Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O'zone wrote:Što Vas interesuje što drugi misle o Vašim postupcima?
Imate manjak samopouzdanja?
Kakve veze ima ako sa 40 ili 50 odlučite da se tetovirate, vozite long board, kupite chopper i vozikate se naokolo ili roadster/cabrio, provodite slobodno vrijeme na play-ki igrajući igrice ili na tehno party-ima....
Kako se barem ove naše generacije 35+ ne mogu da skinu sa tih jbnih stereotipa da kad dođeš do srednjih godina to je košulja, puluver, pantole na peglu, cipele, popodnevni spavanjac....koji k.
Skučeno smo društvo u određenim stvarima,a raskalašeni u negativnim. Nema ništa gore nego na silu živjeti neke faze u životu radi okoline. Koga ba briga hoćeš li sa 50 dubiti na glavi negdje ili skakati sa padobrana?Tetovirat se ili slušat neku muziku....žive ljudi svoj neki život ono što im se sviđa i sl...
Capajebo wrote:
mala odabij! 31.12 - tako da samo tehnicki 90' 'dje drugarica
nema korištenja tim cakama ba
tamo je kod vas.
al' malo se zaljuuubila. <3
(p.s. pa dže si živ? zdrav? )
Suti, kupujem sebi jos jednu godinu. Puno za cut, a ne za vidjet napisan broj
A dobro je. Ustvari vise nego dobro. Samo me ledja zezaju zadnjih 10-15 dana, haman da mi treba masaza neka
Nema te u biblioteKi
Dakle radi se o necemu nezaobilaznom. Znate li ipak nekoga ko ju je neprimjetno ostavio iza sebe?
Kakva su vasa iskustva?
Meni recimo govore da nije normalno da srednjovjecni muskarac slusa elektronsku muziku, nosi sneakerse, ide na basket, vozi long board ...
al´sta cu, ne mogu protiv prirode i natalne karte.
Mene uvijek kad narod pocne da prigovara zaboli kurac....dali bi trebao otici doktoru ili naci sta novo i povaliti ....sve zavisi od okolnosti....neces na neku svadbu u trenerci i papucama...ima slucajeva gdje covjek treba biti ugladjen i upicanjen a sve ostalo zabole me Djokan
Kod nas se brkaju previše stereotipovi sa krizom srednjih godina.
U kasnim 30im još uvijek igrati videoigrice, slušati "modernu" muziku, gledati animirane/crtane filmove, općenito zanimati se za stvari koje se dovode u vezu sa mlađim naraštajima su hobiji/dio identiteta, druga je stvar što je to za prosječnog Balkanca neprimjerno i ne baš normlano.
Kriza srednjih godina je za mene više nešto iznenadno iz vedra neba i onda maksimalno forsiranje te stvari. Npr. neko koga čitav život nisu zanimali motori i on sebi preko noći umisli da mora polagati za motor i odmah kupiti najmoćniju mašinu sa 1000 komada prateće opreme itd. Ili neko koga tetovaže nisu nikad zanimale i preko noći on odjednom sav išaran. Ne kažem da čovjek sa godinama ne razvija nove interese, među njima bude i onih kojima se nije nikad nadao - ali akcije vezane za krizu srednjih godina su uobičajno izhitrene i ne traju dugo.
Ama ja ne osjećam uopste da ja nesta moram validovat nesto sto sa 36 kuka slusam trip hop, elektroniku il hip hop, igram video igrice, citam stripove il furam sci fi, grafite i sneakerhead furke.
To je sve meni prirodno jer je zaceto u moje doba i ako iko ima pravo to furat je moja generacija pa i stariji od mene.
ima jos jedan faktor, pricamo o situaciji u nekoj "srednjoj klasi" sa relativno sredjenim zivotom
covjek sa 50-ak godina ima odraslu djecu koja tad nekako pocinju biti samostalna, u svakom pogledu.
