Kvalifikacije za EP: Španija - BiH 1:1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

pitanje za ovih par OBJEKTIVNIH na forumu:

imamo li i mi pravo da nas ponekad sunce ogrije, da nas vile pronosaju, da bog na nas pogleda...

da smo gol primili bilo kada do 90. minute niko ne bi ni rijeci rekao. cijelo vrijeme pricamo o neshvaljivom produzetku od 6 min, o golu koji je pao u 7. min. produzetka i o utakmici koja je zavrsila 8 min. poslije regularnog vremena!?

i nikoga nije briga koliko smo slabiji bili niti se o tome govori. koliko se puta desilo da autsajder pobijedi? milion! pa kada se to cudo trebalo i nama desiti - e ne moze, ne dade onaj celo! :x
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Sliskovic je prije utakmice govorio da predosjeca da ce se u Valenciji ponoviti Kopenhagen.

Nije se ponovio.

Ali poslije ovoga veceras ja sam siguran da ce se repriza Kopenhagena desiti u Beogradu :-)

Mozda je malo presmjelo, ali vidimo se u Mackanje :razz:
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

rainbow_sex wrote:> jesi zajebaaann... ccc...

e za vas porjeklom od sandjaka jesam OK
imbecilu...:)
bane

Post by bane »

rainbow_sex wrote:>poštedi nas tih glupih komentara,

ma ko si ba ti da mi kazes sta cu da komentiram

komentirat cu sto zelim JASNO !
ma dečko , glup si da toliko da to čak i ne može tvoj zakržljali mozak spoznati, zato bolje ćuti ne provaljuj se bez veze.... sa tim svojim samo-kritikujućim komentarima mišliš da si nešto pametno rekao.... clown :-)
Tony Montano

Post by Tony Montano »

Hajde ba sta se sada svadjate, nismo pobjedili i vozdra.
Nisam gledao ni jedne utakmice, ali sto jeste, ubijemo se igrajucit protiv velikih timova, a onda idemo protiv Belgiji u fazonu "mi smo prvaci, sta nama neki jadni Belgijanci".
Jebes takav mentalitet.
Ali neka barem SiCG nije profitirao od danasnje utakmice (sifra: neka komsiji crkne krava).
JBT

Post by JBT »

Idite na bez cenzure pa se marishite, inace zovem moderatora. :oops:
gavrilo

Post by gavrilo »

ej ljudi... te vase sarajevsko-sandzacke svadje nastavite na podforumu "politika"...

ovdje je samo dozvoljeno jebat majku spancima i sudiji :x ... i englezima
montenegrin

#158 Bravoooooooooo

Post by montenegrin »

Ovo nam bas odgovara posle remija sa Belgijom.
car-x

Post by car-x »

pobjeda u beogradu.. reintegracija bosne i hercegovine.. svih 4 miliona stanovnika u glas pjevaju.. hajmooo bosno i hercegovino.. hehehe.. pa nek smo popusili na mestalli..
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Mostarac je jedini dao realan opis dogadjaja na terenu. Ljudi, shvatite da to nije Premier liga ili jos bolje finale Kupa BiH gdje se citavo vrijeme oteze s igrom, izbiju dvije opste tuce od po pet minuta i onda sudija (koji je tu uskocio u poluvremenu umjesto svog povrijedjenog kolege!?) produzi utakmicu samo dva minuta. Ja sam mislio da su se ovi nasi igraci koji uglavnom nastupaju vani malo izdigli iznad papanluka bh. terena, ali nista od toga.
Sve i jedan karton je pokazan kako treba. Ako nekoga trebamo kriviti onda je to Beslija koji je svojom gluposcu izazvao sudiju da produzi utakmicu jos minut i tada smo primili gol. Da nije onako kretenski loptu docekao rukom iako je prije imao zuti karton nisam siguran da bi sudija Spancima dao zadnji napad. U pravilima stoji da sudija moze produziti utakmicu i preko vremena koje pomocnik oznacio za produzetak ako u sudijskom vremenu bude neki prekid ili neka ekipa dodatno zadrzava igru (primjer polufinale Kupa UEFA Alkmar-Sporting). A da su nasi zadrzavali preko svake mjere pokazuje 7 zutih i 2 crvena kartona, po nasem starom obicaju, uglavnom zbog nesportskog ponasanja i zadrzavanja. Izvodi Grlic faul, zadrzava onako kako se to ne radi ni u Kantonalnoj ligi Sarajeva, sudija mu daje zuti. Onda, Grlic opet zadrzava sa tim istim faulom, sudija krene prema njemu, premislja se i u zadnji momenat odluci da mu ne daje jos jedan zuti karton i put u svlacionicu. Onaj Halilovic igra 10 minuta i napravi dvije gluposti zbog kojih dobija crveni. O Hasanovom zutom kartonu protiv konobara iz San Marina da ne pricam.
Sto neko rece, takav smo narod. Nikad nista ne dovedemo kako treba do kraja i onda je neko drugi kriv.
mostarac

