Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlasti?
- mO k3
#151 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
jeli @pici , ne vidim ovoga trola @hafisa pa mi reci jeli kmeci?? 
-
Hafis
#152 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Mislim se bi li prijavio ovaj post za nanošenje duševnih boliSaraFina wrote:Hafis wrote:Znaš li ti što je na to rekao jedan hrvatski revolucionar, pravi antifašista, a ne k'o ovi sad patriJotski muljatori koji ne znaju ni što je fašizam a što antifašizam ...u samom trenutku pred streljanje kada su mu okupaqtori i njihovi suradnici rekli da se odrekne svojih ideala:SaraFina wrote:Prijavila sam ti postHafisaga i ubuduće ću. A ti nastavi.
Razumijem frustracije, ali na meni ih nećeš liječitiA ni šovinizam provoditi.
''Ne tražim milosti, niti bih je vama dao''.
Baš ti imaš ideale, principe i karakter? Bože baci ciglu i budi precizan.
Tvoj šovinistički stav prema ženskoj populaciji, i u R.L je za promatranja.
Pa bolan svi tvoji komentari na račun ženskog roda su za ozbiljnu zabrinutost. Još tvrdiš da si neki intelektualac i zdravstveni radnik. U normalnom društvu ljude sa takvim mentalnim sklopom izopćavaju sa posla i iz društva. Te budu kazneno progonjeni. Jesi ti svjestan toga?
Koleginice, javne ili političke ličnosti te osobe u virtuali ti komentiraš kao zaguljeni šovinista.
Mogu zamisliti tvog ponašanja kad si nekoj ženskoj osobi nadredjen. To je vjerovatno ravno bolesnom zlostavljanju. I psihičkom i fizičkom. Fuj!
-
Hafis
#153 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Dže's Piče.pici wrote:ma to kumašHina afizagu drma selidbena groznica em ode izsarajva em josH ukinuse Umostaru prdCenicku kOncelariju... nije mu laHkoSaraFina wrote:Prijavila sam ti postHafisaga i ubuduće ću. A ti nastavi.
![]()
SDO snooooga noooroda
- SaraFina
#154 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
pici wrote:ma to kumašHina afizagu drma selidbena groznica em ode izsarajva em josH ukinuse Umostaru prdCenicku kOncelariju... nije mu laHkoSaraFina wrote:Prijavila sam ti postHafisaga i ubuduće ću. A ti nastavi.
![]()
Profesionalno tvrdim da njegov stav prema ženskom rodu je za ozbiljnog promatranja i reakcije. I to društva i institucija. Ne ruganja i zezanja.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#155 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Tomahawk11 wrote:Na stranu i politika i ironija s kojom pišem na temi o liku i djelu Mileta, ja sam u više navrata pisao (ono kad se ozbiljno piše) da on nije nacionalista i da je to samo način na koji funkcioniše njegov politički angažman. Ovo je potvrđeno iz više izvora, onih koji su imali direktni kontakt sa Miletom.Hafis wrote: Pa nisam rekao da to priliči prvom čovjeku države, zato i govorim da je lik. Opet kažem - zaboravi politiku i kontekst...čovjek je, sam od sebe uvrnut na svoju ruku.
Ali opet da naglasim . Upravo zato što je lik, vrjedniji je za društva, pa evo čak i kao susjed, milijun puta više nego onaj sivi krezavi apartičik
Ne znam ga lično, pa ne mogu po tom kontu ništa konkretno reći. Kakav bi bio komšija/susjed i to. Moja reakcija je više bila na osnovu njegovih grubijanskih nastupa u kojima psuje i ponaša se ko grmalj. Moguće da je i to sve predstava za javnost.
milanĆe ti je sad usHo u zadrugu... josH kad dodje topli brat kojeg je tVump poslao... bitnuce veselo u prdCenistvu
- pici
#156 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
SaraFina wrote:pici wrote:ma to kumašHina afizagu drma selidbena groznica em ode izsarajva em josH ukinuse Umostaru prdCenicku kOncelariju... nije mu laHkoSaraFina wrote:Prijavila sam ti postHafisaga i ubuduće ću. A ti nastavi.
![]()
Profesionalno tvrdim da njegov stav prema ženskom rodu je za ozbiljnog promatranja i reakcije. I to društva i institucija. Ne ruganja i zezanja.
ma oĆe taj glamoČki humor da prenese u fHorumsko puČanstvo al mu ga ne ide...
- pici
#157 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Hafis wrote:Dže's Piče.pici wrote:ma to kumašHina afizagu drma selidbena groznica em ode izsarajva em josH ukinuse Umostaru prdCenicku kOncelariju... nije mu laHkoSaraFina wrote:Prijavila sam ti postHafisaga i ubuduće ću. A ti nastavi.
