Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
daddy-kool

#151 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by daddy-kool »

Kikibombona wrote:
Mi smo vec imali u predsjednistvu 2:1.
Ako je Banksy upravu, sada bi mogli imati 0:3.
Roccohljup

#152 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Roccohljup »

sve nesto kontam.......mozd aje i najbolje da bude 0:3 (sa fahrom) ili 2:1 sa nekim drugim Bošnjom.......pa da napokon sve ode u MP3. U protivnom lagana patnja se nastavlja a narod nikad pameti doci nece.
SaraFina

#153 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by SaraFina »

De bolan Kiki shvati da je prošao voz. Gotovo. Izbori su tu.

Alternativu u Kukiću, Marjanoviću ili nekom desetom si mogao tražiti prije par mjeseci.

Trenutno stanje na terenu je takvo, da nemamo puno manevarskog prostora.

I kraj.

Plus Dom naroda i nepoznat omjer snaga visi poput kame nad vratom u FBiH.
pemanapemani

#154 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by pemanapemani »

SaraFina wrote:

Slažem se da NIJE morao biti Komšić. I slažem se u ostatku napisanog. Ali trenutno koja je alternativa?
Pa dobro, mi se uvijek dovedemo do trenutnog.

Opet ponavljam, više od godinu, ako ne i odmah nakon izbora 2014., se znalo da će se Dodik i Čović kandidovati, ali navodne patriote to nije zanimalo do 6 mjeseci pred izbore.

Ne znam koja je alternativa.

Podsjećanja radi, Komšić je, navodno, izašao iz SDP 2012. godine, jer je SDP ušao u koaliciju sa HDZ na državnom nivou.
Dvije godine poslije, Komšić ulazi u koaliciju sa HDZ i prepušta im sve hrvatske kvote na svim nivoima, osim zamjenika ministra u Ministarstvu prometa i komunikacija, te to opravdava borbom za državu.

Ko će nam garantovati da Komšić neće ući u koaliciju sa Čovićem kao što je to uradio 2014 godine?

On će ući u koaliciju sa crnim vragom za pet milja maraka u naredne četiri godine, jer je navikao na lagodan život i jer je duboko svjestan svoje nesposobnosti.
Ti si psiholog i sama znaš koji je to mentalni udar kada skoro dva desetljeća živiš kao bubreg u loju, a onda preko noći ostaneš bez ičeg, a jedino što znaš je to da ništa ne znaš.
Ne kaže se džaba da je najveća kletva - da Bog da imao, pa nemao.
Banksy

#155 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Banksy »

starisalko wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote: NVZ je radikalna desnica
GS je desni centar
SBB je radikalno retardiran
SBB je totalno retardiran, ali kako su se Bakir i Fahrud zagrlili, da Fahruda smjeste u fotelju Predsjedništva, ne vidim da ta 'retardiranost' bilo kome više smeta, patriotima posebno. Kerovima je rečeno da na tu stranu više ne laju, pa tako i bi.
Ti bas sebe ubjedila
Nisam, samo posmatram okolo - način na koji tretiraju nesretnog Džaferovića, prostor i kontekst koji Fahro posvećuje 'opoziciji' i prostor koji 'opozicija' posvećuje njemu, u javnosti, medijima, pa i ovom forumu, itd. Poruka je više nego jasna. A zapravo, to je jedino logično. Kako se Bakiru stranka rasula u paramparčad s projekcijom najnižeg izbornog procenta ikad, a Gačani iznutra rove i čekaju pogodan trenutak da je preuzmu, šta je logičnije nego okrenuti se dojučerašnjem neprijatelju. Njih dvojica zagrljeni, Fahro u Predsjedništvo, SDA spašena u koaliciji, a a Gačani postizborno likvidirani združenim snagama onih kojima su do jučer radili o glavi.
Novak20

#156 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Novak20 »

