BIJELO DUGME: Zelene beretke traže otkazivanje koncerta!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zreli wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!
"Sve su zivotinje jednake, samo su svinje jednakije od drugih." :D
sine, ne tamburaj, i ne misli da si filozof.

Osnova pravde je da niko nema pravo da trazi da bude jednak u krivu. To bi bilo isto kao kad bi Sefer Halilovic rekao, Mladic je ubijao, a na slobodi je, i oni ga pustili. To ne moze. Kontas?! A, to sa svinjama je smijesno.

Bolje da te brani ova kolegica, koja zna kako tvoja soba iznutra izgleda.
Ne tamburam, vec guslam ti ja guslam, noge mi se tresu...

Pa kod nas se sva prica upravo svodi da to pravdanje, eto mi smo losi, al oni su gori, i na forumu i u politici, a evo i u muzici... I ako malo bolje procitas moj post skontaces sta sam pokusao reci.

Ako ti je opravdanje za Alijinu losu politiku cinjenica da je Cengic isfuro, jebiga onda, sam sebi skaces u usta ! :lol:

I nije jednak u krivu ni s Bregom, Brega je tad bio gitarista, umjetnik-jebivjetar, a ovaj je bio u vladi. Nekako mi je logicnije da se za drzavu bori vlada nego muzicar. :shock:

I meni svinje nisu smijesne. :D
car-x

Post by car-x »

a kad smo vec duboko zagazili u politiku i nebuloze, da ja nesto upitam zelene beretke:

zasto niste, draga dusebrizna gospodo kojoj je bosna i hercegovina toliko na srcu, protestovali ovako jako i zvucno kad je Stranka Demokratske Akcije (hajde nekako prije rata, mozda se jos i nije znalo sta ce biti, a ni vi niste smjeli reci da postojite) poslije rata usla u koaliciju sa deklariranim cetnicima, koljacima, istim onim koji su skoro cetiri godine sjedili iza haubica i minobacaca okrenutih prema gradu i povlacili nadrncenu spagu?!!?!?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
ja predlazem Tuzlu....jer Sarajevo definitivno ne zasluzuje....
u Tuzli sam bila svega desetak puta, i tako me je pozitivno iznenadila da sam ostala frapirana...normalnoscu ljudi....
Da mi je znati u kojoj si ti Tuzli bila, ja ovdje samo budaletine znam... Moras me upoznat s tim normalnim ljudima... :D :wink:
joker

Post by joker »

A najveci muzicki spektakl je bio koncert U2 u Sarajevu. A Bono je '93/'94 Novu godinu docekao u ratnom Sarajevu. Pa sad pitam ko onda ima vece pravo na podrsku, divljenje i postovanje jednog gradjanina Sarajeva i BiH. Bono ili supak Bregovic?

Mislim da i Bono ima bosanski pocasni pasos (a nije covjek ni rodjen ovdje) a Bregovi nema...
Zreli

Post by Zreli »

Prenj wrote:
Zreli wrote:
Prenj wrote: Prvo molim odgovor, da li si protestvovao ili ne?

To je svjedno, jer i da jesam i da nisam, to ne mjenja na ovoj stvari nista. Ako je on u krivu, to ne znaci da Brega ima pravo da bude u krivu. A, protiv koga sam ja protestvovao to nema veze, ja mislim da sam protestvovao negdje za sankom, rekao sam kako moze supak je bio u isatanbulu u Ramabi sa 6 zvjezdica i vikao da je o predsjednik vlade, krao pare i sad je opet ovdje pjeva borbene.
Nije to nimalo svejedno.
Slozices se da nas je vise kostalo njegovo nego Bregino necinjenje, pa niko ni glasa protiv kada se vratio, ni beretke ni Avaz, ... niko.
Da je samo Muhamed Cengic bio jedini lik koji je rat posmatrao iz hladovine ...
O Delimustaficu i njegovom paktiranju sa cetnicima, mogle bi se knjige napisati ...
I opet, kada se vratio, u gradu Sarajevu, niko ni glasa protiv nije pustio.
:x :x :x
Ma, ljudi moji svako ima svoju krivicu.

