Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
-
Hakiz
#151 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
S tim što su neki od navedenih poodavno napustili bh. društvo i sreću našli po bijelom svijeto.
Pa kako su prikupili ta bjelosvjetska iskustva, i ostali tamo, sada nama drže lekcije.
Pa kako su prikupili ta bjelosvjetska iskustva, i ostali tamo, sada nama drže lekcije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#152 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Ha ya, ja u njegovim godinama (sto nije bilo za vrijeme dinastije Karadjordjevica, nego prije 7-8 godina) nema sta nisam radio.Fudo387 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Ne napada njega niko zbog cinjenica koje je iznio, nego zbog cinjenice da je zdrav prav u po radnog vremena utrosio sat i po na kuknjavu.
Od selidbi namjestaja na kojem su se guzili oficiri Vermahta za vrijeme NDH, nosanja šute u kantama Jupola sa/na peti sprat, recepcije hotela, kasnije turistickih bus tura po Evropi, do rada za nula maraka iza fakulteta.
I sad treba da ga podrzim
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#153 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Nađoh i razloge što pokretač teme ne ide vani.
Opravdanje za lijenost. Sad nek oplete kako sam loš čovjek i kako nemam duše.
Opravdanje za lijenost. Sad nek oplete kako sam loš čovjek i kako nemam duše.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#154 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Mislim da je zalosno koliko masite poentu i izvrcete, pogotovo Bata, ali poznavajuci vas nisam ni ocekivao nista drugacije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#155 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Poenta je zivot je jedan, mladost ti izmice ispod ruku, idi nadji nekog da mu nosas kante jupola na 5 sprat, em ces se nabildat, em ces zaradit, em ces kakvu mladu izvest kad budes pri kinti. Jebo dodika, sta te boli kurac sto nosa njakve zastave 
-
Fudo387
#156 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Lakse je cmizdrit, proklinjati mjesto gdje si se rodio, zaliti se forumu( krusna mrvo_BataZiv_0809 wrote:Ha ya, ja u njegovim godinama (sto nije bilo za vrijeme dinastije Karadjordjevica, nego prije 7-8 godina) nema sta nisam radio.Fudo387 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Ne napada njega niko zbog cinjenica koje je iznio, nego zbog cinjenice da je zdrav prav u po radnog vremena utrosio sat i po na kuknjavu.
Od selidbi namjestaja na kojem su se guzili oficiri Vermahta za vrijeme NDH, nosanja šute u kantama Jupola sa/na peti sprat, recepcije hotela, kasnije turistickih bus tura po Evropi, do rada za nula maraka iza fakulteta.
I sad treba da ga podrzim
Fakultet mu pet minuta od kuce.
Ide li na fakultet?
Ne ide.
Sta radi?
Nista.
Gleda televizor i pise memoare ne klixu.
Pa, dobro. Moze to.
Last edited by Fudo387 on 19/02/2019 14:00, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#157 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Džabe pričaš, ne dopire do njega._BataZiv_0809 wrote:Poenta je zivot je jedan, mladost ti izmice ispod ruku, idi nadji nekog da mu nosas kante jupola na 5 sprat, em ces se nabildat, em ces zaradit, em ces kakvu mladu izvest kad budes pri kinti. Jebo dodika, sta te boli kurac sto nosa njakve zastave
Mi njega ne razumijemo i nikakvi smo ljudi.
Nije to što se on ucrnjačio, gdje će biti.
- dječak sa šibicama
#158 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Tacno sam cekao batu, jos insomnija pa da opletu kolo 
- MarlboroGold
#159 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Ako vama nije stalo ima ih kojima jeste. To je poenta.
Drugačije, ako vas boli kurac ima ih koje ne boli.
Drugačije, ako vas boli kurac ima ih koje ne boli.
- amidzazeher
#160 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Gledaj šampiona što su se sastali
Trebalo vam je samo 3 stranice da obrnete teze i svedete sve na individualni nivo. Jeste maheri svaka vam čast!
