Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#151 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Ja ti mogu rec kako ruralci rjesavaju probleme kad im neciji pas smeta, znaci ima veze sa onim u malim bocicama se pakuje otrov, ali eto necu :lol: :lol: :lol:
Ne smeta mi pas, nije on kriv sto ga nije istrenirala i ne izvodi ga dalje od haustora i baste i sto ona ne kupi govna.
Pa nista onda, trpi ili nadji kakvog brudu da to rjesava (zeni se). :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#152 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by _BataZiv_0809 »

vješalica wrote:Ja privremeno izbacim kesu koju namjeraam ponijeti u kontejner da se ne sudaram sa istom po kuci
I onda imas obraza pricati nesto pridoslicama iz Raske oblasti :run:
azurna_obala

#153 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by azurna_obala »

Smeće izbacim na balkon, a nisam primjetila da to komšije rade, a i ako ko izbaci to je vrlo kratko i ne ostavlja se danima.
Više mi smeta trčanje i galama kroz haustor, pušenje i dim, miris hrane, glasno pričanje, al' sto je najgore to rade odrasli, stariji ljudi, pa ne umiju onim mlađim reći da to nije uredu.
triconja

#154 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by triconja »

azurna_obala wrote:Smeće izbacim na balkon, a nisam primjetila da to komšije rade, a i ako ko izbaci to je vrlo kratko i ne ostavlja se danima.
Više mi smeta trčanje i galama kroz haustor, pušenje i dim, miris hrane, glasno pričanje, al' sto je najgore to rade odrasli, stariji ljudi, pa ne umiju onim mlađim reći da to nije uredu.
Ja kad obilazim didu cuje se il sarma il filovane paprike kroz stubiste :lol: , al znaci uvijek :lol:
kakavdanakneiskustvu

#155 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by kakavdanakneiskustvu »

beni-bu-man wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
iizgleda,na metar od djeteta mi ta flasa kiseljaka pade,srecom prazna
To su moroni od ljudi koji bi cak i meni digli zivac da se nadjem u takvoj situaciji
najgore je sto ne znas ko je,18 spratova,po dva stana na toj strani zgrade kuda je moglo biti baceno
kakavdanakneiskustvu

#156 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Bloo wrote:

i je li ista od toga sklonila sa hodnika?
Ne :)
I dalje sklanjam prepreke prije nego uđem u haustor, i dalje gazim po itisonima i cilimima, hausormarića sa cipelama, pseća govna po haustoru i mokraća, prolaz do bašte - veš mašina,stare stolice, razne kutije....

I šta da radim :)

nemate predsjednika kucnig savjeta,nesto tako?

vidjeh da si vec odgovorila
vješalica

#157 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by vješalica »

_BataZiv_0809 wrote:
vješalica wrote:Ja privremeno izbacim kesu koju namjeraam ponijeti u kontejner da se ne sudaram sa istom po kuci
Vadis iz konteksta jer mi nemas jista reci,to ti je sve u zivotu kao vrsta argumenta za raspravu
Imam obraza i svaki put cu to da uradim
Maraschino

#158 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by Maraschino »

u stanu je bolje, jebes kucu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#159 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by _BataZiv_0809 »

vješalica wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Vadis iz konteksta jer mi nemas jista reci,to ti je sve u zivotu kao vrsta argumenta za raspravu
Imam obraza i svaki put cu to da uradim
Prenerazen sam...ti koja toliko napadas papke i primitivce :roll:
BarbaDue

#160 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by BarbaDue »

_BataZiv_0809 wrote:
po meni je vrlo bitno na koliko takve kese ostavi pred vratima, ako je to neposredno pred izlazak je OK.
Dok recimo imao sam slučaj u ulazu gdje je žena ostavljala po dva tri dana kese od smeća pred vratima. Iz početka je to bila jedna dok se na kraju pred njenim vratima nisu našle tri crne kese. Mi iz ulaza smo se bunili kod predsjednika k.s. ali bezuspješno. Srećom dobila je otkaz od stanodavca.
iceman ze

#161 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by iceman ze »

Kese mi ne smetaju. Smeta mi kada stane lift i kada nema kont tel da nazoves da izadjes. Onda neki momci dodju otkljucaju pa im dodas bebu kroz mali prostor izmedju 5 i 6 sprata,pa onda torbe, a na kraju i ja visim na tom liftu dok oni govore pozuri dok struja nije dosla.... :run:
kakavdanakneiskustvu

#162 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

iceman ze wrote:Kese mi ne smetaju. Smeta mi kada stane lift i kada nema kont tel da nazoves da izadjes. Onda neki momci dodju otkljucaju pa im dodas bebu kroz mali prostor izmedju 5 i 6 sprata,pa onda torbe, a na kraju i ja visim na tom liftu dok oni govore pozuri dok struja nije dosla.... :run:

da,to moze biti bas strasno
HardcoreMX

#163 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by HardcoreMX »

kultura raste direktno proporcionalno po dzepnim kaznama....
VladaFBiH

#164 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by VladaFBiH »

BarbaDue wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
po meni je vrlo bitno na koliko takve kese ostavi pred vratima, ako je to neposredno pred izlazak je OK.
Dok recimo imao sam slučaj u ulazu gdje je žena ostavljala po dva tri dana kese od smeća pred vratima. Iz početka je to bila jedna dok se na kraju pred njenim vratima nisu našle tri crne kese. Mi iz ulaza smo se bunili kod predsjednika k.s. ali bezuspješno. Srećom dobila je otkaz od stanodavca.
upravo
VladaFBiH

#165 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by VladaFBiH »

moonca wrote: Dobro to, ciscenje ok .

