Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
-
kakonako
#151 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
"...Srbija SE kotira,Bosna SE kotira",s kim vi "bre" diskutujete???
- General War
#152 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Konta ko pravi bosanacradostan dan wrote:zove gospodja panicno na telefon ove iz sluzbe za deratizaciju....imam ogromnog pauka u kuci.General War wrote:radostan dan wrote:MZ očito ne zna šta će sa kosovom, i glede toga vučić ne treba puno da zateže, da ne bi nekom palo na pamet da isto vrati srbiji.![]()
To da ne bude srbima ko ono iz vica o jehovinim svjedocima![]()
Kucaju Jehovini svjedoci na vrata nekom čovjeku:
Dobar dan, mi smo Jehovini svjedoci.
Dobar dan, dobar dan. Uđite slobodno! - kaže čovjek.
Nakon par minuta čovjek upita:
I što ste htjeli?
Nemamo pojma, nikada nismo stigli ovako daleko.
dolaze likovi, ulecu, par minuta izlijeću i govore - joj koji pauk, joj koji pauk...
zovu vatrogasce, oni ulijecu, izlijeću, deru se - joj koji pauk, joj koji pauk.
poslije njih demineri, ulaze, kroz par minuta trče vani, vrište - joj koji pauk, joj koji pauk...
prolazi šako polumenta slučajno, gleda, kae - sad cu ja to da sredim...ulazi...nakon par minuta izlijeće pauk i vrišiti - joj koji seljak, joj koji seljak.
- House
#153 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
ma ignore.
konta da će rusija i kina ratovati za srbiju.

- Young Erotica
#154 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Jesu to se slazem, ali po tom pitanju siroke narodne mase su u pravu.covek92 wrote:
Vecina naroda odlucuje za najgore resenja, posto su siroke narodne mase priglupe.
Sta mi uopste imamo od brzeg puta u Eu?
Hrvatska je usla pa nije dobila ocekivani nivo investicja/rasta BDP-a, sto ce reci ocigledno sam put i ulazak u Eu nije najbitniji sa razvoj jedne zemlje ali dobra saradnja sa Evropom, jeste.
Da li mozes da razumes da je ulazak u Eu smrt za sve odnose koje Srbija ima sa trecim zemljama a koji vise nisu bezazleni, jeftini krediti, saradnja, bezvizni rezimi i slicno.
Ulazak u eu nam je prioritet sto zbog ekonomske sigurnosti a većinom zbog amera i rusa koji će nastaviti da se obračunavaju preko naših ledja. U eu gube tu mogućnost zato sto imamo iza sebe nekoga da nas zastiti.
Ovo zadnje ti je takva glupost da je to neverovatno. Bezvizni rezim svakako treba ukinuti svim tim zemljama sem rujkama a krediti saradnja i sve ostalo pune i njihove dzepove nije da nam čine uslugu.
- General War
#155 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Nije najkvalitetnije jaje od koke koja najvise kokodacecovek92 wrote:Druze, gde bre vi kotirate, o cemu pricas ti?Leverage wrote:Kina ako misli bit najmoćnija država svijeta mora da sa trona skine NATO predvođen SAD-om, a to može samo ratom. Čisto sumnjam da će to i pokušati, barem ne za naših života.
Ovo ovdje je zapadna sfera a na zapadu puno bolje kotiramo mi nego vi. Tako da ništa neće biti tako kako si ti zamislio.
Bih se bolje kotira na zapadu?
Sta ti uopste znaci to?
Bih se kotira kao jedna uzarena loptica s kojom ne znaju sta ce, posto Srpsku ne mogu da ukidaju a Srbija i prijateljstvo sa Srbijom im je sve bitnije i bitnije.
Pa ajde pogledaj, koliko titraju jednom Vucicu bas zato sto ima tolitko opcija da izazove nestabilnosti u regioni ili utice na region, a koliko znam on je legalni predstavnik Srbije, nazivaju ga regionalnim liderom, dolaze mu svi, od Merkel/Makrona i slicno na mesecnomo nivo dolaze i sastaje se sa njima, svakako zbog raznih stvari i da ne talasa i svega, ali daju mu na znacaju a time i Srbiji.
Pogledaj investicije( a to su sve sa zapada) u Srbiji.
Tamo gde dodju velike investicije ljudi zele stabilnosti mir i znaju da nece biti problema a kao sto vidis takvih velikih investicija u Bih upravo nema, pa su najvece iz Hrvatske/Srbije ili eventualno Austrije.