Banksy wrote:
Nisam, samo posmatram okolo - način na koji tretiraju nesretnog Džaferovića, prostor i kontekst koji Fahro posvećuje 'opoziciji' i prostor koji 'opozicija' posvećuje njemu, u javnosti, medijima, pa i ovom forumu, itd. Poruka je više nego jasna. A zapravo, to je jedino logično. Kako se Bakiru stranka rasula u paramparčad s projekcijom najnižeg izbornog procenta ikad, a Gačani iznutra rove i čekaju pogodan trenutak da je preuzmu, šta je logičnije nego okrenuti se dojučerašnjem neprijatelju. Njih dvojica zagrljeni, Fahro u Predsjedništvo, SDA spašena u koaliciji, a a Gačani postizborno likvidirani združenim snagama onih kojima su do jučer radili o glavi.
Ima logike.
Last edited by Novak20 on 03/09/2018 10:57, edited 1 time in total.
Banksy

#157 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Banksy »

Nekidan u Avazu lijep, pristojan izvještaj o Bakirovoj posjeti negdje, nešto, na Faktor portalu izvještaj o nekoj Fahrinoj, na forumu, na Fahrinoj temi urnebesna priču o 'posjeti skulpturi' lokalnog ćevabdžije :D na koju su SDA/GS/DF botovi ostali nijemi, zabavljeni napadima na ovu građansku šaku jada, Džaferovića okolo vodaju k'o mutavu mečku, a Sebija gradi svoju paralalenu kampanju, neovisnu o stranačkoj, sve je vrlo jasno i lako pročitati. Sigurno će u budućnosti biti turbulencija u toj ljubavi sklepanoj na silu, ali mislim da im je zajednički cilj zakucan - opstanak i obnova SDA, Fahro u fotelji, Gačani likvidirani. Jedino problematično u toj priči je što se previše dalo Fahrudu u ruke, na obraz i riječ, a ko zna kakvu će igru on zaista zaigrati nakon 7. oktobra. Mada, vjerovatno i Bake ima nekog asa u rukavu kojim ga drži, ko će im ga znati, banda.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#158 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by malakh »

pemanapemani wrote:
SaraFina wrote:

Slažem se da NIJE morao biti Komšić. I slažem se u ostatku napisanog. Ali trenutno koja je alternativa?
Pa dobro, mi se uvijek dovedemo do trenutnog.

Opet ponavljam, više od godinu, ako ne i odmah nakon izbora 2014., se znalo da će se Dodik i Čović kandidovati, ali navodne patriote to nije zanimalo do 6 mjeseci pred izbore.

Ne znam koja je alternativa.

Podsjećanja radi, Komšić je, navodno, izašao iz SDP 2012. godine, jer je SDP ušao u koaliciju sa HDZ na državnom nivou.
Dvije godine poslije, Komšić ulazi u koaliciju sa HDZ i prepušta im sve hrvatske kvote na svim nivoima, osim zamjenika ministra u Ministarstvu prometa i komunikacija, te to opravdava borbom za državu.

Ko će nam garantovati da Komšić neće ući u koaliciju sa Čovićem kao što je to uradio 2014 godine?
opet laž. iznova i iznova se plasiraju laži o komšiću.

komšić je napustio sdp zbog onog famoznog sporazuma o provedbi presude sejdić i finci. čović je tu htio da uglavi tzv. hrvatsko pitanje, odnosno da se istovremeno riješi slučaj izbornih jedinica. polemike oko svega su se vodile više od godinu dana, sdp je na početku bio žestoko protiv toga i onda samo preko noći, lagumdžija je pristao da ipak prihvati sporazum. taj sporazum je tačka na i o onoj famoznoj vrijednosti glasa, gdje je jedan glas hrvata vrijedio tri glasa bošnjaka i gdje je glas hrvata iz hercegovine vrijedniji od glasa hrvata srednje bosne.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /120721013

za 2014. godnu ga ne pravdam i taj čin osuđujem isto koliko i ti, ali pričati da je napustio sdp zbog koalicije sa hdzom je van svake pameti i to je, ništa više, do običan spin.

