BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
-
The 51st State
#151 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Osim invalidnina boracke naknade ukinuti I te pare invalidima usmjeriti Ali nema to morala I muda Niko za predloziti.
-
racionalista
#152 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Na dnu smo odavno. Danas sam na na tri lokacije dobio potvrdu za takav status. Prvo u gradu jad i čemer borci protestvuju, drugi put na Socijalnom, tip obijesno na raskrsnici pregazi cukicu, smrska mu glavu i ne okrenu se da vidi šta je uradio, i na kraju u lokalnom granapu penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.
Treba otići odavde i ne okretati se vise
- Maraschino
#153 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
jebo te 3,5 markeracionalista wrote:Na dnu smo odavno. Danas sam na na tri lokacije dobio potvrdu za takav status. Prvo u gradu jad i čemer borci protestvuju, drugi put na Socijalnom, tip obijesno na raskrsnici pregazi cukicu, smrska mu glavu i ne okrenu se da vidi šta je uradio, i na kraju u lokalnom granapu penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.
- Logovan
#154 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
racionalista wrote:penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.
- славянин
#155 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
”Every nation gets the government it deserves”
-
L u c i f e r
#156 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Nek vala oni danas dobiše po pičci.
Konta bagra može marisati policiju zastavama.
Konta bagra može marisati policiju zastavama.
-
mishic
#157 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Gospodo borci su kod kuce, na poslu, rade... A ovi "borci" sto su na protestima su neciji placenici, kriminalci, uhljebi iz kojekakvih udruzenja čije zanimanje je izmusti što više novca iz budžeta. To su oni što kupe na desetine i stotine hiljada maraka ostvarujući desetorostruka prava na štetu onog dijela istinskih boraca koji nisu dobili ni feninga sem tzv. certifikata pomoću kojih su ih ovi što im je zanimanje da glume borce opljačkali. Danas sam se uvjerio da dvojica organizatora ovih protesta nakon sukoba i bježanije brinu samo o tome ko je legitimisan, a to ko je fasovao batine, suzavac i sl. i ne pominju. Njih to jednostavno nije briga ali brinu hoće li se ustanoviti ko to vodi.
I da se razumijemo, i sam sam borac, borac koji nikada ni feninga nikakvog prava, sem certifikata koji su završili u nekom PIFU, nije ostvario, koji je odškolovao djecu bez pomoći i stipendija, bez prednosti i pri upisu u škole i pri zapošljavanju, borac koji u svojoj 60-toj godini plaća kiriju i živi kao podstanar, svjestan da nikakvo pravo, pored tolikih miliona uloženih u boračku populaciju ne može ostvariti ne zato što društvo ne odvaja sredstva za borce, nego zato što su ti tzv. borci spiskali te silne milione.
Na protestima su samo oni što su poslije rata postali "borci" i oni što im je zanimanje da budu "borci" predstavljaju borce i od toga dobro žive i zarađuju. To su "borci" pojedinih partija ili stranaka, oni koji ruše i sistem i državu, bore se samo za sebe, svoj džep i svoju partiju koja ih plaća. I da se i tu razumijemo, nekoliko partija ima svoje "borce", svaka svoje plaća, uhljebljuje i koristi kada joj zatrebaju, samo istinske patriote nisu ničiji, oni ne ostvaruju nikakva prava, ne trebaju nikome, kod kuća su, rade, brinu o svojim porodicama i nastoje uvezati kraj s krajem teško živeći i preživljavajući dok novce namijenjene njima dijele i troše "borci" protestanti.
I da se razumijemo, i sam sam borac, borac koji nikada ni feninga nikakvog prava, sem certifikata koji su završili u nekom PIFU, nije ostvario, koji je odškolovao djecu bez pomoći i stipendija, bez prednosti i pri upisu u škole i pri zapošljavanju, borac koji u svojoj 60-toj godini plaća kiriju i živi kao podstanar, svjestan da nikakvo pravo, pored tolikih miliona uloženih u boračku populaciju ne može ostvariti ne zato što društvo ne odvaja sredstva za borce, nego zato što su ti tzv. borci spiskali te silne milione.
Na protestima su samo oni što su poslije rata postali "borci" i oni što im je zanimanje da budu "borci" predstavljaju borce i od toga dobro žive i zarađuju. To su "borci" pojedinih partija ili stranaka, oni koji ruše i sistem i državu, bore se samo za sebe, svoj džep i svoju partiju koja ih plaća. I da se i tu razumijemo, nekoliko partija ima svoje "borce", svaka svoje plaća, uhljebljuje i koristi kada joj zatrebaju, samo istinske patriote nisu ničiji, oni ne ostvaruju nikakva prava, ne trebaju nikome, kod kuća su, rade, brinu o svojim porodicama i nastoje uvezati kraj s krajem teško živeći i preživljavajući dok novce namijenjene njima dijele i troše "borci" protestanti.