Srbija je danas daleko bitnija Zapadu zbog mnogih stvari i zbog zelje da ostanemo tu i ne sursujemo sa Rusima previse, i zbog surovanja sa Turcima i Arapima i zbog toga sto smo na kljucnoj lokaciji preko koje idu koridori i zbog toga sto Srbija ima ogromna uticaj na Bih/Crnu Goru i Kosovo.
Bih se mnogo bolje kotirala krajem 90tih i pocetkom 21. veka ali to je izduvalo.
Svaki pritisak na Srbiju moze da izazove samo nezeljene posledice po Bih/Crnu Goru/Kosovo ili cvrsu saradnju sa zemljama treceg sveta a opet situacija je specificna posto su usle ogromne investicije iz Evrope.
Prema tome, Srbija ce samo dobijati na znacaju a Bih moze samo da posmatra posto ocigledno ne zna sta i kako da radi.
-
radostan dan
#156 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
pa dobro, šta fali...House wrote:ma ignore.konta da će rusija i kina ratovati za srbiju.
![]()
kontaš i ti da će fudo i insomnija odmah prvim za busovaču, ako pukne.
-
covek92
#158 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Leverage wrote:Nisu se protiv BiH okrenuli Srbi i Hrvati nego neki od njih, procjenjujem skupa ne više od 40% stanovnika. Drže geografski slabo povezanu teritoriju daleko lošije infrastrukture, zapad im ni sada nije naklonjen, a kad Trump izgubi naredne izbore biće još i gore po njih. Koga briga za trenutni haos u trenutnoj dejtonskoj političkoj strukturi, svi se odavno spremaju za život poslije Dejtona, dakle za život bez političkih blokada manjinskih političkih subjekata koji u trenutnim okolnostima imaju nesrazmjerno veliki uticaj u vlasti. Ti to naravno ne razumiješ ali svejedno si spreman da nekog nazivaš smiješnim.covek92 wrote: Podela trenutno nije opcija, ali ne zbog slabasne Bih, vec zbog drugih stvari, ne budi smesan. Kakav bre kohezivan faktor gde su se i Hrvati okrenuli protiv Bosnjaka i blokiraju svi redom sve zivo, ne zna se ko je gde glavni ili vlast, ko sta odlucuje, jedan dan ovaj izjavi saucesce smrti, drugi dan ovi demantuju, ne budi smesan, komedija ziva.
Mene Bih ne zanima, mene licno i ljude oko mene zanima Srpska, gde zivi preko milion ljudi s kojima delim isto poreklo i rodbina smo(Hercegovina/Raska/Crna Gora).
Severna Mitrovica ce svakako uci u sastav Rep. Srbije a to je cena da ih priznamo uz jos neke povlastice. Ali to je to, ili hoce tako ili se nastavljaju blokade i neizvesnosti. Nema tu mnogo price.
Uskoro kada budu objavljeno, jel ces da se dodjes ovde i da cestitas?
Rusija nije toliko bitna u svemu ovome, bitne su promene unutar SAD, ogromno jacanje Kine, promene u Evropi, migrantske krize, koliko je jaka desnica/levica u Evropi, kakvo je raspolozenje prema muslimanima.
Nicemu se ja ne nadam, niti mi, svaka drzava ima svoje interese i svaka drzava ih vodi prema svojoj jacini i mogucnostima.
O presevskoj dolini ocigledno ne znas nista pa da pises o nekom 1 na 1 resenju.
Baš koga briga šta tebe zanima, granica ti je na Drini, pušku u ruke pa probaj promijenit i završićeš na traktoru zajedno sa tim svojim porijeklistima, ili priznaj da je to tako i budi rahat.
Ako Sjeverna Mitrovica bude u sastavu Srbije možete smatrati da ste dobro pregovarali ali ćete zato dati najmanje cijelo Preševo. Čestitaću Albancima što su konačno zaokružili teritorij koji ste i sami priznali da ste izgubili pa ćete to još i da proslavite jer vam je slavljenje poraza svojstveno.
Sva ta priča o nekakvim povampirenim muslimanima je propala onog momenta kad su i sami europski desničari napustili ideju da bh. muslimane trpaju u isti koš sa migrantima. Oni se bave migrantima iz dalekih zemalja dok u isto vrijeme države EU primaju radnike muslimane iz BiH lakše nego neke kršćane iz predziđa kršćanstva. To je stanje na terenu, a tvoje želje kako će neko nekome na zapadu prodati priču kako ovdje žive ISIL ratnici koji jedva čekaju da povedu džihad su samo - tvoje želje. Zvanični stav svih u EU je da su srpske vojne i policijske formacije počinile genocid i to ste prije neki dan dobili jasnu poruku iz EU da se ništa neće promijeniti povodom toga. Vaš maksimum na zapadu je slikanje po holovima sa pomoćnicima zamjenika ložača u State Departmentu, naša zvanična politika je potpuno kompatibilna sa politikom zapada. Jednostavno ste donji. Kina vam može pomoći jedino ako odselite na neku teritoriju mnogo istočno od Balkana koji je u potpunosti u zapadnoj sferi.
