A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija?dr. wrote:najvise mi je zao sto je proglasen zakon o amnestiji nakon rata...jer da se to nije desilo sada bi svi vojnosposobni muskarci koji se nisu odazvali na opstu mobilizaciju za odbranu domovine, bilo da se zovu Goran Bregovic, ili Haris Dzinovic ili onaj Zijah Sokolovic, zavrsili u zatvoru...
Kompletan intervju Gorana Bregovica za BiH Dane
-
Stipan Tomašević II
-
bosniaque
Stipan Tomašević II wrote:A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija?dr. wrote:najvise mi je zao sto je proglasen zakon o amnestiji nakon rata...jer da se to nije desilo sada bi svi vojnosposobni muskarci koji se nisu odazvali na opstu mobilizaciju za odbranu domovine, bilo da se zovu Goran Bregovic, ili Haris Dzinovic ili onaj Zijah Sokolovic, zavrsili u zatvoru...
pa ja mislim da se trebo opredjeliti za HVO, mislim to bi bilo najrealnije!
-
Balinovac
Stipan Tomašević II wrote:A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija?dr. wrote:najvise mi je zao sto je proglasen zakon o amnestiji nakon rata...jer da se to nije desilo sada bi svi vojnosposobni muskarci koji se nisu odazvali na opstu mobilizaciju za odbranu domovine, bilo da se zovu Goran Bregovic, ili Haris Dzinovic ili onaj Zijah Sokolovic, zavrsili u zatvoru...
pa zato sto su bili agresori na njegovu domovinu i rodni grad
-
dr.
Zato sto se jedino ta vojska zvala Armija BIH. Drugim rijecima, jedina je bila legalna vojska medjunarodno priznate drzave RBIH.Stipan Tomašević II wrote:A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija?dr. wrote:najvise mi je zao sto je proglasen zakon o amnestiji nakon rata...jer da se to nije desilo sada bi svi vojnosposobni muskarci koji se nisu odazvali na opstu mobilizaciju za odbranu domovine, bilo da se zovu Goran Bregovic, ili Haris Dzinovic ili onaj Zijah Sokolovic, zavrsili u zatvoru...
-
nendertalac
#156 Brega
Pa razlikuje se po tome sto nije pricao sto je Kusturica pricao. Sto nije svirao na koncertu za Sarajevo, ali nije svirao ni na koncertu sa Neletom koji je na glavi nosio sajkacu. Sad je goran jer je bio faca za kustu - ispao kriv jer je on bio "pametan i cutao" a kusta bio "glup pa pricao".
Sto niko ne pita kako to da je Brega dovoljno dobar za saradnju Mladenu Vojicicu Tifi - covjeku koji se itekako dokazao, a nije dobar Kusturici?
Gdje ce otici lova od organizacije koncerta? U Sarajevo. Hajd organizuj Sarajevske taksiste da za dan koncerta odbiju da voze raju na kosevo i sa koseva! ili, ako je to nemoguce, daj mi spisak svih taksista koji ce ti reci da si budala pa da vise nikad ne sjednem u njihov taksi. Hajd organizuj sarajevske kafane i trazi da za taj dan ne sluze alkoholna pica.
Lov na vjestice. Cisti lov na vjestice.
Neki dan su mom zetu ukrali auto i zvali ga da dodje po njega i ponese 6000 maraka. Ne dajmo Goranu da udje u Sarajevo! Covjeku oteli djete i ucjenjivali ga i prijetili ubistvom djeteta - uhapseni dobio 6 mjeseci zatvora. Goran je kriv za sve!
Dajte molim vas, pa ovo je stvarno katastrofa od razmisljanja. Hajde de ideja o tome da svi koji su bili dezerteri - moraju svoje otplatiti. Samo sto je to neugodno - pola vojno sposobnih muskaraca koji su sad na raznim nivoima direktora i direktorcica bi moralo u zatvor. Svih nacija.
Sto niko ne pita kako to da je Brega dovoljno dobar za saradnju Mladenu Vojicicu Tifi - covjeku koji se itekako dokazao, a nije dobar Kusturici?