i evo da i ja postavim pitanje, ko je alternativa komšiću?
pemanapemani

#160 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
opet laž. iznova i iznova se plasiraju laži o komšiću.

komšić je napustio sdp zbog onog famoznog sporazuma o provedbi presude sejdić i finci. čović je tu htio da uglavi tzv. hrvatsko pitanje, odnosno da se istovremeno riješi slučaj izbornih jedinica. polemike oko svega su se vodile više od godinu dana, sdp je na početku bio žestoko protiv toga i onda samo preko noći, lagumdžija je pristao da ipak prihvati sporazum. taj sporazum je tačka na i o onoj famoznoj vrijednosti glasa, gdje je jedan glas hrvata vrijedio tri glasa bošnjaka i gdje je glas hrvata iz hercegovine vrijedniji od glasa hrvata srednje bosne.

za 2014. godnu ga ne pravdam i taj čin osuđujem isto koliko i ti, ali pričati da je napustio sdp zbog koalicije sa hdzom je van svake pameti i to je, ništa više, do običan spin.

Dobro, izvinjavam se, nije zbog koalicije, nego zbog sporazuma, mada je kasnije sam Komšić spominjao da je i koalicija sa HDZ razlog za napuštanje SDP.

Evo da i ja ponovim pitanje, ko nam garantuje da Komšić neće ući u koaliciju sa Čovićem kao što je to uradio 2014. godine?

Isto tako, treba napomenuti da je to vjerovatno vremenski najbrže dogovorena koalicija u poslijeratnoj BiH. Čovjeka baš zaintrigira kako je patriot državnik Komšić tako brzo dogovorio koaliciju sa ljutim neprijateljem i antiBiH elementom HDZ.

Nakon dugogodišnjeg dumanja, meni se jedini logičan odgovor krije u onih 5 milja maraka na Komšićevom računu u naredne četiri godine. Posebno nakon nedavnog gosstovanja na tv N1, gdje je ustvrdio da je Parlament BiH obična lakrdija u kojoj je svaka rasprava šuplja priča. Ne znam da je iko osim Dodika tako verbalno obezvrijedio državnu instituciju kao naš patriot Željko.

Onda da mi takav čovjek bude jedina nada za spas BiH od secesionista i fašista, ma hajte molim vas.
Roccohljup

#161 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Roccohljup »

pemanapemani wrote: Nakon dugogodišnjeg dumanja, meni se jedini logičan odgovor krije u onih 5 milja maraka na Komšićevom računu u naredne četiri godine. Posebno nakon nedavnog gosstovanja na tv N1, gdje je ustvrdio da je Parlament BiH obična lakrdija u kojoj je svaka rasprava šuplja priča. Ne znam da je iko osim Dodika tako verbalno obezvrijedio državnu instituciju kao naš patriot Željko.

Onda da mi takav čovjek bude jedina nada za spas BiH od secesionista i fašista, ma hajte molim vas.

:thumbup: Upravo zbog toga se i meni zgadio i ne želim glasati za njega......pa pod cijenu da uđu ićović i dodik. Sa njim iskreno ništa ne bi dobilo u smislu napretka jer bi njemu status kvo sa 5 milja u padže bio prioritet. Sa druge strane, ako uđu čova i milokrad (i uz to možda i fahraon) pa krenu derati na sve strane, mozda se ovaj narod a i međunarodna zajednica napokon probude pa se nešto i desi. Ovako sa njim kao "jedinim spasom" bojim se jos 4 potrošene godine na budžetskim jaslama.
Al da budem fer, istina da njega krvim najvise jer je ko bekan potrčao da se kandiduje, ali isto tako i ostala ljevica i građanski blok snose odgovornost sto nisu zajedno radili na 2 nestranačka kandidata koje bi svi zajednički podrzali i na taj nacin hem sprječili fahru i covica da primirisu predsjedništvu, hem u slučaju pobjede fakat dobili dva nova lica i vjerovatno puno kvalitetnije članove predsjedništva.
Capsicum