O Preševskoj dolini znam sasvim dovoljno, tj. da je jedan fin dio sela sa velikom albanskom većinom baš onako fino naslonjen na Kosovo da bi se mogao razmijeniti sa sjeverom. Samo neznalica poput tebe može pomisliti da će Albanci prepustiti sjever za ništa. Za Srbiju predstoji blokada ako se bude dugo opirala priznanju Kosova. Rješenje 1 za 1 ili blizu toga je jedino moguće.
A ti i dale guslaj.
Evo smejem se i sad.
Kad sami diskutujete, to je haos, preti haos, protesti, Srbi genocidasi, jbm im mater genocidnu, republika sumska, Dodik je gotov, Srbi nestaju, ko ih jebe, kad dodje neko sa strane, onda je to samo 40% koji se protive ovakvoj Bih
A da, sto se polozaja i loakcija tice i pojedinosti, Hrvati su najbogatiji u Bih i uglavnom su naslonjeni na HR, A Srbi kontrolisu najvise teritorija od cega je najveca ravnica i najvise ravnica i plodnog zemljista, granice ka Srbiji/Hrvatskoj/Crnoj Gori se nalaze tamo gde su Hrvati i Srbi, Srbi drze skoro sve bitne hidroelektrane i generalno vecinu hidro potencijala Bih ali i procentualno najvise potencijala u elekkroprivredi kao i jedinu rafineriju u Bih(kakvu takvu) plus je najveci deo Srpske naslonjen direktno na Srbiju a ostatak je povezan za Srbijom i ostatkom Srpske.
Vecinu recnih potencijala kontrolise Srpska.
Drze daleko bolju infrastrukturu i daleko bolje su povezani sa svetom, Hrvati stignu do autoputa u Hrvatskoj a Srbiji do Srbije i buduceg autoputa Beograd-Bar dok Bosnjaci ipak treba da se probijaju kroz planine da bi stigli i to opet gle cuda do Srbije ili Hrvatske sa svih strana.
Nista ja ne guslam, ja pokazujem cinjenicno stanje.
Sto se tice Kosova, upravo na tom primeru ces videti da pozicije Srbije jacaju i da su ojacale, to ce biti biti odlican pokazatelj posto sam i na ovom forumu pratio(godinama) kakve se sve gluposti pisu kako necemo dobiti nista, kako je odavno sve izgubljeno, kako ide Raska, kako smo gotovi bla bla.
A ovako, ne bi me iznenadilo da dobijemo jos neke zanimljive povlastice na Jugu, ekonomske slobode, benificije, bice reci i o nasoj imovini, mozda i kontroli neba posto je SMATSA vrlo uspesna agencija, videcemo.
Znam kakve se gluposti i baljezgarije pisu ovde da ni na jednom srpskom forumu takve gluposti ne mozes da vidis, pa kad dodje neko sa strane(iz Srbije recimo) onda pokusava da mu se predstavi kako nije to tako, kako samo 40%, ma mozda i 25% nema nista protiv ovakve Bih i Bosnjaka i slicno i kako smo jaki kao stena i kohezivni.
Komedija ziva.
- Leverage
#159 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Dobićete, sve ćete dobit, otimaju se da vam daju.
Odlično, mnogo ravnice, brže ćete traktorima, u brdu zna zapet pa bjež'te noge usra vas gujica.
Pro HRHB Hrvati su politički faktor koji je na izdisaju, gotovo je, za 10 godina će predstavljati opoziciju na višim nivoima od koje će svi ostali bježati kao od šuge.
Dodatno komadanje Srbije nije isključeno.
Odlično, mnogo ravnice, brže ćete traktorima, u brdu zna zapet pa bjež'te noge usra vas gujica.
Pro HRHB Hrvati su politički faktor koji je na izdisaju, gotovo je, za 10 godina će predstavljati opoziciju na višim nivoima od koje će svi ostali bježati kao od šuge.
Dodatno komadanje Srbije nije isključeno.
