Kiosk od 250 hiljada KM

Post Reply
Porodice Foht

#151 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Porodice Foht »

oldtajmer wrote:neki dan sam negdje citao intervju sa gazdom te firme,naime, kaze da su bili najpovoljniji na tenderu (znaci, ostali svi bili skuplji jos,zar moze skuplje :lol: ),ukljuceno u cijenu:hardware,software,klima,grijanje itd. tako da kad se sve sabere vjerovatno je i veoma povoljno,nemojte sumnjati u nase dobrotvore :thumbup:
Ima li igdje tv prilog na temu kioska da im vidim vugla kad govore o tenderu i cijeni?
sarajevoxxxx

#152 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

Ovo treba raščistiti. Ako kiosk vrijedi toliko neka objave saopćenje, neka iznesu svoju argumentaciju. Ako ne vrijedi onda su na potezu istražni organi. Ako oni ništa ne urade, onda na stub srama zajedno sa ostalim akterima ide i tužilaštvo i sipa i inspekcije i ministarstva i uključiti u lanac sto vise osoba.

Ovdje samo treba biti uporan i nastaviti insistirati, kopati i tražiti nove informacije, ko je sve uključen u ovo.

Ismijavati na forumu, na Fejsbuku, nikako ne odustajati.

Ako vrijedi toliko neka kažu javnosti. Ako ne vrijedi, onda neka se snose posljedice.

Turističke vodiće maltretiraju i kažnjavaju zbog bizarnih stvari, ovdje se odradi četvrt miliona i nikom ništa.
normala brate

#153 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by normala brate »

Neko ce najebati za ovo
Seyfo

#154 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Seyfo »

Sarajevoxxxxxxx, svaka čast koji si utopista !
Ja bih volio kad bih mogao tako razmišljati,ali džaba, ne mogu.
Biće "štae, eo računi, sve po zakonu,... uostalom kome se mi pravdamo a kasnimo na džumu, mršššššššššš"
sarajevoxxxx

#155 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

Seyfo wrote:Sarajevoxxxxxxx, svaka čast koji si utopista !
Ja bih volio kad bih mogao tako razmišljati,ali džaba, ne mogu.
Biće "štae, eo računi, sve po zakonu,... uostalom kome se mi pravdamo a kasnimo na džumu, mršššššššššš"
Evo im mail - Poslati mail, nazvati... Oni samo koriste našu pasivnost. Ovakvi smo i u tramvaju, i na ulici, svi šute i kada su u stanju da nešto kažu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo

Adresa:
Dalmatinska 2/4
Telefon:
+387 (33) 252 000
Mail:
[email protected]
Web:
http://visitsarajevo.ba/
Vrsta organizacije:
Ostalo
Ministarstvo:
Ministarstvo privrede
mirza_15

#156 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mirza_15 »

criticos

#157 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by criticos »

mirza_15 wrote:Evo reakcije Hubijara:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hubijar ... /190218105
Puna 4 dana mu trebalo za reagiranje, a najjače komentiranje mi je kad u svojstvu predsjednika TZ kaže da je nešto ''morao''. Nije čuo za poništenje, revidiranje, korigiranje? :lol:
Dr. Kuca

#158 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Dr. Kuca »

Samo pare, interes. A lahko je provjeriti ovo sto prica hubjar.. nije ni cudo sto se bore za vlast i gaze preko mrtvih i zivih.
sarajevoxxxx

#159 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

criticos wrote:

Puna 4 dana mu trebalo za reagiranje, a najjače komentiranje mi je kad u svojstvu predsjednika TZ kaže da je nešto ''morao''. Nije čuo za poništenje, revidiranje, korigiranje? :lol:
:thumbup:

Za objekat koji vrijedi 25-30 hiljada KM, plaćeno je oko 250 hiljada KM. Ko je kriv, ko je potpisao, je li morao potpisati, SDA, NiP, ovaj ili onaj, to neka utvrdi tužilaštvo, Sipa, inspekcije, ili ko se već time bavi.
JThomas