#162 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:Sa druge strane, ako uđu čova i milokrad (i uz to možda i fahraon) pa krenu derati na sve strane, mozda se ovaj narod a i međunarodna zajednica napokon probude pa se nešto i desi.
Molim te reci da nisi ovoliko naivan... Poslije svega što se desilo opet polažeš nade u neku međunarodnu zajednicu?
Kikibombona

#163 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

malakh wrote:opet laž. iznova i iznova se plasiraju laži o komšiću.

Ne mogu da vjerujem, SDP i Zeljko koalirali sa ustasama?
Nemoguce.
Jednostavno nije istina.
Dosta je bilo lazi i podvala.

Zeljko nema alternativu. Covjek nece raditi nista. To je dobro za BiH. :thumbup: :thumbup:

Naredne cetiri godine trebaju vladati ljudi dokazani u politici, koji do sada nista nisu uradili. Izbor je zaista logican i lagan. Najbolje bi bilo napraviti plan za narednih 20 godina, odrzavati na vlasti ljude koji nikad nista nisu uradili i koji nikad nista nece uraditi. Kriminal, korupcija, uhljebljivanje i slicne pojave spadaju u 'nista'.
pemanapemani

#164 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by pemanapemani »

Roccohljup wrote:
pemanapemani wrote: Nakon dugogodišnjeg dumanja, meni se jedini logičan odgovor krije u onih 5 milja maraka na Komšićevom računu u naredne četiri godine. Posebno nakon nedavnog gosstovanja na tv N1, gdje je ustvrdio da je Parlament BiH obična lakrdija u kojoj je svaka rasprava šuplja priča. Ne znam da je iko osim Dodika tako verbalno obezvrijedio državnu instituciju kao naš patriot Željko.

:thumbup: Upravo zbog toga se i meni zgadio i ne želim glasati za njega......pa pod cijenu da uđu ićović i dodik. Sa njim iskreno ništa ne bi dobilo u smislu napretka jer bi njemu status kvo sa 5 milja u padže bio prioritet. Sa druge strane, ako uđu čova i milokrad (i uz to možda i fahraon) pa krenu derati na sve strane, mozda se ovaj narod a i međunarodna zajednica napokon probude pa se nešto i desi. Ovako sa njim kao "jedinim spasom" bojim se jos 4 potrošene godine na budžetskim jaslama.
Al da budem fer, istina da njega krvim najvise jer je ko bekan potrčao da se kandiduje, ali isto tako i ostala ljevica i građanski blok snose odgovornost sto nisu zajedno radili na 2 nestranačka kandidata koje bi svi zajednički podrzali i na taj nacin hem sprječili fahru i covica da primirisu predsjedništvu, hem u slučaju pobjede fakat dobili dva nova lica i vjerovatno puno kvalitetnije članove predsjedništva.
To je to.

Još bih i razmislio da glasam za njega da je izašao u javnost i rekao da će se sam kandidovati, ako građanska opcija ne dogovori zajedničkog kandidata ili kandidate, ili da je javno raskrinkao navodnu zavjeru SDP.
Ali jok, kandidovao se i onda još bezobrazno putem medija tražio da se nastave razgovori građanskih stranaka, pa onda slao ona nebulozna saopštenja o ujedinjenju, pa onda negirao da je mislio na ujedinjenje, pa se naklatio na kosti SDP, pa onda NS, kao da su oni njegovi najveći protivnici i sl.

Ukratko, rijetko bezobrazan čovjek po mojim standardima. Hajde da je taj bezobrazluk za boljitak države, pa da čovjek i nekako na jedvite jade pokuša razumjeti, ali to je sve radi lične koristi i životnog standarda koji omogućuje plata od 5 milja maraka.