Gdje ce otici lova od organizacije koncerta? U Sarajevo. Hajd organizuj Sarajevske taksiste da za dan koncerta odbiju da voze raju na kosevo i sa koseva! ili, ako je to nemoguce, daj mi spisak svih taksista koji ce ti reci da si budala pa da vise nikad ne sjednem u njihov taksi. Hajd organizuj sarajevske kafane i trazi da za taj dan ne sluze alkoholna pica.
Lov na vjestice. Cisti lov na vjestice.
Neki dan su mom zetu ukrali auto i zvali ga da dodje po njega i ponese 6000 maraka. Ne dajmo Goranu da udje u Sarajevo! Covjeku oteli djete i ucjenjivali ga i prijetili ubistvom djeteta - uhapseni dobio 6 mjeseci zatvora. Goran je kriv za sve!
Dajte molim vas, pa ovo je stvarno katastrofa od razmisljanja. Hajde de ideja o tome da svi koji su bili dezerteri - moraju svoje otplatiti. Samo sto je to neugodno - pola vojno sposobnih muskaraca koji su sad na raznim nivoima direktora i direktorcica bi moralo u zatvor. Svih nacija.
-
Hart
Na stranu shund muzika koju pravi, na stranu turbo folk, na stranu to sto nije digao glas u zastitu grada koji mu je sve dao, na stranu to sto je eto opsovao mrtvog predsjednika,... ono sto je meni zasmetalo je sto je 95te, u jeku radovanove opsade sarajeva, u razgovoru s nekim novinarom na pitanje o zivotu u sarajevu 1970tih, pomenuo Radovana Karadzica kao eto jednog od najboljih sarajevskih pjesnika .... da je radovan kakav pjesnik pa u redu ( a pitajte Vesovica) nego ga je Jadovan impresionirao kao osoba ocigledno, u datom vremenu...
i onda "umjetnik" kaze da to nije njegov rat. i onda "umjetnik" kaze "pa sta sam mogao"... i onda on kaze "jebo aliju"... ///
e pa meni je to od takvog sumjetnika malo previse
Ko zna, mozda bude na koncertu i nekih Karadzicevih stihova, mislim svaka cast, stihovi su stihovi, nema zla u poeziji, sto da ne.....

i onda "umjetnik" kaze da to nije njegov rat. i onda "umjetnik" kaze "pa sta sam mogao"... i onda on kaze "jebo aliju"... ///
Ko zna, mozda bude na koncertu i nekih Karadzicevih stihova, mislim svaka cast, stihovi su stihovi, nema zla u poeziji, sto da ne.....
-
haris303
"...A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija? ..."
Zato što su one druge dvije potpomognute režimima iz Beograda i Zagreba gdje god su to mogle napravile fašistički stampedo preko teritorija koje je ta Armija kontrolisala.
Stjepane moj, zna se ko je napadao Goranovo Sarajevo .... a zna se i ko ga je branio .... ipak se to zna.
Zato što su one druge dvije potpomognute režimima iz Beograda i Zagreba gdje god su to mogle napravile fašistički stampedo preko teritorija koje je ta Armija kontrolisala.
Stjepane moj, zna se ko je napadao Goranovo Sarajevo .... a zna se i ko ga je branio .... ipak se to zna.
-
Stipan Tomašević II
Kako da ne, znači bitno je kako se neka vojska zove a ne kakva je?dr. wrote:Zato sto se jedino ta vojska zvala Armija BIH. Drugim rijecima, jedina je bila legalna vojska medjunarodno priznate drzave RBIH.Stipan Tomašević II wrote:A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija?dr. wrote:najvise mi je zao sto je proglasen zakon o amnestiji nakon rata...jer da se to nije desilo sada bi svi vojnosposobni muskarci koji se nisu odazvali na opstu mobilizaciju za odbranu domovine, bilo da se zovu Goran Bregovic, ili Haris Dzinovic ili onaj Zijah Sokolovic, zavrsili u zatvoru...
Armija BiH borila se za interese samo jednog naroda u Bosni, a to je bošnjačko-muslimanski narod.
Koliko znam, Bregović nije Bošnjak, i zašto je trebao biti u Armiji BiH koja se dakle, ne bori za njegove interese.
Last edited by Stipan Tomašević II on 12/06/2005 20:56, edited 1 time in total.
-
bosniaque
pa evo jos jedan razlog zasto bas armija bosne i hercegovine!
