"Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post Reply
DaffyDuck

#151 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by DaffyDuck »

Banksy wrote:
spreca wrote:
Bakir i SDA bi drage volje , objerucke, prihvatile Trokutistan kao svoj mali Balijistan samo da smiju...oni bi sami predlozili SA-TZ-Ze ali za sada se jos uvijek boje ....neznam za druge ali u TZ bi ih ostavili bez glave zato na sve nacine se od TZ proba napraviti poslusnik SDA
pemanapemani wrote:
Normalno da se boje. Zato ih je bolio kurac za povratnike u genocidni entitet. Zato ih boli briga za iseljavanje. Što manje ljudi koji su skakali po rovovima za BiH i što manje ljudi koji misle svojom glavom, to bolje za ostvarenje velikosrpskih ciljeva.

Ono što se prije 5 godina nije smjelo izgovoriti, danas se sipa sa govornice SDA i pristalice tome plješću.

Cilj je bio da nema opozicije i da svi zajedno pokažemo kako ne možemo funkcionisati ni kad sastavimo Vladu nacionalnog spasa.

Onda bi rekli kako se sve pokušalo, kako se 30 godina patimo, ali jednostavno ne ide, pa možda ne bi bilo loše, radi budućnosti djece, razmisliti o razdruživanju.

Mi ćemo dobiti djelić Sandžaka, to predstaviti kao pobjedu, a Bošnjake nafilovati kako su napokon ostvarili san i dobili svoju nacionalnu državu, po uzoru na komšije i susjede.
Upravo tako. I onda se čudimo što se toliko kidiše po NS-u i SDP-u. edit. ( :D) razvalili su im davno dogovoren koncept, a da nisu ni svjesni.
:thumbup:
Samo nece oni odustati tako lako, nije dzaba Kitarevicka isla kod turskog diktatora u par navrata...
Hajlac

#152 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hajlac »

pemanapemani wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nista od komadica sandzaka, prvo sto je sam sandzak podijeljen izmedju Srbije i CG, drugo sto je daj dio raske oblasti gdje zive vecinski Bosnjaci tamo na istoku, uz granicu sa Kosovom. Izmedju famoznog "trokutistana" nalaze se dijelovi RS-a + dio sandzaka gdje zive uglavnom Srbi i Crnogorci, Priboj, Pljevlja, Nova Varos i tako dalje.

Ako je vec tema nekakvo prekrajanje granica. Kojeg vjerovatno nece biti, ali da se internet populacija zabavlja.
Pa i genocidni entitet je prekinut Distriktom Brčko.

Mi zaboravljamo da imamo posla sa velikosrpskom politikom koja je osmislila etničko čišćenje i "humano preseljenje naroda".

Za ostvarenje cilja je bitno da ta politika ima suradnika u Sarajevu.
A sve potpomognuto Erdoganom i njegovim haverom Putinom, koji zajedno mute po zapadnom Balkanu!
Maraschino

#153 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Maraschino »

Masta moze svasta. Nema od toga nista. Dzaba krecite. BiH ostaje tu gdje jeste ali su mi najsmjesniji ovi sto ubacuju Tursku u sve ovo. Ko je Turska? Isto sto i Bugarska.
Turska nije ni potpisnik ni garant DMS niti se sto pitala u to vrijeme. Glavni igraci su garanti DMS. Oni ako nesto odluce, nas, vas nece niko nista pitati. Tu ne mislim da je Srbija i Hrvatska garanti(kao sto to veliko nacionalisti zele prikazati)
DaffyDuck

#154 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by DaffyDuck »

Maraschino wrote:Masta moze svasta. Nema od toga nista. Dzaba krecite. BiH ostaje tu gdje jeste ali su mi najsmjesniji ovi sto ubacuju Tursku u sve ovo. Ko je Turska? Isto sto i Bugarska.
Turska nije ni potpisnik ni garant DMS niti se sto pitala u to vrijeme. Glavni igraci su garanti DMS. Oni ako nesto odluce, nas, vas nece niko nista pitati. Tu ne mislim da je Srbija i Hrvatska garanti(kao sto to veliko nacionalisti zele prikazati)
Imamo turske potrcke.
Hajlac

#155 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hajlac »

animals wrote:
pemanapemani wrote: Pa i genocidni entitet je prekinut Distriktom Brčko.