Ono gostovanje na N1 će me, čini mi se, proganjati čitav život, jer sam toliko energije uložio da nagovorim bruku ljudi da glasaju za njega u oba mandata u Predsjedništvu i da podrže DF na prošlim izborima, a nikad nisam bio član ni SDP, ni DF, niti znam bilo kojeg zvaničnika tih stranaka lično, niti sam očekivao ili dobio bilu kakvu korist od toga. Jednostavno me stid što sam nagovarao ljude koji kubure sa poslom i rade za platu od 500 do 800 KM da glasaju za njega, a fukara priča o 5 hiljada maraka, kao da je u pitanju gajba pive. Tačno se u čovjeku probudi ona jebena zadrta bosanska tvrdoglavost i inat, pa nek ide sve u pm.
Roccohljup

#165 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
Roccohljup wrote:Sa druge strane, ako uđu čova i milokrad (i uz to možda i fahraon) pa krenu derati na sve strane, mozda se ovaj narod a i međunarodna zajednica napokon probude pa se nešto i desi.
Molim te reci da nisi ovoliko naivan... Poslije svega što se desilo opet polažeš nade u neku međunarodnu zajednicu?
Da.....i to puno vise nego u komsića i ostatak ljevice. kamo srece da je obrnuto al cinjenice im ne idu u prilog. Ne mislim su smislu da ce MZ preuzeti da rješava probleme i uspostavlja vlast, nego bi nadam se samo zavrnuli pipe i rekli eh sad se sami hebavajte......
starisalko

#166 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by starisalko »

Banksy wrote:
starisalko wrote:
Banksy wrote:
SBB je totalno retardiran, ali kako su se Bakir i Fahrud zagrlili, da Fahruda smjeste u fotelju Predsjedništva, ne vidim da ta 'retardiranost' bilo kome više smeta, patriotima posebno. Kerovima je rečeno da na tu stranu više ne laju, pa tako i bi.
Ti bas sebe ubjedila
Taj nesretni Dzaferovic do pocetka zvanicne kampanje je bolje tretiran nego sretni Becirovic
Za par dana krece zvanicna kampanja pa cemo vidjeti.

Fahru-din je nocna mora i ljevici i desnici,svi ga podjednako mrze,al podjednako vole i vlast

To da se stranka rasula u paramparcad su nasi ljepi snovi koji mogu potrajati do 8 oktobra,

Gatacki klan ne postoji,osim ako redovno citas avaz
neon-x

#167 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by neon-x »

Kikibombona wrote:
malakh wrote:opet laž. iznova i iznova se plasiraju laži o komšiću.

Ne mogu da vjerujem, SDP i Zeljko koalirali sa ustasama?
Nemoguce.
Jednostavno nije istina.

Zeljko nema alternativu. Covjek nece raditi nista. To je dobro za BiH. :thumbup: :thumbup:

Naredne cetiri godine trebaju vladati ljudi dokazani u politici, koji do sada nista nisu uradili. Izbor je zaista logican i lagan. Najbolje bi bilo napraviti plan za narednih 20 godina, odrzavati na vlasti ljude koji nikad nista nisu uradili i koji nikad nista nece uraditi. Kriminal, korupcija, uhljebljivanje i slicne pojave spadaju u 'nista'.
Na osnovu svakodnevnog razgovora sa ljudima, poznanicima, prijateljima, rodbinom jedini za koga mi se cini da bih se usudio prognozirati siguran izbor u Predsjednistvo jeste Komsic. Naravno zahvaljujuci samo i iskljucivo Covicu. I to uglavnom dozivljavaju donekle kao glasanje iz zajebancije da vide kako ce Covic & co. pjeniti, a ne iz nekakve sustinske bojazni od osovine Dodik-Covic. Kada ih pokusam ubijediti da glasaju za Hadzikadica uglavnom nisu dovoljno informirani i kazu ma svejedno je ko ce biti izabran kao bosnjacki clan vazno im je da zajebu Covica jer je po njima doticni debelo zasluzio da ga se zajebaje.

