Kuko radi update u pozadinikmirsad wrote:Pa majka mu stara... svi se uhvatili Kantona Sarajevo... zna li iko šta se dešava u TK... ili sviju boli kita za Tuzlom...
Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
- Laertes
#151 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
- kmirsad
#152 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Sve si rekao...Jebe se njega za Premijera... MUP, Pravda, Inspekcije, Rudarstvo i Okoliš... ne moraju uopšte biti iz PDA... dovoljno je da su na njegovoj platnoj listi...Laertes wrote:Kuko radi update u pozadinikmirsad wrote:Pa majka mu stara... svi se uhvatili Kantona Sarajevo... zna li iko šta se dešava u TK... ili sviju boli kita za Tuzlom...
-
Dr Arsla
#153 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Od 35 Poslanika 29 je Bošnjaka od čega 16 su sda i pda a 13 sve ostale stranke. Znači ljevica ne može ili bez sda ili pda na tk
- General War
#154 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
nuto ovokmirsad wrote:Sve si rekao...Jebe se njega za Premijera... MUP, Pravda, Inspekcije, Rudarstvo i Okoliš... ne moraju uopšte biti iz PDA... dovoljno je da su na njegovoj platnoj listi...Laertes wrote:Kuko radi update u pozadinikmirsad wrote:Pa majka mu stara... svi se uhvatili Kantona Sarajevo... zna li iko šta se dešava u TK... ili sviju boli kita za Tuzlom...
http://tip.ba/2018/12/18/tip-otkriva-po ... a-je-poza/
- Leverage
#155 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
...izjavio je za TIP dobro obaviješten izvor iz SDP-a, koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

-
putokaz1
#156 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Navodni problem je klub Bošnjaka
Lijepo Nek Žarko odustane od Mandata i Boris i Sandra i dobijamao 3 Bošnjaka ljevice
Moglo se na listu staviti više Bošnjaka,na brojeve od 1-10 i tako imati tu većinu
Do ovih izbora nikad niko spomenuo da Klub Naroda u Kantonalnom parlamentu odlučuje o nečemu
Postoji nekoliko variajnti
Pola SDP-PDA
Pola SDP-SDA
19 Zastupnika
SDP ,BHBLOK=Opozicija
PDA je gora verzija SDA,tako da koalicija s njima je raspad SDP,kao i koalicija s SDA
Šta fali u opoziciju još 4 godine,ili dok neko ne preleti,možda neko SDA napusti,ipak ovi ''Kuko okom oni skokom'' neće napustiti Vožda dok je vako Jak
Lijepo Nek Žarko odustane od Mandata i Boris i Sandra i dobijamao 3 Bošnjaka ljevice
Moglo se na listu staviti više Bošnjaka,na brojeve od 1-10 i tako imati tu većinu
Do ovih izbora nikad niko spomenuo da Klub Naroda u Kantonalnom parlamentu odlučuje o nečemu
Postoji nekoliko variajnti
Pola SDP-PDA
Pola SDP-SDA
19 Zastupnika
SDP ,BHBLOK=Opozicija
PDA je gora verzija SDA,tako da koalicija s njima je raspad SDP,kao i koalicija s SDA
Šta fali u opoziciju još 4 godine,ili dok neko ne preleti,možda neko SDA napusti,ipak ovi ''Kuko okom oni skokom'' neće napustiti Vožda dok je vako Jak
- kmirsad
#157 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
General War wrote:nuto ovokmirsad wrote:Sve si rekao...Jebe se njega za Premijera... MUP, Pravda, Inspekcije, Rudarstvo i Okoliš... ne moraju uopšte biti iz PDA... dovoljno je da su na njegovoj platnoj listi...Laertes wrote: Kuko radi update u pozadini
http://tip.ba/2018/12/18/tip-otkriva-po ... a-je-poza/
Sudeči po sad već, posljednjih nekoliko dana, veoma uočljivim, sinhronizovanim istupima POJEDINIH članova GrO NS Tuzla na FB, protiv Gradskog odbora SDP Tuzla, Jasmina Imamovića i Slađana Iliča, a što već liči na otvorenu harangu i poljuvizam... a koji su u otvorenom sukobu sa Reg Odborom SDP Tuzla na čijem je čelu Enver Bijedić, koji opet ima zaštitu i podršku od Nermina Nikšića... vidljivo je da postoje dvije struje i u NS Tuzla, a možda ćak i tri... strujom sastavljenom od nezadovoljnika, različitih, a možda i suprostavljenih interesima... kojima je uskračeno ili su su si sami uskratili... mogučnost da pripadaju jednoj od pomenute dvije glavne struje...
