Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Locked
General War

#151 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

ABH017 wrote:Najveći problem u Bosni i Hercegovini, od '90-ih pa na ovamo, jeste činjenica da u srpskom i hrvatskom nacionalnom korpusu ne postoji ljevica. Čak šta više, deklarativna ljevica je desničarskija i od najžešćih fašističkih stranaka.
I onda se nađe neki od sljedbenika torovske veliko nacionalne ideje, da drži predavanja o jedinim ljevičarskim strankama, koje postoje u Bosni i Hercegovini, samo zato što ne podržavaju njihovu velikonacionalnu, torovsku ideologiju.
Ko vam je kriv gospodo, što se u vašem toru ljevičarsko razmišljanje namah optužuje kao izdajničko i antihrvatsko/antisrpsko, a oni koji se usude progovoriti protiv nacionalnih vođa završe u bolnici od batinjanja i svakodnevno primaju prijeteće poruke od pavijana ispranog mozga.
Image
Da si ti meni i zdrav bio,nema niko ovdje ljevice...ma ni desnice, sve same interesne i kriminalne grupe.
ABH017

#152 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ABH017 »

General War wrote:
ABH017 wrote:Najveći problem u Bosni i Hercegovini, od '90-ih pa na ovamo, jeste činjenica da u srpskom i hrvatskom nacionalnom korpusu ne postoji ljevica. Čak šta više, deklarativna ljevica je desničarskija i od najžešćih fašističkih stranaka.
I onda se nađe neki od sljedbenika torovske veliko nacionalne ideje, da drži predavanja o jedinim ljevičarskim strankama, koje postoje u Bosni i Hercegovini, samo zato što ne podržavaju njihovu velikonacionalnu, torovsku ideologiju.
Ko vam je kriv gospodo, što se u vašem toru ljevičarsko razmišljanje namah optužuje kao izdajničko i antihrvatsko/antisrpsko, a oni koji se usude progovoriti protiv nacionalnih vođa završe u bolnici od batinjanja i svakodnevno primaju prijeteće poruke od pavijana ispranog mozga.
Image
Da si ti meni i zdrav bio,nema niko ovdje ljevice...ma ni desnice, sve same interesne i kriminalne grupe.
Hoćeš da kažeš da ljevičari ne smiju biti vjernici, pa čak ni obići neka vjerska svetišta?
Sad vam je glavni argument Zlaja u ihramu. Kao da je to jedini ljevičar. Kao da je uopšte politički aktivan.
Haj da se ne lažemo, već da priznamo da vam ove slike dobro dođu da bi sami sebe ubijedili u nešto što i sami znate da nije tako. Zlaja vjernik? Ma hajte molim vas...
512MB

#153 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by 512MB »

Kako cu samo sa gushtom glasat za Komsica i to direkcione iz dijaspore :lol:
mirsek

#154 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by mirsek »

512MB wrote:Kako cu samo sa gushtom glasat za Komsica i to direkcione iz dijaspore :lol:
:D :D :thumbup:
Novak20

#155 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Novak20 »

ABH017 wrote:
Novak20 wrote:
ABH017 wrote: A veličanje i žaljenje presudnih ratnih zločinaca, članova UZP-a? Ja ne bih pitao je li to adet, već je li to, uopšte, spada u ljudske karakterne osobine?
:thumbup:

U pravu si. Ismijavanje mrtvaca je karakterna osobina pojedinca, nije adet.

Što se tiče veličanja i žaljenja ratnih zločinaca (sa presudom ili bez nje) ne vidjeh da se iko šprda sa onim što napuni Kazane. Štaviše, dženaza mu je bila kao da je predsjednik države.
I to tebi daje moralno opravdavanje svoje savjesti dok žališ za onima koji su pobili, poklali druge i drugačije. Aferim. Nek znamo s kim se dopisujem.
:lol:

Što se tiče moje savjesti, čista je kao vrelo Bosne ili Bune ali koga briga za nju osim mene. Ne mogu razmišljati copy-paste kao ti/vi niti imam potrebu da se pravdam za gluposti koje mi insinuiraš/te.