-
deny_s
#158 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
bosanska senzacija wrote:Zahtjev za objavu zajednickog registra i ukidanje silnih borackih udruzenja se moze podrzati i to je svakako trebalo odavno uraditi.
Traziti skoro 20 godina nakon zavrsetka rata pare za ucesce u istom i ne zasluzuje nista drugo nego pendrek preko ledja.
Medicinski radnici ako nisu zadovoljni platama imaju slobodno trziste i nek se okusaju u realnom sektoru ako misle da zasluzuju vise.
Mi koji nismo na drzavnim jaslama vise ne mozemo biti magarci tegljaci budzetskim uhljupima i kriviti svoja ledja da bi vas vise izdrzavali.
Prva stranka koja izadje sa planom privatizacije, otpustanjem i smanjenjem plata budzetskim parazitima ce imati moj glas.
Do tada udri milicijo.
- mO k3
#159 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Strasno.... Ali pitam ovoga sto je to vidio sto mu nije platio???Logovan wrote:racionalista wrote:penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.![]()
Jebo te život u pm.
Zasto si pustio covjeka da izadje , zasto mu nisi platio??
-
PM72
#160 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Imamo mi još do dna...valjda će i to uskoro doći jer onda ne možemo pasti niže...moramo se počet penjat 
-
deny_s
#161 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
hahaha,da nisi iz mostara jer si presliko stanje u tim ambulantama..dječak sa šibicama wrote:Doktore i sestrice pozatvarati u domovima zdravlja, blokirati vrata, baciti suzavac unutra i skandirati dok skacu kroz prozore. Eto mogu sa prizemlja, da se ne polome.
Jebat ih, ionako nista ne rade. Doktorica u ambulanti, ima radno vrijeme od 8 do nekih pola dva, pocne raditi oko 8 i 15, pauza pola sata koja se razvuce na 45 minuta, par puta vidio spisak narucenih pacijenata ona ima 3 pacijenta u sat vremena. Jedva ceka da neka kona udje pa da tabire lokalnu i globalnu politiku po pola sata. Maaaars.
obično još imaju po 2 sestrice..ubi me ako znam šta ima i jedna raditi a ne dvije,a to je toliko drsko ,puno sebe , kao da su one specijalisti medicine
-
deny_s
#162 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
mishic wrote:Gospodo borci su kod kuce, na poslu, rade... A ovi "borci" sto su na protestima su neciji placenici, kriminalci, uhljebi iz kojekakvih udruzenja čije zanimanje je izmusti što više novca iz budžeta. To su oni što kupe na desetine i stotine hiljada maraka ostvarujući desetorostruka prava na štetu onog dijela istinskih boraca koji nisu dobili ni feninga sem tzv. certifikata pomoću kojih su ih ovi što im je zanimanje da glume borce opljačkali. Danas sam se uvjerio da dvojica organizatora ovih protesta nakon sukoba i bježanije brinu samo o tome ko je legitimisan, a to ko je fasovao batine, suzavac i sl. i ne pominju. Njih to jednostavno nije briga ali brinu hoće li se ustanoviti ko to vodi.
-
racionalista
#163 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
mO k3 wrote:Strasno.... Ali pitam ovoga sto je to vidio sto mu nije platio???Logovan wrote:racionalista wrote:penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.![]()
Jebo te život u pm.
Vidiš drug i Ti se uklapaš u ovu Bosansku matricu beznađa, neznanja i gluposti...
Postavljaš stereotipno pitanje koristeći osuđujući ton. Ja bi sad tebi trebao objašnjavati kako je to izgledalo, kako je čovjek izašao, da li je dao ikome vremena da reaguje i sl. Na kraju krajeva ne znaš ni kakvo je moje brojno stanje u novčaniku bilo. Takvi moralisti i "osuđivači" ko ti su mi na odličnom četvrtom mjestu ljudi koje treba izbjegavati
- mO k3
#164 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
@racionalista ... izvinjavam se neznam ni ko si ni sta si
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#165 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
zona sumraka - samo jebeno duga epizoda
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#166 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
a ovi borci i penzioneri koji nemaju za hljeba - neka jedu kolače
- Koshpa
-
racionalista
#168 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Prihvaceno, sve OK. Poenta onog sto sam danas vidio i napisao se odnosilo na datu temu. Ne volim da pišem duge postove pa tako nisam ni ovaj put.mO k3 wrote:@racionalista ... izvinjavam se neznam ni ko si ni sta si
Uglavnom čovjek se samo okrenuo i otišao, iz priloženog se vidjelo da je stalna mušterija i da ga i kasirka zna. Ona mu je sugerisala da nema problema nikakvih da ponese to sa sobom pa da kasnije to "proknjiže", ali on se nije na to ni osvrtao. Samo je izašao. Neki ljudi su i u takvim situacijama preponosni. Valjda su danas javili da su "legle" penzije pa čovjek ne sumnjajući u suprotno otišao u kupovinu. Inače, Ja i pored dobre volje da pomognem nisam mogao uticati na čovjeka. Samo mi je bezveze bilo da to uopšte pišem i stavljam sebe u neki kontekst "lovca" na sadake.