![]()
SDO snooooga noooroda
kumašHineeeee trebal vode za radnike... teska ona tudzmanova bista za preselit
-
Seyfo
#158 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Da dodam raspravi nešto konstruktivno, odošte previše u off i lična prepucavanja.Prešli ste granicu dobrog ukusa.
Primjer potpuno bespotrebnog udarca ispod pojasa,zloupotrebom institucija, bez svrhe i efekta osim da se napakosti, ponizi i uvrijedi je vraćanje autobusa sa migrantima nazad na Ivan sedlo. Ništa se nije postiglo, autobusi su par sati kasnije stigli gdje su krenuli. Jedino što se moglo zaključiti na kraju tog dana je spoznaja da je na sceni konstantan prizeman način rada, opstrukcija gdje je god moguće, sa planiranjem do kraja dana najdalje. Iskoristiti i zloupotrijebiti činjenicu da je trenutni policijski komesar kantona podoban čovjek, i napraviti takav incident bez svrhe i plana, mogu samo plitki ljudi, nedostojni bilo kakve funkcije. Od kantona praviti državu, po mogućnosti svoju, ne ide nikako. Možda ide sat-dva, dulje ne.
Šta su uopšte mislili postići s time?
Da li su bili svjesni šta rade?
Tog dana je jedan forumaš, ne sjećam se koji, prokomentarisao "ohoo majorizirani, ako ćemo orgijati, i vas će malo guza zaboliti, sad će izbori".
Dobro je rekao. Navedeni događaj smatram u velikoj mjeri presudnim.
Primjer potpuno bespotrebnog udarca ispod pojasa,zloupotrebom institucija, bez svrhe i efekta osim da se napakosti, ponizi i uvrijedi je vraćanje autobusa sa migrantima nazad na Ivan sedlo. Ništa se nije postiglo, autobusi su par sati kasnije stigli gdje su krenuli. Jedino što se moglo zaključiti na kraju tog dana je spoznaja da je na sceni konstantan prizeman način rada, opstrukcija gdje je god moguće, sa planiranjem do kraja dana najdalje. Iskoristiti i zloupotrijebiti činjenicu da je trenutni policijski komesar kantona podoban čovjek, i napraviti takav incident bez svrhe i plana, mogu samo plitki ljudi, nedostojni bilo kakve funkcije. Od kantona praviti državu, po mogućnosti svoju, ne ide nikako. Možda ide sat-dva, dulje ne.
Šta su uopšte mislili postići s time?
Da li su bili svjesni šta rade?
Tog dana je jedan forumaš, ne sjećam se koji, prokomentarisao "ohoo majorizirani, ako ćemo orgijati, i vas će malo guza zaboliti, sad će izbori".
Dobro je rekao. Navedeni događaj smatram u velikoj mjeri presudnim.
- LBVIEW
#159 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Da se ne lazemo, vecina Srba/Hrvata ne zeli ni Bosnu niti Bosnjake u njoj, sto legitimitet politikama koje su sprovele UZP potvrdjuje, tako da ne kontam otkud cudjenje bosnjackom otporu.exliberal-ex wrote:LBVIEW wrote:E, jebi ga, sad si nasao sukati za "gradjansku", a kad je Cova s Ivanicem preglasavao Bakira nije smetalo. I to u stvarima u kojima, uprkos politickim nesuglasicama, ne smijes biti na istoj strani sa Ivanicem, ako iole drzis do osnovnih civilizacijskih vrijednosti.exliberal-ex wrote:Ovo me podsjeca na prijasnji izbor ZK na istu poziciju
Haman ista prica samo sto se sad nekrije da su ZK izabrali bosnjaci i to je ok....za gradjansku
Bit ce ista prica ko i prije........4 godine prodavanja magle![]()
Btw, sta je sa instant - Hrvatima s Dodikovim pecatom za legitimitet tipa Emilia Vlajkija?
Ajde realno da pogledamo.
Kazes kad je Covic sa Ivanicem sukao Bakiru meni nije smetalo....da se nesto razumjemo 3 clana predjednistva su tu da bi sukali kad je to potrebno, zato i imao 3 predstavnika. Ako ja kazem sad da ce ZK sa Becirevicem ( jel on slijedeci Bake?) radit protiv Dodika jel to ispravno, ako nije ispravno bilo kad je Covic sa Ivanicem isao protiv Bakira .......?
Ja opet kazem kao sto sam govorio i kad je prvi put izabran doticni da je to politicki korektno ali nije moralno.
Sam kazes da je Vlajki bio izabran kao Dodikov rvat i to je lose, dok je u isto vrijeme ok kad bosnjaci izaberu sebi pogodnog rvata.