Tako da djaba pokusavas ubijediti ljude u oskudnost Komsicevih kvaliteta jer su oni toga uglavnom vec svjesni ali ce ipak glasati za njega iz vec pomenutih razloga. Treba takodjer javiti i onom Hafisu da mu se Covic djaba usutio zadnjih mjeseci jer ove Bosnje oko mene imaju ipak malo duze pamcenje.
Capsicum

#168 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:
Capsicum wrote:
Da.....i to puno vise nego u komsića i ostatak ljevice. kamo srece da je obrnuto al cinjenice im ne idu u prilog. Ne mislim su smislu da ce MZ preuzeti da rješava probleme i uspostavlja vlast, nego bi nadam se samo zavrnuli pipe i rekli eh sad se sami hebavajte......
Zavrnuti nam pipe i to će zaustaviti rat? Misliš ko 92'? Ja stvarno ne mogu da vjerujem da poslije svega još uvijek postoje ljudi koji misle da će u slučaju nekog novog rata neka međunarodna zajednica da nas brani... Dajte ljudi dozovite se...
Leverage

#169 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: Ne mogu da vjerujem, SDP i Zeljko koalirali sa ustasama?
Nemoguce.
Jednostavno nije istina.

Izaberite Mirsada i Borišu, oni će popuniti sve parlamente :oops:

Pametniji vam je Mirsad nego cijela ljevica zajedno, ima papir iz Amerike :oops:
Roccohljup

#170 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote: Zavrnuti nam pipe i to će zaustaviti rat? Misliš ko 92'? Ja stvarno ne mogu da vjerujem da poslije svega još uvijek postoje ljudi koji misle da će u slučaju nekog novog rata neka međunarodna zajednica da nas brani... Dajte ljudi dozovite se...
Kakav ba rat...ko o tome prica. Baš bi nas opet pustili da se koljemo. A ti stvarno mislis da kad bi ŽK ušao sve bi krenulo nabolje? Ili bi bilo isto samo da se ne talasa?
Kikibombona

#171 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

neon-x wrote:Tako da djaba pokusavas ubijediti ljude u oskudnost Komsicevih kvaliteta jer su oni toga uglavnom vec svjesni ali ce ipak glasati za njega iz vec pomenutih razloga.
Kikibombona wrote:Nema nikakve sumnje da ce vlast ponovo dobiti SDA, SBB, SDP i surogati. Nista se nece promijeniti. Svako ko misli drugacije je naivan, blago receno.

Ja samo imam neki poriv da kazem da govno smrdi. Imam blagi poriv da malo provociram uhljebe i kvazi-nacionalisticke pobjegulje, koji ovdje podrzavaju kriminalce a pobjegli su u sredjene zemlje. Tu mislim na likove poput Insomnije, Selna ili Fude (a opet su mi dragi na neki nacin :D ). Dovesti na vlast nacionaliste (samo deklarativno nacionalisti, u stvarnosti obcni kriminalci i hostapleri) pa kada ih dovedemo, onda cemo pobjeci na zapad gdje bosanskih nacionalista nema - to je parola.
Kikibombona wrote:Ako se ubace Falatar ili Hadzikadic, a za to su sanse 2%, imat cemo konacno jednog normalnog predsjednika. Ja cu glasati za Hadzikadica i Nasu stranku. Moj glas nista nece promijeniti, ali ce savjest biti mirna.
Jarane, spalio sam iluzije ima 10 godina, u ranim dvadesetim.

Borisa Falatar ili Mirsad Hadzikadic, u ovakvom drustvu, imaju sansu za pobjedu jednako kao Votford da osvoji EPL.

