ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post Reply
Miki1

Post by Miki1 »

samir.konic wrote:
Miki1 wrote:
novalic wrote:jela, miki, jela..

tebi vise ni riba ne pomaze :wink:
A tebi pomaze zar to stvarno mislis da je Alija bio dobar za Bosnjacki narod i za Bosnu?
Zar ti stvarno mislis da bi Bosnjacima bilo bolje u velikoj Srbiji pod komandom Milosevica i Karadzica?

Image

Velika Srbija

ja mislim da je nama najbolje bilo da smo uradili kao Hrvati , sve srbe sutnuli u srbiju
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Miki1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
novalic wrote:nema to veze sa kuhinjom.. moj alfonso...

ovo je nenadjebivo.. samo zato sto je.. potpuno spontano i realno.. :shock:
Nenadjebivo indeed... :lol:

Ti na ovom forumu magnet za hajvane, svi se s tobom zakace... :D
Ma nevjerujem da je on magnet za hajvane on je sam hajvan, daje neke izjave bez ikakve argumentacije i jos smatra da je popio svu pamet svijeta
Nije on, vec ona jado... :lol:
novalic

Post by novalic »

miki, sreco.. ona.. novalicka..

tvoja je argumentacija toliko explicitna.. da se nema sta dodati
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novalic wrote:moram priznati da i ja malo trazim belaja...

ali ove luminosne pametne izjave.. su tako ceste.. tako da ti to izgleda.. u najmanju ruku.. cesto 8-)
Sta ces kad budala na forumu ne fali. :D

Zali se moderatorima... :-)
novalic

Post by novalic »

ja mislim da je nama najbolje bilo da smo uradili kao Hrvati , sve srbe sutnuli u srbiju

jaaaaaj, ovo bi trebao biti argumenat..

'ajmo u ducan po stapice findus ribe i udri.. 8-) [/code]
Miki1

Post by Miki1 »

Ma nemam vise rijeci za tebe , kada jos zivis u nekoj fantaziji adioo
novalic

Post by novalic »

Alfons Kauders wrote:

ali ove luminosne pametne izjave.. su tako ceste.. tako da ti to izgleda.. u najmanju ruku.. cesto 8-)

kako se zaliti moderatorima, kada im ja skoro pa dajem stap u ruke.. mene to, ali samo ponekad, zabavlja.. i tjera da svome djetetu imam pod obavezu da cestito nauci rodjeni jezik.. a ne da recenice ne zna sastaviti...

i treba svega pod bozjom kapom.. neka je, mlado stvorenje..
samir.konic

Post by samir.konic »

Miki1 wrote:
samir.konic wrote:
Miki1 wrote: A tebi pomaze zar to stvarno mislis da je Alija bio dobar za Bosnjacki narod i za Bosnu?
Zar ti stvarno mislis da bi Bosnjacima bilo bolje u velikoj Srbiji pod komandom Milosevica i Karadzica?

Image

Velika Srbija

Ma jasta bi bilo.
Samo Evropa je katolicka, Hrvati su imali podrsku Evrope dok su nama roknuli embargo na oruzje.

Jedva bi cekali da pocinimo zlocine, da pokazu svijetu kako su muslimani opet zlocini i teroristi.

Alija je bio pametan, ako zele muslimani opstat u Evropi moraju se boriti pravedno a ne sa zlocinima.

Pokazalo se svijetu ko je pravi terorista i zlocinac u Bosni.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novalic wrote:
Alfons Kauders wrote:

kako se zaliti moderatorima, kada im ja skoro pa dajem stap u ruke.. mene to, ali samo ponekad, zabavlja.. i tjera da svome djetetu imam pod obavezu da cestito nauci rodjeni jezik.. a ne da recenice ne zna sastaviti...

i treba svega pod bozjom kapom.. neka je, mlado stvorenje..
Da sam na tvom mjestu ja svom dijetu mozda zabranio da uci bosanski. Svakakve gluposti moze procitati i cuti, to je isto ko' da ga naucis da skuha heroin i ubode se...
novalic