Zato, vi/ti me fino obiđi/te u dopisivanju jer si/ste se malo pobrkao/li.
General War

#156 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

ABH017 wrote:
General War wrote:
Image
Hoćeš da kažeš da ljevičari ne smiju biti vjernici, pa čak ni obići neka vjerska svetišta?
Sad vam je glavni argument Zlaja u ihramu. Kao da je to jedini ljevičar. Kao da je uopšte politički aktivan.
Haj da se ne lažemo, već da priznamo da vam ove slike dobro dođu da bi sami sebe ubijedili u nešto što i sami znate da nije tako. Zlaja vjernik? Ma hajte molim vas...
Hocu da kazem da " nam" u sva tri tora nema ljevice...a samo mi smeta malkice sto sve nakaradno hanam kod njih, a kod " nas" ljepota...i sta ima da kome smeta sto nasljednici saveza komunista idu na ihramu ili vec gdje...problem je sto " njihovi" nasljednici saveza komunista idu po pravoslavnim svetistima...to su vec presvuceni cetnici :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#157 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Bloo »

General War wrote: Hocu da kazem da " nam" u sva tri tora nema ljevice...a samo mi smeta malkice sto sve nakaradno hanam kod njih, a kod " nas" ljepota...i sta ima da kome smeta sto nasljednici saveza komunista idu na ihramu ili vec gdje...problem je sto " njihovi" nasljednici saveza komunista idu po pravoslavnim svetistima...to su vec presvuceni cetnici :mrgreen:
U BiH nema ljevice.
Hrvatska/srpska/bošnjačka ljevica je oksimoron.
nKrkan

#158 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by nKrkan »

Bošnjaci su apsolutna većina u AVNOJSKIM granicama BiH , tako da bi hegemonija bila opravdana
General War

#159 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Bloo wrote:
General War wrote: Hocu da kazem da " nam" u sva tri tora nema ljevice...a samo mi smeta malkice sto sve nakaradno hanam kod njih, a kod " nas" ljepota...i sta ima da kome smeta sto nasljednici saveza komunista idu na ihramu ili vec gdje...problem je sto " njihovi" nasljednici saveza komunista idu po pravoslavnim svetistima...to su vec presvuceni cetnici :mrgreen:
U BiH nema ljevice.
To i kazem,...s time da sam dodao da nema ni desnice...a me evo delegat odmah svrsta u hanam one :zzzz:
General War

#160 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

nKrkan wrote:Bošnjaci su apsolutna većina u AVNOJSKIM granicama BiH , tako da bi hegemonija bila opravdana
A sta ti je apsolutno u broju 51?
Prpa.ba

#161 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Prpa.ba »

To sto je neko protiv politike koju vode IZ BiH i SDA, za drugaciju redistribuciju bogatstva i javno vlasnistvo nad privrednim subjektima ne znaci da mora svetkovati "i i i" politiku. :-)
nKrkan

#162 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by nKrkan »

General War wrote:
nKrkan wrote:Bošnjaci su apsolutna većina u AVNOJSKIM granicama BiH , tako da bi hegemonija bila opravdana
nisu to tačne brojke
General War

#163 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

nKrkan wrote:
General War wrote:
nisu to tačne brojke
E pa onda izvini, to mjenja "apsolutno" stvari :!:
horkesh

#164 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by horkesh »

General War wrote:
Bošnjaci su na popisu 1991. godine bili relativna većina. To znači da su bili najbrojniji (43,5 posto), ali ne i brojniji od svih drugih zajedno.

Apsolutna većina je kada neka grupa (stanovništvo, politička stranka u skupštini) ima preko 50 posto, ponekad se naziva i prosta većina.