Brega se vraca na velika vrata, kao on je heroj, doslo 70000 ljudi da ga vidi. A kriv je. Delimustafic je vracen kao jadnik, ovaj Cengic isto tako. Ljudi su trebali imati sazaljenja, a ovaj hoce da se vrati kao pobjednik. Mozes to i tako da vidis, ali to nema veze jedno sa drugim.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:
ja predlazem Tuzlu....jer Sarajevo definitivno ne zasluzuje....
u Tuzli sam bila svega desetak puta, i tako me je pozitivno iznenadila da sam ostala frapirana...normalnoscu ljudi....
Da mi je znati u kojoj si ti Tuzli bila, ja ovdje samo budaletine znam... Moras me upoznat s tim normalnim ljudima... :D :wink:
mozda su nam kriteriji razliciti :D
ono sto je tebi ludo, meni je normalno :D:D:D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zreli wrote: Ma, ljudi moji svako ima svoju krivicu.

Brega se vraca na velika vrata, kao on je heroj, doslo 70000 ljudi da ga vidi. A kriv je. Delimustafic je vracen kao jadnik, ovaj Cengic isto tako. Ljudi su trebali imati sazaljenja, a ovaj hoce da se vrati kao pobjednik. Mozes to i tako da vidis, ali to nema veze jedno sa drugim.
Ne odjedjuju oni kakvi ce se vratiti, vec mi, ili podizanjem krivicnih prijava ili kupovinom karata za koncert u ovom slucaju.

Ko nece da ide na svirku, nek ne ide, ko hoce - nek ide, pa ako bude vise ovih drugih, tek onda ce se vratit ko pobjednik...
karanana

Post by karanana »

Ye8o ih Paddy, ovo je sve njegovo maslo! ....
jel iko bio u Zmaju? jel i tamo poskupilo?[/quote]

mircerko, ne znam jel ti iko odgovorio, mrsko mi citati kroz sve ove nebuloze, u zmaju su sada 4KM, bio sam jucer.
Prenj

Post by Prenj »

Zreli wrote:
Prenj wrote:
Zreli wrote:
To je svjedno, jer i da jesam i da nisam, to ne mjenja na ovoj stvari nista. Ako je on u krivu, to ne znaci da Brega ima pravo da bude u krivu. A, protiv koga sam ja protestvovao to nema veze, ja mislim da sam protestvovao negdje za sankom, rekao sam kako moze supak je bio u isatanbulu u Ramabi sa 6 zvjezdica i vikao da je o predsjednik vlade, krao pare i sad je opet ovdje pjeva borbene.
Nije to nimalo svejedno.
Slozices se da nas je vise kostalo njegovo nego Bregino necinjenje, pa niko ni glasa protiv kada se vratio, ni beretke ni Avaz, ... niko.
Da je samo Muhamed Cengic bio jedini lik koji je rat posmatrao iz hladovine ...
O Delimustaficu i njegovom paktiranju sa cetnicima, mogle bi se knjige napisati ...
I opet, kada se vratio, u gradu Sarajevu, niko ni glasa protiv nije pustio.
Ma, ljudi moji svako ima svoju krivicu.

Sazaljenje? Pa trebali su valjda u zatvoru zaglaviti i jedan i drugi.
"Sazaljenje" zbog kojeg Delimustafic vec isto ljeto sastanci sa Sajom i B. Izetbegovicem, na ocigled cijelog grada :x
A niko ni glasa protiv. Po partijskoj liniji valjda ... :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote: mircerko, ne znam jel ti iko odgovorio, mrsko mi citati kroz sve ove nebuloze, u zmaju su sada 4KM, bio sam jucer.
nije niko odgovorio, ebo ih koncert...
imamo problm od drzavnog znacaja..... :(:(:(:(:(:(
ma nije u pitanju marka gore dole, vec covjece TO SU CHEVAPI!!!!!
sramota.....oca mi....
novalic

