Pomozite migrantima.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
animals

#151 Re: Pomozite migrantima.....

Post by animals »

detroit-mercy wrote:
animals wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Treba ih pustiti da crknu od gladi jel ?
Samo da ti kazem..ja kad sam imigriro 91.
zabolio je ikog klinac jesam li gladan ili nisam..
znao sa biti i gladan..
nije bilo humanitaraca da mi pomogne..
dusa draga jes se napatila :mrgreen:
bas mi te je zao, sjeo sa putovnicom na bus i pravac Bec-Sudbanhof :skoljka:
Nisam isao pjeske preko sedam drzava..
jer da si imalo pametan, znao bi da ovi imigranti u zadnje godine nisu slucajno
krenule prema Evropi..neko je to fino uredio sa Evropom..
neki dil je postojao..jer da su Njemackoj stvarno trebali radnici, ne bih ih trazili
na tim mjestima..
da jos znas ko upravlja svijetom, mozda bi malo drugacije pricao..
normalno da sam isao sa tadasnjim pasosom legalno..
i sa 100 dm...toliko sam imao, dok se ne snadjem..
ne mozes ti to svatiti jer nisam sa BLISKOG iSTOKA..
animals

#152 Re: Pomozite migrantima.....

Post by animals »

sheilak wrote:
vjesticanametli wrote:Nek svabica ide u svabiju i nwk im pomazen....s kojim god svabom progovorim kazu uzas pun im je kofer tzv izbjeglica....ove seronje samo poceraat odakle su dosli...nisu to nikakve izbjeglice
A kako svabe gledaju na tebe i ostale balkance? (r)
Super, sto pitas..
detroit-mercy

#153 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
detroit-mercy wrote:
animals wrote:
Samo da ti kazem..ja kad sam imigriro 91.
zabolio je ikog klinac jesam li gladan ili nisam..
znao sa biti i gladan..
nije bilo humanitaraca da mi pomogne..
dusa draga jes se napatila :mrgreen:
bas mi te je zao, sjeo sa putovnicom na bus i pravac Bec-Sudbanhof :skoljka:
Nisam isao pjeske preko sedam drzava..
jer da si imalo pametan, znao bi da ovi imigranti u zadnje godine nisu slucajno
krenule prema Evropi..neko je to fino uredio sa Evropom..
neki dil je postojao..jer da su Njemackoj stvarno trebali radnici, ne bih ih trazili
na tim mjestima..
da jos znas ko upravlja svijetom, mozda bi malo drugacije pricao..
normalno da sam isao sa tadasnjim pasosom legalno..
i sa 100 dm...toliko sam imao, dok se ne snadjem..
ne mozes ti to svatiti jer nisam sa BLISKOG iSTOKA..
Al zato ti mozes shvatiti sto neko iz Afganistana ili Pakistana, Nigerije ili Sudana zeli dici sidro.
To ti vrijedniji od nekog sa Bliskog Istoka, bolji, pametniji :skoljka:
animals

#154 Re: Pomozite migrantima.....

Post by animals »

detroit-mercy wrote: Al zato ti mozes shvatiti sto neko iz Afganistana ili Pakistana, Nigerije ili Sudana zeli dici sidro.
A mozes ti svatiti da nijedan Nigerijanac ne radi, vec maltene svi dilaju drogu..
da Afganistanci imaju najvecu stopu kriminala , npr. u Austriji..
a dosli da rade :D
vjesticanametli

#155 Re: Pomozite migrantima.....

Post by vjesticanametli »

sheilak wrote:
vjesticanametli wrote:Nek svabica ide u svabiju i nwk im pomazen....s kojim god svabom progovorim kazu uzas pun im je kofer tzv izbjeglica....ove seronje samo poceraat odakle su dosli...nisu to nikakve izbjeglice
Pa ja nisam lagala ko sam i dosla sam regularno.....jezik mi je maternji maltene..radim i sve regularno ... otvoreno kazem da je ovo sto ovi rade fuj .....da ti kazem iskreno ostanu zabezeknuti kad npr vide moj cv :D nasih ima dosta na vodecim pozicojama u mojoj firmi i svabe su super ...ja nisam nikad imala problema ...93 slucajno zavrsismo u DE a nismo sigurno birali....kao ovi napaceni koji nece u finski mrak pa ni svedsku zima itd....elem odosmo u krivom smjeru nisam ja tema....cürik bleiben bite :D i da pomogla sam nasim ljudima kako sam znala i umjela da doDZu u zadnje 2 god....neke ugostila da ne placaju hotel dok ne ugivore posao...nekima vadila i slala papire da ne dolaze samo zato a nekima pisala zalbe i sl. Sve proslo super i osobe su s foruma pa ne nek mi ne daju da lazem :)
detroit-mercy

#156 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
sheilak wrote:
Super, sto pitas..
Posebno kad izdajuu stanove pa jos u oglas stave samo za Austrijance :mrgreen:
A ove nase hude se ubise ko biva Austrijanci ne vole one tamo al zato nas vole :mrgreen: duse drage :skoljka: .
detroit-mercy