Mi mozemo pricat o demokratskoj , gradjanskoj medjutim da se nelazemo Bosna je nacionalno podjeljena i dva od 3 naroda se neslazu sa bosnjackom verzijom uredjenja drzave.
Bosnjaci guraju "gradjansku "verziju, jedan covjek jedan glas jer znaju da u tom slucaju "oni vladaju" bez obzira koja stranka je na vlasti, dok srbi i hrvati to nezele....isto kao sto bosnjaci nisu zeljei da ostanu u srboslavij jer bi bilo uvijek preglasani, posto su srbi ganjali isti princip jedan covjek jedan glas...zar je to tesko priznat.
Zar je tesko priznat da je svo ovo slavljenje samo zbog jedne stvati...joj jesmo ga suknuli rvatima ( ustasama)..
Sa druge strane ja bih volio da mi neko postavi sta je doticni konkretno uradio dok je bio clan predjednistva 8 godina ?...osim sto je spektakularno spasio trudnicu ( jel tako bilo), ili poznata izjava ja cu po prstima ... nek mi neko napise sta je konkrento uradio osim sto se vozao u "doniranom " Audiju ( ispavi me ako grijesim u modelu auta) i vodio savjetike na skijanje ... Znas i sam da sam u pravu.
Dalje, Srbi vec sprovode princip "jedan covjek jedan glas"
u manjem entitetu, a Hrvati u opcinama, i to je "realnost' na terenu, malo principijelnosti ne bi bilo na odmet.
Sto se tice Vlajkija, istog spominjem kako bih ukazao na poslovicno srpsko licemjerstvo - svesti Hrvate nivo statisticke greske kod sebe, a toboze biti zabrinut za prava istih kod komsije.
-
Hafis
#160 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Rođo, jeste li se porefenali u SeHmizovcu da iskupite za Šefkinu protetiku.pici wrote:
kumašHineeeee trebal vode za radnike... teska ona tudzmanova bista za preselit![]()
Daj račun ovamo da pošaljem i ja pedesetku...mene stid jebote, a tek kako je vas.
-
decembar2017
#161 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
najave " samo sto nije " usvajanju zakona po zelji adz-a, ismijavanje Komsica i njegovih mogucnosti ulaska u Predsjednistvo, " insider " informacija iz politickog vrha ....nadam se da si bolji u pranju guzica nego u politici jer do sada si pokazao da o tome nemas pojmaHafis wrote:Rođo, jeste li se porefenali u SeHmizovcu da iskupite za Šefkinu protetiku.pici wrote:
kumašHineeeee trebal vode za radnike... teska ona tudzmanova bista za preselit![]()
Daj račun ovamo da pošaljem i ja pedesetku...mene stid jebote, a tek kako je vas.
- Bloo
- Globalna šefica
#162 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
I time bi se uvela ne građanska, već nacionalna država. S tim da kao u npr. Kanadi ili SAD-u, nema jednog nacionalnog identiteta koji uključuje različite skupine unutar iste nacionalne države, već clear cut nacionalni identiteti koji nisu ujedinjeni ničim, a njihovi predstavnici jesu - ljubavlju prema vlasti i zbrinjavanju vlastitih guzica.exliberal-ex wrote: Mi mozemo pricat o demokratskoj , gradjanskoj medjutim da se nelazemo Bosna je nacionalno podjeljena i dva od 3 naroda se neslazu sa bosnjackom verzijom uredjenja drzave.
Bosnjaci guraju "gradjansku "verziju, jedan covjek jedan glas jer znaju da u tom slucaju "oni vladaju" bez obzira koja stranka je na vlasti, dok srbi i hrvati to nezele....isto kao sto bosnjaci nisu zeljei da ostanu u srboslavij jer bi bilo uvijek preglasani, posto su srbi ganjali isti princip jedan covjek jedan glas...zar je to tesko priznat.
- Point.
