A ti su...?pemanapemani wrote:Ljudi koji ne žive u BiH svakodnevno na forumu govore ljudima koji ovdje žive kako im je ustvari, šta bi trebali raditi, kako bi se trebali ponašati... Neki čak pokreću revolucije, ljubavne svađe proglašavaju sukobom civilizacija, imaju po dva pasoša stranih država, a kunu se da će doći braniti BiH čim prvi metak opali, itd.
Danas takvi zamjeraju Boriši kandidaturu, jer ne živi u BiH i nema pojma kakva je situacija ovdje.
Boriša Falatar - predsjednik?
-
julisiz es grant
#151 Re: Boriša Falatar - predsjednik
- spreca
#152 Re: Boriša Falatar - predsjednik
priznam.....ali je mnogo ruznije sta onaj *hupak radi i mene veoma raduje sto imamo takvu mogucnost i mogu misliti kako bi bilo da je situacija obrnuta.....za svjezu sngu nemamo nikakvih dokaza o kvalitetiBanksy wrote:
To zvuči jako ružno.
I pod pretpostavkom da 'im mi biramo', postavlja se pitanje zašto birati ofucanog lažova, a ne svježu, korisnu snagu.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#153 Re: Boriša Falatar - predsjednik
znači tebi je sasvim ok da čović ponovo bude član predsjeništva i da nasuprot njega sjedi dodik i jedan bošnjak?pemanapemani"
Objektivno gledajući, to je tvoje i Komšićevo subjektivno razmišljanje, a nikako državnički potez. Komšić pregovara sa SDP i u toku pregovora izleti do televizije i obznani kako kandiduje sam sebe. Kakav je bolan to dogovor i državnički potez?
je li se sdp trebao konsultovati sa ostalim lijevim stankama kada je nikšić išao u banja luku da se vidi sa dodikom? sa jedne strane dogovara ujedinjenje ljevice, zajednički principi, a sa druge strane ide u banja luku i nešto DOGOVARA sa dodikom, a par mjeseci ranije sdp i df izdaju zajedničko saopćenje da neće u koaliciju sa snsdom. je li to licemjerno, također?
i zbog toga i smatram da je komšićev potez državnički, jer je očito da su ljudi iz sdpa znali da će čović biti kandidat, znali su da će dodik biti kandidat i najavljivali su bošnjaka kao kandidata, koji bi u tom trouglu bio obična ikebana i sa strane posmatrao kako su druga dvojica za, za sve što je on protiv i obrnuto.
tebi je, koliko vidim to normalno, i budući da je kod nas demokratija, ja to poštujem, ali se ne slažem i žustro sam protiv toga.
nosilac ujedinjenja ljevice mora biti nezavisna akademska zajednica sastavljena od ljudi kao što je bogić, grebo, kljujić, dizdarević, pejanović, nerzuk ćurak etc i to naravno podrazumijeva objedinjavanje u jednu stranku, što naravno sdp nikada neće prihvatiti. i tu priča oko stvarnog ujedinjenja i prestaje. ovo je samo moje mišljenje.Ko bi po tebi trebao biti nosioc procesa ujedinjenja ljevice? DF sa Stojinićima, Bukvom i hipten drugih SDA podanika?
Ma hajte molim vas.
Last edited by malakh on 18/04/2018 12:36, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#154 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nije relevantno jer nije 100% pobjegulja. Da ima ovakav cv i da ima 50 godina bilo bi. A i ovako jestedaddy-kool wrote:To pobjegulja nije toliko relevantno jer je momak tada bio premald za vojsku i pitanje da li bi ga svejedno zakačilo.Bodkin wrote:
Ne moze. Oni sto su izabrali komsica hrvatima ne zele ovog jer je pobjegulja. Jedino naci novog komsica prije promjene izbornog zakona
Na prvu: problem je što ne živi ovdje već dugo vremena i nema osjećaj za ljude i prilike u državi, druga stvar je što nema ni neke harizme, djeluje kao vrlo fin obrazovan momak koji se nije nikada potukao - to bi mu bio percipirani minus u ovom slučaju, preobrazovan - automatski ga diskvalifikuje, nema lopovske ili prevarantske oči, nema stomaka - sve su to detalji koji puk prepoznaje.