#160 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by JThomas »

pravo pitanje je kako samo jedna ponuda za očito jednostavan, rutinski posao koji može odraditi bar 50ak firmi. ja pošten odgovor ne vidim, ni hipotetički.
walk_M-A-N

#161 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by walk_M-A-N »

I dalje nema više pravih pitanja pa ni odgovora.
Ali se stvar širi: dakle je prvo Muzur mislio potrošiti i više a onda Hubijar potrošio manje - ali bez objašnjenja zašto u tom rangu a ne puno manje i ko je dao tu procjenu i zašto.
To su kadrovi stranke, DIF i jedan i drugi.
Možda je neki odgovor dao Dr. Kuca.
xoklix

#162 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by xoklix »

sarajevoxxxx

#163 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

Sada je na potezu tužilaštvo, SIPA, OSA, inspekcije.

Objekat od 25-30 hiljada KM plaćen je 252 000 KM. Budžet kantona je oštećen za više od 200 hiljada KM - i to se jasno vidi iz ovog Hubijarovog reagovanja, jer ni jedne rijeći demanta da je objekat preskupo plaćen.

Reakcija je dokaz tužilaštvu da već sutra ako ne danas, mora poduzeti istražne radnje, oduzeti svu dokumentaciju, blokirati račune firme koja je naplatila toliki iznos.

Ovo je mnogo vise od klasične prevare, taj objekat je skoro deset puta više plaćen, neko i to ekspresno mora snositi posljedice.

I da novac mora biti vraćen, firmi izuzeti svu dokumentaciju, i uključiti u javnost u cijeli slučaj. Sve i jedan fening vratiti. To je minimum ispod kojeg država ne smije da ide.
zilog

#164 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by zilog »

Sada se obican kiosk naziva Turist infocentar. :roll:
Jos malo pa ce postati SEE Tourism Information Institute, SEETII :D
sarajevoxxxx

#165 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

Dobar prilog od Source.ba:
"Ja ću ovo napraviti za 30 hiljada maraka. Ako ne napravim, život dajem".

http://source.ba/mobile/clanak/Alen/488459

Na pitanje “vrijedi li ovo 250 hiljada” svi se samo slatko nasmijali.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#166 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by KatarinaKosaca »

Kao i za sve bice pojeo vuk magarca. Kemo Causevic je trebao ispricati milionske kradje pa ga je "neovisno" sudstvo pustilo, a "neovisni" mediji nisu postavili pitanje.
Dr. Kuca

#167 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Dr. Kuca »

Mi smo truhli i nikad se necemo dozvati sem ako bude kakvog rata.
hizo ramidovic

#168 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by hizo ramidovic »

eto, to je ta europska demokratija i sloboda, kad vlast nemere ni obicni kijosk da kupi a da se sitna buranija i fukara nepocme petljat i postavljat svakaka pitanja. razumim ove sto mrze bosnjake pa hin krivo i zavide sto su ovo bosnjaci napravili i kupili al mi nisu jasni ovi kofol patriote a petljaju se u vake stvari: te ko je pravio, te sto je tolko skup itd. nije bitna cijena ni ko ga je napravio ni ko ga je kupio, svakom onom ko voli bosnu trebalo bi srce bit ko bjelasnica kad vidi vaki kijosk u centru sehera a dusmani nek crknu...meni je samo krivo sto nisu makar jos dva vaka kijoska kupili (a para siguno ima) pa ljepo svecanu traku presijekli i otvorili hina pa da dusmane srce zdrma kad vide...
studiorum_tuzlaensis

#169 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ako ovog hubijara ne budu progonili, nogom ću se šutat u guzicu dok ne dođem do granice i napustim ovu smijuriju sa ženom i djetetom.. Zakon o javnim nabavkama je jasan i on je prekršen.
Henry Chinaski

#170 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Henry Chinaski »

SIPA, hahahahaha, sud, hahahahaha, tužilaštvo, hahahahaha....

