Edin H. wrote:vernes81 wrote:Kad nisi potkovan kako ces ga poznat
Gdje nisam potkovan, rahmetli Amir Latic obitovao u naselju svaki drugi dan
E sad s obzirom da tebi pise osamdeset prvo pretpostavljam godiste pitas se ko je Amir Latic.
Halucinogene droge
- HAVANA
#151 Re: Halucinogene droge
-
Rexi1
#152 Re: Halucinogene droge
Ima li ovdje neko da je konzumirao da opise licno iskustvo?
-
Heller
#153 Re: Halucinogene droge
Jah alkohol gori od horsa. Jer eto hors možeš par puta sedmično da se ne navučeš.
-
swanfilter
#154 Re: Halucinogene droge
stetoskop wrote:Mani se ti toga, padat ćeš u depresiju kad nešto ne uzmeš.
Ako misliš kulirati, idi na planinu, vozi biciklo po brdima, plivaj, otiđi u Mađarsku...
- Njanjavi
#155 Re: Halucinogene droge
https://m.youtube.com/watch?v=T5jMC8j7ElI
Koga zanima, i ko zeli da nauci stagod oko toga i psihologije ovisnosti nek poslusa cikicu sa dredovima i naucno potkrjepljene fakte oko toga.
Sta ja imam pricat o tim stvarima sa hrpicom kromanjonaca koji ne zele razumjet sta im se prica il su previse zatupljeni indoktrinacijom oko te problematike.
Vecini na ovoj temi je u glavi iskrivljena slika oko toga.
Hors kao hors nije nista vise ovisnija supstanca od alkohola.
Tu je samo u pitanju insan koji se nakaci jal na jedno jal na drugo, peto il deseto.
Psiha insana, njegove zivotne okolnosti, siromastvo, manjak ambicija i perspektive u zivotu.
Ali skidanje sa alkohola je mnogo opasnije nakon sto se nakacis na njega od skidanja sa horsa.
I to ne mozes dokazat neukoj ovci jbga, al sva sreca ima mnogo pametnije raje, skolovane, dosta naucnika, doktora, koji te stvari znaju i pricaju o tome.
A vi mudre glavice samo po svom, slatko je citati toliko zatucane stavove utufljene u glavice kockoglave trubeci neistine generacijama i generacijama.
Koga zanima, i ko zeli da nauci stagod oko toga i psihologije ovisnosti nek poslusa cikicu sa dredovima i naucno potkrjepljene fakte oko toga.
Sta ja imam pricat o tim stvarima sa hrpicom kromanjonaca koji ne zele razumjet sta im se prica il su previse zatupljeni indoktrinacijom oko te problematike.
Tu je samo u pitanju insan koji se nakaci jal na jedno jal na drugo, peto il deseto.
Psiha insana, njegove zivotne okolnosti, siromastvo, manjak ambicija i perspektive u zivotu.
Ali skidanje sa alkohola je mnogo opasnije nakon sto se nakacis na njega od skidanja sa horsa.
I to ne mozes dokazat neukoj ovci jbga, al sva sreca ima mnogo pametnije raje, skolovane, dosta naucnika, doktora, koji te stvari znaju i pricaju o tome.
A vi mudre glavice samo po svom, slatko je citati toliko zatucane stavove utufljene u glavice kockoglave trubeci neistine generacijama i generacijama.
- Edin H.
#156 Re: Halucinogene droge
Dobar savjet, otici u Madjarsku i uciti jezik.swanfilter wrote:stetoskop wrote:Mani se ti toga, padat ćeš u depresiju kad nešto ne uzmeš.
Ako misliš kulirati, idi na planinu, vozi biciklo po brdima, plivaj, otiđi u Mađarsku...
- insomnia78
#157 Re: Halucinogene droge
Sinko ja kad sam se skido s horsa ti si tutu u rikverc gonio
-
swanfilter
#158 Re: Halucinogene droge
Da je spomenut Trst, hladno bih nastavio ...
Nego, onaj sto voli speed trljati ...
. Koka, da. I ne bas svaka. Malo skuplja. Al, speed ... Kazu, heroin podmlađuje ...