#157 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

vjesticanametli wrote:
sheilak wrote:
Pa ja nisam lagala ko sam i dosla sam regularno.....jezik mi je maternji maltene..radim i sve regularno ... otvoreno kazem da je ovo sto ovi rade fuj .....da ti kazem iskreno ostanu zabezeknuti kad npr vide moj cv :D nasih ima dosta na vodecim pozicojama u mojoj firmi i svabe su super ...ja nisam nikad imala problema ...93 slucajno zavrsismo u DE a nismo sigurno birali....kao ovi napaceni koji nece u finski mrak pa ni svedsku zima itd....elem odosmo u krivom smjeru nisam ja tema....cürik bleiben bite :D i da pomogla sam nasim ljudima kako sam znala i umjela da doDZu u zadnje 2 god....neke ugostila da ne placaju hotel dok ne ugivore posao...nekima vadila i slala papire da ne dolaze samo zato a nekima pisala zalbe i sl. Sve proslo super i osobe su s foruma pa ne nek mi ne daju da lazem :)
Jos jedna koja neda privirit nikome u novu domovinu :mrgreen:
More al u Svecku, nek je ona sve regularno otisla i to 93e :mrgreen:
detroit-mercy

#158 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
detroit-mercy wrote: Al zato ti mozes shvatiti sto neko iz Afganistana ili Pakistana, Nigerije ili Sudana zeli dici sidro.
A mozes ti svatiti da nijedan Nigerijanac ne radi, vec maltene svi dilaju drogu..
Ovo prvo pobija ovo drugo, i bas ni jedan ne radi :mrgreen:
detroit-mercy

#159 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

vjesticanametli wrote:
sheilak wrote:
Ovim sto si zalbe pisala, on to regulara dosli pa im treba pisati zalbe :mrgreen:
vjesticanametli

#160 Re: Pomozite migrantima.....

Aj ne zezaj nije uopste to tema ....vec oni u bih hahahhaha ja sam se vratila u njemacku nakon skoro 20 godina iako sam cijelo vrijeme visila i tamo i vamo....i zaboli me iskreno ko dolazi u DE....mogo bi i ti malo ih primit u ameriku :mrgreen: dobilinodbijenice pa ona nakon zalbe odovrene vize :-D haj zdravo
animals

#161 Re: Pomozite migrantima.....

Post by animals »

detroit-mercy wrote: Posebno kad izdajuu stanove pa jos u oglas stave samo za Austrijance :mrgreen:
A ove nase hude se ubise ko biva Austrijanci ne vole one tamo al zato nas vole :mrgreen: duse drage :skoljka: .
Kad svatis da niko nikog ne voli..
postoje interesi i postovanje..i to je to...
animals

#162 Re: Pomozite migrantima.....

Post by animals »

detroit-mercy wrote:
animals wrote:
Ovo prvo pobija ovo drugo, i bas ni jedan ne radi :mrgreen:
Ajd rade..
ali samo vikendom po noci..
radnim danima ne postoje..
detroit-mercy

#163 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

vjesticanametli wrote:Aj ne zezaj nije uopste to tema ....vec oni u bih hahahhaha ja sam se vratila u njemacku nakon skoro 20 godina iako sam cijelo vrijeme visila i tamo i vamo....i zaboli me iskreno ko dolazi u DE....mogo bi i ti malo ih primit u ameriku :mrgreen: dobilinodbijenice pa ona nakon zalbe odovrene vize :-D haj zdravo
U Ameriku svake godine dodje oko 1,000,000 imigranata, zemlja od 350 miliona. To ti je kao u Evropu sto je doslo 2015 kad je bila najveca kriza imigranata. I cijela kuknjava. Male ksenofobne drzavice se sasrale u gace :mrgreen:
Sto su ti reci Europske vrijednosti :mrgreen: jos kad mi se jave oni nositelji europskih vrijednosti i placu sto imigranti dolaze [smajo koji povraca], otimaju im lebensraum :mrgreen: .
detroit-mercy

#164 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
detroit-mercy wrote: Posebno kad izdajuu stanove pa jos u oglas stave samo za Austrijance :mrgreen:
sta se onda bunis, njima je interes da dolaze, nema nataliteta, stari nacija, treba vise potrosaca :mrgreen: win-win situacija :mrgreen: .
animals

#165 Re: Pomozite migrantima.....

Post by animals »

detroit-mercy wrote:
animals wrote:
sta se onda bunis, njima je interes da dolaze, nema nataliteta, stari nacija, treba vise potrosaca :mrgreen: win-win situacija :mrgreen: .
Gluposti..
zasto nisu uzeli 5 miliona ljudi iz Istocne Evrope i BIVSE Jugoslavije..
a mogu kad hoce...
smijesni_ste

#166 Re: Pomozite migrantima.....