Ono sto ga diskvalifikuje je sto nije hrvat po bosnjackim standardima tipa komsic da za njega glasa 200k ljudi. To je sva filozofija.
Sva ta dalja prica je suplja jer se kladim da ne mozes spomenuti jednu osobu koja je odraska ovdje, potukla se, nije fina, prevarant je i ima stomak, a koja je napravila bilo sta pozitivno za drzavu
-
Bodkin
#155 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jer je stara snaga toliko kvalitetna pa se treba bojatispreca wrote:priznam.....ali je mnogo ruznije sta onaj *hupak radi i mene veoma raduje sto imamo takvu mogucnost i mogu misliti kako bi bilo da je situacija obrnuta.....za svjezu sngu nemamo nikakvih dokaza o kvalitetiBanksy wrote:
To zvuči jako ružno.
I pod pretpostavkom da 'im mi biramo', postavlja se pitanje zašto birati ofucanog lažova, a ne svježu, korisnu snagu.
- kmirsad
#156 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Da hočeš ga imati do izbora...Banksy wrote:Imam jutros viška vremenaMaraschino wrote:Ipak mozda nesto i vrijedi dok je @Banksy ovako aktivna.a za ovog, još nisam sigurna da ću glasati, dok ne vidim cijele liste. Ali osvježenje je i razbija matricu, a to je dobro.
-
pemanapemani
#157 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nadam se da si razumio da sam mislio na forumaše - @moke, @SaraFina, @LBWIEW, @512MB...julisiz es grant wrote:A ti su...?pemanapemani wrote:Ljudi koji ne žive u BiH svakodnevno na forumu govore ljudima koji ovdje žive kako im je ustvari, šta bi trebali raditi, kako bi se trebali ponašati... Neki čak pokreću revolucije, ljubavne svađe proglašavaju sukobom civilizacija, imaju po dva pasoša stranih država, a kunu se da će doći braniti BiH čim prvi metak opali, itd.
Danas takvi zamjeraju Boriši kandidaturu, jer ne živi u BiH i nema pojma kakva je situacija ovdje.
Mislim, zaista nemam ništa protiv dijaspore, posebno naše, jer je većina otišla protiv svoje volje. Samo, ako oni mogu svakodnevno držati pridike o svemu i svačemu - od vodovoda i gradskog saobraćaja do visoke politike u BiH, onda može i Faletar biti kandidat.
- spreca
#158 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ovo spominjanje dijaspore je postalo toliko jadno i kmechece da je z sve dijaspora kriva....nedavno neko rece da dijaspora u BiH godisnje ubrizga 3 do 4 milijarde cini mi se maraka.....nigdje hvala ali zato puna usta pljuvackejulisiz es grant wrote:A ti su...?pemanapemani wrote:Ljudi koji ne žive u BiH svakodnevno na forumu govore ljudima koji ovdje žive kako im je ustvari, šta bi trebali raditi, kako bi se trebali ponašati... Neki čak pokreću revolucije, ljubavne svađe proglašavaju sukobom civilizacija, imaju po dva pasoša stranih država, a kunu se da će doći braniti BiH čim prvi metak opali, itd.
- Dr. Kuca
#159 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Zar iko u 2018 misli da Komsic moze naskoditi Covicu? Pa Komsic ne bi dobio izbore za predsjednika u svojoj stranci. Potroseni alkoholicar. On ovome decku nece moci opepeliti. Treba nam ovakvih ljudi u politici.
-
Seyfo
#160 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa to je donekle istina, decko bi mogao imati vise glasova od Komsica. Nekih 550 dok ce Komsic imati 500.