Nego, onaj sto voli speed trljati ...
-
swanfilter
#160 Re: Halucinogene droge
insomnia78 wrote:Sinko ja kad sam se skido s horsa ti si tutu u rikverc gonio
- Ommadawn
#161 Re: Halucinogene droge
Bunika.
Samo nije sa njom zajebavati. Otrovna i znaju te i u ludaru strpati.
Mak. Treća dimenzija i onda zaspiš
Samo nije sa njom zajebavati. Otrovna i znaju te i u ludaru strpati.
Mak. Treća dimenzija i onda zaspiš
- Edin H.
#162 Re: Halucinogene droge
Horse je takodje odlican ukoliko zelis smrrsati.swanfilter wrote:Da je spomenut Trst, hladno bih nastavio ...![]()
Nego, onaj sto voli speed trljati ...![]()
. Koka, da. I ne bas svaka. Malo skuplja. Al, speed ... Kazu, heroin podmlađuje ...
- triconja
#163 Re: Halucinogene droge
Jaro nije moje da se ja u to kvartam, zakon je po tom pitanju jasan. Ovo ce otic na onu diskusiju marica je zdrava a droga, treba je legalizovat i slicna sranja.Njanjavi wrote:Znaci po tvom droga je samo ono sto se sada u ovome drustvu krivicno kaznjava ako posjedujes tu supstancu.
Nebitno je znaci ako efekat supstance djeluje na tjelo na nacin identican maltene pojedinim ilegalnim supstancama.
Pa decko jel shvatas da vise ljudi umre od zloupotrebe alkohola nego od heroina?
Jel shvatas da je skidanje sa alkohola opasnije od skidanja sa heroina.
A alkohol legalan, a hors nije.
Jaka ti logika u pm.
- HAVANA
#164 Re: Halucinogene droge
Mislim,nije da mi je do rasprave, ali cita ovo i neko ko je mladji,ko bi eksperimentisao,probao svasta...Po ovome moze skontati jebo to,reko naucnik...Njanjavi wrote:https://m.youtube.com/watch?v=T5jMC8j7ElI
- HAVANA
#165 Re: Halucinogene droge
Naravno da treba.I bice...A zdravija je od sve kupovne hrane sto jedemo,cigara kojih ispusimo i alkohola koji popijemo.Jedno je upotrebljavati ,a drugo zloupotrebljavati.triconja wrote:Jaro nije moje da se ja u to kvartam, zakon je po tom pitanju jasan. Ovo ce otic na onu diskusiju marica je zdrava a droga, treba je legalizovat i slicna sranja.Njanjavi wrote:Znaci po tvom droga je samo ono sto se sada u ovome drustvu krivicno kaznjava ako posjedujes tu supstancu.
Nebitno je znaci ako efekat supstance djeluje na tjelo na nacin identican maltene pojedinim ilegalnim supstancama.
Pa decko jel shvatas da vise ljudi umre od zloupotrebe alkohola nego od heroina?
Jel shvatas da je skidanje sa alkohola opasnije od skidanja sa heroina.
A alkohol legalan, a hors nije.
Jaka ti logika u pm.![]()
![]()
-
swanfilter
#166 Re: Halucinogene droge
Samo heroin je droga. Heroin je stvarno rak, cudoviste. Sve ostalo je za probati. Da covjek zna, zabavi se ponekad u zivotu ... 
