku ili Bijeljinu....ova šaka Srba što je ostala u gradu je manja od makovog zrna, ljudi i dan danas doživljavaju razna šikaniranja. Mom drugu Bošnjaku za kojeg bi dao ruku i nogu, govore što se druži sa četnikom, a znaš koliko ja imam veze sa četnicima?ko fudbal sa teniskim reketom.

Kakva bitka za sarajevo!? ta nikad nije ni postojala!da je Srbima bilo u interesu(čitaj Miloševiću)spustili bi se oni...pričala je meni raja koja je muda svoja dala na linijama oko grada, da kad bi imali 6x više naoružanja ne bi probili obruč.. pusti ba te priče, realnost je daleko gora i ružnija...lafo proboji, ubijeno 689 četnika, zarobljeno 134 tenka... :zzzz:
...o cemu ti pricas....pa nisu Srbi '92 uzeli puske u ruke i sjeli na tenkove sa parolom "ovo je Sarajevo, necemo ga mjenjat"....koliko se ja sjecam parola je bila "ovo je Srbija"....

....nekih 25% Srba se pridruzilo odbrani grada i ja im skidam kapu za takvu odluku...pridruzili su se ljudima koji su pokusali odbraniti Sarajevo o kojem ti pricas.....
...mi danas mozemo polemizirati jel' Alija izlevatio tih 25%, mene i sve ostale ali u aprilu '92 bilo je apsolutno jasno ko je pokusao sacuvati Sarajevo u koje smo svi bili zaljubljeni....

ps - ovaj post veze nema sa koncertom....
mr_orange

#174 Re: Moj dobri Hadise

Post by mr_orange »

UBL wrote:
DTL wrote:
Sarajlija i to pravi... wrote: [Okano, izgleda da si ti KRETEN koji ne razumije da sam ja kretenima nazvao Cace, Cele, Batka i njima slicne a ne Vikica, lutko moja, sa kojim sam radio. Razmisli prije nego nesto napises. a sto se tice Tife, stanovali smo zgrda do zgrade, prvo na grbavici a onda u Kate Govorusic. Nemoj jarane pisati ono sto ne znas i nemoj na osnovu dva minuta poznanstva misliti da znas ljude. Procitate novine i mislite da sve znate. Sta ti je? Jesi li ti normalan?
Haveru, ba sto se palis svega ti?

Sta ba papak zna o Sarajevu? Nista?

Sta ba papci znaju o Domu kulture Vaso Pelagic, o turnirima u dvoristu"29 novembra", o kradji rezdelija i zelenih sljiva i jabuka na Sljiviku. Jasno ti je o cemu pricam.

Znas s kim si rastao, znas s kim si se igrao, koja ti je treba iz ulice bila prva ljubav?

I znas da toga sada nema!

Doselili se u nase ulice s koca i konopca.

Doselili i nece da idu.

Zato oni ne kontaju ni Dugme, ni Orkestar ni Pusenje.

Ne znaju ni sta je ni ko je Bolero, ne znaju nista o satima proba u Vasi Pelagicu.

Pusti ba papke da pjene.

Vidis da samo sto nisu bombe u ruke uzeli da nas pobiju ovo jos malo sto u Gradu zivimo. Ko sto su i na Bregu s bombama krenuli.

Sta ce kad drukcije ne umiju. Papak je to, dosljo.

Satro branili papci Sarajevo.

Pa jebali mater svoju, sto nisu svoja sela branili, sto pobjegose iz Podrinja ko picke.

Sto Sandze, kad toliko mrze Srbe, ne ostase tamo da svoje odbrane?

Ma zato haveru moj, nemoj ni ti ni onaj Mostarac da se palite, pusti ih nek svoje pricaju.

Mi smo svoje rekli na Stadionu.

Oni to nikada nece moci.

I opet kad bi bio koncert za 10 godina, opet bi isto bilo, taman da je karta petobanka.

Davno smo mi rekli jednu narodnu:

nije zvaka za seljaka.

Tako ni Dugme nije za primitivce.

Njima ostaje Dino i Al'Dino.

Pozdrav
Ti ces papak reci ko je primitivac a ko nije!! Pa Dino je deset puta veci gospodin od Brege koji na intervjuima za novine psuje ko kocijas!! Ili je to normalno, mi smo urbana raja?!? Serem se na tvoju malogradjanstinu!! :x :x
Poklopi se matere ti, i ti i Dino Merlin.
rei

Post by rei »

rumenko wrote:Vidim ziva se diskusija razvila....sta je misevi nema me par sati pa se odma uzdignete....aaaaa..ne mogu ovo sve da citam samo cu citirati jednog vrlo pametnog covjeka negdje sa pocetka foruma koji kaze:

"Ne duguje SA bregi nista...brega se ne moze podrediti sa SA...brega je pljunuo SA u lice kad je u SA na dan ginulo ljudi koliko on oma u svom usranom orkestru...nije niko trazio da se vrati u SA u ratu ali je mogao reci jednu jedinu rijec za SA za vrijeme dok su nas rokali...tada "to nije bio njegov rat"...jok eto bio je one sarajevske dijece sto su 4 godine jela humanitarnu....da je jedan put nesto pozitivno za SA rekao....jok jarane..."nije njegov rat"...Koji je qrac onda sad dosao...pa da vam uzme to malo jada sto imate po dzepovima..zato je dos'o...bekani...

Dok je budala ..bice i brega...."

pravo je srochio ovo...jos bih dodao.....vjezbajte supci kod kuce pred ogledalom "eeeedjurdjevdan je.." pa na vidovnan pravac BG...aferim
vidim da je navala tnikaca pa reko bolje ovo da citate nego njihova
sranja :-) :-)
Post Reply