Tajna Golfa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#151 Re: Tajna Golfa

Post by Travnički Noćni Šetač »

condy wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:
condy wrote:Eto Ford je svjetao :mrgreen:
...
Ford je trenutno automobil za golfa...
Ako se gleda trenutna ponuda dizelskih i benzinskih motora kod jednog i drugog, ne bi se tako moglo zakljuciti. Ispravi me koliko vidim Focus IV nema jaceg benzinca trenutno u od onog od 125 hp niti jaceg dizelasa od 150 hp ? A Golf VII ??? Sportsku verziju u Focusu IV ST nema jos u ponudi...a Golf ima mkdifikovane fl GTi i RS verzije
Nemam pojma o čemu pričaš... sada pričaš o snazi ? ... Neko priča o snazi neko o opremi neko o generacijama iz devedesetih, nego o tek izlazećim modelima...
...
Ponoviću ... nije tema Ford već Golf... a svi vi pokušavate dokazati preko Forda koliko vrijedi Golf... očigledno da vidite ko je glavni konkurent...
...
Odlučite jel bitna oprema ( zajebana ili obična ) ili snaga motora, ili već šta hoćete ako već hoćete da se priča o poređenjima...
...
Ali tema je golf...
MK1 i MK2 su legende
MK3 je smeće
MK4 i dalje su šarene laže ...
...
Inače Ford ima puno jače a dosta manje benzince i ima već nekoliko godina benzinski motor godine u svijetu ( između ostalog ) tako da ... ispravljam te... griješiš... proguglaj malo Ecoboost motore...
condy

#152 Re: Tajna Golfa

Post by condy »

Proguglo sam prije nego sto sam te pitao za Focusa IV :mrgreen: .

I ja tebe ispravljam, nema trenutno. Najjaci benzinac je od 125 hp a dizel od 150 hp.

https://www.auto-data.net/en/ford-focus-model-795

Ovo je bio samo osvrt na ono Ford je automobil za Golfa...uopste me ne zanima diskusija niti sta spocitavam ni jednom ni drugom.

Edit. Sorry vidi ima jedan benzin od 182 hp...al daleko je to od 310 hp :mrgreen:
amar1994

#153 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

condy wrote:
Edit. Sorry vidi ima jedan benzin od 182 hp...al daleko je to od 310 hp :mrgreen:
Strah i trepet za golfa,steta sto ne lici ni na sta :D

Image
condy

#154 Re: Tajna Golfa

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:
Strah i trepet za golfa,steta sto ne lici ni na sta :D

Image
Fino izgleda daj detalje o motoru :mrgreen:
amar1994

#155 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

condy wrote: Fino izgleda daj detalje o motoru :mrgreen:
316ks/400NM :arrow:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#156 Re: Tajna Golfa

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:Svaka generacija golfa je bila uspješna, neke više, a neke manje i covjek hladno još napiše za neku generaciju da je bio promašaj?????
https://www.auto-data.net/en/honda-civi ... 60hp-12270

https://www.auto-data.net/en/volkswagen ... 174hp-8730

:lol: :lol:

pogledati ovjes,kubikazu i ubrzanje do stotke :D

a onda pogledati hardcore verziju poput VR6,1.6 isao 235km/h :lol:

https://fastestlaps.com/models/honda-civic-type-r-ek9
Niko ne spori ove podatke. Golf je samo bio čvrsci i sigurniji auto.
condy

#157 Re: Tajna Golfa

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote: Fino izgleda daj detalje o motoru :mrgreen:
316ks/400NM :arrow:
Opasna masina pravo opasna :shock:
amar1994

#158 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
i veci gepek,nemoj to zaboravit u sporckom autu :D
konektovan

#159 Re: Tajna Golfa

Post by konektovan »

Travnički Noćni Šetač wrote:Tebi je Golf 3 bio uspješan?
Meni nije, ali VW je bio. Donio je profit i ako nije bio savrsen.
konektovan

#160 Re: Tajna Golfa

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
i veci gepek,nemoj to zaboravit u sporckom autu :D
Vidi, tebi je to smiješno, ali to sa gepekom je realnost. Evo ti primjer novog civica, cim su napravili veci gepek, postao je pozeljniji u toj hot hatch klasi. :mrgreen:
amar1994