Ukratko, Bošnjaci jesu, po posljednjem popisu, apsolutna većina stanovništva u BiH.
Fudo387

#165 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
U BiH nema ljevice.
Naravno da ima, to je i vise nego ocigledno na terenu.
Srbin i Hrvat u Sarajevu, Tuzli, itd, nalazi se u puno povoljnijem polozaju nego Bosnjak u Banjaluci, ili zapadnom dijelu Mostara.
Bosnjaci su tolerantniji, obzirniji prema drugacijem, nemaju kompleksa neke nadri nacije koja je kao Bogom data da jebe u zdrav
mozak svakog oko sebe ko se ne uklapa u neku qrcevu i apsolutno nicim opravdanu, mi smo najbolji na svijetu, matricu.
Debeli Krastavac

#166 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Debeli Krastavac »

kad će nerko trenerko i komšić na ADŽDŽ da im vidimo bicepse

Bloo
Globalna šefica

#167 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:
Bloo wrote:
U BiH nema ljevice.
Srbin i Hrvat u Sarajevu, Tuzli, itd, nalazi se u puno povoljnijem polozaju nego Bosnjak u Banjaluci, ili zapadnom dijelu Mostara.
Bosnjaci su tolerantniji, obzirniji prema drugacijem, nemaju kompleksa neke nadri nacije koja je kao Bogom data da jebe u zdrav
mozak svakog oko sebe ko se ne uklapa u neku qrcevu i apsolutno nicim opravdanu, mi smo najbolji na svijetu, matricu.
Kakve to veze ima sa ljevicom?
Ti onda de facto impliciraš da, ako je to što si naveo, oznaka vladavine ljevice, onda je ljevica na vlasti u FBIH?
General War

#168 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

horkesh wrote:
General War wrote:
Bošnjaci su na popisu 1991. godine bili relativna većina. To znači da su bili najbrojniji (43,5 posto), ali ne i brojniji od svih drugih zajedno.

Apsolutna većina je kada neka grupa (stanovništvo, politička stranka u skupštini) ima preko 50 posto, ponekad se naziva i prosta većina.

Ukratko, Bošnjaci jesu, po posljednjem popisu, apsolutna većina stanovništva u BiH.
Samo da podsjetim, bosnjaka nije bilo 1991.
Ni 60% nije apsolutna vecina a ne 51 ili 52 % sto je nadpolovicna vecina a ne apsolutna....posebno u bosni sa ovakvim ustavom.
Fudo387

#169 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:Kakve to veze ima sa ljevicom?
Replicirao sam na ovo,

Bloo wrote:Hrvatska/srpska/bošnjačka ljevica je oksimoron
.

Naravno da je odnos Bosnjaka prema drugacijem formiran, izmedju ostalog, i ljevicom koja je tu prisutna.
Kod ona druga dva subjekta, nazalost, nema je skoro ni u tragovima.
Samo teorija krvi i tla, fasizam u svom izvornom obliku.
Last edited by Fudo387 on 08/04/2018 21:36, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#170 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Chmoljo »

General War wrote: Image
ne znam samo otkud ta priča da socijaldemokrata, ko god on bio, mora biti ateista.

koliko god ljevica kod nas naslanjala priču na bivšu komunističku partiju, toliko je ideološki socijaldemokratija daleko od komunizma, koliko je socijaldemokratija daleko od religije.

dakle, ova slika hadži Zlatka, više govori u prilog tome da je riječ o većem socijaldemokrati, nego komunisti. :zoka:

naravno, riječ je o mrtvom autokrati, ali ako ćemo već sliku pružati kao nekakav dokaz, onda...
General War

#171 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Chmoljo wrote:
General War wrote: Image
ne znam samo otkud ta priča da socijaldemokrata, ko god on bio, mora biti ateista.

