"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
detroit-mercy

#151 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Pa dobro sta mislis kako bi u USA proso neki predsjednik vlade koji je dezertir’o? Dal bi ku to neko spomeno?
Clinton je bio dio studentskog pokreta koji je bio protiv rata u Vijetnamu :mrgreen:
sadie_forever

#152 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by sadie_forever »

detroit-mercy wrote:
sadie_forever wrote:war veteran se u americi ca i na fb pise ako si to,ono pod ko si cim se bavis...znam jer imam amerikance frendove ciji djedovi posnosno imaju to
ima i na registarskim tablicama :mrgreen: i sta. Imas ih koji na FB imaju da su clanovi NRA, Church of Christ i sl.
Tim ljudima se pokazuje respect, na svim javnim manifestacijama se ukazuje na ulogu veterana i masa drugih stvari, sto je u redu.
Da li ti je u profesionalnoj karijeri od velikog znacaja jesi li bio veteran ili ne, je vec drugo pitanje.
Jesi i ti pala na ovu temu onako pa ne znas citavu genezu ove price ili pratis kako je sve pocelo.
pa nema nekog uticaja ali vjesto se koristi u javnosti ,kad nekoga zelis ocrnit,uljeksat..kao i ovdje
detroit-mercy

#153 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

sadie_forever wrote:
detroit-mercy wrote:
sadie_forever wrote:war veteran se u americi ca i na fb pise ako si to,ono pod ko si cim se bavis...znam jer imam amerikance frendove ciji djedovi posnosno imaju to
ima i na registarskim tablicama :mrgreen: i sta. Imas ih koji na FB imaju da su clanovi NRA, Church of Christ i sl.
Tim ljudima se pokazuje respect, na svim javnim manifestacijama se ukazuje na ulogu veterana i masa drugih stvari, sto je u redu.
Da li ti je u profesionalnoj karijeri od velikog znacaja jesi li bio veteran ili ne, je vec drugo pitanje.
Jesi i ti pala na ovu temu onako pa ne znas citavu genezu ove price ili pratis kako je sve pocelo.
pa nema nekog uticaja ali vjesto se koristi u javnosti ,kad nekoga zelis ocrnit,uljeksat..kao i ovdje
Bingo :thumbup:
fakat

#154 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by fakat »

Ova tema je moralna zavrzlama i nema jednostavnogg odgovora. Po meni nije u redu izjednaciti borce i pobjegulje, nikako nije. Medjutim da parafraziram nekog prije mene, zasto niko ne proziva komandante za one silne akcije gdje su toliki mladici izginuli? Je li iko ikada odgovarao za profiterstvo ili pronevjeru donacija? Jesu li politicari odradili sve da se izbjegne katastrofa? toPa cak ni medju borcima nisu svi isti, ima ih koji su cuvali kancelarije cio rat. Bili u Armiji, imali knjizicu, nosili uniformu. Uglavnom, kako god okrenes, sirotinja uvijek zaplati za sviju.
palermo

#155 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by palermo »

Htjedoh napisati poduži post na ovu temu, ali ne vidim čemu......muha je sve to lijepo sublimirao

ko zbriso zbriso--nek mu je sretno i nek uživa u rahatluku :thumbup: samo nemojte pametovanja ala--ja skonto na vrijeme, necu da ratujem za Aliju i ostale gluposti
PM72

#157 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Prije neki dan šaltam kanale na TV-u i na jednom od njih naletim na seriju o Aliji...bezbeli Hajat jal Igman helem neise...

Gledam par minuta te turske moždane izlučevine i u jednom trenutku prikazuju Bakira kako je šatro lakše ranjen u odbrani Predsjedništva...hajd to i nekako ali kad mu prikazaše zetove u uniformama (jedan od njih mu dodavao municiju :-) ) a nakon toga Alijina žena ih okrepljuje sokom i kolačima...e umalo ne razbih televiziju...

Dakle,svaki onaj koji je bio pametan pa otišao iz ove džamahirije zaslužio je Zlatni ljiljan.Da ne gleda ovu bolesnu,primitivnu i zadriglu masu.Nema dana kad se ne pokajem što uzeh pušku.da sam Bogo mobilisan - lakše bi mi bilo,imao bi kome psovat.
Maraschino

#159 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:Prije neki dan šaltam kanale na TV-u i na jednom od njih naletim na seriju o Aliji...bezbeli Hajat jal Igman helem neise...

Gledam par minuta te turske moždane izlučevine i u jednom trenutku prikazuju Bakira kako je šatro lakše ranjen u odbrani Predsjedništva...hajd to i nekako ali kad mu prikazaše zetove u uniformama (jedan od njih mu dodavao municiju :-) ) a nakon toga Alijina žena ih okrepljuje sokom i kolačima...e umalo ne razbih televiziju...

