Nije li to licemjerno?animals wrote:Zato sto razmislja logicno..Zejnep wrote:Stante sad. A što ateista uzima božićnicu.ili bajramluk?
uzmi sto ti zivot pruza..
Kako skupiti pare za Hadz?
- Connaisseur Karlin
#152 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
naravno, jer kompanije ne mogu zaradjene finansijske dijeliti poklone u skladu sa uvjerenjima svih radnika u kompanijam tokom cijele godine , to bi bilo prekomplicirano za kompanijuZejnep wrote:I to ti je razlog?Connaisseur Karlin wrote:a zasto neZejnep wrote:Stante sad. A što ateista uzima božićnicu.ili bajramluk?pa kompanije nemaju ateisticke poklone
![]()
Spavaš li mirno poslije?
- Connaisseur Karlin
#153 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Bloo znaBloo wrote:KArlinka je agnostikZejnep wrote:I to ti je razlog?Connaisseur Karlin wrote:
a zasto nepa kompanije nemaju ateisticke poklone
![]()
Spavaš li mirno poslije?tehnički može uzeti sve
- Zejnep
#154 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Ne pitam.za savjest kompanije nego za tvoju. I tebi sličnih..Connaisseur Karlin wrote:
naravno, jer kompanije ne mogu zaradjene finansijske dijeliti poklone u skladu sa uvjerenjima svih radnika u kompanijam tokom cijele godine , to bi bilo prekomplicirano za kompaniju![]()
- insomnia78
#155 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
No realno koliko muslimana u federaciji se susrece sa bozicnicom?
- animals
- Bloo
- Globalna šefica
#157 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Ja ne znam odakle Zejni uopšte ideja da ateisti imaju moralnih načela, skrupula, savijesti...
Mi jedemo bebe za doručak i seksamo se prije braka
Otimamo tespihe vjernicima na ulici i krademo donacije iz crkvenih kutija.
Božicnica/Bajramluk od firme je za nas mačji kašalj.
Mi jedemo bebe za doručak i seksamo se prije braka
- bosan
#158 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Uglavnom se zna sta je u Islamu zabranjeno ali trazimo rupe bas kao i u zakonu . Mislio sam se poceti baviti prodajom alkohola i kazem nisam neki vjernik ali mi je familija bila religiozna do zadnje generacije
i onda sam poceo razmisljat o tome . Znaci haram do bola al opet kontam pa imaju muslimani i kafane , hotele svasta nesto gdje se sluzi alkohol . Jos ja ne mislim prodavati alkohol koji se pije nego pica koja ljudi skupljaju znaci rijetka i skupa , mada ce se i tu koja flasa popit al vecina nece biti nikad otvorena . Pa sam u dilemi
a ja znam da je meni gorit pa gorit , nece bit druge 
- insomnia78
#159 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Oj pa oto isto rade i vjernici. Osim sto ne piju za ramazanBloo wrote:Ja ne znam odakle Zejni uopšte ideja da ateisti imaju moralnih načela, skrupula, savijesti...![]()
Mi jedemo bebe za doručak i seksamo se prije braka![]()
-
jahh
#160 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Ne citajuci ostale komentare i sl, daj dokaz da se namaz moze odgoditi izvan njegovog vremena radi pribavljanja opskrbe? Ashabi su u borbi klanjali, imaju propisi vezani za klanjanje namaza u TOKU BORBE, propisi namaza u strahu. I onda dodje bosnjo i kaze farz je raditi, naklanjat cu ja to.arzuhal wrote:Opravdanje je svaka opravdana teškoća, nemogućnost, prepreka, itd. Allah kaže da On nikoga ne obavezuje preko njegovih mogućnosti. Tako da bolest, težak posao, putovanje i sl. bivaju opravdanje od posta tokom mjeseca ramazana, nemanje sredstava koje podliježu zekatu skida obavezu s vjernika o davanju zekata, novac za hadždž, itd.šarf wrote:Arzuhal,
Da li nijet i siromaštvo može biti opravdanje za neizvršavanje i drugih obaveza?
Opravdanje čovjeku da ne izvrši namaz može biti - pored spavanja, nesvjesti i sl. - i posao koji obavlja u tom trenutku a kojeg mora obaviti pa će molitvu obaviit kasnije, ako je u borbi, itd.
Čovjeka Allah ne poziva na izvršenje obaveza po svaku cijenu, islam ne prihvata makijavelizam. A ako čovjek sam sebe optereti, to je drugo.
Jedino opravdanje za izostavljanje namaza kod muskarca je zaborav i prespavanje/nesvjest.