-
vernes81
#167 Re: Halucinogene droge
Ciko objasnioHAVANA wrote:Mislim,nije da mi je do rasprave, ali cita ovo i neko ko je mladji,ko bi eksperimentisao,probao svasta...Po ovome moze skontati jebo to,reko naucnik...Njanjavi wrote:https://m.youtube.com/watch?v=T5jMC8j7ElI
A vi mudre glavice samo po svom, slatko je citati toliko zatucane stavove utufljene u glavice kockoglave trubeci neistine generacijama i generacijama.U vrhu,samom vrhu, na prijestolju zla je hors.Da ti pojednostavim.Nek se taj naucnik roka 2 mjeseca horsom,a taj doktor nek pije litar stoka dnevno,pa nek se jave.Cuj fizicka,jebo fizicku,otkriziraces je jal u muriji,jal u bolnici.Boli ko nista na svijetu sto ne boli.Neuporediva muka i bol sa bilo kojom drugom.Bilo to ranjavanje,operacija,ne znam sta...Al prodje.I sta onda? Tek onda belaj.Totalna degradacija licnosti,nesigurnost,psiha u kurcu,problemi sa okolinom i drustvom i pogledom na tebe...Skidaju te metadonom,nekad moras stati ,a ta fizicka je jos gora od zutog.Boli sta nisi ni znao da moze bolit.Proces koji godinama traje.Rijetki ga mogu pregurati uz jaku volju i drage ljude oko sebe.Ko tu bitku dobije,pretoci ono snalazenje za zlo i ludilo,u snalazenje za sebe i porodicu,taj moze sve.Zato ne cackajte mecku djeco.Kaki tripovi,zuto i picke materine.Jad i cemer.Poslije flesa ide jad.Ne budalite.Pola generacije divnih ljudi sam ukopo,i to kad se u gudru upadalo od dobre zajebancije i rokenrola,kad mnogi ovde nisu bili ni rodjeni,ljudi iz zdrave porodicne situacije i uredjenog drustva,ljudi koji nisu bjezali od stvarnosti nego pretjerali sa zajebancijom.Pa i njih pola ode,pola se izvadi.U ovom jadu ko upadne u to,bog otac ga ne izvadi.Alkohol je zlo,ko ne zna sa njim,i ko ga pije ne da uziva i opusti se nekad,nego stalno,da smiri ludila i pobjegne od neceg. Naravno da je problem,al od 100 ljudi sto ga piju,dvojica ce mozda upasti u problem ovisnosti.Od 100 ljudi sto koriste hors,samo mjesec,100 ih je u problemu sa ovisnoscu. I nema tu mudrolije neke.Zlo.Alkohol je stvar u kojoj se moze uzivati i kontrolisati ,mada nije ni on za svakoga.Ko ne zna piti,bolje da ne pije.Ne samo zbog ovisnosti.Nema glupljeg i dosadnijeg covjeka od onog koji ne zna popiti a hoce.
- piupiu
#168 Re: Halucinogene droge
Nek' se pojavi na svakoj stranici po tri puta.HAVANA wrote:Mislim,nije da mi je do rasprave, ali cita ovo i neko ko je mladji,ko bi eksperimentisao,probao svasta...Po ovome moze skontati jebo to,reko naucnik...U vrhu,samom vrhu, na prijestolju zla je hors.Da ti pojednostavim.Nek se taj naucnik roka 2 mjeseca horsom,a taj doktor nek pije litar stoka dnevno,pa nek se jave.Cuj fizicka,jebo fizicku,otkriziraces je jal u muriji,jal u bolnici.Boli ko nista na svijetu sto ne boli.Neuporediva muka i bol sa bilo kojom drugom.Bilo to ranjavanje,operacija,ne znam sta...Al prodje.I sta onda? Tek onda belaj.Totalna degradacija licnosti,nesigurnost,psiha u kurcu,problemi sa okolinom i drustvom i pogledom na tebe...Skidaju te metadonom,nekad moras stati ,a ta fizicka je jos gora od zutog.Boli sta nisi ni znao da moze bolit.Proces koji godinama traje.Rijetki ga mogu pregurati uz jaku volju i drage ljude oko sebe.Ko tu bitku dobije,pretoci ono snalazenje za zlo i ludilo,u snalazenje za sebe i porodicu,taj moze sve.Zato ne cackajte mecku djeco.Kaki tripovi,zuto i picke materine.Jad i cemer.Poslije flesa ide jad.Ne budalite.Pola generacije divnih ljudi sam ukopo,i to kad se u gudru upadalo od dobre zajebancije i rokenrola,kad mnogi ovde nisu bili ni rodjeni,ljudi iz zdrave porodicne situacije i uredjenog drustva,ljudi koji nisu bjezali od stvarnosti nego pretjerali sa zajebancijom.Pa i njih pola ode,pola se izvadi.U ovom jadu ko upadne u to,bog otac ga ne izvadi.Alkohol je zlo,ko ne zna sa njim,i ko ga pije ne da uziva i opusti se nekad,nego stalno,da smiri ludila i pobjegne od neceg. Naravno da je problem,al od 100 ljudi sto ga piju,dvojica ce mozda upasti u problem ovisnosti.Od 100 ljudi sto koriste hors,samo mjesec,100 ih je u problemu sa ovisnoscu. I nema tu mudrolije neke.Zlo.Alkohol je stvar u kojoj se moze uzivati i kontrolisati ,mada nije ni on za svakoga.Ko ne zna piti,bolje da ne pije.Ne samo zbog ovisnosti.Nema glupljeg i dosadnijeg covjeka od onog koji ne zna popiti a hoce.