Dakle,svaki onaj koji je bio pametan pa otišao iz ove džamahirije zaslužio je Zlatni ljiljan.Da ne gleda ovu bolesnu,primitivnu i zadriglu masu.Nema dana kad se ne pokajem što uzeh pušku.da sam Bogo mobilisan - lakše bi mi bilo,imao bi kome psovat.
pa zar nije bilo tako :roll:

:lol: :lol:
PM72

#160 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Ako budu ovu seriju prikazivali ćešće od Žikine dinastije - ispašće tako.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#161 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by pici »

PM72 wrote:Prije neki dan šaltam kanale na TV-u i na jednom od njih naletim na seriju o Aliji...bezbeli Hajat jal Igman helem neise...

Image
PM72

#162 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Halida u seriji nema maramu...valjda joj ostala u Turskoj kad je ono zlato prikupljala...
pirpa

#163 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by pirpa »

niste normlani sta vi gledate. :lol: :lol:
PM72

#164 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

pirpa wrote:niste normlani sta vi gledate. :lol: :lol:
Slučajno,života mi.To je i pravljeno da dijasporu. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#165 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by pici »

PM72 wrote:Halida u seriji nema maramu...valjda joj ostala u Turskoj kad je ono zlato prikupljala...
Image
Edin H.

#166 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Edin H. »

PM72 wrote: Gledam par minuta te turske moždane izlučevine i u jednom trenutku prikazuju Bakira kako je šatro lakše ranjen u odbrani Predsjedništva...hajd to i nekako ali kad mu prikazaše zetove u uniformama (jedan od njih mu dodavao municiju :-) ) a nakon toga Alijina žena ih okrepljuje sokom i kolačima...e umalo ne razbih televiziju...
:lol:

Koja supruga - Halida ili Melika?
Halida se koliko ja sjecam ispalila u Tursku.
Bake je sa Sebijom bio u Hrvatskoj.
Ovi sto mu dodaju municiju su Braco i Jasminko :D

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/20 ... kom-braku/
PM72

#167 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Mala ispravka,
Bakir je bio ovdje ,babin šef kabineta a zetove je smjestio na pozicije direktora u telekomu a drugog za glavnog uvoznika cijevi ,pumpi...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#168 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

Halida je 94 i 95 bila ovdje u trezoru. Za 92 i 93 ne znam. Izlazila iz trezora da proseta ulicom Nehmeda Spahe. Pa kao zatvorenik setala gore dole :mrgreen: . Bakir je bio uz oca.
Edin H.

#169 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Edin H. »

PM72 wrote:
pirpa wrote:niste normlani sta vi gledate. :lol: :lol:
Slučajno,života mi.To je i pravljeno da dijasporu. :D
Jesi li se navukao sada? :izet:
Nadzornik

#170 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:Mobilizacija je zlocin. Silom natjerati covjeka da zivot provede u rovu, da bude fizicki i psihicki osakacen, da na kraju bude ubijen, je anti-ljudsko ponasanje. I da stvar bude gora, odluke o mobilizaciji donose ljudi koje puska i rov ne vide i koji cijelu porodicu sklone na sigurno. Velika prevara i ubleha.
Rat se sastoji u tome,da se ljudi,mada jedni druge ne poznaju,medjusobno ubijaju na zapovijed ljudi koji se
vrlo dobro poznaju a uzajamno se ne ubijaju.
Connaisseur Karlin

#171 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Connaisseur Karlin »

muha_sa wrote:
detroit-mercy wrote:
muha_sa wrote:lako je sad palamudit i pamet prosipat :-) :-)

mi koji smo uzeli pušku nismo krenuli na Beograd, Zagreb il neki drugi grad il mjesto u susjednim državama :-) da sam moro ic u Srbiju jal Hrvatsku i tamo ratovat NIKAD ne bih otišo po cjenu da me doživotno muriraju

izvršena brutalna agresija :-) hiljade civila pobijeno, poklano............ :( hiljade silovanih djevojaka, žena djevojcica :( konc logori i sve što ide uz nevidjeno barbarstvo na pragu 21. vijeka i sad trebamo pricat o mobilizaciji i kojekakvim glupostima :-)