'i covjek odjednom ima puno vise vremena i (malo ) vise para ... i kad se sve to doda na prve fizicke promjene, koje ne prate psihicke promjene eto cirkusa
prije sam se nekoliko puta uozbiljio..... pa svi pobjegli od mene, i macak mi pobjego na drvo, nije tri dana silazio, pa sam ga poslije morao skidat sa drveta, i kad sam se skonto od tada stalno samo cirkus...... svugdje, po meni sve drugo osim cirkusa je belaj, ozbiljnost je zajebana stvar
mali jomu wrote:
prije sam se nekoliko puta uozbiljio..... pa svi pobjegli od mene, i macak mi pobjego na drvo, nije tri dana silazio, pa sam ga poslije morao skidat sa drveta, i kad sam se skonto od tada stalno samo cirkus...... svugdje, po meni sve drugo osim cirkusa je belaj, ozbiljnost je zajebana stvar
uglavnomja wrote:ima jos jedan faktor, pricamo o situaciji u nekoj "srednjoj klasi" sa relativno sredjenim zivotom
covjek sa 50-ak godina ima odraslu djecu koja tad nekako pocinju biti samostalna, u svakom pogledu.
'i covjek odjednom ima puno vise vremena i (malo ) vise para ... i kad se sve to doda na prve fizicke promjene, koje ne prate psihicke promjene eto cirkusa
da, to je uglavnom to... zna biti baš patetično, što je neko rekao
Ironman_88 wrote:Kod nas se brkaju previše stereotipovi sa krizom srednjih godina.
U kasnim 30im još uvijek igrati videoigrice, slušati "modernu" muziku, gledati animirane/crtane filmove, općenito zanimati se za stvari koje se dovode u vezu sa mlađim naraštajima su hobiji/dio identiteta, druga je stvar što je to za prosječnog Balkanca neprimjerno i ne baš normlano.
Kriza srednjih godina je za mene više nešto iznenadno iz vedra neba i onda maksimalno forsiranje te stvari. Npr. neko koga čitav život nisu zanimali motori i on sebi preko noći umisli da mora polagati za motor i odmah kupiti najmoćniju mašinu sa 1000 komada prateće opreme itd. Ili neko koga tetovaže nisu nikad zanimale i preko noći on odjednom sav išaran. Ne kažem da čovjek sa godinama ne razvija nove interese, među njima bude i onih kojima se nije nikad nadao - ali akcije vezane za krizu srednjih godina su uobičajno izhitrene i ne traju dugo.
... ili recimo jos gore, onaj ko je vozio motore, tetovirao se i uvijek nosio koine hlace i terminatorku odjednom prekonoci pocne da se kupa, brije, nosi odijela ...
Ima jedna nevidljiva linija koju kada prijedjes pocnes pricati vise o proslosti a manje o buducnosti.
Kada se pocnes ponavljati, pricas iste price...htio ti ili ne, mladost je prosla.
p.s. prije neki dan sjedim sa tipom koji je 12 g. mladji od mene. prica mi nesto sto mi je prije tri dana sve ispricao...ja se smijem i nisam mu nista rekao ali mislim ''jarane ti si u krizi''.
Ramzess Veliki wrote:
... ili recimo jos gore, onaj ko je vozio motore, tetovirao se i uvijek nosio koine hlace i terminatorku odjednom prekonoci pocne da se kupa, brije, nosi odijela ...
Haj dobro, odijelo ...nego je zabrinjavajuce sto 'pegla crta na hlacama ' je takva da se mozes osakatiti, porezati tj vene presjeci ako treba ...
Ironman_88 wrote:Kod nas se brkaju previše stereotipovi sa krizom srednjih godina.
gdje je tu zvaka?
kako si ovo gore opisao(sto je prilicno tacno), ja sam onda totalna suprotnost. imidz mi je(ne smijem napisati) totalno prepoznatljiv.