#161 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

condy wrote: Opasna masina pravo opasna :shock:
kazu da opasno i mjenjaci odlaze kad se krkanski salta :-D
amar1994

#162 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Vidi, tebi je to smiješno, ali to sa gepekom je realnost. Evo ti primjer novog civica, cim su napravili veci gepek, postao je pozeljniji u toj hot hatch klasi. :mrgreen:
:D

420l,koliko izgled sputava taj auto,zamisli da ga mazda dizajnira,ne bi ih mogli napravit dovoljno.. 8-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#163 Re: Tajna Golfa

Post by mk ultra »

tempuser

#164 Re: Tajna Golfa

Post by tempuser »

Travnički Noćni Šetač wrote:... svi ostali proizvodjaci su od tog momenta koji navodis do danas izuzetno napredivali dok je golf stagnirao...
VW je sa golfom 4 dao posao dizajnerima i ekonomistima naustrb inzinjera i tako napravio identicnu gresku kao Ford devedesetih...
....
nema tu vise auta dok se ne vrate osnovama... tehnici...
...
Ponovicu... niti je Golf najstabilniji u klasi, niti je najsigurniji u klasi, niti je najdizajniraniji u klasi, niti je najveci u klasi.... golf je sada utopljen u sivilo sredine ni tamo ni vamo i ceka hrabrog direktora koji ce resetovati sve gluposti i poceti ponovo praviti auta...
Poenta je bila da nije bas sva slava zasnovana na Mk1 i Mk2, da je i nakon toga bilo prednosti u odnosu na konkurenciju.
Upravo povukoh paralelu iz koje se vidi da je u G-IV upakovano 24 razlicita motora, 4, 5 i 6 cilindara, turbo benzinci, 4WD, znaci cisto tehnika, i koliko je u tom smislu ispred savremenika Focusa Mk1, a ti zakljucis da je VW sa Golfom-IV dao posla dizajnerima, a ne inzenjerima????
Tacno, nije nista od navedenog, ali ocigledno posmatras stvari kao da mu je konkurencija skupljena u jedan auto koji ima lezanje kao Focus, signurnost kao Volvo, dizajn kao Renault, a ne kakav je svaki od konkurenatu zasebno u prosjeku.
Lezanje u Focisu Mk2 je super, ali licno meni postoji xy drugih stvari na njemu koju tu prednost anuliraju tipa losa zvucna izolacija, prevse tvrde i jeftine plastike itd.
Travnički Noćni Šetač

#165 Re: Tajna Golfa

condy wrote:Proguglo sam prije nego sto sam te pitao za Focusa IV :mrgreen: .

I ja tebe ispravljam, nema trenutno. Najjaci benzinac je od 125 hp a dizel od 150 hp.

https://www.auto-data.net/en/ford-focus-model-795

Ovo je bio samo osvrt na ono Ford je automobil za Golfa...uopste me ne zanima diskusija niti sta spocitavam ni jednom ni drugom.

Porediš gradsku i sportsku verziju ? .... izvini al nestručno....
condy

#166 Re: Tajna Golfa

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote: Opasna masina pravo opasna :shock:
kazu da opasno i mjenjaci odlaze kad se krkanski salta :-D
Vjerujem :mrgreen: Zeznut mjenjac na takvim autima je lako.
Travnički Noćni Šetač