Trebalo vam je samo 3 stranice da obrnete teze i svedete sve na individualni nivo. Jeste maheri svaka vam čast!
-
Fudo387
#161 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Mene bas iznenadilo, kako tebe, starog domoljuba nema...bok Himzekdječak sa šibicama wrote:Tacno sam cekao batu, jos insomnija pa da opletu kolo
- Thorgerson
#162 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Za pokretaca teme.
Prestani pratiti medije, citati forume i crnu hroniku.
Ocito ti skodi.
Ja pokusavam ne gledati vijesti i dnevnike, istina tesko je to sve izbjeci, jer su i portali puni crnila, al ovak procitam samo naslov i idem dalje. TV je otrov. Dnevnici, vijesti,...
Vjeruj mi.
Prestani sve to pratiti i mozes izbaciti 70 tačaka sa ove liste. Ako nista neces misliti o tome, bice tebi lakse i neces se zamarati glupostima.
Ja ne znam kako je vani, ali mi kad nemamo crne hronike - uvozimo je. Mislim slucajno sinoc vidim na dnevniku kaze prevrno se bus u boliviji negdje u pm. Mislim zao mi je svakoga ko pogine, ali koga ba boli qrac za prevrnuti autobus u boliviji. Pa svake sekunde neko umre, pogine itd. Mislim hocemo li sad sve to pratiti... Sta je uopste svrha te vijesti?! Ne kontam...
Zasto se ne spomene u dnevniku da je neki lijecnik nekoga izlijecio, da je nesto dobro uradjeno...jok...daj crnila, crnila i crnila. Pa makar bilo i sa druge strane zemaljske kugle.
Prestani pratiti medije, citati forume i crnu hroniku.
Ocito ti skodi.
Ja pokusavam ne gledati vijesti i dnevnike, istina tesko je to sve izbjeci, jer su i portali puni crnila, al ovak procitam samo naslov i idem dalje. TV je otrov. Dnevnici, vijesti,...
Vjeruj mi.
Prestani sve to pratiti i mozes izbaciti 70 tačaka sa ove liste. Ako nista neces misliti o tome, bice tebi lakse i neces se zamarati glupostima.
Ja ne znam kako je vani, ali mi kad nemamo crne hronike - uvozimo je. Mislim slucajno sinoc vidim na dnevniku kaze prevrno se bus u boliviji negdje u pm. Mislim zao mi je svakoga ko pogine, ali koga ba boli qrac za prevrnuti autobus u boliviji. Pa svake sekunde neko umre, pogine itd. Mislim hocemo li sad sve to pratiti... Sta je uopste svrha te vijesti?! Ne kontam...
Zasto se ne spomene u dnevniku da je neki lijecnik nekoga izlijecio, da je nesto dobro uradjeno...jok...daj crnila, crnila i crnila. Pa makar bilo i sa druge strane zemaljske kugle.
- tranquil
#163 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Sve da je pokretač teme najgori zgubidan i džabojed, i da samo kuka, a ništa ne radi na tome, uvodni post mu je uglavnom tačan i nema mu se šta puno prigovoriti.Tomahawk11 wrote:Džabe pričaš, ne dopire do njega._BataZiv_0809 wrote:Poenta je zivot je jedan, mladost ti izmice ispod ruku, idi nadji nekog da mu nosas kante jupola na 5 sprat, em ces se nabildat, em ces zaradit, em ces kakvu mladu izvest kad budes pri kinti. Jebo dodika, sta te boli kurac sto nosa njakve zastave
Ali naravno, ako je teško konkretno odgovoriti na konkretno prezentirane stvari, utoliko je lakše tražiti mane onoga ko je prezentirao.