Zagreb i Beograd azil za zločince
Odbivši potpisati deklaraciju o ekstradiciji ratnih zločinaca, Hrvatska i SCG pokazuju da brane zločince i istovremeno degradiraju institucije BiH
Deklaracija o bezuvjetnom izručenju ratnih zločinaca između BiH, Srbije i Crne Gore i Hrvatske nije potpisana. Odbili su to učiniti zvaničnici Zagreba i Beograda. Deklaraciju je uradio OSCE. Njen je sadržaj posve na tragu zaključaka vrha Haškoga tribunala i zvaničnika međunarodne zajednice angažiranih na projektu transferiranja pojedinih haških predmeta i općenito predmeta ratnog zločina na nacionalne sudove.
Raspršila se tako i mrvica nade predstavnika političko-sudske vlasti BiH da bi deklaracija na Brijunima mogla biti prihvaćena i potpisana od naših susjeda. Da nesreća bude veća, nisu predstavnici naše zemlje razočarani samo zbog odbijanja Zagreba i Beograda da potpišu deklaraciju OSCE-a.
Istinsko razočarenje i zabrinutost priređeno im je činjenicom da SCG i Hrvatska ne namjeravaju uopće stati s davanjem državljanstava Srbima i Hrvatima optuženim za ratne zločine - ako takvih još uopće ima - a koji su i državljani BiH. Uz to, i zločine za koje su optuženi, počinili su na teritoriju BiH. Najvećim dijelom nad Bošnjacima.
I, tako, uprkos porukama i Karle del Ponte i Teodora Merona da je najbolja i jedino istinska satisfakcija žrtvama zločina suđenje zločincu u mjestu gdje je zločin i počinio, može se dogoditi da nijedan Srbin ili Hrvat ne bude procesuiran pred Sudom BiH, već na srbijanskim, odnosno hrvatskim sudovima. Bude li se takvo šta zaista i dogodilo - a sve su prilike da hoće - bit će to žestok šamar i međunarodnoj zajednici koja je silne napore i ogroman novac potrošila kako bi Tužilaštvo i Sud BiH osposobila za procesuiranje ratnih zločina.
U konačnici, Zagreb i Beograd odbijanjem da potpišu deklaraciju OSCE-a de fakto staju u odbranu zločinaca i degradiraju institucije države BiH.
-
bosniaque
Stipan Tomašević II wrote:Kako da ne, znači bitno je kako se neka vojska zove a ne kakva je?dr. wrote:Zato sto se jedino ta vojska zvala Armija BIH. Drugim rijecima, jedina je bila legalna vojska medjunarodno priznate drzave RBIH.Stipan Tomašević II wrote: A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija?
Armija BiH borila se za interese samo jednog naroda u Bosni, a to je bošnjačko-muslimanski narod.
Koliko znam, Bregović nije Bošnjak, i zašto je trebao biti u Armiji BiH koja se dakle, ne bori za njegove interese.
a general jovan divjak hadzija jeli, ili si glup il se pravish glup jedno jest 100%
-
Balinovac
zato su vojske susjeda bile osobodilacke i borile se za interese BiHStipan Tomašević II wrote:Kako da ne, znači bitno je kako se neka vojska zove a ne kakva je?dr. wrote:Zato sto se jedino ta vojska zvala Armija BIH. Drugim rijecima, jedina je bila legalna vojska medjunarodno priznate drzave RBIH.Stipan Tomašević II wrote: A zašto bi se Bregović od tri vojske u ratu trebao opredijeliti baš za Armiju BiH? Na osnovu kojih to kriterija?
Armija BiH borila se za interese samo jednog narod u Bosni, a to je bošnjačko-muslimanski narod.
-
Nesferatu
Stipane jebo te Alija.Znači svi koji nisu za Aliju su izdajnici.
Svaki čovjek ima pravo na neki svoj stav, pa tako i Bregović. Na koncert ne ideš radi nečijeg privatnog stava o nekim stvarima, već radi muzike.
Svi koji nisu za Sarajevo su izdajnici. A Brega bi najvise voljeo da je u Sarajevo preseljena kompletna istocna Bosna a da su Sarajlije prave rasute sirom svijeta, te da on daje intervijue kako je Sarajevo selendra i mahala, te kako on nece u tom primtivizmu svirati jer je navikao na kulture metropola Srpskih, Tajlandskh i Korejskih.