Post by novalic »

joj koja reklama bijelom dugmetu.. ja kontam da nije brega u dogovoru sa onim dicnim novinarom ugovorio onaj razgovor, mislim da je tesko mogao imati vece interesovanje nego ovako..

ne bi me cudilo da se radi o marketingu, cistom marketingu 8-)

jako uspjesnom, usput budi receno 8-)
Zreli

Post by Zreli »

Alfons Kauders wrote:
Pa i nisu tebi, nego meni.

Poderi jednostavno kartu ko i ja i odmori se te veceri kuci...

Ja nisam da se koncert otkaze, nego ko hoce da se proda nek se proda.

A, to sa Cengicem, dokazuje da je Alija bio rabar, vise nista, mogao je i Alija pobjeci, ali eto nije.

That's all volks!
karanana

Post by karanana »

mIRCerka wrote:
karanana wrote: mircerko, ne znam jel ti iko odgovorio, mrsko mi citati kroz sve ove nebuloze, u zmaju su sada 4KM, bio sam jucer.
nije niko odgovorio, ebo ih koncert...
imamo problm od drzavnog znacaja..... :(:(:(:(:(:(
ma nije u pitanju marka gore dole, vec covjece TO SU CHEVAPI!!!!!
sramota.....oca mi....
mislim da bi sada gospodin adnan terzic trebao podnijeti ostavku i raspisati nove izbore. vlada ocigledno nije u stanju da vodi ovu drzavu kada im cijene cevapa tako izmicu kontroli. treba proglasiti vanredno stanje. cak ima i tema na ovo negdje na sarajevo-x-u.
car-x

Post by car-x »

car-x wrote:a kad smo vec duboko zagazili u politiku i nebuloze, da ja nesto upitam zelene beretke:

zasto niste, draga dusebrizna gospodo kojoj je bosna i hercegovina toliko na srcu, protestovali ovako jako i zvucno kad je Stranka Demokratske Akcije (hajde nekako prije rata, mozda se jos i nije znalo sta ce biti, a ni vi niste smjeli reci da postojite) poslije rata usla u koaliciju sa deklariranim cetnicima, koljacima, istim onim koji su skoro cetiri godine sjedili iza haubica i minobacaca okrenutih prema gradu i povlacili nadrncenu spagu?!!?!?
Prenj

Post by Prenj »

Zreli wrote:
A, to sa Cengicem, dokazuje da je Alija bio rabar, vise nista, mogao je i Alija pobjeci, ali eto nije.

That's all volks!
Tvoja logika tebi na cast
radeljas

Post by radeljas »

joker wrote: Radeljas je u jednom svom postu dobro objasnio...
potpisujem i ovo sto si ti rekao, kao nadopunu mog posta. interesantno je da ti svi "branitelji breginog dijela" nisu imali argumenata protvi mojih postova, nego se ovdje bave zamjenama teza, a ti si ih sad razbio sa tim poredjenjem sa narodnjacima.
sad kad se javio brega u svoju odbranu da on nije rekao tako glupu rechenicu. istina, ali istina je i da se ona mogla interpretirati onako kako je pecanin stavio u naslov, on sad kaze kako svi treba da se "ponose" ili nesto tako sto jedan sarajevski kompozitor svira u koreji. interesantno je da je rekao sarajevski, a ne bosanski. nesto takvo do sad nije nikad rekao. kao sto i na reklami za bih kaze da je koncert 15. juna, a na reklami na hrtu da je koncert tog i tog shestog. zasto ne kaze lipnja? sve su to neki detalji iz kojih se cita njegov stav. i neka on ima takav stav. ima pravo. zato i ja imam svoj stav da nikad ne odem tamo gdje on svira. a i neka svako slobodno ide na koncert ako to zeli, ali neka mi niko ne prodaje pricu "o jednakoj krivici" i "zlocinima na sve strane", i nekakvoj "podrski aliji". sarajevo je bilo zrtva, meta agresije i ne bi trebalo da je bitno to sto je tamo neki alija bio na vlasti. ili nekima to ocito jeste, a onda je to sasvim druga prica...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mislim da bi sada gospodin adnan terzic trebao podnijeti ostavku i raspisati nove izbore. vlada ocigledno nije u stanju da vodi ovu drzavu kada im cijene cevapa tako izmicu kontroli. treba proglasiti vanredno stanje. cak ima i tema na ovo negdje na sarajevo-x-u.
ovo je zasluzilo raspustanje skupstine :x :x :x :x
Prenj

