klixoris wrote:Ja sam rijesio problem tako sto sam svom postaru dao kljuc od svog sanducica i broj telefona. Ako paket moze stati u sanducic, postar otkljuca, ubaci paketic i zakljuca. Ako je paket veci, javi mi telefonom, lijepo se nadjemo ispred poste i preda mi moj paket

Naravno, moj postar je raja pa sam se mogao sa njim ovako dogovoriti. Ne mora znaciti da ce i tvoj biti tako nagodan, ali vrijedi pokusati
Lijepo ste se vi dogovorili, ali ne bih nekoga tako da obavezujem.
iz zadnje klupe wrote:Episoda 1. Posto uglavnom sam na poslu kad mi stize posta, moji ukucani su uvijek, makar minimalno, davali nekakv baksis za dostavljenu robu. Neradna subota, ja primam postu, dajem tacno koliko trazi ( 1,80 KM) vidim mu po faci da nesto nije u redu, nista ne kaza, samo ode. sljedeće posiljke, zuti papiric, shvatim koliko je sati, svojima dam instrukcije da ni pod razno ne daju za moje pakete baksis, ljutio se jedno tri paketa, pa je ponovo poceo dostavljati licno, dam sada nekad baksis, ali samo povremeno.
Jesu ostavljali bakšiš i prije nego su uveli ovih 1,80KM?!
I koliko, ako nije tajna?
Ovaj naš je sam zaokruživao iznose, pa smo onda i mi krenuli maksuz pripremati siću iz kasice.
iz zadnje klupe wrote:Episoda 3. Da bi ovo sve izbjegao, cim na trackingu pise da je stiglo, ja u postu, onaj me hladno otpili ko biva nije doslo, a ja mu papir pod nos

, izraz lica-neprocjenjivo
Zar može tako, da ne čekaš poštara uopšte?
I evo sam digla paketić. Ipak je veći nego sam očekivala, ne znam što su ovo ovako ružno upakovali.. elem, dimenzije su 25x15x15cm.. 650g, dakle po kilaži bi poštar ipak to bio dužan donijeti, za dimenzije već ne znam. Na upit mi niko nije odgovorio, na mejlove sa poddomenom "nova" nije nikad ni pristigao mail, očigledno ću morati pismenim putem.
U međuvremenu mi je isto ovako uručio papirić za drugu pošiljku, ova je na ime muža i kad sam htjela i to dići na šalteru uz njegovu ličnu, radnik me hladno odbio, kaže treba punomoć. Jebiga, to mora po zakonu.. ništa, morati ćemo do opštine da to obavimo.