Ne znam nijednog koji je na Kosevu prodao 50.000 ulaznica, a Sarajevo nazvao selendrom. Sreca da nije bilo selendra prije 20 godina kad je odlucivalo o tome koliko valjas i vrijedis na sceni od koje je Brega kesirao itekako dobro. Sarajevo je bilo grad koje je odlucivalo karijere mnogih grupa, a samo je toliko dalo u muzickom smislu da nijedan drugi grad u Jugoslaviji se ne moze uopste uporediti sve da bi i htjeli. I unistavanje tog bastiona koji je od jedne underground scene napravio takav komercijalni uspjeh da nigdje drugdje na svijetu nema stadiona koji su rasprodani za koncert neke grupe koja je svirala zadnjih put 15+ godina je sam dokaz da je Sarajevo "metropolama" smetalo, pa je trebalo ne samo ga unistiti vec i dijelove Sarajeva pridobiti za sebe i opravdati svoju politku. Bregovic je cijeli rat proveo u Beogradu, nije morao nijedne kanape na haubici povuci, dovoljnu je podrsku dao za one koji su Sarajevo rusili a danas se zna u svojim intervijuima obradovati samo kad se jebe mrtvi Alija, a nedaj boze da je Goran opsovao koga drugog, od JNA preko Milosevica do patoloskih slucajeva iz Srbije koji odvedose cijeli narod stromglavice na dno Europske ljestivce.De reci mi, onako iz privatnih izvora, koliko ljudi znas koji jako dobro stoje i kojima je ratna privreda unaprijedila status u drustvu - koji su za vrijeme rata bili negdje drugo i nisu uradili nista? I sad su ovdje i dobro im je. I niko ih nista ne pita.
Za mene je Dugme mrtav bend, njihova muzika je mrtva, smisao te kulture nepostoji vise, i trebalo ga je sahraniti tamo gdje je pripadao umjesto da se iznosi na svijetlost dana da bi se Brega prodao kao vrlo racionalan supak, kojeg jedni brane jer je racionalan a drugi napadaju jer je supak. Jedini razlog zbog kojeg taj isti nije cetnik, je jer treba imati i za to odredjenu dozu muda a ne biti prelivoda. A cak i to je od Gorana previse ocekivati. To je jedan beskicmenjak koji se pretvara kao da ima karijeru bog te pita kakvu, ko to u Zapadnoj Europi ili Americi zna za Gorana? Goran je bio i ostao Balkanski stihoklepac, bez obzira kako to iz vana izgledalo sofitciriano, iznutra je tu jos uvijek jedna velike mrtvaja. Iz koje se Goran izgleda nece nikad vise probuditi. I sto ga najavise boli, je da ma kakvu karijeru on imao, Dugme je vrh te iste. Goran nigdje, nikom, nikakvom drugom muzikom, nece postati bolji i znacajniji, nego s Dugmetom. I iako je bjezao od te realizacije punih 15 godina, konacno je dosao na nju, ali sad, treba to fino upakovati pa prodati. Sto je odradio, halal mu vjera, majstorski.
-
Stipan Tomašević II
Ako je Bregović izdajnik zato što nije stao na stranu Armije BiH, onda je i preko 60% stanovništva BiH izdajničko stanovništvo, jer su se borili u VRS i HVO, ili ih podržavali.
Bregović je polu Hrvat-polu Srbin, i ne znam zašto bi se borio u bošnjačko-islamskoj Armiji BiH, ili podržavao istu.
Bregović je polu Hrvat-polu Srbin, i ne znam zašto bi se borio u bošnjačko-islamskoj Armiji BiH, ili podržavao istu.
-
Balinovac
zaboravio si dodati mudzahedinskojStipan Tomašević II wrote:Ako je Bregović izdajnik zato što nije stao na stranu Armije BiH, onda je i preko 60% stanovništva BiH izdajničko stanovništvo, jer su se borili u VRS i HVO, ili ih podržavali.
naporan si pravo
-
The_Silence_that_Remains
Odakle ti ta da Čola nije pjevao po Srbiji. Itekako je pjevao a Slobo je još uvijek bio na vlasti.krkan wrote:citat:
DANI: Prvo: ja mogu da razumijem da neko nema osjecaj nacionalne pripadnosti; mogu da shvatim da neko nema osjecaja prema svojoj državi; mogu da shvatim da neko nema osjecaj religijske pripadnosti. Ali, ne mogu da shvatim da neko nema osjecaj prema svom gradu, svom rodnom gradu. Ne mogu da shvatim da si mogao pokazati potpunu javnu indiferentnost tokom tri i po godine prema onome što se dogadalo tvom rodnom gradu!