#163 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Ne zaboravimo ni "Oni Dolaze" fijasko i oslobađajuću presudu hercegovačkim šupcima. A nije pomogla ni ona "Željko kafana" priča pa se sad okrenuo Šefikovim žvaljama i sličnim glupostima. Kakve frustracije i novi level kmečanja.decembar2017 wrote:najave " samo sto nije " usvajanju zakona po zelji adz-a, ismijavanje Komsica i njegovih mogucnosti ulaska u Predsjednistvo, " insider " informacija iz politickog vrha ....nadam se da si bolji u pranju guzica nego u politici jer do sada si pokazao da o tome nemas pojmaHafis wrote:Rođo, jeste li se porefenali u SeHmizovcu da iskupite za Šefkinu protetiku.pici wrote:
-
decembar2017
#164 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Da , guznike i najave dolaska u demokratski Z.Mostar sam i zaboravioPoint. wrote:Ne zaboravimo ni "Oni Dolaze" fijasko i oslobađajuću presudu hercegovačkim šupcima. A nije pomogla ni ona "Željko kafana" priča pa se sad okrenuo Šefikovim žvaljama i sličnim glupostima. Kakve frustracije i novi level kmečanja.decembar2017 wrote:najave " samo sto nije " usvajanju zakona po zelji adz-a, ismijavanje Komsica i njegovih mogucnosti ulaska u Predsjednistvo, " insider " informacija iz politickog vrha ....nadam se da si bolji u pranju guzica nego u politici jer do sada si pokazao da o tome nemas pojmaHafis wrote: Rođo, jeste li se porefenali u SeHmizovcu da iskupite za Šefkinu protetiku.
- pici
#165 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Hafis wrote:Rođo, jeste li se porefenali u SeHmizovcu da iskupite za Šefkinu protetiku.pici wrote:
semizovc uz novog je prdCenika... ocetel da vam saljemo fizikanera mora se iseljavat vakat je... treĆi... dan od izbora
- tandmand
#166 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Mile će jedva dočekati da potpiše sporazum sa IZ, jer to u stvarnosti ne dotiče RS a moći će kasnije da upire prstom na Sarajevo zbog "islamizacije".Hafis wrote:A i Mile će također jedva dočekati...sadie_forever wrote:ko je kriv hrvatima sto ih ima malo'? i ovo je realniji popis,nema njih vise od 10% ,dajem glavu
a kad se samo sjetim koliko je covic odbijao da se potpise ugovor s IZ sad neka od kuce gleda kako ce sefik i zeljko to glat potpisat
-
Hafis
#167 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Ima logike.tandmand wrote:Mile će jedva dočekati da potpiše sporazum sa IZ, jer to u stvarnosti ne dotiče RS a moći će kasnije da upire prstom na Sarajevo zbog "islamizacije".Hafis wrote:A i Mile će također jedva dočekati...sadie_forever wrote:ko je kriv hrvatima sto ih ima malo'? i ovo je realniji popis,nema njih vise od 10% ,dajem glavu
a kad se samo sjetim koliko je covic odbijao da se potpise ugovor s IZ sad neka od kuce gleda kako ce sefik i zeljko to glat potpisat
A može biti suprotno. Tražit će neku kontrauslugu a onda može biti gutavo...ovisno što bude tražio.
Inače, Sporazum s IZ je katastrofa. Isuviše nedorečenosti, i treba razmisliti.
-
BAK-eV
#168 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Sta je to nedoreceno?Hafis wrote: Ima logike.
A može biti suprotno. Tražit će neku kontrauslugu a onda može biti gutavo...ovisno što bude tražio.
Inače, Sporazum s IZ je katastrofa. Isuviše nedorečenosti, i treba razmisliti.
- Point.
#169 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Afise, idi traži posla ostavi se foruma. Čitavo Božije jutro nešto šupljiraš, do sad bi stigao skoknuti do irske ambasade u Sarajevu i izganjati kakvu nafaku.
- sadie_forever
#170 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Nisko sto udarate na izgled gospodina Dzaferovica
Covjek je pravnik..relevantna diploma za posao,djrluje povucen .i plus nema jednu Sebiju kod kuce.uradit ce bolji posao zivi bili pa vidjelii
Covjek je pravnik..relevantna diploma za posao,djrluje povucen .i plus nema jednu Sebiju kod kuce.uradit ce bolji posao zivi bili pa vidjelii
- Bloo
- Globalna šefica
#171 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
I sin mu je krenuo babinim stopama...časno izabran na mjesto tužioca 2012...sadie_forever wrote:Nisko sto udarate na izgled gospodina Dzaferovica
- sadie_forever
#172 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Ko mu je sin ?Bloo wrote:I sin mu je krenuo babinim stopama...časno izabran na mjesto tužioca 2012...sadie_forever wrote:Nisko sto udarate na izgled gospodina Dzaferovica
- Bloo
- Globalna šefica
#173 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Pitaj svekrvu? Guglaj?sadie_forever wrote:Ko mu je sin ?Bloo wrote:I sin mu je krenuo babinim stopama...časno izabran na mjesto tužioca 2012...sadie_forever wrote:Nisko sto udarate na izgled gospodina Dzaferovica
- sadie_forever
#174 Re: Politika HDZ-A prema BH Hrvatima: koliko košta prelazak preko izbora Komšića u političkim pozicijama i udjelu u vlas
Ti da imas sina nebi mu pomogla? Najgore mi kad se ljudi zale a isto bi uradili
- Bloo
- Globalna šefica