- drag_gost
#169 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
racionalista wrote:mO k3 wrote: Strasno.... Ali pitam ovoga sto je to vidio sto mu nije platio???
Vidiš drug i Ti se uklapaš u ovu Bosansku matricu beznađa, neznanja i gluposti...
Postavljaš stereotipno pitanje koristeći osuđujući ton. Ja bi sad tebi trebao objašnjavati kako je to izgledalo, kako je čovjek izašao, da li je dao ikome vremena da reaguje i sl. Na kraju krajeva ne znaš ni kakvo je moje brojno stanje u novčaniku bilo. Takvi moralisti i "osuđivači" ko ti su mi na odličnom četvrtom mjestu ljudi koje treba izbjegavati
Samo bjezati odavde i ne okrecati se. Bosne nema kao drzave. Zemlje ima, bice je uvijek, ali drzave nema. Bjezati sto dalje.
Teska srca to kazem, ali lagati sebe ne mogu, niti hocu.
- Haris.ba
#170 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
mO k3 wrote:Strasno.... Ali pitam ovoga sto je to vidio sto mu nije platio???Logovan wrote:racionalista wrote:penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.![]()
Jebo te život u pm.
Podsjeti me.
-
kiligonzales
#171 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Mene vise brine sto neko drugi ko je to gledao nije izvadio 3,5 marke i platio dedi to, ono pod satro vratices kad imas, a halališ...Maraschino wrote:jebo te 3,5 markeracionalista wrote:Na dnu smo odavno. Danas sam na na tri lokacije dobio potvrdu za takav status. Prvo u gradu jad i čemer borci protestvuju, drugi put na Socijalnom, tip obijesno na raskrsnici pregazi cukicu, smrska mu glavu i ne okrenu se da vidi šta je uradio, i na kraju u lokalnom granapu penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.
-
julisiz es grant
#172 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ne može mu ona halalit, jer nisu to njene pare, tj. nije ona vlasnik firme.
- Bloo
- Globalna šefica
#173 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Da li bi ti uzeo te 3,5 KM da si se našao u toj situaciji?kiligonzales wrote:Mene vise brine sto neko drugi ko je to gledao nije izvadio 3,5 marke i platio dedi to, ono pod satro vratices kad imas, a halališ...Maraschino wrote:jebo te 3,5 markeracionalista wrote:Na dnu smo odavno. Danas sam na na tri lokacije dobio potvrdu za takav status. Prvo u gradu jad i čemer borci protestvuju, drugi put na Socijalnom, tip obijesno na raskrsnici pregazi cukicu, smrska mu glavu i ne okrenu se da vidi šta je uradio, i na kraju u lokalnom granapu penzioner došao na kasu i krenuo da plati karticom ono što je kupio. Čitav jedan hljeb, litar mlijeka i banane koje su na sniženju. U vrh glave 3,50KM sve to košta. Kaže mu kasirka nema para na računu, nisu prebacili penzije. Čovjek ostavi ono, i izađe iz prodavnice i ne okrenu se više.
Ja ne bih. Moj djed ne bi. Moj otac koji je u penziji ne bi. Jer ne prosimo. I želim svoju penziju koju sam zaradila i preživljavam nekako uz nju.
Lično, radije bih umirala taj dan od gladi dok ne dobijem penziju nego da mi neko plati na kasi.
(da ne odemo u hipoteticku situaciju šta da imaš djece, pricamo o penzionerima)
- agent_zero
#174 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Jeli stvarno bilo potrebno jučerašnje tekbiranje po Obali, a turista na sve strane koji su zaprepašteno gledali šta se dešava?
Primitivizam, balinluk, dno dna...
- beni-bu-man
#175 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Kakvi su im danas "tajni" ppanovi ?agent_zero wrote:Jeli stvarno bilo potrebno jučerašnje tekbiranje po Obali, a turista na sve strane koji su zaprepašteno gledali šta se dešava?