Post by mostarac »

bosanski mrki wrote:pitanje za ovih par OBJEKTIVNIH na forumu:

imamo li i mi pravo da nas ponekad sunce ogrije, da nas vile pronosaju, da bog na nas pogleda...

da smo gol primili bilo kada do 90. minute niko ne bi ni rijeci rekao. cijelo vrijeme pricamo o neshvaljivom produzetku od 6 min, o golu koji je pao u 7. min. produzetka i o utakmici koja je zavrsila 8 min. poslije regularnog vremena!?

i nikoga nije briga koliko smo slabiji bili niti se o tome govori. koliko se puta desilo da autsajder pobijedi? milion! pa kada se to cudo trebalo i nama desiti - e ne moze, ne dade onaj celo! :x
nama se to desilo u kopenhagenui, pa 3:0 sa Danskom u Sa pa 2:1 sa Italijom itd.
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

>Ali poslije ovoga veceras ja sam siguran da ce se repriza Kopenhagena desiti u Beogradu

hocemo objektivno ili ono kako bi volili

evo objektivno:

vuk dlaku promjeni za kratko ali ipak ostaje vuk.

dakle sve sto nas krasi jesu neuspjesi i kad jednom i uspijemo to je samo kratkotrajno jer ne shvatamo ono zbog cega u stvari uspjesi postaju norma
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

valterbranisarajevo wrote:Sliskovic je prije utakmice govorio da predosjeca da ce se u Valenciji ponoviti Kopenhagen.

Nije se ponovio.

Ali poslije ovoga veceras ja sam siguran da ce se repriza Kopenhagena desiti u Beogradu :-)

ne da je presmjelo nego je ludo, ali mi se jako svidja... :D
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

> ma dečko , glup si da toliko ....

vidi sandjaklijo hajde da nas dvojica ignoriramo komentare jedan drugog

moze ?
hananah

Post by hananah »

Nemam rijeci, sramota. Nadam se da ce biti poduzeti neki koraci da se utvrdi "ispravnost" gola ili vec kako se to kaze u fudbalskom zargonu, ali ascicare se sve radilo da bi se rezultat izjednacio. Jos jednom je Evropa uprela prstom u nas i pokazala nam gdje nam je "mjesto". Sramota :( za Evropu i njihov fud. savez, premda smo mi moralni pobjednici ne znam koliko nam to vrijedi za odlazak na prvenstvo
Klon

Post by Klon »

sudnjidan wrote:Mostarac je jedini dao realan opis dogadjaja na terenu. Ljudi, shvatite da to nije Premier liga ili jos bolje finale Kupa BiH gdje se citavo vrijeme oteze s igrom, izbiju dvije opste tuce od po pet minuta i onda sudija (koji je tu uskocio u poluvremenu umjesto svog povrijedjenog kolege!?) produzi utakmicu samo dva minuta. Ja sam mislio da su se ovi nasi igraci koji uglavnom nastupaju vani malo izdigli iznad papanluka bh. terena, ali nista od toga.
Sve i jedan karton je pokazan kako treba. Ako nekoga trebamo kriviti onda je to Beslija koji je svojom gluposcu izazvao sudiju da produzi utakmicu jos minut i tada smo primili gol. Da nije onako kretenski loptu docekao rukom iako je prije imao zuti karton nisam siguran da bi sudija Spancima dao zadnji napad. U pravilima stoji da sudija moze produziti utakmicu i preko vremena koje pomocnik oznacio za produzetak ako u sudijskom vremenu bude neki prekid ili neka ekipa dodatno zadrzava igru (primjer polufinale Kupa UEFA Alkmar-Sporting). A da su nasi zadrzavali preko svake mjere pokazuje 7 zutih i 2 crvena kartona, po nasem starom obicaju, uglavnom zbog nesportskog ponasanja i zadrzavanja. Izvodi Grlic faul, zadrzava onako kako se to ne radi ni u Kantonalnoj ligi Sarajeva, sudija mu daje zuti. Onda, Grlic opet zadrzava sa tim istim faulom, sudija krene prema njemu, premislja se i u zadnji momenat odluci da mu ne daje jos jedan zuti karton i put u svlacionicu. Onaj Halilovic igra 10 minuta i napravi dvije gluposti zbog kojih dobija crveni. O Hasanovom zutom kartonu protiv konobara iz San Marina da ne pricam.
Sto neko rece, takav smo narod. Nikad nista ne dovedemo kako treba do kraja i onda je neko drugi kriv.