Post by novalic »

sve zavisi kakvu mu literaturu nudis.. odgoj.. i nema frke 8-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novalic wrote:sve zavisi kakvu mu literaturu nudis.. odgoj.. i nema frke 8-)
Jebiga, nikad ne mozes biti 100% sigurna da nece postat ko ovi... Ne mogu ni roditelji sve... :D
novalic

Post by novalic »

naravno, imas pravo, djeca su lutrija.. a znas kako se rijetko zadesi sestica :D

ali.. to ja malo iz iskustva.. cesto djeca kopiraju roditelje.. i to u velikoj mjeri.. pa onda drustvo okolol njih, pa zanimanja.. pa sve po malo, pa onda djetetu tuckas po malo svaki dan, bez pretjerivanja, jer te onda poslije vise i ne cuje.. i Boga molis da mu nesto ostane u glavi...

eto.. moja koncepcija.. 8-)
Dezze

Post by Dezze »

samir.konic wrote:
Miki1 wrote:Imali treca opcija pokraj tite i alije, tito nam je uzeo nacionalitet, umjesto da smo bosanci mismo postali muslimani, a alija nam je podijelio bosnu!!!
Alija podijelio Bosnu?

Ajd jos slazi da je radio zajedno sa Karadzicom zajedno.

To nije laz! Njih dvojica su indirektno saradjivali. Ne bih se cudio da su se par puta sastali. A kao dokaz za to imas dugogodisnju koaliciju SDA i SDS-a. :-x
Dezze

Post by Dezze »

novalic wrote:naravno, imas pravo, djeca su lutrija.. a znas kako se rijetko zadesi sestica :D

ali.. to ja malo iz iskustva.. cesto djeca kopiraju roditelje.. i to u velikoj mjeri.. pa onda drustvo okolol njih, pa zanimanja.. pa sve po malo, pa onda djetetu tuckas po malo svaki dan, bez pretjerivanja, jer te onda poslije vise i ne cuje.. i Boga molis da mu nesto ostane u glavi...

eto.. moja koncepcija.. 8-)
Samo tako nastavi. To je dobra strategija. Moja stara ju je primjenjivala godinama, pa sam danas zato masallaha..... :D I vrlo skroman, kao sto neko rece.... :D :D :D
Prf

Post by Prf »

bezveze pitanje

jedan je region zaduzio kreditima ne primjecujuci kakvu bagru ima sto ce drugog kostati hiljada pobijenih i razvaljene zemlje

s dr. strane, drugi je sabrao narod, odbranio zemlju i sacuvao sto se moglo sacuvati od hordi sa dvije strane i lokalnih firauna

Respect Aliji, za mene je on LIK kojem je pola zapada i pola istoka dolazilo i doslo i na posljednji ispracaj sa stotinama hiljada bh gradana

inace nas Aljo mi je idealan lakmus karaktera ljudi-ne samo bh gradana vec i stranaca sa kojima kontaktiram

ponajbolje se vidi s kim radis kroz stav i objektivnost o velicini r. Izetbegovica ;)
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

za vrijeme tvrtka bosna je bila najveca,za vrijeme kulina bana bosna je bila najbogatija za vrijeme tita bosna dobija svoje granice i postaje moderna republika.
za vrijeme alije bosna postaje najmanja ,najsiromasnija i sto je najgore izgubila je svoje granice i postala siromasna drzava.
Prf

Post by Prf »

ma jasta...vanzemaljci tamo neki sa alfa-centauri je raskucili :zzzz:
sllatki

Post by sllatki »

Posto primjecujem da su neki odlutali od teme,preporucujem ovo:

http://www.slobodnajugoslavija.com

http://www.geocities.com/famous_bosniaks/ai.html

bili su velike vodje i ljudi principa i humanosti.. Postujmo ih..!! :!:
Smrt fasizmu

#169 ko je bolji za Bosnu, Tito ili Alija

Post by Smrt fasizmu »

Zaboravili ste sta je tema... Da vas malkice podsjetim...
:x :x KAKO MOZETE STAVLJATI IME OVOG KRIMINALCA I ZLOCINCA UZ IME JOSIPA BROZA TITA JEDNOG OD NAJVECIH IMENA DVADESETOG STOLJECA NE SAMO U JUGOSLAVIJI NEGO I U SVIJETU :x :x
Fair Life

Post by Fair Life »

