Ne tamburam, vec guslam ti ja guslam, noge mi se tresu...Zreli wrote:sine, ne tamburaj, i ne misli da si filozof.Alfons Kauders wrote:"Sve su zivotinje jednake, samo su svinje jednakije od drugih."Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!
Osnova pravde je da niko nema pravo da trazi da bude jednak u krivu. To bi bilo isto kao kad bi Sefer Halilovic rekao, Mladic je ubijao, a na slobodi je, i oni ga pustili. To ne moze. Kontas?! A, to sa svinjama je smijesno.
Bolje da te brani ova kolegica, koja zna kako tvoja soba iznutra izgleda.
Pa kod nas se sva prica upravo svodi da to pravdanje, eto mi smo losi, al oni su gori, i na forumu i u politici, a evo i u muzici... I ako malo bolje procitas moj post skontaces sta sam pokusao reci.
Ako ti je opravdanje za Alijinu losu politiku cinjenica da je Cengic isfuro, jebiga onda, sam sebi skaces u usta !
I nije jednak u krivu ni s Bregom, Brega je tad bio gitarista, umjetnik-jebivjetar, a ovaj je bio u vladi. Nekako mi je logicnije da se za drzavu bori vlada nego muzicar.
I meni svinje nisu smijesne.