Jedna, malobrojnija, ali veoma jaka, s jakim i u NS uticajnim ljudima... i u GrO NS Tuzla, i Reg.Odboru NS TK, u Glavnom Odboru NS i u Predsjedništvu NS... a koja bi se radio i smjesta bacila u zagrljaj i na prsa PDA i tako ostala na vlasti i
Druga, mnogobrojnija, koja možda to i ne želi, ali čute jer se boji osvete i iz PDA i NS.a , jer je obezglavljena i nezaštičena...
Glavne ribe, pramazane svim bojama, iz prve struje, zasad mudro šute, procjenjuju i vagaju... i kao pozadinski programi operativnog sistema, bruje Negdje u zatišju... dok im se sitna stokica i topovsko meso uvlače u šupak, kupljeni obečanjima da će biti mrvica ispod stola i za njih...
U strahu od ostanka u opoziciji, tj bez mogučnosti da ih korumpiraju i da sprovode nepotizam, drže otvorena vrata koja vode u PDA i funcije, položaje, a prije svega u Termo enerdetske Blokove 7 i Termoelektranu Banovići, ali za svaki slučaj drže otvorena vrata i u BH Bloku, ako vamo izvise.
Pitanje svih pitanja... da li su u rukovodsvu NS-a, zabavljeni teškom bitkom u KS-u prepoznali tu struju zaljubljenika u blagorodnu i finaski isplativu opciju sa PDA i Termoenergetikom i kakav uopšte odnos imaju prema toj opciji,
ili su to, linijom lakšeg puta, zabavljeni svojim problemima na višim nivoima, prepustili svojim ljudima u Tuzli i TK.
U svakom slučaju, potrebno je sauzetu čvrst stav u centrali i napraviti čistku, odstraniti radikalno smrtonosno tkivo.
U suprotnom, gangrena će u narednim danima progresivno napredovati i izazvati nepopravljivi štetu.
-
baxul
#158 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Haj sad daj imena te struje! Ovo jednostavno ne odgovara istini.kmirsad wrote:
Jedna, malobrojnija, ali veoma jaka, s jakim i u NS uticajnim ljudima... i u GrO NS Tuzla, i Reg.Odboru NS TK, u Glavnom Odboru NS i u Predsjedništvu NS... a koja bi se radio i smjesta bacila u zagrljaj i na prsa PDA i tako ostala na vlasti
- kmirsad
#159 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Naravno da mi ne pada pamet da ovdje pišem imena.baxul wrote:Haj sad daj imena te struje! Ovo jednostavno ne odgovara istini.kmirsad wrote:
Jedna, malobrojnija, ali veoma jaka, s jakim i u NS uticajnim ljudima... i u GrO NS Tuzla, i Reg.Odboru NS TK, u Glavnom Odboru NS i u Predsjedništvu NS... a koja bi se radio i smjesta bacila u zagrljaj i na prsa PDA i tako ostala na vlasti
AKO ih ima, prepoznali su se i uskoro će biti vidljivi. Ako ih nema, odlično, stretan sam.
Moje viđenje... nije tvrdnja... više instikt kao posljedica pozamašnog životnog iskustva.... Volio bih da je pogrešno...
Opreza nikada dosta.
U svakom slučaju siguran sam da ovako čestita, časna i principjelna pa samim tim i ranjiva stranka mora imati oficira bezbjednosti koji će provjeravati CV svakog novog člana koji želi na liste prije napunjenih 13 mjeseci stranačkog staža... i da Josip Broz ustane i potpiše pristupnicu...provjeriti...