Prf wrote:(...)
inace nas Aljo mi je idealan lakmus karaktera ljudi-ne samo bh gradana vec i stranaca sa kojima kontaktiram
ponajbolje se vidi s kim radis kroz stav i objektivnost o velicini r. Izetbegovica ;)
Za lakmus papir si u pravu... i nista vise od toga. U sta god ga zamocis (lakmus papir) on zelen.
Titov_pionir

#171 Re: ko je bolji za Bosnu, Tito ili Alija

Post by Titov_pionir »

Smrt fasizmu wrote:Zaboravili ste sta je tema... Da vas malkice podsjetim...
:x :x KAKO MOZETE STAVLJATI IME OVOG KRIMINALCA I ZLOCINCA UZ IME JOSIPA BROZA TITA JEDNOG OD NAJVECIH IMENA DVADESETOG STOLJECA NE SAMO U JUGOSLAVIJI NEGO I U SVIJETU :x :x
Slazem se donekle druze. Necu da kazem da je Alija bio posebno los vladar u datim okolnostima, ali porediti ga sa Titom stvarno je smijesno i besmisleno.
40 godina prosperiteta, najveci uspon nase privrede,umjetnosti, kulture, sporta,...... Koliko god Alija bio vazan za bosnu, Nikada nece moci dostici sjaj i vaznost koju je tito imao.
Krivokapic

#172 Re: ko je bolji za Bosnu, Tito ili Alija

Post by Krivokapic »

Titov_pionir wrote:
Smrt fasizmu wrote:Zaboravili ste sta je tema... Da vas malkice podsjetim...
Slazem se donekle druze. Necu da kazem da je Alija bio posebno los vladar u datim okolnostima, ali porediti ga sa Titom stvarno je smijesno i besmisleno.
40 godina prosperiteta, najveci uspon nase privrede,umjetnosti, kulture, sporta,...... Koliko god Alija bio vazan za bosnu, Nikada nece moci dostici sjaj i vaznost koju je tito imao.
trebalo je rahmetli Aliji dati jos 30 godina predsjedikovanja, da ga svi gradjani smatraju predsjednikom, da je drzavni aparat u njegovim rukama 100%-no, eh onda bi se moglo reci ukoliko nebi uspio da nema jednak sjaj!!!!!!

Dovoljno je uradio sto je spasio bosnjacki narod od nestanka sa ovih prostora.
haris.88

Post by haris.88 »

Alija
:)

Post by :) »

alan ford :D
Smrt fasizmu

#175 ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post by Smrt fasizmu »

Za Krivokapica...
Obicno ne polemisem na forumu, a narucito ne sa KRIVOFESICIMA i KRIVOSUBARICIMA, ali ovaj put cu ti odgovoriti na ovaj tvoj "VELIKI ZAKLJUCAK" da BOSNJACKOG NARODA NE BI BILO DA NIJE BILO ALIJE...
Sinek moj:
:x PRVO: brzo si prihvatio NOVI NAZIV, i odbacio Musliman sa velikm M(Sto ti je TITO podario, a ti to brzo zaboravio).. Mora da si agrearnog porijetla jer ni jedan gradski Musliman za sebe ne bi rekao da je Bosnjo jer je to uvreda (Klaicev rijecnik-Bosnjo je muslimanski seljak nekulturan, prljav, priglup)
:xDRUGO: Muslimana je u ratu poginulo oko 300 000 sto je cirka 10%od populacije, a da rat nije bio ne bi poginuo ni jedan.. Protjerano ih je preko milion i ono sto je ostalo zivi okruzeno Hrvatima i Srbima u rezervatu od 23% teritorije BiH.. Prije rata u Bosni i Hercegovini je zivjelo skoro 60% Muslimana i samim natalitetom danas bi postigli to da bi bili superiorno vecinski narod u BiH (Prema nekim procjenama oko 72%) i samim tim bi i vladali Bosnom i Hercegovinom..
Sinek, ALIJA IZETBEGOVIC JE NAJVECI NEPRIJATELJ MUSLIMANA(Oli ti, Bosnjaka kako ti volis da kazes) JER JE URADIO VISE ZA KRCANSTVO NEGO STO JE ONO BILO U STANJU DA TO SAMO NAPRAVI...
Post Reply