-
pemanapemani
#161 Re: Boriša Falatar - predsjednik
To podmetanje podrške Čoviću radi u svojoj kući.malakh wrote:znači tebi je sasvim ok da čović ponovo bude član predsjeništva i da nasuprot njega sjedi dodik i jedan bošnjak?pemanapemani"
Objektivno gledajući, to je tvoje i Komšićevo subjektivno razmišljanje, a nikako državnički potez. Komšić pregovara sa SDP i u toku pregovora izleti do televizije i obznani kako kandiduje sam sebe. Kakav je bolan to dogovor i državnički potez?
je li se sdp trebao konsultovati sa ostalim lijevim stankama kada je nikšić išao u banja luku da se vidi sa dodikom? sa jedne strane dogovara ujedinjenje ljevice, zajednički principi, a sa druge strane ide u banja luku i nešto DOGOVARA sa dodikom, a par mjeseci ranije sdp i df izdaju zajedničko saopćenje da neće u koaliciju sa snsdom. je li to licemjerno, također?
i zbog toga i smatram da je komšićev potez državnički, jer je očito da su ljudi iz sdpa znali da će čović biti kandidat, znali su da će dodik biti kandidat i najavljivali su bošnjaka kao kandidata, koji bi u tom trouglu bio obična ikebana i sa strane posmatrao kako su druga dvojica za, za sve što je on protiv i obrnuto.
tebi je, koliko vidim to normalno, i budući da je kod nas demokratija, ja to poštujem, ali se ne slažem i žustro sam protiv toga.
nosilac ujedinjenja ljevice mora biti nezavisna akademska zajednica sastavljena od ljudi kao što je bogić, grebo, kljujić, dizdarević, pejanović, nerzuk ćurak etc i to naravno podrazumijeva objedinjavanje u jednu stranku, što naravno sdp nikada neće prihvatiti. i tu priča oko stvarnog ujedinjenja i prestaje. ovo je samo moje mišljenje.Ko bi po tebi trebao biti nosioc procesa ujedinjenja ljevice? DF sa Stojinićima, Bukvom i hipten drugih SDA podanika?
Ma hajte molim vas.
Meni je ok da kandidati budu - Kukić, Šain, Marjanović, Kljujić..., a ne ublehaš Komšić koji za dva mandata nije bukvalno ništa uradio, a za 4 godine u parlamentu bio jedan od najneaktivnijih zastupnika.
Što se tiče SDP, nakon koalicije sa SDA i HDZ za njih više nikad neću glasati samostalno. Ako jednog lijepog dana ljevica dogovori zajednički nastup, onda može.
-
Bodkin
#162 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Aha, posalju sve to na drzavne racune. Nikako familiji da prezivi jer ih vode ovi sto ti neces da ih mijenjasspreca wrote:Ovo spominjanje dijaspore je postalo toliko jadno i kmechece da je z sve dijaspora kriva....nedavno neko rece da dijaspora u BiH godisnje ubrizga 3 do 4 milijarde cini mi se maraka.....nigdje hvala ali zato puna usta pljuvackejulisiz es grant wrote:A ti su...?pemanapemani wrote:Ljudi koji ne žive u BiH svakodnevno na forumu govore ljudima koji ovdje žive kako im je ustvari, šta bi trebali raditi, kako bi se trebali ponašati... Neki čak pokreću revolucije, ljubavne svađe proglašavaju sukobom civilizacija, imaju po dva pasoša stranih država, a kunu se da će doći braniti BiH čim prvi metak opali, itd.
-
pemanapemani
#163 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ne kmečima na dijasporu i nisam nikad kmečao.spreca wrote:Ovo spominjanje dijaspore je postalo toliko jadno i kmechece da je z sve dijaspora kriva....nedavno neko rece da dijaspora u BiH godisnje ubrizga 3 do 4 milijarde cini mi se maraka.....nigdje hvala ali zato puna usta pljuvackejulisiz es grant wrote:A ti su...?pemanapemani wrote:Ljudi koji ne žive u BiH svakodnevno na forumu govore ljudima koji ovdje žive kako im je ustvari, šta bi trebali raditi, kako bi se trebali ponašati... Neki čak pokreću revolucije, ljubavne svađe proglašavaju sukobom civilizacija, imaju po dva pasoša stranih država, a kunu se da će doći braniti BiH čim prvi metak opali, itd.
