pa smeta svakome tko nije protiv imigranta , a drzavama je potpuno jasno da je ilegalna imigracija dio njihovo/svjetskog sistema , a koji najvise one uzrokujuinsomnia78 wrote:Tebi ne smeta finansirati to svojim porezima a?
Ilegalni migranti u BiH
- Connaisseur Karlin
#151 Re: Migranti
-
detroit-mercy
#152 Re: Migranti
Obicno oni koji galame o tome ovdje su hillbillies jer oni placaju porez i oni su ti koji gube radna mjesta a 90% ih je na nekom obliku socijalnih primanja. Samo mi nije jasno kako mu moze neko ko nezna dvije rijeci engleskog uzet posao.Al dok je six pack i malo metha sve je dureinsomnia78 wrote:Zebi ne smeta finansirati to svojim porezima a?
Dok su Mexe po skelama, travnjacima i sl.
Tako prije jedno dvije-tri godine kod mene u firmi jedan tipican WASPovac jedno dvjesto kila u njemu jedva se krece od debljine poce da brljavi o tome kako su ti imigranti teret drustva i slicne baljezgarije i kako on zbog toga placa vece zdravstveno da bi se oni kotili. Meni da mu kazem da ako je iko na teret drustva iako se i zbog koga povecava zdravstveno je upravo radi te debele krmadi koja se jedva krece i u sebi nosi 1001 bolest, al reko da mu ne tresem kavez puknu ce ga srce ionako mu malo fali.
A glede poreza, kad pogledam nasta mi idu porezi onda mi ne smeta, najmanje ide za ove stvari, najvise pojedu vojska i ovi debelguzi sto se stotine hiljda spucaju na njih po bolnicama pa nigdje ne kazem da bi debleguze trebalo protjerati.
- animals
#153 Re: Migranti
Ne tresu meni jadnice, samo ce sebe stresti..detroit-mercy wrote:Pa tako reci bre da te ceo svet razume, znaci ja mogu jebavat koga hocu i imam pravo jebavat koga hocu ali kad ga meni malo metnu onda dreka.animals wrote:Par rijetki muslimanski zemalja je svatilo bit svega..
Muhamed na nebu, a Ameri na zemlji komanduju..
i ide im dobro..
a ostali, koji misle da je Muhamed najveci, valjaju se u blatu..
Irak jebase nako, Libiju isto tako i sad su Iracani i Libijci krivi sto ti tresu kavez u Austriji. A bas se bio urahatio.
a ti uzivas u Americi, u tom krvavom novcu americkom, licemjeru..
idi malo u Libiju i brani svoje stavove..
Last edited by animals on 27/04/2018 19:23, edited 1 time in total.
- insomnia78
#154 Re: Migranti
Pa za vojsku i kazem. Ne mislim na imigrante nego na ratove
-
detroit-mercy
#155 Re: Migranti
Ma i ta dreka, ko najvise profitira tu drzava i ekonomija. To sto im pljuhnu malo socijale i bonova za hranu, gdje to ide, iznosi se van zemljeConnaisseur Karlin wrote:pa smeta svakome tko nije protiv imigranta , a drzavama je potpuno jasno da je ilegalna imigracija dio njihovo/svjetskog sistema , a koji najvise one uzrokujuinsomnia78 wrote:Tebi ne smeta finansirati to svojim porezima a?narocito ugorzavanj civila tokom ratova i formiranje izbjelgica i losih stanja u izbjelicikim kampovima, a na koje IOM kosntatno skrece paznju cijelom svijetu
dzaba, politicri su prezauzeti ignoriranjem da pomognu IOM
Sta velike korporacije rade i na koje nacine varaju drzavu na taxama, ovo su mrvice sto se trosi. Al uvijek je vika na najslabije
- AmiĐa_Idriz
#156 Re: Migranti
Ma Anđu sam bubno ko primjerConnaisseur Karlin wrote:zasto samo Markelica, pa imas niz drzava koje su prekrisile niz ugovora/konvencijaAmiĐa_Idriz wrote:Evo sa'ću, imam Merkelovu na Viberu.![]()
cijli svijet krsi pravila, a vama na temi smetaju iskljucivo imigranti , sramota
Znam da cijeli svijet krši prava, ali tema i jesu migranti zar ne
-
detroit-mercy
#157 Re: Migranti
Smeta mi, smeta mi i ovo oruzje sto mozes kupit ko biciklo al sta da radim, tako postavili drustvo i mozes svirat kurcuinsomnia78 wrote:Pa za vojsku i kazem. Ne mislim na imigrante nego na ratove
- AmiĐa_Idriz
#158 Re: Migranti
Pa da, to je u suštini to.detroit-mercy wrote:A sta ako drzava kaze ok, ja nemam problema sa tim da dok si ti ovdje da radis, privredjujes, kupi si kucu ili stan, sve dok tvoj slucaj ne rijesimo. U procesu rijesavanja tvog slucaja naravno da ce olaksavajuca okolnost biti da li ste radili, da li ste cinili odredjena djela i sl.AmiĐa_Idriz wrote:Slazem se ako ulaze sa nadom da rade i bore se kao sto kazes, ali veliki je broj i onih koji se samo zele dokopati socijale i parazitirati doslovno. Hoces u drzavu, nije problem, bujrum, nauci jezik, nadjemo ti posao i to je to (naravno ukoliko je sposoban i zdrav). Parazite nabiti s noge na nogu.