Post by Prenj »

Sve mi mirisi na to da su cevapdzije podigle ovu frku oko koncerta Bijelog dugmeta tako da u nastaloj panici mogu neopazeno podici cijenu cevapa.
Zox

Post by Zox »

Ja se pitam kako je Kustu onako preobratila zena, a Bregu ne moze!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zreli wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa i nisu tebi, nego meni.

Poderi jednostavno kartu ko i ja i odmori se te veceri kuci...

Ja nisam da se koncert otkaze, nego ko hoce da se proda nek se proda.

That's all volks!
Kartu za Dugme nisam ni uzeo, al eto me 23. u SA...

Mogao je i Alija pobjeci ?! I to dokazuje da je hrabar, to sto premijer pobjegne, a predsjednik ostane. Serem se ja na tu hrabrost.

That's all folks !

Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer... :D
car-x

Post by car-x »

radeljas wrote:
joker wrote: Radeljas je u jednom svom postu dobro objasnio...
potpisujem i ovo sto si ti rekao, kao nadopunu mog posta. interesantno je da ti svi "branitelji breginog dijela" nisu imali argumenata protvi mojih postova, nego se ovdje bave zamjenama teza, a ti si ih sad razbio sa tim poredjenjem sa narodnjacima.
sad kad se javio brega u svoju odbranu da on nije rekao tako glupu rechenicu. istina, ali istina je i da se ona mogla interpretirati onako kako je pecanin stavio u naslov, on sad kaze kako svi treba da se "ponose" ili nesto tako sto jedan sarajevski kompozitor svira u koreji. interesantno je da je rekao sarajevski, a ne bosanski. nesto takvo do sad nije nikad rekao. kao sto i na reklami za bih kaze da je koncert 15. juna, a na reklami na hrtu da je koncert tog i tog shestog. zasto ne kaze lipnja? sve su to neki detalji iz kojih se cita njegov stav. i neka on ima takav stav. ima pravo. zato i ja imam svoj stav da nikad ne odem tamo gdje on svira. a i neka svako slobodno ide na koncert ako to zeli, ali neka mi niko ne prodaje pricu "o jednakoj krivici" i "zlocinima na sve strane", i nekakvoj "podrski aliji". sarajevo je bilo zrtva, meta agresije i ne bi trebalo da je bitno to sto je tamo neki alija bio na vlasti. ili nekima to ocito jeste, a onda je to sasvim druga prica...
sarajevo je jedan od gradova koji je najvise propatio u ratu.. (srebrenicki inferno je vjerovatno grozniji, ali je sarajevo ipak glavni grad).. i u to sve nema sumnje.. a velika je greska da se sarajevo veze za aliju i alija za sarajevo..

a da je alija pravio gresaka, i to katastrofalnih, ni u to nema sumnje.. od islamizacije armije BiH do koalicije sa SDS-om.. i neko bez postovanja prema mrtvima, hladno bi mogo reci "jebo aliju".. o mrtvima se tako ne govori.. a da je ziv, svasta bi se tu moglo lanuti..

kult licnosti smo svi jednom prezivjeli, i nadali se da se tako nesto nikad vise nece ponoviti..
rajvosa

Post by rajvosa »

Fair Life wrote:
rei wrote:
Edit wrote:...Problem nije samo u Goranu, nego i u sastavu Bijelog dugmeta. Nema dovoljno "nashih..." ma gdje ce to biti simbol Sarajeva.
kakve nebuloze sve necu procitati :-) pa ko to kaze..... sta se nece prikaciti
:shock: :-)
Ovaj koncert ako se odrzi bio bi dokaz da se moze zajedno... barem pjevati.