Jasno je da ce vlast opet formirati SDP i surogati, SDA, SBB i HDZ. Opet ce u predsjednistvu sjediti Dzaferovic, Becirevic ili Radoncic sa jedne i Komsic ili Covic sa druge strane. Nista se nece promijeniti.

Nisam budala da SDP i Zeljko&Reuf uhljebe ubjedjujem u nesto. Oni bi glasali za svoje poslodavce taman da je na drugoj strani Angela Merkel. Sve je to preko stele zaposleno, nauceno da podilazi i slusa. Stotine hiljada gradjana je zaposleno preko stele. Sta ocekivati od takvih ljudi? Malo ih provociram, jarane. :-D

Za to vrijeme drzava se prazni, pa neka vide uhljebi, stranacki tajkuni, armija poltrona i ostala ekipa kako ce kada rata bude neotplativa. :D
neon-x

#172 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by neon-x »

Leverage wrote:
Kikibombona wrote: Ne mogu da vjerujem, SDP i Zeljko koalirali sa ustasama?
Nemoguce.
Jednostavno nije istina.

Izaberite Mirsada i Borišu, oni će popuniti sve parlamente :oops:

Pametniji vam je Mirsad nego cijela ljevica zajedno, ima papir iz Amerike :oops:
Sigurno da Mirsad ima vise znanja nego svi ostali kandidati za bosnjackog clana zajedno. Parlamente se nadam da ce sto vise popuniti NS i SDP kao jedine dvije stranke sa zvanicnom multietnickom pricom. SDP se debelo ogrijesio o ovaj narod ali su nuzno zlo za formiranje vlasti u naredne 4 godine.
Leverage

#173 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

neon-x wrote: Sigurno da Mirsad ima vise znanja nego svi ostali kandidati za bosnjackog clana zajedno. Parlamente se nadam da ce sto vise popuniti NS i SDP kao jedine dvije stranke sa zvanicnom multietnickom pricom. SDP se debelo ogrijesio o ovaj narod ali su nuzno zlo za formiranje vlasti u naredne 4 godine.
Ima više znanja u svojoj struci, za Denisa Bećirovića je politički amater. Za njega i Falatara masovno će glasati politički neuke osobe sa kompleksom više vrijednosti.
Kikibombona

#174 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Roccohljup wrote:
Capsicum wrote: Zavrnuti nam pipe i to će zaustaviti rat? Misliš ko 92'? Ja stvarno ne mogu da vjerujem da poslije svega još uvijek postoje ljudi koji misle da će u slučaju nekog novog rata neka međunarodna zajednica da nas brani... Dajte ljudi dozovite se...
Kakav ba rat...ko o tome prica. Baš bi nas opet pustili da se koljemo. A ti stvarno mislis da kad bi ŽK ušao sve bi krenulo nabolje? Ili bi bilo isto samo da se ne talasa?
Ti zaboravio da je pred svake izbore RAT. :D

Aktivirali se stranacki stabovi, placeni mediji i armada poltrona. Tek ce se zakuhati. Tek slijedi pljuvacka kampanja u kojoj se ne biraju sredstva.

Kampanju poput ove koju vodi stranka 'Reuf' moze voditi bilo kakva budala. Vec milion puta ispricane price. Najjeftinija demagogija i propaganda. Bilo ko od nas moze voditi onakvu kampanju i raditi sto rade stranke Reuf i Zeljko. Zapravo, ne rade nista, niti su ikada radili, jedino seru i ponavljaju davno izlizanu pricu koja nema nikakvo uporiste u stvarnosti i djelima.

Al' jbg, to pali kod naroda, narod hoce takvu drzavu. Eto vam, pa onda se poljevajte benzinom, ko vas jebe. I oni borci, sto ih je jad doveo na ulicu, glasat ce za iste one koji su ih doveli u takvu situaciju. Pa crknite, ko vas jebe, ha ja.