A sta se desava kada kroz prokisnjava zadnjem na spratu, a ovaj na prvom kaze -bas me briga nije meni.

Za takve popravke svi ucestvuju, jel da ili je neki drugi sistem??

Da ne trabunjam- kod mene se krov mijenja svakih 20 godina bio dobar ili ne , i mi stanari ekstra moramo da platimo za to.
tada uzmeš šlauf i staviš u neki zajednički odvod npr. dimnjak i čekaš da padne kiša pa otvoriš vodu i kada svima procuri onda se slože da treba nešto uraditi :)
VladaFBiH

#166 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by VladaFBiH »

ja jednom ulazim u lift,kad imas sta i viditi,kesa smeca stoji u cosku
*ebi ga ovo se može desiti :) konkretno desilo se meni zimus - ujutro mi bila ludnica sa djecom u liftu (zakopčavanje jakni i slična sranja) i spustim kesu da to riješim i istu zaboravim... tek kad sam se vratio s posla skontam da moja kesa još uvijek stoji (naravno pokupim je i bacim u smeće)... ako se dešava često to je već problem
pustopoljina

#167 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by pustopoljina »

VladaFBiH wrote:

ja jednom ulazim u lift,kad imas sta i viditi,kesa smeca stoji u cosku
*ebi ga ovo se može desiti :) konkretno desilo se meni zimus - ujutro mi bila ludnica sa djecom u liftu (zakopčavanje jakni i slična sranja) i spustim kesu da to riješim i istu zaboravim... tek kad sam se vratio s posla skontam da moja kesa još uvijek stoji (naravno pokupim je i bacim u smeće)... ako se dešava često to je već problem
meni je licna i personalna torba prenocila pred kucom na biciklu...imala neku drugu kesu i zaboravim torbu...ujutru frka droga panika gdje mi je torba, novcanik, kartice, dozvole...u ocajanju da se bacim s prozora, pogledam crnu zemlju, kad ono moja torba spava u korpi na biciklu i sve stvari u njoj...
vješalica

#168 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by vješalica »

Ovako frkljaju smece novokomponovana 'gospoda' sto se krije iza ugladjene odjece i automobila

Strah ih dirati drsku od poklopca da im zlatna kraljevska ruka ne bi istruhla

]

Image
triconja

#169 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by triconja »

vješalica wrote:Ovako frkljaju smece novokomponovana 'gospoda' sto se krije iza ugladjene odjece i automobila

]

Image
Vjeruj, i na selu postoji neki red :lol: :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#170 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by sabina1 »

triconja wrote:
vješalica wrote:Ovako frkljaju smece novokomponovana 'gospoda' sto se krije iza ugladjene odjece i automobila

]

Image
Ostavljaju smeće svuda....u bilo kakvim "nišama" između zgrada , prolazima u zgradama , između prolaza garaža u nizu , u parkovima , zatrpaju male korpe za otpatke po parkovima....ovo je "mila majka" kako grad izgleda :shock:
triconja

#171 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by triconja »

sabina1 wrote:
triconja wrote:

]

Image
Ostavljaju smeće svuda....u bilo kakvim "nišama" između zgrada , prolazima u zgradama , između prolaza garaža u nizu , u parkovima , zatrpaju male korpe za otpatke po parkovima....ovo je "mila majka" kako grad izgleda :shock:
Ima par kriticnih mjesta i u zenici, vidio sam svega, a i dalje gledam. :lol: :thumbup:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#172 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by Matijevic_Vlado »

Gledaj ovo, desetak lijenih papana se skupilo kojima je normala da njihovo smece smrdi drugima u haustoru, a ne njima u stanu, i to im je kao normalno, tako to ide kad zivis u zgradi :mrgreen: . Predvodi ih svemoguca Vjesalica dz.s.
MOSALJOZE

#173 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by MOSALJOZE »

Trebaju ovi fgr otići u bilo koje selo u okolini Sarajeva.Ljudi kulturno ubace smeće,zatvore poklopac nigdje smeća.
triconja

#174 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by triconja »

Matijevic_Vlado wrote:Gledaj ovo, desetak lijenih papana se skupilo kojima je normala da njihovo smece smrdi drugima u haustoru, a ne njima u stanu, i to im je kao normalno, tako to ide kad zivis u zgradi :mrgreen: . Predvodi ih svemoguca Vjesalica dz.s.
Vožde :lol: :lol: :lol: :thumbup:
vješalica

#175 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by vješalica »

Matijevic_Vlado wrote:Gledaj ovo, desetak lijenih papana se skupilo kojima je normala da njihovo smece smrdi drugima u haustoru, a ne njima u stanu, i to im je kao normalno, tako to ide kad zivis u zgradi :mrgreen: . Predvodi ih svemoguca Vjesalica dz.s.
Bitno je da se nasao samo jedan kompleksas da to.istumaci na svojstven debivski nacin ;)
Post Reply