Kao takvi nisu pozeljni nacionalistickim razbijacima BiH. Nije problem Edit u tome sto nema nasih u dovoljnom broju, vec sto ima njihovih... a koji ce nam oni qurac.

Zadnjih se dana sve cesce pitam da li Sarajevo jos uvijek zasluzuje ulogu glavnog administrativnog centra BiH, ili bi to sve trebalo dislocirati u neku normalniju carsiju.

S koncerta bi trebalo direktno otici i izvuci za usi "nase poglavice" i nogom u guzicu im se zahvaliti za sav njih doprinos "ocuvanju" Bosne i Hercegovine.

Svaka cast stvarno mi se svidja ovo sta si napisao.

Pozdrav
Jasho

Post by Jasho »

Da nije žalosno bilo bi smiješno! Saoštenje zelenih beretki, kakv jad i čemer od saopštenja. Da te Zelene beretke imaju imalo principa i morala pozvali bi svog predsjednika Emina Švrakića da vrati sve ono što je opljačkao početkom rata u Sarajevu i pozvali bi ga de dostojanstveno preda sudu BiH i odgovara za ratno profiterstvo! Isti Emin Švrakić je u interviju za Dane Ubice i lopove tipa Čelo i slični proglašavao največim herojima, žalosno! Da li su te Zelene bertke ikad reagovale povodm koaliranja SBiH i SDA sa fašističkim strankama SDS i HDZ koje su izvršile masovne zločine! Naravno da nisu njima smeta jeda Goran Bregović, samo zato što nije igrao po njihovim pravilima. U stvari njima smetaju svi koji ne razmišljaju kao jedan obični Sileđija Emin Švrakić. Evo jednog pravo anticivilizacijsko poteza: Sin Emina Švrakića je nedavno jednog Sarajevskog advokata nasred ulice i na očigled policije prebio. Čak su policajci izjavili da nisu ništa vidjeli! Zašto to niko ne osudi i gdje su te jadne Zelene bertke da osude vandalizam Švrakičevog sina! Ko me se ne ide na koncert ne mora ići , ima aqua i narodnjaci nek ide tamo, a nas normalne koji nismo i nikad nećemo biti nacionalisti pustite na miru da uživamo u srijedu na velikom spetaklu! Šta Brega misli o Sarajevu dovoljan je dokaz da mini turneju počinje upravo ovdje, a ne u Zagrebu ili Beogradu i da postoji mogučnost nakon koncerta bonus unplugged svirke u domu mladih što se neće desiti ni u Zagrebu niti u Beogradu!
Last edited by Jasho on 13/06/2005 14:21, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Hajmo curice, hajmo djecaci, al ne u planine, vec na barikade. Dosta je bilo popustanja, nezaposlenost, kriminal, razvaljenu infrastrukturu nekako i mozemo podnijeti, al skupe cevape nikad, otkopajte puske. :D

Ljudi, bujrum u Tuzlu na cevape, al s poljevom su i nisu u somunu, pa ako vam godi, za 4 markice - bujrum !
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:
Hajmo curice, hajmo djecaci, al ne u planine, vec na barikade. Dosta je bilo popustanja, nezaposlenost, kriminal, razvaljenu infrastrukturu nekako i mozemo podnijeti, al skupe cevape nikad, otkopajte puske. :D

Ljudi, bujrum u Tuzlu na cevape, al s poljevom su i nisu u somunu, pa ako vam godi, za 4 markice - bujrum !
nema somuna do Sarajevskog (veliko slovo namjerno) :x
Post Reply