-
moonca
#169 Re: Halucinogene droge
Ima i onih koji tvrde- da uzimam, ali mogi prestati kada hocu- i jedni i drugi - ne prestaju dok ne dotaknu dno, jah 
- Ramzess Veliki
#170 Re: Halucinogene droge
Jasta je. Par mojih poznanika je pokusavalo sa lijecenjem, pa jedna komuna, druga, pa se opet vrate, pa opet komuna, pa opet droga ... sretnem druga, on sav zabalavljen - "Jarane imas li koju marku?" - propao bespovratno.swanfilter wrote:Samo heroin je droga. Heroin je stvarno rak, cudoviste. Sve ostalo je za probati. Da covjek zna, zabavi se ponekad u zivotu ...
Bila nekad furka, mangup ... niko mu nije mogao dokazati u sta se uvlaci ... kaze nece njega, citao da je droga manje zlo od alkohola i ta sranja.
Zato bolje bijelo ... smrknes cizu, frajer si i po, moze se duze guzit na bijelom, to je cool droga za bogate i ne navlaci na ovisnost kao heroin.
To je droga koju koriste cool glumci, trebe ce ti dat' koke ako im das bijelog, bijelo je zakon za onoga ko je prava frajercina.
Tako su govorili drugi moji prijatelji, nabildani, tetovirani, voze strasne velike masine ... sretnem ih, balave i preplicu jezikom sad ... sprzen im mozak, pocnu pricati jedno, odjednom pricaju drugo, pa se trzaju, nekud zure, neka histerija ih spopadne. Iskreno mi muka da ih gledam kako su otisli k... za usi. Zao mi ih ... nekad su to bili stvarno frajercine. Sad ... samo blijede sijenke ... cak ne jebu vise bez vijagre.
Ja bih vam preporucio da probate da ne pijete, ne pusite, ne jedete toksine ... al' eto ja prvi to radim. Da sam bogd'o imao srece pa da se nikada nisam poceo druziti sa prijateljem koji mi je dao prvu cigaru, I sa curom koja mi je rekla da mi dobro stoji. Kad sebi sjebemo zdravlje radi dokazivanja nekim nebitnim osobama, a nema popravljanja ...
Sam' se vi furajte da cete sa nekim drogama biti veci frajeri, ili sta god vec ... onima koji su bili dovoljno pametni pa nikad nista nisu probali uvijek cete biti (I bit cu) predmet podsmijeha.
- insomnia78
#171 Re: Halucinogene droge
Pa to svi tvrdemoonca wrote:Ima i onih koji tvrde- da uzimam, ali mogi prestati kada hocu- i jedni i drugi - ne prestaju dok ne dotaknu dno, jah
- insomnia78
#172 Re: Halucinogene droge
‘ta cete vi levati, pričo čojk na instagramu
Last edited by insomnia78 on 02/04/2018 17:14, edited 1 time in total.
-
Rexi1
#173 Re: Halucinogene droge
Slazem se, sve se moze probati po jedan put ali heroin ni jednom...swanfilter wrote:Samo heroin je droga. Heroin je stvarno rak, cudoviste. Sve ostalo je za probati. Da covjek zna, zabavi se ponekad u zivotu ...
- insomnia78
#174 Re: Halucinogene droge
Ma nece ti ni od njega jednom nista biti. Samo je zajebano sto je dobar 
- HAVANA
#175 Re: Halucinogene droge
Meni se sad buranija jede,jebo sve.