Sta ti je bolan, ikao smo dobili devet zutih kartona, i ako je Beslija sranje napravio, to nije razlog za sest extra minuta, a oni jos dali gol u 97.
gdje to ima.
Ovaj sudija nas je izbacio iz igre za SP, dabogda mu glava explodirala.
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

umro je mostar wrote:
bosanski mrki wrote:pitanje za ovih par OBJEKTIVNIH na forumu:

nama se to desilo u kopenhagenui, pa 3:0 sa Danskom u Sa pa 2:1 sa Italijom itd.
pobjeda od 3:0 je tebi znak da su nas vile pronosale?
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

> to nije razlog za sest extra minuta

svaka izmjena nosi 30 sekundi
plus valjanje po terenu itd

citava prica je da se nesto nauci iz poraza da se nebi ponavljao

medjuti okrivljivanjem drugih tek onda postajete porazeni.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Ljudi moji, treba malo ohladiti glave. Zao mi je sto nismo uzeli sva tri boda, ali i ovo je veliki uspjeh. Dobro rece Jukan, ..... da nam je prije utakmice ponudjeno 1 : 1 , ..... ????
I moramo konacno shvatiti da su prosla ona fudbalska/nogometna vremena, kada se umiralo za ljepotu na stadionima. Tu se vrti ogromna lova, a jaci - tlaci. Zna i FIFA i UEFA da je Spanija ipak atraktivnija i pozeljnija reprezentacija na jednom EP od "tamo neke" Bosne i Hercegovine. Naravno, to je ruzno i tuzno, ali to je tako. Vecina nas nije gledala utakmicu i zasto, barem malo, ne vjerovati u ono sto govori "umro je mostar".
Ipak jos nismo zreli za EP.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Sliskovic je prije utakmice govorio da predosjeca da ce se u Valenciji ponoviti Kopenhagen.

Nije se ponovio.

Tony Montano

Post by Tony Montano »

Valtere, idi uvecaj sliku sinovice Merime :)
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Da rezimirano sudjenje:
1. Sudija nije izmislio penal za Spaniju, nije im priznao gol iz ofsajda, nije zaustavio nijedan nas napad zbog nepostojeceg ofsajda, nije nas zakinuo za penal, cak nije nasjeo na nekoliko provokacija Spanaca u nasem 16-tercu. Procjena faulova za "desetku", kartoni opravdano pokazani sto mi, naravno, necemo priznati.
2. Jedini "grijeh" mu je sto je produzio utakmicu minut vise zbog zadrzavanja nasih igraca. Da je htio pomoci Spancima, izmislio bi neki penal umjesto sto je cekao 97. minut da napakosti "malim i nezasticenim" (citat nekih s foruma) Bosancima i Hercegovcima.
3. Cijele rasprave ne bi bilo da su nasi izbacili loptu ispred Spanaca u zadnjem napadu. Ali, tada smo imali dva igraca manje u svom 16-tercu (pogodite zbog cega) i tesko se, skoro nemoguce, bilo odbraniti.
Zakljucak: kriv je sudija, a Halilovic i Beslija su heroji.
mr_orange

Post by mr_orange »

sudnjidan wrote:Da rezimirano sudjenje:
1. Sudija nije izmislio penal za Spaniju, nije im priznao gol iz ofsajda, nije zaustavio nijedan nas napad zbog nepostojeceg ofsajda, nije nas zakinuo za penal, cak nije nasjeo na nekoliko provokacija Spanaca u nasem 16-tercu. Procjena faulova za "desetku", kartoni opravdano pokazani sto mi, naravno, necemo priznati.
2. Jedini "grijeh" mu je sto je produzio utakmicu minut vise zbog zadrzavanja nasih igraca. Da je htio pomoci Spancima, izmislio bi neki penal umjesto sto je cekao 97. minut da napakosti "malim i nezasticenim" (citat nekih s foruma) Bosancima i Hercegovcima.
3. Cijele rasprave ne bi bilo da su nasi izbacili loptu ispred Spanaca u zadnjem napadu. Ali, tada smo imali dva igraca manje u svom 16-tercu (pogodite zbog cega) i tesko se, skoro nemoguce, bilo odbraniti.
'Da rezimiramo.'