- amidzazeher
#164 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
I to konstantno pojedini rade!!!tranquil wrote:Sve da je pokretač teme najgori zgubidan i džabojed, i da samo kuka, a ništa ne radi na tome, uvodni post mu je uglavnom tačan i nema mu se šta puno prigovoriti.Tomahawk11 wrote:Džabe pričaš, ne dopire do njega._BataZiv_0809 wrote:Poenta je zivot je jedan, mladost ti izmice ispod ruku, idi nadji nekog da mu nosas kante jupola na 5 sprat, em ces se nabildat, em ces zaradit, em ces kakvu mladu izvest kad budes pri kinti. Jebo dodika, sta te boli kurac sto nosa njakve zastave
Ali naravno, ako je teško konkretno odgovoriti na konkretno prezentirane stvari, utoliko je lakše tražiti mane onoga ko je prezentirao.
Ne svidja ti se? Zaobidji!!
Idi guzi, nosaj namjestaj i sl.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#165 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Fudo387 wrote:
Lakse je cmizdrit, proklinjati mjesto gdje si se rodio, zaliti se forumu( krusna mrvo), nego se prihvatiti “motike” i nesto probati mijenjati na sebi.
Fakultet mu pet minuta od kuce.
Ide li na fakultet?
Ne ide.
Sta radi?
Nista.
Gleda televizor i pise memoare ne klixu.
Pa, dobro. Moze to.
Zafalilo meni para kao brucosu, jebiga ne mogu roditelje vise zivkati, treba mi knjiga za faks, treba mi kinta da izadjem katkad na pivu, treba ti hiljadu nekih cudesa... kontam sta cu kud cu, veli jedan Splićo ima njakva baba treba joj namjestaj iznijeti, fino placa...reko taman...
Odemo mi kod nje- znaci baba je bila punoljetna za vrijeme NDH i vjerujem da se žegala sa oficifima Vermahta na namjestaju koji smo mi trebali iznijeti
I dalje cuvam tu knjigu
E mozda je bolje da sam kukao
- amidzazeher
#166 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Ma jašta ba, svako dijete ima svoju nafaku, danas piva i cigara a sutra ko ga jebe, jednom se živi
- triconja
#167 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Dace bog, ha jaamidzazeher wrote:![]()
![]()
![]()
Ma jašta ba, svako dijete ima svoju nafaku, danas piva i cigara a sutra ko ga jebe, jednom se živi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#168 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Dace rad, a ne kukanje 
- MarlboroGold
#169 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Što ne mogu ovih priča iz onog "anamo" sistema. Ljudi danas za svoj rad žele biti i adekvatno plaćeni, a troškovi života su sve veći.
Te priče iz bivših utopija više ne piju vodu.
- triconja
#170 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Fala ti boze pa je jos neko skonto sta je problem, znaci nije do mene i moje mrznje jugoslavijeMarlboroGold wrote:Što ne mogu ovih priča iz onog "anamo" sistema. Ljudi danas za svoj rad žele biti i adekvatno plaćeni, a troškovi života su sve veći.
-
sumirprimus
#171 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
zasto gubit zivce na stvari koje ne mozes promijeniti?
-
Fudo387
#172 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Ljudi zele...MarlboroGold wrote:Što ne mogu ovih priča iz onog "anamo" sistema. Ljudi danas za svoj rad žele biti i adekvatno plaćeni, a troškovi života su sve veći.
-
sumirprimus
#173 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
zelit povlaka mislit i srat nije isto cinjenica
- MarlboroGold
#174 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Da, jer je to normalno u kapitalizmu. Probaj danas sazvati ljude da prave pruge... ne bi došlo ni 20 ljudi.Fudo387 wrote:Ljudi zele...MarlboroGold wrote:Što ne mogu ovih priča iz onog "anamo" sistema. Ljudi danas za svoj rad žele biti i adekvatno plaćeni, a troškovi života su sve veći.
Last edited by MarlboroGold on 19/02/2019 14:57, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#175 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
E 'vako Jimmy, sve si ti u pravu.