koliko god ljevica kod nas naslanjala priču na bivšu komunističku partiju, toliko je ideološki socijaldemokratija daleko od komunizma, koliko je socijaldemokratija daleko od religije.

dakle, ova slika hadži Zlatka, više govori u prilog tome da je riječ o većem socijaldemokrati, nego komunisti. :zoka:

naravno, riječ je o mrtvom autokrati, ali ako ćemo već sliku pružati kao nekakav dokaz, onda...
Objasnio sam u postu iznad, ne smeta meni sto on ide po svetistima, vec sto upisa u svojinu one nekretnine u vlasnistvu SK...a sve da bih odbranio tezu da ovo nisu politicari vec interesne grupe i lopovi, i mjenjace curak sve dok ima sta da se otme...pa da sutra udju u ravnogorski pokret ako ce kontrolisat tokove novca...nadam se da sam bio precizniji.
Bloo
Globalna šefica

#172 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:
Replicirao sam na ovo,
.
Naravno da je odnos Bosnjaka prema drugacijem formiran, izmedju ostalog, i ljevicom koja je tu prisutna.
A sad je samo prisutna.
Ti onda ideš od generalnog ga specifičnom. Bošnjaci na terenu su tolerantni, to mora da je do ljevice.
KAd te pitam da li onda to znaći da je ljevica na vlasti, ti odgovaraš da je formiran između ostalog i ljevicom koja je prisutna (ali ne i dominantna?).
Ko je ljevica u Bošnjaka onda?
Fudo387

#173 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
Fudo387 wrote:
Replicirao sam na ovo,
.
A sad je samo prisutna.
Ti onda ideš od generalnog ga specifičnom. Bošnjaci na terenu su tolerantni, to mora da je do ljevice.
KAd te pitam da li onda to znaći da je ljevica na vlasti, ti odgovaraš da je formiran između ostalog i ljevicom koja je prisutna (ali ne i dominantna?).
Ko je ljevica u Bošnjaka onda?
Ko je ljevica u Bosnjaka?
Pa SDP, DF, pa ako hoces, i Nasa Stranka.
Sve su to ozbiljne partije, mislim cuj ozbiljne, ozbiljne kad je taj BiH nivo u pitanju, koje mogu djelovati, pa cak i biti na vlasti, samo tamo
gdje su Bosnjaci vecina. Zakljucak, ljevica kod Bosnjaka nije oksimoron, kod druga dva naroda, jeste.
Bloo
Globalna šefica

#174 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:
Ko je ljevica u Bosnjaka?
Pa SDP, DF, pa ako hoces, i Nasa Stranka.
Sve su to ozbiljne partije, mislim cuj ozbiljne, ozbiljne kad je taj BiH nivo u pitanju, koje mogu djelovati, pa cak i biti na vlasti, samo tamo
gdje su Bosnjaci vecina. Zakljucak, ljevica kod Bosnjaka nije oksimoron, kod druga dva naroda, jeste.
Pa SDP, DF i naša stranka su onda ljevica i srpska i hrvatska :) koliko znam nisu se deklarisali kao ljevica jednog naroda.
A to što mogu djelovati gdje su Bosnjaci vecina malo mi vuce da si mislio na to da eto Bosnjaci im dopustaju da dodu na vlast, pa mora da su ovo ili bosnjacke stranke ili su Bosnjaci pravo tolerantni.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#175 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Chmoljo »

General War wrote: Objasnio sam u postu iznad, ne smeta meni sto on ide po svetistima, vec sto upisa u svojinu one nekretnine u vlasnistvu SK...a sve da bih odbranio tezu da ovo nisu politicari vec interesne grupe i lopovi, i mjenjace curak sve dok ima sta da se otme...pa da sutra udju u ravnogorski pokret ako ce kontrolisat tokove novca...nadam se da sam bio precizniji.
opet si fulio generale.

to je mogao uraditi samo Nijaz Duraković. Zlaje tada na mapi nije bilo :)
Locked