Ukazujem na to da dijasporci koji svakodnevno na forumu pametuju o situaciji u BiH, kmeče radi kandidature drugog dijasporca.
- 512MB
#164 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Al zato rodbina to proslijedi u drzavnu kasu kroz potrosnju itd. Bez dijaspore kolaps sistemaBodkin wrote: Aha, posalju sve to na drzavne racune. Nikako familiji da prezivi jer ih vode ovi sto ti neces da ih mijenjas
- spreca
#165 Re: Boriša Falatar - predsjednik
a ti se ubi saljuci pare na drzavne racune.......i ti koje si ti izabrao tako dobro rade da ti nemas potrebe da saljes rodbini lovuBodkin wrote:
Aha, posalju sve to na drzavne racune. Nikako familiji da prezivi jer ih vode ovi sto ti neces da ih mijenjas
- spreca
#166 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Medju dijasporcima imas divnih ljudi kao i govana pa mislim da ih nema smisla svrstavati u jednu opstu grupu od kojih su mnogi bivsi borci .....svako od nas ovdje ima svoje "ime" pa bujrum direktno reci sta je cije.....i zasto to dijasporci nebi smjeli ucestvovati na debatama o svojoj drzavi....nije dijaspora za ovog djecka rekla da nemoze jer je dijasporac vec ocito neko iz "domacih"....kandidat je totalni anonimuspemanapemani wrote:
Ne kmečima na dijasporu i nisam nikad kmečao.
Ukazujem na to da dijasporci koji svakodnevno na forumu pametuju o situaciji u BiH, kmeče radi kandidature drugog dijasporca.
- spreca
#167 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Mozda on salje konzerve odozgo512MB wrote:Al zato rodbina to proslijedi u drzavnu kasu kroz potrosnju itd. Bez dijaspore kolaps sistemaBodkin wrote: Aha, posalju sve to na drzavne racune. Nikako familiji da prezivi jer ih vode ovi sto ti neces da ih mijenjas
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#168 Re: Boriša Falatar - predsjednik
pemanapemani wrote:
To podmetanje podrške Čoviću radi u svojoj kući.
Meni je ok da kandidati budu - Kukić, Šain, Marjanović, Kljujić..., a ne ublehaš Komšić koji za dva mandata nije bukvalno ništa uradio, a za 4 godine u parlamentu bio jedan od najneaktivnijih zastupnika.
Što se tiče SDP, nakon koalicije sa SDA i HDZ za njih više nikad neću glasati samostalno. Ako jednog lijepog dana ljevica dogovori zajednički nastup, onda može.
ništa ja tebi ne podmećem i nema potrebe da ovo ide na prepucavanje na ličnoj osnovi.
ali evo da i tebe pitam. možeš li mi nabrojati 5 političara koji su uradili nešto više od željka komšića. dakle u bosni i hercegovini trenutno imamo preko 500 političkih figura, a ti meni nabroji samo 5 koji su uradili nešto više od njega. neće ti biti teško, zar ne?
i taj spin o tome kako komšić nije ništa uradio je prvi put spomenut na jednom južnijem forumu, pa je nakon izvjesnog vremena došao na ovaj, od nikova koji su meni bili od ranije poznati.
dakle, stvar je sasvim jasna. ja nemam ništa protiv falatara i koliko vidiš nisam ga ni diskreditirao, a niti mu tražio zamjerke tipa "vidi mu glave", već sam samo konstatirao da ne može pobijediti i da će odvući glasove komšiću. a i ja i ti, o tom momku znamo samo ono što smo pročitali na našim portalima. također neka je njemu sa srećom i neka bude što duže na našoj političkoj sceni, ali sada nije trenutak da naša stranka izlazi sa hrvatskim kandidatom.