Da je neko mislio da može nastradati, ne bi se ni upuštao u ovo. Ljudi, budite pametni.
TheGodfather001

#171 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by TheGodfather001 »

Nema ovdje posla više za tužilaštvo, sud i policiju. Tender proveden po zakonu, TD je manjkava, ali zakon i to dozvoljava, odluka o izboru ponuđača napisana prema odredbama zakona, novac otišao iz državne kase, te je teško utvrditi odgovornost službenog ili odgovornog lica... Kiosk je obična posljedica, zakon o jn je zakon koji stipulira korupciju, a isti donose šefovi "naručioca kioska" i sl.
Tužilaštvo, sud i policija se trebaju uključiti dok je postupak otvoren, pa provoditi istražne radnje te (eventualno) zadokumentovati korupciju između ponuđača i ugovornog organa prije nego novac napusti kasu poreskih obveznika, sve drugo je nedokazivo.
Najveća odgovornost za praćenje sumnjivih nabavki leži na AJN i Uredu za žalbe, te oni trebaju obavještavati organe gonjenja ukoliko uoče sumnjive transakcije ili tendere sa manjkavostima koji indiciraju korupciju... sve ostalo će ostati na medijskim natpisima.
amidzazeher

#172 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by amidzazeher »

hizo ramidovic wrote:eto, to je ta europska demokratija i sloboda, kad vlast nemere ni obicni kijosk da kupi a da se sitna buranija i fukara nepocme petljat i postavljat svakaka pitanja. razumim ove sto mrze bosnjake pa hin krivo i zavide sto su ovo bosnjaci napravili i kupili al mi nisu jasni ovi kofol patriote a petljaju se u vake stvari: te ko je pravio, te sto je tolko skup itd. nije bitna cijena ni ko ga je napravio ni ko ga je kupio, svakom onom ko voli bosnu trebalo bi srce bit ko bjelasnica kad vidi vaki kijosk u centru sehera a dusmani nek crknu...meni je samo krivo sto nisu makar jos dva vaka kijoska kupili (a para siguno ima) pa ljepo svecanu traku presijekli i otvorili hina pa da dusmane srce zdrma kad vide...
:thumbup: :kiss: :lol:
wewa

#173 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by wewa »

evo idealne situacije da reaguje Ured za reviziju, da utvrde kako je provedeno istrazivanje trzista prilikom odredjivanja budzeta za planiranu nabavku.

no, znamo kako se revizije narucuju...
The BEN10

#174 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by The BEN10 »

amidzazeher wrote:
hizo ramidovic wrote:eto, to je ta europska demokratija i sloboda, kad vlast nemere ni obicni kijosk da kupi a da se sitna buranija i fukara nepocme petljat i postavljat svakaka pitanja. razumim ove sto mrze bosnjake pa hin krivo i zavide sto su ovo bosnjaci napravili i kupili al mi nisu jasni ovi kofol patriote a petljaju se u vake stvari: te ko je pravio, te sto je tolko skup itd. nije bitna cijena ni ko ga je napravio ni ko ga je kupio, svakom onom ko voli bosnu trebalo bi srce bit ko bjelasnica kad vidi vaki kijosk u centru sehera a dusmani nek crknu...meni je samo krivo sto nisu makar jos dva vaka kijoska kupili (a para siguno ima) pa ljepo svecanu traku presijekli i otvorili hina pa da dusmane srce zdrma kad vide...
:thumbup: :kiss: :lol:
Brat naš Hizo, neka him je rekao! :thumbup: :kiss:
sarajevoxxxx

#175 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

Konaković: Očekujem od novog menadžmenta TZ da poduzme sve mjere da se ne isplati ovaj iznos ovom preduzeću i da se istraži odgovornost ovih počinilaca

Avaz
Post Reply