BREGOVIC: Šta misliš, šta sam ja mogao uraditi?
DANI: Mogao si napraviti makar jedan javni gest podrške Sarajevu tokom tri i po godine njegove opsade.
BREGOVIC: Pa, šta sam ja mogao uraditi?
DANI: Pa, mogao si uraditi, recimo, ono što si uradio za Beograd vec drugog dana nakon pocetka njegovog bombardovanja - napravio si veliki koncert u Solunu.
BREGOVIC: (šutnja) Ali, nije to bio koncert za Beograd u Solunu.
DANI: Nego za koga?!
BREGOVIC: To je bilo, deklarativno, za sve žrtve rata na Balkanu.
DANI: Pa, što to ne napravi tokom tri i po godine rata u Sarajevu?
e pa to je ono sto zulja ljude koji su bili u sarajevu 92-95
lafo nije to moj rat
pa sto ne osta u parizu pa da bude do kraja neutralan
zdravko colic je isto bio u srbiji za vrijeme rata al ne dade ni jednu
problematicnu izjavu cak sta vise nije ni pjevao zato je gromada u odnosu
na bregu-ljigu
-
nendertalac
#168 Brega
Ma gdje je to izjavio??? Za koga??? U kojim je novinama to izaslo? daj mi citat direktno iz novina!Hart wrote:Na stranu shund muzika koju pravi, na stranu turbo folk, na stranu to sto nije digao glas u zastitu grada koji mu je sve dao, na stranu to sto je eto opsovao mrtvog predsjednika,... ono sto je meni zasmetalo je sto je 95te, u jeku radovanove opsade sarajeva, u razgovoru s nekim novinarom na pitanje o zivotu u sarajevu 1970tih, pomenuo Radovana Karadzica kao eto jednog od najboljih sarajevskih pjesnika .... da je radovan kakav pjesnik pa u redu ( a pitajte Vesovica) nego ga je Jadovan impresionirao kao osoba ocigledno, u datom vremenu...
Ja mogu da se ne slazem sa Frutekom koji Gorana vidi kao jada i bjedu koji nije bio u stanju da kaze da je Sarajevo napadnuto od strane Hrvatske i SCG i da je izdajnik sarajevskog duha. Ali je covjek imao toliko dostojnosti da citav intervju postavi na forum pa da se o tome raspravlja. Pa nek se i ne slazem. Ali de molim te ako baratas "sluzbenim" podacima - daj mi konkretne reference za te i takve izjave - kada, kome, u kom casopisu. Daj mi citav intervju. Sta je to Sarajevo dalo Goranu a nije ostalima? Svima? Ma nista. Apsolutno nista. Gjde su bile velike patriote kad je Goran snimao spot u kom je pozivao sve ljude da se suprotstave strankama koje zele da uniste Sarajevo kakvo je bilo - Sarajevo u kom se u isti mah mogu cuti i zvonjave crkvenih zvona i ezani i da to opet lijepo zvuci i da to nigdje na svijetu nema? Sjeca li se iko kad je Goran za sebe govorio da je Musliman? Tuzno je ovo sto radite. Upravo je to odraz kolektivne svijesti protiv koje se kobajagi borite - po Bushovoj filozofiji - KO NIJE SA NAMA ON JE PROTIV NAS.
I u pravu je kad kaze - nije moj glas vrijedio nista. Jer nije. Nije vrijedio ni glas Abdulaha Sidrana. Nije vrijedio glas nikog od nas koji nismo bili za ratovanje. Meni 1991 SDA nije bila nista bolja od SDS-a. Nije mi nijedna politicka partija koja se fokusirala da okupi ljude oko sebe po religioznim idejama - U Bosni i Hercegovini kakvu smo imali - progresivna. Cemu su ikakve podjele u Bosni i Hercegovini po nacionalnoj osnovi mogle voditi? Nicemu dobrom. Da je onoliko ljudi koji su bili zrtve rata slusalo Gorana i Sidrana prije nego sto su otisli da glasaju - ne bi danas bili tu gdje jesmo. Al sad su Goran i Sidran izdajnici jer nisu promjenili pjesmu kad je njihova pjesma izgubila.