Mi zaboravljamo da imamo posla sa velikosrpskom politikom koja je osmislila etničko čišćenje i "humano preseljenje naroda".

Za ostvarenje cilja je bitno da ta politika ima suradnika u Sarajevu.
Ma da, Crnogorci ce dati, ionako imaju previse teritorija..
kakva podjela, to po onome principu Srbima 50%, ostali nek se glodju..
Ne zaboravi da u CG imas jaku struju onih koji su pomogli i pokusali izvrsiti drzavni udar pod palicom Putina i dijela Bg vojske&obavjestajaca a koji prizeljkuju "priblizavanje" Srbiji tj. neku novu 'krnju Jugoslaviju'.

Ti i takvi se nimalo ne bi bunili rijesiti se 'zelenih' a zauzvrat ujediniti se sa Srbijom...a kidisu i na istocnu Hercegovinu koja bi po ovom mracnom planu povezivanja Sarajeva sa Sandzakom preko Gorazda ostala "odsjecena" od ostatka entiteta RS.
Last edited by Hajlac on 19/02/2019 12:40, edited 1 time in total.
Thorgerson

#156 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Thorgerson »

BiH, tacnije taj trokutic + Sandžak se neće nikad desiti. Nikad. Da stavimo po strani to da je Turska nebitna na svjetskom planu.

Većina bošnjaka to ne želi.
Imajte na umu da je SDA dobia oko 250k glasova na proteklim izborima. Govorimo o stranci koja je navlasti od 92' godine i drži sve jebene moguće poluge u vlasti, državnim firmama, opštinama, qrcima palcima i jedva nabije 250.000 glasova. Njihov kandidat za predsjeništvo dobije "bijednih" 200k. Pa čovjeće Hadzikadic dosao anonimus teški, dobio 60.000 glasova. Mislim samo da docaram, da se ne radi ni o kakvoj jakoj stranci. Nego su ostale preslabe. Da se ujedine ostale, ovi bi ga mogli hladno pusiti. A desit ce se i to, tj. desava se.

Većina srba to ne želi.
Ja ne osjećam ništa prema Sandžaku. Ništa. Isto kao što vjerovatno neki normalan beograđanin ne osjeća ništa prema Laktašima i šumskoj. Ja Sandžak nikad nisam gledao u tom nekom smislu da bi to mogao biti kao dio bosne. Ljudi su samo muslimani. Sve ostalo im je vezano za Srbiju. Pa čovječe pričaju tečni srbijanski jezik. O cemu pricamo? Srbi ne daju Kosovo iako ih dole nema šaka jada. Razumijem, historijski su više vezani za Kosovo, al nebitno, evo da izgube Kosovo - zar neko fkt misli da bi se tek tako odrekli Sandžaka? Pa evo i da dobiju šumsku?

Kako uopšte "spojiti" Bosnu i Sandžak?
Kuda? Koridor ide do Goražda. Šta? Tim slijepim crijevom, opet bi se morala parčati RS. To sve raditi dok se rješava pitanje Kosova? Dok se Srbija 'raspada' da dozvole to? Nema šanse.

Mislim poštujem Dizdarevića i često ga čitam i slušam, ali iskreno ovo mi pada u domen teške teorije zavjere. Al baš teške. A Bakir je daleko od takvog mozga da takvo nesto komplikovano sprovede. Govorimo o liku koji bi maks bio nekakav refrent u opstini da mu čača nije ostavio državu da se igra.
Last edited by Thorgerson on 19/02/2019 12:41, edited 3 times in total.
Maraschino

#157 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Maraschino »