- Young Erotica
#161 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
covek92 I leverage optimizam level 1000,smešni ste I jedan i drugi.
- House
#162 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
koji me kurac tjerao da uđem na ovaj topic. 
- Leverage
#163 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Pošto SDA gubi izbore mom optimizmu nema kraja.Young Erotica wrote:covek92 I leverage optimizam level 1000,smešni ste I jedan i drugi.
Al ti pojma nemaš šta to znači pa ti zato halalim.
-
covek92
#164 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Da, ja kontam da ce Kina ratovati za Srbiju a samo sam naveo da imamo sve bolju saradnju sa snjima sto svakako nije nebitno, a on ce da bude u nargila baru dok Evropa cisti i lomi Srbi a verovatno i Amerika opet.radostan dan wrote:pa dobro, šta fali...House wrote:ma ignore.konta da će rusija i kina ratovati za srbiju.
![]()
kontaš i ti da će fudo i insomnija odmah prvim za busovaču, ako pukne.
Po meni, ovo sto se desava na Kosovu i zanimljivo trazenje Evrope da to nema veze sa Bosnom i Srpskom, otkriva koliki je strah Evrope u Bih i shvatanje da oni ne mogu da sprece odvajanje da narod eventualno poludi napravi proteste i zatrazi odvajanje.
To sto ce se desiti na Kosovu je zapravo vrlo vrlo lose po Bih, posto to znaci da nista nije gotovo ni sa Bosnom ni sa Crnom Gorom ni sa Kosovom a zasto Evropa ovo dozvoljava a po svemu sudeci dozvolice, to pitajte nju a ne mene.
Ocigledno je umorna od svega toga ili zeli da uvuce Srbiju na svoju stranu sto pre imajuci u vidu da Rusija ne zna vise gde udara, a Kina sve vise ulaze i zeli uticaj ovde a tu je i odmetnuta Turska.
Kao sto sam i mislio, Srbiji se ocigledno polako isplacuje to sto suruje sa raznima i pokusava da podigne svoju cenu da se proda, pa sad Evropa mora da daje nesto Srbiji i odobrovolji Srbiju da bi otisla pod njihove skute ili da barem ostala tu gde jeste ne mrdajuci previse ni levo ni desno.
Nema razloga za sumnju da ce se u buducnosti slicno nece desavati i sa Srpskom, jacanje institucija Srpske, uticaja srpske i uloge Srpske a suprotno od misljenja nekih posto ce Srbija i pre nekog ulaska u EU svasta pokusati da izvuce i za Crnu Goru i Srpsku.
Ja pisem realno a koliko vidim vecina forumasa ovde pise gluposti i zacementirane gluposti i misljenja o traktorijadama, velikoj Srbij i slicno.
Uvek se vise isplati rizikovati i praviti kontakte sa svima i na kraju nesto dobijes, nego ne rizikovati vec slusati ko kunic jednu osobu i cekati da vidis sta ce se desiti.
Drugacije ne mogu da razumem sve ovo oko Kosova sto se sad desava.
- Leverage
#165 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
"Ja pišem realno"
Pa kako da niko ne potvrdi da pišeš realno nego moraš sam sebi da povlađuješ
Pa kako da niko ne potvrdi da pišeš realno nego moraš sam sebi da povlađuješ
-
Lug
#166 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Podsjeca me na one, vec sad legendarne izjave.... Mi, kao garanti Dejtona... 
- madner
#167 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
To je bio stari dogovor.Fudo387 wrote:Hans je nas satelit, samo nisam htio bas skroz ofirno, neka ljudima iluzija da su bitni i zajebani...sta.Challenger_ wrote:John Hansa drži za budalu i piša mu se po glavi. Ako Johnu zatreba vatre, naoružaće on budale, sve pred očima Hansa, kome nije do belaja.Fudo387 wrote:I ono sto ima, hans sve fino popis’o.
Novi dogovor kaze da je EU druga supersila svijeta.
-
covek92
#168 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
@Erotica
Ja tebe nisam nazvao smesnim ali si smesan svakako sa svojim tvrdnjama da treba ici ka Eu bezuslovno i da ce sve biti super.
To samo budaletina moze da mislim.
Treba saradjivati sa svima i zajebati koncept EU i ulaska u EU uz razvijanje privrede i kontakata sa svetom.
Ti stvarno mislis da ce preko noci ulazak da poveca rast, zaposlenost, investicije, bolji zivot i sigurnost?
UlAZ u EU ce samo da smanji manevarske sposobnosti Srbije a na radost nasih prijatleja Bosnjaka/Albanaca i drugih.