- kmirsad
#169 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Definitivno, nađoše mu hiljadu i jednu manu.... ali barem ga niko više ne može kvalificirati kao nepoznatog, anonimisa... iako se još nigdje i nikada nije pojavio javno... mislim da bema birača u BiH koji ne zna njegovo ime i prezime... vidi se i po ovoj temi da je digao veliku prašinu...
Čestitam NS-u... dobar potez...

Čestitam NS-u... dobar potez...
-
daddy-kool
#170 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Imaš i onog profesora iz USA kao kandidata za predsjedništvo, isti argumenti i za njega važe.Bodkin wrote:Nije relevantno jer nije 100% pobjegulja. Da ima ovakav cv i da ima 50 godina bilo bi. A i ovako jestedaddy-kool wrote:To pobjegulja nije toliko relevantno jer je momak tada bio premald za vojsku i pitanje da li bi ga svejedno zakačilo.Bodkin wrote:
Ne moze. Oni sto su izabrali komsica hrvatima ne zele ovog jer je pobjegulja. Jedino naci novog komsica prije promjene izbornog zakona
Na prvu: problem je što ne živi ovdje već dugo vremena i nema osjećaj za ljude i prilike u državi, druga stvar je što nema ni neke harizme, djeluje kao vrlo fin obrazovan momak koji se nije nikada potukao - to bi mu bio percipirani minus u ovom slučaju, preobrazovan - automatski ga diskvalifikuje, nema lopovske ili prevarantske oči, nema stomaka - sve su to detalji koji puk prepoznaje.
Ono sto ga diskvalifikuje je sto nije hrvat po bosnjackim standardima tipa komsic da za njega glasa 200k ljudi. To je sva filozofija.
Sva ta dalja prica je suplja jer se kladim da ne mozes spomenuti jednu osobu koja je odraska ovdje, potukla se, nije fina, prevarant je i ima stomak, a koja je napravila bilo sta pozitivno za drzavu
- Banksy
#171 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ostatak parlamenta, za početak.malakh wrote:
možeš li mi nabrojati 5 političara koji su uradili nešto više od željka komšića. dakle u bosni i hercegovini trenutno imamo preko 500 političkih figura, a ti meni nabroji samo 5 koji su uradili nešto više od njega.
Željko Komšić u ovom mandatu nije postavio nijedno pitanje na sjednicama Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
najviše izostanaka sa sjednica Parlamentarne skupštine BiH imaju zastupnici Demokratske Fronte, i to Željko Komšić
plaće bh. parlamentaraca uglavnom su veće od 5.400 KM
- wewa
#172 Re: Boriša Falatar - predsjednik
bome, Borisa ima moj glas
nije da imam alternativu, doduse
nije da imam alternativu, doduse
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#173 Re: Boriša Falatar - predsjednik
pemanapemani wrote:Ljudi koji ne žive u BiH svakodnevno na forumu govore ljudima koji ovdje žive kako im je ustvari, šta bi trebali raditi, kako bi se trebali ponašati... Neki čak pokreću revolucije, ljubavne svađe proglašavaju sukobom civilizacija, imaju po dva pasoša stranih država, a kunu se da će doći braniti BiH čim prvi metak opali, itd.
- basicm
#174 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jest, inace citava BiH je aktivna na ovom forumukmirsad wrote:Definitivno, nađoše mu hiljadu i jednu manu.... ali barem ga niko više ne može kvalificirati kao nepoznatog, anonimisa... iako se još nigdje i nikada nije pojavio javno... mislim da bema birača u BiH koji ne zna njegovo ime i prezime... vidi se i po ovoj temi da je digao veliku prašinu...
Čestitam NS-u... dobar potez...![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#175 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Roccohljup wrote:cccc ne mogu da vjerujem da je glavna kvalifikacija i dalje "gdje je bio u ratu"![]()
![]()
![]()
normala... dze si bio kad je najteze...
reci, ja sam bio tu
kad je bilo najteze
ja sam bio s Bosnom
kad je bilo najteze