ko zbriso zbriso--nek mu je sretno i nek uživa u rahatluku :thumbup: samo nemojte pametovanja ala--ja skonto na vrijeme, necu da ratujem za Aliju i ostale gluposti :-)
Muha, ja sam prosao svasta. Bio u Armiji, brani casno i posteno. Dao sam svoj doprinos, drugi su ga evaluirali a sto je najvaznije moji saborci. Ne zalim, takva vremena bila, bio sam dobrovoljac, dobrovoljno otisao u armiju, na tijelu imam biljeg za sva vremena.
Sve sto si napisao stoji, nisam ratovao za Aliju ili trezorasa, ratovao sam za raju iz ulice, pa nadalje do drzave.
Ne osudjujem nikoga sto je otisao, trebalo je ili biti budala ili imati muda do poda da se sve ono izgura a posebno 92e ili 93ce. Milioni sudbina, svaka zasebna. Ja o ratu vise i ne pricam, iskreno ne mogu vise niti da citam o tome niti da gledam, valjda nakog svega te pocnu vise boliti ljudske sudbine, posebno onda kada dobijes svoju djecu pa neke stvari projektujes na njih.
Bio ne ponovilo se nikome.
Meni licno smeta, dvadeset i nesto godina nakon rata taj populizam koji se poteze, tipa, gdje si bio ti kad je bilo najteze. Po meni to je cisti populizam ono kad nemas sta vise da nadjes nekome pa daj sta das.
Da li mene ucesce u ratu cini boljim covjekom, politicarem, menadzerom, upravljacem, da li me taj dio moje licne historije cini kvalifikovanijim za bilo sta? Mislim da je pitanje jako jednostavno i treba svako da se zapita.
:-D

nisam na tebe mislio kad pomenuh mobilizaciju

na prethodnoj il nekoj ispred strani, nebitno, procitah da neko pominje mobilizaciju i te gluposti :-) kakva mobilizacija u onom haosu koji nas je u startu nepripremljene zadesio :-) nije se znalo ciji je u cijoj :-)
sad što SDA i ostala bulumenta pripisuju sebi sve zasluge za odbranu drugi je par opanaka :-) slušajuci i citajuci pojedine iz vrha ispade da smo se za ovo što nas je zadesilo pripremali odma poslije drugog svjetskog :lol:
muha , RS je osnovana prije pocetka rata unutar BiH, tj. tokom rata u HR i sa HR , a istovrmeno granice BiH i HR su bile okupirane sprksom vojskom, znaci tadasnja republika BiH je vec imala ugrozene granice, granicne regije , drugo, granate su padale na BiH regije, narod je bio ugrozen, bilo je poginulih civila, a ostatak BiH je to gledao na malim TV ekranima !? Kako ? Zasto?

Sve najbolje u 2019 godini :kiss:
Nadzornik

#172 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Nadzornik »

muha_sa wrote:
nisam na tebe mislio kad pomenuh mobilizaciju

na prethodnoj il nekoj ispred strani, nebitno, procitah da neko pominje mobilizaciju i te gluposti :-) kakva mobilizacija u onom haosu koji nas je u startu nepripremljene zadesio :-) nije se znalo ciji je u cijoj :-)
sad što SDA i ostala bulumenta pripisuju sebi sve zasluge za odbranu drugi je par opanaka :-) slušajuci i citajuci pojedine iz vrha ispade da smo se za ovo što nas je zadesilo pripremali odma poslije drugog svjetskog :lol:
Cuj,ima nas koji smo bili na onoj strani i pri prvom pozivu za mobilizaciju se ispalili.
I sta sam sad ja "onamo onaj" koji nije htjeo ratovati i ubijati svoje komsije.
I sve to svjesno,ostavljajuci roditelje i sestru izlozenim velikim rizikom od neke podle osvete i to od uze rodbine i najblizih komsija.
Srecom,sve se dobro zavrsilo,nikome nije falila ni dlaka sa glave.

Sta sam sad ja..???

Dezerter,izdajnik ili nesto trece...???
Edin H.

#173 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Edin H. »

Poenta je da se nisi ispalio, nema veze u kojoj vojsci si bio :oops:
muha_sa

#174 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

Connaisseur Karlin wrote:
muha , RS je osnovana prije pocetka rata unutar BiH, tj. tokom rata u HR i sa HR , a istovrmeno granice BiH i HR su bile okupirane sprksom vojskom, znaci tadasnja republika BiH je vec imala ugrozene granice, granicne regije , drugo, granate su padale na BiH regije, narod je bio ugrozen, bilo je poginulih civila, a ostatak BiH je to gledao na malim TV ekranima !? Kako ? Zasto?

Sve najbolje u 2019 godini :kiss:
živa si :-D

sunce slatko :kiss: :kiss:

rs je osnovana regularno u skupštini SRBiH :?

Ljepoto naša draga :D moja malenkost je imo podosta godina kad su krenuli mitinzi "istine" i kojekakve jogurt revolucije :-)
svega se ja sjecam-više neg šta je bilo prošli mjesec- al nisam mogo ni zamislit da ce kod nas krenut što je krenulo :-)
za razliku od mnogih koji pametuju da su od Tiletove smrti znali šta nam se sprema ja ni par mjeseci pred april 92. nisam mogo pojmit da ce bit što je bilo
bar sam pošten pa priznam da sam bio levat :-) a možda sam i sad levat--hajd mu ga znaj :-)
MarshalDodik

#175 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by MarshalDodik »

pici wrote:

Image
Image
Post Reply