Šta ti imaš rezimirati, hajde mi samo reci jednu utakmicu u zadnjih ne znam koliko godina, da je produžena 8 minuta, od ovih kvalifikacijskih?!
Helikopter

Post by Helikopter »

umro je mostar wrote:Ovo je izvjestaj koji sam pisao na drugom forumu dijasporcima koji nisu mogli da gledaju utakmicu. Pisan je hladne glave i realno

Ovako bicu realan i probat cu da opisem sta se desavalo na terenu.
Ja sam gledao utakmica, ali utakmice u kojoj jedna ekipa ima vise srece nisam gledao. Za ilustraciju spanci su izveli 25 kornera, a mi ni jedan. 3 puta smo imali ozbiljniji napad, a gol smo dali nakon katastorfalne greske odbrambenog igraca Spanije. U prvom poluvremenu najbolji igrac BiH je bio Barabrez, koji je tri puta tako ispao da nije bilo normalno, a ako je on bio najbolji mozete misliti kakvi su bili ostali. Ipak Barabarez je igrao srcem i najbolje sto moze i igra libera mu zaista ne lezi. Dakle u prvom poluvremenu nismo presli pole kako treba i imali smo dva suta od kojih je jedan zavrsio u golu, a Spanci prolazili ko pored basluka. U drugom poluvremenu igramo puno puno bolje. Bajramovic i Barbarez, pa i Beslija igraju fenomenalno, ali zaista tako i ne mogu se prepoznati u odnosu na prvo poluvrijeme. Spanci vise ne prolaze onako kako su prolazili u prvom dijelu, ali igra viktorije, tj. igra na jedan gol se i dalje nastavlja. Sto se vise blizi kraj spanci su sve nervozniji, a nasi zadrzavaju i vise nego sto trebaju i redom dobijeju zute zbog zadrzavanja. Halilovic dobija zuti, a nakon 3-5 minuta i crveni karton zbog simulacije penala. Sudija sudi odlicno i ne moze mu se nista prigovoriti. I prije nego sto ce objaviti koliko je utakmica produzena rekao sam ukucanima da ce produziti minimum 5 minuta, jer nasi su otezali toliko da nije bilo normalno. I sudija je pokazao 6 minuta produzetka, a po meni sasvim opravdano. Branimo se i naprosto kao da je gol zazidan. Ja mislim da ce spanci vise sanjati sta su promasivali, nego sto cemo se mi sjecati gola u 8. minuti nastavka. Ono sta Spancima nije ulazilo u gol normalan covjek ne moze vjerovati. Tolja je u drugom poluvremenu branio vrhunski. 6. minut nastavka korner za Spance i Casilas je u sesnestercu branimo se i izbijamo loptu, a Beslija koji vec ima zuti karton na poli Spanaca loptu koja je izbijena i pada mu na glavu u duelu sa jednim spanskim igracem udara namjerno rukom i dobija crveni karton. Sad je vec sedmi minut nastavka istekao, a Baka trazi od sudije da svira kraj jer je to trebao uciniti vec prije minutu. Izvodi se enac koji je skrivio Beslija izbijamo loptu koja se opet vraca nazad u nas sesnaesterac a Raul je spusta glavom za ne znam kojeg igraca koji postize pogodak. Nakon cega sudije kad smo poveli loptu s centra svira kraj. Mislim da ne trebamo sudiju kriviti jer je stvarno sudio dobro, a mi smo po prikazanoj igri trebali primiti najmanje 7-8 komada, jer toliko su puta Spanci fulali nemoguce uz jos sisjaset suteva na gol i polusansi. Eto opet se nismo kvalifikovali uz incident:

Igrac Zrinjskog Vidic je za vrijeme intoniranja BH himne jednu ruku drzao na srcu, a drugu na guzici. Cini mi se da je bio jos jedan igrac, ali za njeg nisam siguran. Vidica sam odmah poznao jer je isto grmalj. Kamera je to lijepo snimila.
Mostar,
hvala ti za izvjestaj o utakmici, sad' mi je mnogo jasnije sta se desavalo. Samo 25 kornera sa jedne strane kao i zuti i crveni kartoni pokazuju pravu sliku desavanja na terenu. Izgleda da se igrao bunker sa jedne strane svih 90 minuta :oops:
winetou

Post by winetou »

sudnjidan wrote:Da rezimirano sudjenje:
Nisam gledao utakmicu, ali mogu takav scenarij zamisliti. BH reprezentativci svakako izgledaju u svakoj utakmici kao da su na ivici nervnog sloma.
Ipak moram nabaviti snimak.
Post Reply