Več sam, ako se neko sječa, dosta puta o tome ovdje pisao
-
baxul
#160 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
majstore napisao si da je to "struja" i to veoma uvjereno. čitavu si priču oko toga sklopio.kmirsad wrote: Naravno da mi ne pada pamet da ovdje pišem imena.
AKO ih ima, prepoznali su se i uskoro će biti vidljivi. Ako ih nema, odlično, stretan sam.
Moje viđenje... nije tvrdnja... više instikt kao posljedica pozamašnog životnog iskustva.... Volio bih da je pogrešno...
Opreza nikada dosta.
U svakom slučaju siguran sam da ovako čestita, časna i principjelna pa samim tim i ranjiva stranka mora imati oficira bezbjednosti koji će provjeravati CV svakog novog člana koji želi na liste prije napunjenih 13 mjeseci stranačkog staža... i da Josip Broz ustane i potpiše pristupnicu...provjeriti...
jedna bitna stvar: TK se na sastoji samo od tuzle. što se tiče koalicije na kraju ti se sve svede na dvoje ljudi koji glasaju u skupštini. da li si siguran da selim i mirela imaju intenciju glasati za to što pojedini kissinger naduvanog ega nešto u svojoj glavi isplanira?
- General War
#161 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Bilo kako bilo, vlasti jos nema.baxul wrote:majstore napisao si da je to "struja" i to veoma uvjereno. čitavu si priču oko toga sklopio.kmirsad wrote: Naravno da mi ne pada pamet da ovdje pišem imena.
Opreza nikada dosta.
jedna bitna stvar: TK se na sastoji samo od tuzle. što se tiče koalicije na kraju ti se sve svede na dvoje ljudi koji glasaju u skupštini. da li si siguran da selim i mirela imaju intenciju glasati za to što pojedini kissinger naduvanog ega nešto u svojoj glavi isplanira?
-
baxul
#162 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
to je jedino sigurno. treba viditi kako će se ko ponašat u petak.General War wrote: Bilo kako bilo, vlasti jos nema.
- kmirsad
#163 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Odkud ti asocijacija da sam mislio na Selima i Trepaničku. Kako si uspio povezati moj post s ovim imenima. Ja nisam pomenuo nikakva imena niti imam namjeru...baxul wrote:majstore napisao si da je to "struja" i to veoma uvjereno. čitavu si priču oko toga sklopio.kmirsad wrote: Naravno da mi ne pada pamet da ovdje pišem imena.
Opreza nikada dosta.
Tačno je da PDA može napraviti vlast i večinu i bez njih dvoje.
Evo da ti malo zadovoljim radoznalost... njih dvoje nisu na mom spisku.
-
baxul
#164 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
naravno da nisu. ti ne znaš čitat. rekao sam "jedino je bitno kako njih dvoje glasaju. što znači od te tvoje fantazije da neki "moćni" likovi iz RO GO predsjedništva šilje za PDA nema ništa ako njih dvoje ne glasaju. pišeš proizvoljno i ne želiš da podkrijepiš to ničime.kmirsad wrote:Odkud ti asocijacija da sam mislio na Selima i Trepaničku. Kako si uspio povezati moj post s ovim imenima. Ja nisam pomenuo nikakva imena niti imam namjeru...
- kmirsad
#165 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Možda ne znam čitati... mlad sam, naučit ću....baxul wrote:naravno da nisu. ti ne znaš čitat. rekao sam "jedino je bitno kako njih dvoje glasaju. što znači od te tvoje fantazije da neki "moćni" likovi iz RO GO predsjedništva šilje za PDA nema ništa ako njih dvoje ne glasaju. pišeš proizvoljno i ne želiš da podkrijepiš to ničime.kmirsad wrote:Odkud ti asocijacija da sam mislio na Selima i Trepaničku. Kako si uspio povezati moj post s ovim imenima. Ja nisam pomenuo nikakva imena niti imam namjeru...
Ali ti si, obračajući se meni, napisao ovo...