Poltoncici imaju svoju racunicu, cuvaju posao ili se nadaju da ce dobiti posao ako njihova stranka uzme vlast.

Nakon izbora ce se sve smiriti. Vise nece biti prozivki, laznog nacionalizma, zestokih poruka, etiketiranja itd. Ni Pedja Kojovic nakon izbora nece biti cetnik. Tada ce na sceni biti raspodjela plijena. Sve vec vidjeno bezbroj puta.
neon-x

#175 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by neon-x »

Kikibombona wrote:
neon-x wrote:Tako da djaba pokusavas ubijediti ljude u oskudnost Komsicevih kvaliteta jer su oni toga uglavnom vec svjesni ali ce ipak glasati za njega iz vec pomenutih razloga.
Kikibombona wrote:Nema nikakve sumnje da ce vlast ponovo dobiti SDA, SBB, SDP i surogati. Nista se nece promijeniti. Svako ko misli drugacije je naivan, blago receno.

Ja samo imam neki poriv da kazem da govno smrdi. Imam blagi poriv da malo provociram uhljebe i kvazi-nacionalisticke pobjegulje, koji ovdje podrzavaju kriminalce a pobjegli su u sredjene zemlje. Tu mislim na likove poput Insomnije, Selna ili Fude (a opet su mi dragi na neki nacin :D ). Dovesti na vlast nacionaliste (samo deklarativno nacionalisti, u stvarnosti obcni kriminalci i hostapleri) pa kada ih dovedemo, onda cemo pobjeci na zapad gdje bosanskih nacionalista nema - to je parola.
Kikibombona wrote:Ako se ubace Falatar ili Hadzikadic, a za to su sanse 2%, imat cemo konacno jednog normalnog predsjednika. Ja cu glasati za Hadzikadica i Nasu stranku. Moj glas nista nece promijeniti, ali ce savjest biti mirna.
Jarane, spalio sam iluzije ima 10 godina, u ranim dvadesetim.

Borisa Falatar ili Mirsad Hadzikadic, u ovakvom drustvu, imaju sansu za pobjedu jednako kao Votford da osvoji EPL.

Jasno je da ce vlast opet formirati SDP i surogati, SDA, SBB i HDZ. Opet ce u predsjednistvu sjediti Dzaferovic, Becirevic ili Radoncic sa jedne i Komsic ili Covic sa druge strane. Nista se nece promijeniti.

Nisam budala da SDP i Zeljko&Reuf uhljebe ubjedjujem u nesto. Oni bi glasali za svoje poslodavce taman da je na drugoj strani Angela Merkel. Sve je to preko stele zaposleno, nauceno da podilazi i slusa. Stotine hiljada gradjana je zaposleno preko stele. Sta ocekivati od takvih ljudi? Malo ih provociram, jarane. :-D

Za to vrijeme drzava se prazni, pa neka vide uhljebi, stranacki tajkuni, armija poltrona i ostala ekipa kako ce kada rata bude neotplativa. :D
Jasno.. S tim da za Zeljka nece samo glasati Zeljko&Reuf uhljebi sto nije neka znacajna brojka vec prosjecne stranacki neopredjeljene Bosnje koje hoce malo da zajebaju ove promotore evropskih vrijednosti jer su isti takav tretman i zasluzili. Vec za Becirovica vazi to da ce glasati stranacki uhljebi uz jos pokojeg naivnog nestranackog Bosnju i velikobosnjacke patriote A-SDA profila. Za Dzaferovica zna se. Fahro realno nema sanse i tu popisanost SBB faca ce svakako biti zabavano gledati u vrijeme saopstavanja rezultata.

U svakom slucaju mislim da vrijedi gurati ovu pricu oko Hadzikadica koliko god da ce glasova dobiti ili nece dobiti. Nadam se sto bolje uspjehu NS za koju cu glasati a SDP ce svakako morati biti dio vlasti.
Locked