Ako to ne mozes da razumes, aj super.
Zasto NATO nije osigurao Grcku od rata sa Turskom sredinom 20. veka?
Zasto je dozvoljeno da Grcka maltene bankrotira a decenijama je u toj EU?
Zasto je dozvoljena takva migrantska kriza i obezvredjivanje granica EU?
Zasto Grcka i Turska danas samo sto ne zaratuju a i ustom su taboru na papiru?
Zasto je Italija bila u visegodisnjoj recesiji a Nemacka nastavlja da kida sve to vreme?
Zasto je Bugarska pala sa 9 miliona stanovnika(1991) na manje od 7 miliona danas uz to plata je kao u Srbiji a vec 12 godina su u evropskoj zajednici naroda.
Zasto se Orban protivi Eu sve vise i vise? Zasto je korupcija tako strasna u Rumuniji?
Pre nego sto nekoga nazoves smesnim DETALJNO obrazlozi sta ti je tacno smesno i iznesi svoje stavove argumentovano.
EU je dobra ideja i svakako bolja od bilo koje Rusije ili Kine, ali nije dobra da se zacementiras unutra i ne mozes da saradujes sa kime hoces i sam odlucujes o cemu zelis.
Ja tebe nisam nazvao smesnim ali si smesan svakako sa svojim tvrdnjama da treba ici ka Eu bezuslovno i da ce sve biti super.
To samo budaletina moze da mislim.
Treba saradjivati sa svima i zajebati koncept EU i ulaska u EU uz razvijanje privrede i kontakata sa svetom.
Ti stvarno mislis da ce preko noci ulazak da poveca rast, zaposlenost, investicije, bolji zivot i sigurnost?
UlAZ u EU ce samo da smanji manevarske sposobnosti Srbije a na radost nasih prijatleja Bosnjaka/Albanaca i drugih.
Ako to ne mozes da razumes, aj super.
Zasto NATO nije osigurao Grcku od rata sa Turskom sredinom 20. veka?
Zasto je dozvoljeno da Grcka maltene bankrotira a decenijama je u toj EU?
Zasto je dozvoljena takva migrantska kriza i obezvredjivanje granica EU?
Zasto Grcka i Turska danas samo sto ne zaratuju a i ustom su taboru na papiru?
Zasto je Italija bila u visegodisnjoj recesiji a Nemacka nastavlja da kida sve to vreme?
Zasto je Bugarska pala sa 9 miliona stanovnika(1991) na manje od 7 miliona danas uz to plata je kao u Srbiji a vec 12 godina su u evropskoj zajednici naroda.
Zasto se Orban protivi Eu sve vise i vise? Zasto je korupcija tako strasna u Rumuniji?
Pre nego sto nekoga nazoves smesnim DETALJNO obrazlozi sta ti je tacno smesno i iznesi svoje stavove argumentovano.
EU je dobra ideja i svakako bolja od bilo koje Rusije ili Kine, ali nije dobra da se zacementiras unutra i ne mozes da saradujes sa kime hoces i sam odlucujes o cemu zelis.
- insomnia78
#169 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Zasto se hljeba vam na forumu dopusta ovaj vid propagande?
- JThomas
#170 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
ja mislim da ni pripajanje severne makedonije iliti južne srbije u skorije vreme nije nerealno.
- General War
#171 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Pa mal te ne imas propagandu oko nekoga i necega na svakoj temi
- Leverage
#172 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Viđo sam neke miki maus mape na tu temu.JThomas wrote:ja mislim da ni pripajanje severne makedonije iliti južne srbije u skorije vreme nije nerealno.
- insomnia78
#173 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Pa ima al od cega nam je citati o “srpskim neprijateljima bosnjacima i albancima”General War wrote:Pa mal te ne imas propagandu oko nekoga i necega na svakoj temi
-
zilog
#174 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Ranije bih se ljutio, ali kad skontam cime vas filuju:covek92 wrote:Evo smejem se i sad.
Komedija ziva.
red Informera
red Telegrafa
red Novosti
red PINK-a
red RTS-a
red Miroslava Lazanskog
red Milomira Marica
red Dee i Sarape
red Vucica
red Vulina
red Dacica
red Seselja
red Farme
red Zadruge
red DNK
red Parova
red negiranja Genocida
red namisljanja zavjera protiv Srbije
red ...
Dobro da u Srbiji postoji i jedan normalan covjek.
- madner
#175 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija
Mislim da bi trebali zapaliti koju gumu na granici sa Kosovom. Ako vec vise nema Migova, bar nesto.