DaffyDuck wrote:
Maraschino wrote:Masta moze svasta. Nema od toga nista. Dzaba krecite. BiH ostaje tu gdje jeste ali su mi najsmjesniji ovi sto ubacuju Tursku u sve ovo. Ko je Turska? Isto sto i Bugarska.
Imamo turske potrcke.
Opasniji su ruski, srpbijanski, hrvatski.
Hajlac

#158 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hajlac »

Maraschino wrote:
DaffyDuck wrote:
Imamo turske potrcke.
Opasniji su ruski, srpbijanski, hrvatski.
Koji svi odreda, gle cuda, naveliko suruju sa istim tim turskim despotom.
dječak sa šibicama

#159 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by dječak sa šibicama »

Dokle ode tema... a samo je rijec o neminovnom prihvatanju promjena izbornog zakona.
DaffyDuck

#160 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by DaffyDuck »

Kod nas nista nije "samo".
Maraschino

#161 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Maraschino »

Ko kaze da se nesto mora prihvatiti?
Ako se odluke najvecih institucija EU ne provode zasto bi IZ zbog necije apelacije.
To sve treba u jedan paket zajedno sa S/F i kontrolom glasackih spiskova, glasackih mjesta i brojanju glasova.
statixx

#162 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by statixx »

HDZ ce dobiti novi izborni zakon i cementirati svoju poziciju u DN, ali izbor clana predsjednistva vjerovatno ce ostati isti cime ce izgubiti ovu poziciju na duze staze. Ali ipak dobar deal, DN je mnogo vazniji od Predsjednistva.
Last edited by statixx on 19/02/2019 14:44, edited 1 time in total.
Kikibombona

#163 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Kikibombona »

animals wrote:
Kikibombona wrote:
animals wrote:Pa ja bi volio da su svi sretni I zadovoljni..
dejton je napravi nepravdu I sad je tesko to ispraviti..
Pa idi se onda zalazi da Srbi budu konstitutivni u Hrvatskoj ako volis da svi budu sretni i zadovoljni. :D

Bosnjaci nece nista dati drage volje. Jedino pod pritiskom.
A sta se time hoce reci dragi gospon,..
Ocekujem da Hrvatska prizna konstitutivnost Srbima i da im osigura pravo veta. Ono, politicka ravnopravnost Srba i Hrvata u Hrvatskoj. :thumbup:
animals

#164 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by animals »

Ma jasno mi je..
Samo niti je Bosnia drzava samo Bosnjaka..
LBVIEW

#165 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by LBVIEW »

dječak sa šibicama wrote:Dokle ode tema... a samo je rijec o neminovnom prihvatanju promjena izbornog zakona.
Ajde?!
Prije tog neminovnog prihvatanja ADZ prijedloga izbornog zakona, a isti se nece prihvatiti bez dorada, onako kako bi ADZ zelio, ima jos par stvarcica koje su veci prioritet, poput presude Sejdic - Finci. :wink: A ovaj ADZ prijedlog ne samo da ne ukida diskriminaciju, vec je i produbljuje.
Kikibombona

#166 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Kikibombona »

Point. wrote:Da sad nude Sandžak Bosni bio bih protiv. To je bolan drugi mentalitet, lično, uopšte ih ne doživljavam kao svoje. Ionako nemaju ništa za ponuditi, sve gole selendare i čaršijice.
Aj ne zezaj, vise imas slicnosti sa Sandzom nego sa Hercegovcem. :D

Sve je to isti narod, koji zivi na mikro prostoru.

Prava razlika je izmedju Svabe sa sjevera i Svabe sa juga, Rusa sa istoka i Rusa sa zapada itd. Ili Hrvata iz Zagorja i Hrvata iz Dalmacije. :D

Nista Sandzama ne fali. Isti narod kao mi.
Kikibombona

#167 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Kikibombona »

animals wrote:Ma jasno mi je..
Pa nije. Hrvati su konstitutivan narod, imaju vlast u kantonima, predstavnike u Domu naroda, zaposljavanje po kvotama itd.