... pa mi ovo tvoje liči na imputiranje ...baxul wrote: da li si siguran da selim i mirela imaju intenciju glasati za to što pojedini kissinger naduvanog ega nešto u svojoj glavi isplanira?
Vidim da si pomenuo samo RO TK, GO... promaklo ti je izgleda da sam pomenuo i NEKE GrO NS Tuzla... pored NEKIH iz pomenutih organašto je možda i najbitnije...
Last edited by kmirsad on 19/12/2018 09:52, edited 1 time in total.
-
baxul
#166 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
jah, šta sa GrO?kmirsad wrote: Vidim da si pomenuo samo RO TK, GO... promaklo ti je izgleda da sam pomenuo i GrO NS Tuzla...
što se kvota tiče ponavljam: ne znaš čitat.
- Laertes
#167 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ja imam hunch da SDA i PDA mute nešto u pozadini. Nekoliko puta sam u posljednje vrijeme vidio zajedno dvojicu nekadašnjih ljutih neprijatelja, jedan iz jedne, drugi iz druge stranke, a sigurno nisu otkrili zajedničku strast prema hortikulturi. Nešto mute. Još dva Fahrudova i to je to (Kukić u klubu SBB-a dovoljno govori).
- kmirsad
#168 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ništa da se dalje ne nadmusdrujemo... shvatio sam šta hočeš da kažeš,... ako se SDP, SBB i PDA sližu i zabiju nož u leđa BH bloku... NS izlazi iz svake kobinacije, ministara, direktora, UO, NO i ostaje opozicija na TK...baxul wrote:jah, šta sa GrO?kmirsad wrote: Vidim da si pomenuo samo RO TK, GO... promaklo ti je izgleda da sam pomenuo i GrO NS Tuzla...
što se kvota tiče ponavljam: ne znaš čitat.
Tako i treba da bude.
-
putokaz1
#169 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Prije izbora se očekivalo daće samo na TK lako biti formirana vlast bez SDA ali okrenulo se svi dobiše primijere samo TK ostaje PDA
Ja se nadam da ukoliko dio SDP a prihvati PDA kao partnera da će se NS DF i SBIH povući
moglo bi da bude
9 SDA +7 PDA + 2 SBB+ pola SDP vlast
Ja se nadam da ukoliko dio SDP a prihvati PDA kao partnera da će se NS DF i SBIH povući
moglo bi da bude
- General War
#170 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
...I nek skoce u jalu.putokaz1 wrote:Prije izbora se očekivalo daće samo na TK lako biti formirana vlast bez SDA ali okrenulo se svi dobiše primijere samo TK ostaje PDA
moglo bi da bude
- Janjicar
#171 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
S obzirom da je u pregovorackom timu SzBiH glavnu riječ vodi Džemo, mislim da oni neće ostat u opoziciji. U TK im je bitna samo pozicija direktora aerodroma i nista vise...
- Leverage
#172 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Nek je teško, birači su zaslužili da osjete posljedice davanja glasova za 16 mandata za SDA i PDA. Valjalo bi da im skoči na nos.
Da SDP ima 13-14 umjesto 10 vlada bi već bila formirana. Ovako uživajte u političkom nadmudrivanju.
Nije da niste iskali.
Da SDP ima 13-14 umjesto 10 vlada bi već bila formirana. Ovako uživajte u političkom nadmudrivanju.
Nije da niste iskali.
- Janjicar
#173 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ako je to Bijedicćev i Nikšićev SDP, neka hvala.Leverage wrote:Nek je teško, birači su zaslužili da osjete posljedice davanja glasova za 16 mandata za SDA i PDA. Valjalo bi da im skoči na nos.
Nije da niste iskali.
- Leverage
#174 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Eto ti onda Kukićeva PDA i Gutićeva SDA. Uživaj.
- Janjicar
#175 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Leverage wrote:Eto ti onda Kukićeva PDA i Gutićeva SDA. Uživaj.
Enver Bijedić je , po tebi, sposoban da vodi glavnu riječ u procesu formiranja vlasti u TK ?