Jazuk je to sto radite, sto bi rekao Sidran.
-
dr.
eh to si u pravu, s tim da je procenat nesto manji, jer je bilo u armiji i policiji oko 20 i kusur% ne-bosnjaka (srbi, hrvati, romi, cesi i ostali).Stipan Tomašević II wrote:Ako je Bregović izdajnik zato što nije stao na stranu Armije BiH, onda je i preko 60% stanovništva BiH izdajničko stanovništvo, jer su se borili u VRS i HVO, ili ih podržavali.
ali u biti se slazem s tobom, i bas me ta cinjenica nervira, kada ti isti dezerteri ili izdajnici krenu srati o BiH i njenom uredjenju, a nemaju nikakvo moralno pravo da govore o BiH, jer su se protiv BiH borili.
-
risno
Znaci Bosnjaci po tebi cine ispod 40% stanovnistva BiH?Stipan Tomašević II wrote:Ako je Bregović izdajnik zato što nije stao na stranu Armije BiH, onda je i preko 60% stanovništva BiH izdajničko stanovništvo, jer su se borili u VRS i HVO, ili ih podržavali.
Malo si se zaebo franjo.
Bosniak 48%, Serb 37.1%, Croat 14.3%, other 0.6% (2000)
http://www.cia.gov/cia/publications/fac ... tml#People
Da ne racunamo brojne Bosance pravoslavne i katolicke vjeroispovjesti koji su podrzavali Armiju BiH.
Zasto bi podrzavao Armiji BiH pitas? Mozda zato sto se jedina borila za opstanak BiH, dok su se ove druge borile da cijepanje Bosne i etnicko ciscenje BiH eto zasto.
-
Stipan Tomašević II
Prijatelju, ako meni ne vjeruješ, pročitaj haaške optužnice protiv Hadžihasanovića, Kubure, Alagića, Halilovića, Delića, pa ćeš vidjet kakva je Armija BiH zaista bila.Balinovac wrote:zaboravio si dodati mudzahedinskojStipan Tomašević II wrote:Ako je Bregović izdajnik zato što nije stao na stranu Armije BiH, onda je i preko 60% stanovništva BiH izdajničko stanovništvo, jer su se borili u VRS i HVO, ili ih podržavali.
naporan si pravo
-
Stipan Tomašević II
Bregović je antiratni tip, nije se htio svrstati ni na jednu stranu, jer se ni na jednoj nije pronašao.
Ja to poštujem.
Ja to poštujem.
-
dr.
#174 Re: Brega
klasicna zamjena teza. bezobrazluk je porediti sidrana sa bregovicem, jer je sidran ostao u sarajevu, a brega otisao u zemlju koja je izvrsila agresiju na BiH, i rodno mu sarajevo.nendertalac wrote: I u pravu je kad kaze - nije moj glas vrijedio nista. Jer nije. Nije vrijedio ni glas Abdulaha Sidrana. Nije vrijedio glas nikog od nas koji nismo bili za ratovanje. Meni 1991 SDA nije bila nista bolja od SDS-a. Nije mi nijedna politicka partija koja se fokusirala da okupi ljude oko sebe po religioznim idejama - U Bosni i Hercegovini kakvu smo imali - progresivna. Cemu su ikakve podjele u Bosni i Hercegovini po nacionalnoj osnovi mogle voditi? Nicemu dobrom. Da je onoliko ljudi koji su bili zrtve rata slusalo Gorana i Sidrana prije nego sto su otisli da glasaju - ne bi danas bili tu gdje jesmo. Al sad su Goran i Sidran izdajnici jer nisu promjenili pjesmu kad je njihova pjesma izgubila.
a nemoj srati o "nacionalnoj zavjeri stranaka koja je dovela do rata".. ili treba da te napomenem na nedavni snimak srbijanske regularne jedinice, skorpioni, ili mozda na dogovor o podjeli BiH tudjman-milosevic, ili mozda memorandum SANUa