Hrvatska je uzela sva politicka prava Srbima a ovdje bi da uzmu Bosnjacima. Kurko - nurko. Jedino ako se potplati i ucijeni SDA.
LBVIEW

#168 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by LBVIEW »

Nije, samo ispade kako je SNDS Srba i HDZ Hrvata koji bi, ako se ovaj aparthejd - prijedlog HDZ-a usvoji, mogli blokirati i ucijenjivati i drzavu i Federaciju kako im se kurcu prohtije. Zasto bi i blokada Federacije, po uzoru na onu Miletovu drzave, odgovarala vecini? Postoji li igdje u demokratskojm svijetu primjer administrativno - pravne jedinice gdje manjina vlada vecinom?
I da ne zaboravim - o "majorizaciji" cvili HDZ, isti onaj koji druge majorizira gdje stigne - u malo hrvatskijim kantonima Srbi nisu konstitutivni, a bosanski je bosnjacki. :oops:
animals

#169 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by animals »

Kikibombona wrote:
Pa nije. Hrvati su konstitutivan narod, imaju vlast u kantonima, predstavnike u Domu naroda, zaposljavanje po kvotama itd.

Hrvatska je uzela sva politicka prava Srbima a ovdje bi da uzmu Bosnjacima. Kurko - nurko. Jedino ako se potplati i ucijeni SDA.
Ma bas me briga..
dogovorite se vi izmedju sebe..
Ommadawn

#170 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Ommadawn »

Ja bih da se BiH pripoji Turskoj.
Znam da se to mnogima ovdje ne sviđa al’ to je jedini spas za državu.
Hafis

#171 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Ommadawn wrote:Ja bih da se BiH pripoji Turskoj.
Znam da se to mnogima ovdje ne sviđa al’ to je jedini spas za državu.
Pa jest. Blizu nam je, imamo zajedničku povijest, kulturu, vjeru, čak smo i turcizme uveli u jezik. A i Bakir je k'o nokat i meso s Erdoganom, samo mu nožni prsti vire.
Point.

#172 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Point. »

Kikibombona wrote:
Point. wrote:Da sad nude Sandžak Bosni bio bih protiv. To je bolan drugi mentalitet, lično, uopšte ih ne doživljavam kao svoje. Ionako nemaju ništa za ponuditi, sve gole selendare i čaršijice.
Aj ne zezaj, vise imas slicnosti sa Sandzom nego sa Hercegovcem. :D

Sve je to isti narod, koji zivi na mikro prostoru.

Prava razlika je izmedju Svabe sa sjevera i Svabe sa juga, Rusa sa istoka i Rusa sa zapada itd. Ili Hrvata iz Zagorja i Hrvata iz Dalmacije. :D

Nista Sandzama ne fali. Isti narod kao mi.
Ma jarane ništa ne osjećam prema Sandžaku i sandžaklijama. Za mene su haman pa drugi narod, nikakvih dodirnih tačaka nemamo osim eto iste vjere. Barem tako ja osjećam.
Seyfo

#173 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Seyfo »

Naravno da nema nista od pripajanja Sandzaka Bosni. Ja bih to koristio kao protutezu,protuotrov,penicilin ili lijek , za pricu o osamostaljenju RS. Na duzi rok bih te dvije teze stavio u isti besmisao,ali kad god se pomene jedno,slijedilo bi ovo drugo. Uostalom,isto je i Dodik vise puta spomenuo, kad god neko spomene ukidanje RS-a,slijedi prica o osamostaljenju. A Dizdarevica i ja pratim i cijenim,ali ovaj put sere. Nek se on drzi Bliskog istoka, to je njegov teren.
Ommadawn

#174 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Ommadawn »

Sandžak da se pripoji Bosni, pa onda da se nekako koridorima ili slično pripojimo Turskoj.
Tad bi postali jaki.
Point.

#175 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Point. »

Ommadawn wrote:Sandžak da se pripoji Bosni, pa onda da se nekako koridorima ili slično pripojimo Turskoj.
Tad bi postali jaki.
Šta ćemo tamo, jebo Tursku, idemo aplicirati da postanemo američka 51-a država. Tada bi postali, ne jaki, nego najjači.
Post Reply