Post by smijesni_ste »

Milion imigranata u USA svake godine?

Hmm, ipak mislim da imaju značajno manje ovakvih 'incidenata' od Evrope

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ewish.html
detroit-mercy

#167 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

smijesni_ste wrote:Milion imigranata u USA svake godine?

Hmm, ipak mislim da imaju značajno manje ovakvih 'incidenata' od Evrope

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ewish.html
Budala svugdje ima i ne treba se obazirati na gluposti. Velika vecina ipak dolazi zbog boljeg zivota ili buducnosti. Kao sto su evropljani prije jednog stoljeca hrlili u Ameriku iscrpljeni stalnim ratovima i pizdarijama tako i danas stanovnici Avganistana, Pakistana ili sta ti ja znam koje pripizdine hoce da se izvuku iz govana.
Al onda to smeta malim ksenofobima, posebno ovim drzavljanima od 91-92e :mrgreen:
Tako su i njima oni sto us dosli 60-70tih govorili, koji ce te kurac ovdje, samo se po socijalama izlezavaju :skoljka: .
detroit-mercy

#168 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
detroit-mercy wrote:
animals wrote:

Gluposti..
zasto nisu uzeli 5 miliona ljudi iz Istocne Evrope i BIVSE Jugoslavije..
a mogu kad hoce...
Ko ce onda radit u Rumuniji i Hrvackoj za dvjesto tristo ojra. Sva sila auto industrije se slila u Rumuniju, plata samo takva, 200 ojra :mrgreen: .
Plus, nisu ni neki jebaci, slabo ko djecu pravi :mrgreen: .
insomnia78

#169 Re: Pomozite migrantima.....

Post by insomnia78 »

A jes se lik upalio. Jes to i ti 92-e ostavio sunarodnjake ispod noza i preko Meksika zapalio u USA?
insomnia78

#170 Re: Pomozite migrantima.....

Post by insomnia78 »

Ovi ljudi su ogromna bezbjednosna prijetnja i za puno organizovanije zemlje od BiH.
vjesticanametli

#171 Re: Pomozite migrantima.....

Ma pusti ga ba vidis da zeza....problem jesu i to je cinjenica ko ih voli nek ih kuci vodi
detroit-mercy

#172 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:A jes se lik upalio. Jes to i ti 92-e ostavio sunarodnjake ispod noza i preko Meksika zapalio u USA?
Za razliku od tebe mali, koji si se udo u Francusku, ovaj je posteno i savjesno odsluzio u Armiji BH, dva ranjavanja invalidnost i ime u uniji veterana. Tako da mi mozes samo [smajo koji dudla].
I kad mali ksenofob vise nema sta da doda onda ide naravno ona gdje si bi kad je bilo najteze.
Ne sikiraj se, ja znam gdje sam ja bio, za tebe nisam siguran, vjerovatno si nosao suknjicu da izbjegne obavezu. Prema tome, na pogresnoj si adresi, pitaj babu gdje je on bio.
detroit-mercy

#173 Re: Pomozite migrantima.....

Post by detroit-mercy »

vjesticanametli wrote:Ma pusti ga ba vidis da zeza....problem jesu i to je cinjenica ko ih voli nek ih kuci vodi
Nek tebe i Francuza vole Austrijanci i Nijemci, duse drage jesu se nasikirali za nove domovine :mrgreen:
daddy-kool

#174 Re: Pomozite migrantima.....

Post by daddy-kool »

Čini mi se da neki poimaju pomaganje ovim migrantima da je malo više cool od naše sirotinje, a neki opet ispoljavaju veliku ksnofobičnost i nesigurnost od drugačijeg. Apsolutno sam protiv da se ovim ljudima daju pare u ruke, da im se lično nosi odjeća ili hrana, ili obezbjeđuje besplatan prevoz. Toliko sirotinje ima u našoj zemlji da bi svako trebao pomagati već postojeće institucije poput crvenog krsta/polumjeseca, merhameta, i javnih kuhinja. Treba otići u neku od javnih kuhinja kada je dijeli ručak i vidjeti da su potrebe za pomaganje drugima u osnovnim potrebštinama trajne. Staru odjeću se može odnijeti u CK. I ne vidim problem da bilo ko, uključujući i ove migrante koristi usluge ovih ustanova.

Drugi važniji dio priče je insistirati da država radi svoj posao, a to je kontrola granice, evidencija ulazaka i izlazaka, zabrana ulaska pojedincima bez dokumenata, odnosno njihovo deportovanje u matične zemlje. Otvaranje kolektivnih centara za izbjeglice i azilante, ekonomske migrante po isteku legalnog boravka deportovati. Nije Mađarska džaba izgradila ogradu prema Srbiji, a ako bi priliv migranata bio veliki, i mi bi trebali nešto slično uraditi.
insomnia78

#175 Re: Pomozite migrantima.....

Post by insomnia78 »

Oj Rio Grande ti velika vodo
Post Reply