Ali
krenes od brisanja socijalnih mreza. Ako to ne zelis onda pobrises ili unfollow ljude koje te nerviraju. Ja facebook gledam kao na alatku koja mi sluzi za stvari koje me zanimaju. News portale sam odavno unlikevao. Tako da mi izbacuju stvari vezane za opustenije teme: sport, filmovi, muzika, knjige, igrice, serije ... Dnevnike na tv odavno ne gledam, portale predvece otvorim da samo nako virnem da budem koliko toliko u toku. Vidim stalno pisu o Venecueli ja pojma nemam sta se tamo desava iskreno - boli me karina. Imamo kablovsku tv imas toliki broj kanala. Explorer, Viasat History, National Geographic, toliki broj filmskih kanala, muzickih kanala. A jok hajmo mi vidjeti sta nam Burle i Biserka rade. Nervira te turbo folk? Nervira i mene. Znas sta? Neces nista promjeniti sa tim. To vecina ljudi slusa, mnogi se ponasaju u skladu sa tekstovima. Sebe nerviras dok drugi merakaju u zivotu.
Ovdje na forumu prati samo opustenije teme. Politiku na ovom forumu, tamo ne ulazim zadnjih 7 dana, proglasise me neki dan sda stranackim botom sto sam rekao da ne gotivim ni crvene ni zelene. Ako zelis toliko da pobjegnes od dnevnih desavanja instaliraj browser blokere za pojedine stranice. Internet je toliko sirok, toliki niz mogucnosti za svasta vidjeti i procitati i nauciti a mi se ogranicavamo na to da citamo sta je Amra Silajdzic uradila danas, sta je Bozo Vreco istetovirao, je li Bakir formirao vlast, sta je Damir Niksic psovao... Hocu reci sve to truje mozak, truju to nasu dusu i tijelo. Treba obaviti detoksikaciju, iskljucit se iz matrixa
. Prati samo ono sto volis. Ovo sto ti izaziva nervozu i anksioznost ma bjezi od toga. Kazem ti, si zbog tih stvari sebe bezveze jedes dok drugi uzimaju sve plodove zivota. Polako to sve odbij od sebe a ideje mozda pocnu dolaziti same od sebe.
Ali
krenes od brisanja socijalnih mreza. Ako to ne zelis onda pobrises ili unfollow ljude koje te nerviraju. Ja facebook gledam kao na alatku koja mi sluzi za stvari koje me zanimaju. News portale sam odavno unlikevao. Tako da mi izbacuju stvari vezane za opustenije teme: sport, filmovi, muzika, knjige, igrice, serije ... Dnevnike na tv odavno ne gledam, portale predvece otvorim da samo nako virnem da budem koliko toliko u toku. Vidim stalno pisu o Venecueli ja pojma nemam sta se tamo desava iskreno - boli me karina. Imamo kablovsku tv imas toliki broj kanala. Explorer, Viasat History, National Geographic, toliki broj filmskih kanala, muzickih kanala. A jok hajmo mi vidjeti sta nam Burle i Biserka rade. Nervira te turbo folk? Nervira i mene. Znas sta? Neces nista promjeniti sa tim. To vecina ljudi slusa, mnogi se ponasaju u skladu sa tekstovima. Sebe nerviras dok drugi merakaju u zivotu.
Ovdje na forumu prati samo opustenije teme. Politiku na ovom forumu, tamo ne ulazim zadnjih 7 dana, proglasise me neki dan sda stranackim botom sto sam rekao da ne gotivim ni crvene ni zelene. Ako zelis toliko da pobjegnes od dnevnih desavanja instaliraj browser blokere za pojedine stranice. Internet je toliko sirok, toliki niz mogucnosti za svasta vidjeti i procitati i nauciti a mi se ogranicavamo na to da citamo sta je Amra Silajdzic uradila danas, sta je Bozo Vreco istetovirao, je li Bakir formirao vlast, sta je Damir Niksic psovao... Hocu reci sve to truje mozak, truju to nasu dusu i tijelo. Treba obaviti detoksikaciju, iskljucit se iz matrixa