#167 Re: Tajna Golfa

tempuser wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:... svi ostali proizvodjaci su od tog momenta koji navodis do danas izuzetno napredivali dok je golf stagnirao...
VW je sa golfom 4 dao posao dizajnerima i ekonomistima naustrb inzinjera i tako napravio identicnu gresku kao Ford devedesetih...
....
nema tu vise auta dok se ne vrate osnovama... tehnici...
...
Ponovicu... niti je Golf najstabilniji u klasi, niti je najsigurniji u klasi, niti je najdizajniraniji u klasi, niti je najveci u klasi.... golf je sada utopljen u sivilo sredine ni tamo ni vamo i ceka hrabrog direktora koji ce resetovati sve gluposti i poceti ponovo praviti auta...
Poenta je bila da nije bas sva slava zasnovana na Mk1 i Mk2, da je i nakon toga bilo prednosti u odnosu na konkurenciju.
Upravo povukoh paralelu iz koje se vidi da je u G-IV upakovano 24 razlicita motora, 4, 5 i 6 cilindara, turbo benzinci, 4WD, znaci cisto tehnika, i koliko je u tom smislu ispred savremenika Focusa Mk1, a ti zakljucis da je VW sa Golfom-IV dao posla dizajnerima, a ne inzenjerima????
Tacno, nije nista od navedenog, ali ocigledno posmatras stvari kao da mu je konkurencija skupljena u jedan auto koji ima lezanje kao Focus, signurnost kao Volvo, dizajn kao Renault, a ne kakav je svaki od konkurenatu zasebno u prosjeku.
Lezanje u Focisu Mk2 je super, ali licno meni postoji xy drugih stvari na njemu koju tu prednost anuliraju tipa losa zvucna izolacija, prevse tvrde i jeftine plastike itd.
Netačno i naprotiv... nabrajao sam za svaki elemenat posebno vozilo i takvo nešto kao tvoje boldirano nisam rekao... no nažalost Golf ni u jednom zasebnom segmentu više nije prvi.... to je prava poenta...
I opet pričaš o focusu... zašto ? ... pričajte o golfu...
amar1994

#168 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

mk ultra wrote:

mogli su jos veci leš nac pa testirat,i rekoh ja jednom nije relevantan test jer GG je iz 2001 i ko zna kako i je li krpljen(u ovom slucaju oba auta),i ja smatram ovu losu,ne valja lim i sta ces joj,sad su totalno drugacije stvari i u ameriKi su dobili nagradu za najsigurnija vozila :skoljka:

i oept spominjete nesto o kome niko ne prica,nit se spomenulo a kamoli poredilo :lol:

ne diraj u golfa,odma stizu kontranapadi :)
Last edited by amar1994 on 03/12/2018 22:48, edited 1 time in total.
condy

#169 Re: Tajna Golfa

Post by condy »

A nasli ko eto dobrog Golfa samo malo hrđavog :mrgreen:

Edit i od mene :mrgreen: Kako se auta razbiju na 65 km/h :sad:
Last edited by condy on 03/12/2018 22:51, edited 1 time in total.
amar1994

#170 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

pa relano u boljem je stanju a mozda nije krpljen,mozda i jest,mozda originalnim dijelovima,mozda je i sestica krpljena,ima varijabli milion,ovo se uopste ne moze registrovat i ovako zapusten auto je smece i za prese..nasli jedan video i ko pjan plota se drze :D
amar1994

#171 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

condy wrote:A nasli ko eto dobrog Golfa samo malo hrđavog :mrgreen:
a ja spomenuo civic :lol:,tehnicki je i danas bolji auto al ruzan..ona generacija 2014-2017,ja mogu komotno stat u gepek,477l :D
konektovan

#172 Re: Tajna Golfa

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
a ja spomenuo civic :lol:,tehnicki je i danas bolji auto al ruzan..ona generacija 2014-2017,ja mogu komotno stat u gepek,477l :D
Taj model najvolim. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#173 Re: Tajna Golfa

Post by mali_milojica »

Prestanite komentarisati stalno je tema na vrhu, jebo vas golf :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#174 Re: Tajna Golfa

Post by mk ultra »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Netačno i naprotiv... nabrajao sam za svaki elemenat posebno vozilo i takvo nešto kao tvoje boldirano nisam rekao... no nažalost Golf ni u jednom zasebnom segmentu više nije prvi.... to je prava poenta...
I opet pričaš o focusu... zašto ? ... pričajte o golfu...
https://www.olx.ba/artikal/25711681/vol ... ne-150-ks/

daj mi identičnu zamjenu za ovo :mrgreen:
i 2.0 motor

ford je skuplji u toj opciji
astra nema
kinezi nemaju
megane nema
308 prestao
imaš bmw, audi, mercedes, možda volvo v40... pa odaberi ;-)
condy

#175 Re: Tajna Golfa

Post by condy »

amar1994 wrote:
Honda Civic vidjam jednu crnu u gradu koji je model neznam ali meni izgleda upadljivo pa i privlacno. Ako je uspijem uslikat poslacu ti.

Usput gledam Dark, njemacku seriju. Zadnjih 12 minuta serije zbog tebe gledam sat i po :lol:

:run: :mrgreen:
Post Reply