- bosan
#161 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Punooooo , svi ovi iz kladionicainsomnia78 wrote:No realno koliko muslimana u federaciji se susrece sa bozicnicom?
- Connaisseur Karlin
#162 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
pa moja savjest je uslovljenja radom kompanijeZejnep wrote:Ne pitam.za savjest kompanije nego za tvoju. I tebi sličnih..Connaisseur Karlin wrote:
naravno, jer kompanije ne mogu zaradjene finansijske dijeliti poklone u skladu sa uvjerenjima svih radnika u kompanijam tokom cijele godine , to bi bilo prekomplicirano za kompaniju![]()
zasto bi me grizla savjest , ako kompanija tehnicki ne moze omoguciti drugaciji nacin davanja zaradjenih poklona
-
jahh
#163 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
'Lahko', mnogo mu'mini lahko skupe iako imaju veoma mala primanja a hadzdz svake godine skuplji. Imaju cvrst nijjet za hadzdz i stede samo za toga, i za par godina skupe.
Pitanje za bosnje koje rade za 600-700 maraka, kako skupe pare za more, cigare, izlaske, alkohol itd...
Pitanje za bosnje koje rade za 600-700 maraka, kako skupe pare za more, cigare, izlaske, alkohol itd...
- Zejnep
#164 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Čuj, pljuje, imalovažava, vrijeđa vjernike...i vjeru al pare za vjerske praznike uzme..
Bruka
Bruka
- duminjo
- Connaisseur Karlin
#166 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
islamske banke imaju savjestBloo wrote:Ja ne znam odakle Zejni uopšte ideja da ateisti imaju moralnih načela, skrupula, savijesti...![]()
kompanije sirom svijeta immaju savjest
inace, poslovni moral i etika kompanija su ajme savjesni
- Zejnep
#167 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
.Bloo wrote:Ja ne znam odakle Zejni uopšte ideja da ateisti imaju moralnih načela, skrupula, savijesti...![]()
Last edited by Zejnep on 29/04/2018 23:25, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#168 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
ne, to je diskiminacija ostalih vjernika , jer pare se ne daju za SVE vjerske praznike , kao i diskiminacija npr. ateistaZejnep wrote:Čuj, pljuje, imalovažava, vrijeđa vjernike...i vjeru al pare za vjerske praznike uzme..
Bruka
- HardcoreMX
#169 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Zejnep wrote:Možda zato i ideHardcoreMX wrote:...pokrade ljude, mito uzima i podaje, prevari, podvali,...skupi..i onda ode da gadja sejtana...dijabolicno bas...
- Zejnep
#170 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
HardcoreMX wrote:Zejnep wrote:Možda zato i ideHardcoreMX wrote:...pokrade ljude, mito uzima i podaje, prevari, podvali,...skupi..i onda ode da gadja sejtana...dijabolicno bas...
Eh...
Kaže pitali nekog čovjeka kako to da se stalno moli Bogu a znaju svi da je lopov, ukrade šta stigne. Veli on "Pa baš zato".
Krade, pa moli za oprost, pa ukrade, pa moli ...kontaš?
-
mali jomu
#171 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Zejnep wrote:
Eh...![]()
Kaže pitali nekog čovjeka kako to da se stalno moli Bogu a znaju svi da je lopov, ukrade šta stigne. Veli on "Pa baš zato".
Jasta je..... mozda ti?
Kontas......?
-
mali jomu
#172 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Puno para se trazi za Hadz, a vamo mi udarate pricu o duznosti, moralu, dzamija, brat brato seka sestrica, babo dedo mali veliki....
ispade sve raznorazni folovi golovi.
Kako ste se razmahali ode to sve u najeb pravi.......
e tako ja to vidim.....
e tako ja to vidim.....
- bosan
#173 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Dovoljno je da vidis koji prihod Saudijska Arabija ostvaruje od Hadza , milijarde . I zato ce te cijene uvijek rasti jer znaju da ce muslimani uvijek dolaziti . Nemaju izbora , ne mozes otic na neko drugo mjesto gdje je jeftinije . Al na ovom svijetu sve se vrti oko para .mali jomu wrote:Puno para se trazi za Hadz, a vamo mi udarate pricu o duznosti, moralu, dzamija, brat brato seka sestrica, babo dedo mali veliki....
e tako ja to vidim.....
- Zejnep
#174 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Šro ja? Ja samo prenosim priču koju sam čula...nejse..mali jomu wrote:Zejnep wrote:
Eh...![]()
Jasta je..... mozda ti?
Kontas......?
- arzuhal
#175 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Ma sve je ok, svako svojom sredinom pičiZejnep wrote:
Šro ja? Ja samo prenosim priču koju sam čula...nejse..