U najvecem broju slucajeva sta se radi, podnosioci azila u azil centre, dok si na azilu ne smijes raditi, ne mozes imati auto, stan, pisku materinu. U startu ga ogradi, u dosta slucajeva sprijeci tu neku integraciju u drustvo i onda se zale kako integracija ne uspijeva.
- Connaisseur Karlin
#159 Re: Migranti
da, sve je isklakulisano, toga sam svjesnadetroit-mercy wrote:Ma i ta dreka, ko najvise profitira tu drzava i ekonomija. To sto im pljuhnu malo socijale i bonova za hranu, gdje to ide, iznosi se van zemljeConnaisseur Karlin wrote:pa smeta svakome tko nije protiv imigranta , a drzavama je potpuno jasno da je ilegalna imigracija dio njihovo/svjetskog sistema , a koji najvise one uzrokujuinsomnia78 wrote:Tebi ne smeta finansirati to svojim porezima a?narocito ugorzavanj civila tokom ratova i formiranje izbjelgica i losih stanja u izbjelicikim kampovima, a na koje IOM kosntatno skrece paznju cijelom svijetu
dzaba, politicri su prezauzeti ignoriranjem da pomognu IOM
. Malo morgen, opet sve pare vrate nazad time sto protjeraju kroz guzicu
.
Sta velike korporacije rade i na koje nacine varaju drzavu na taxama, ovo su mrvice sto se trosi. Al uvijek je vika na najslabije.
a mene iritira upravo galama ka najslabijima , zato sam na temi
-
detroit-mercy
#160 Re: Migranti
Sig heilanimals wrote:Ne tresu meni jadnice, samo ce sebe stresti..detroit-mercy wrote:Pa tako reci bre da te ceo svet razume, znaci ja mogu jebavat koga hocu i imam pravo jebavat koga hocu ali kad ga meni malo metnu onda dreka.animals wrote:Par rijetki muslimanski zemalja je svatilo bit svega..
Muhamed na nebu, a Ameri na zemlji komanduju..
i ide im dobro..
a ostali, koji misle da je Muhamed najveci, valjaju se u blatu..
Irak jebase nako, Libiju isto tako i sad su Iracani i Libijci krivi sto ti tresu kavez u Austriji. A bas se bio urahatio.
Spremaj se ti za Bleiburga, imas dosta raje tamo
- Connaisseur Karlin
#161 Re: Migranti
da, ali se o imigrantima jako ruzno pise na temiAmiĐa_Idriz wrote:Ma Anđu sam bubno ko primjerConnaisseur Karlin wrote:
zasto samo Markelica, pa imas niz drzava koje su prekrisile niz ugovora/konvencija![]()
cijli svijet krsi pravila, a vama na temi smetaju iskljucivo imigranti , sramota![]()
Znam da cijeli svijet krši prava, ali tema i jesu migranti zar ne
svjesno i zlonamjerno pojedini forumashi koji ne vole imigrante plitko i neusjepsno pisu da su immigranti iskljucivo krivi, iako isti foruashi znaju , kao i ja, a koja sma na strani imigaranta, da su uzroci i posljedice znatno kompleksniji
- AmiĐa_Idriz
#162 Re: Migranti
Da se razumijemo, već sam napisao, ja protiv njih kao njih lično nemam ništa, ako mogu neka ulaze, ali iskreno smetaju mi ostali koji žele iskoristiti situaciju nesretnih Sirijaca - ne kažem da su i oni sretni ali ono...teška tema u svakom slučaju.Connaisseur Karlin wrote: da, ali se o imigrantima jako ruzno pise na temi![]()
svjesno i zlonamjerno pojedini forumashi koji ne vole imigrante plitko i neusjepsno pisu da su immigranti iskljucivo krivi, iako isti foruashi znaju , kao i ja, a koja sma na strani imigaranta, da su uzroci i posljedice znatno kompleksniji
- Connaisseur Karlin
#163 Re: Migranti
daj mi dravu na svijetu koja nije liemjernaanimals wrote:Ne tresu meni jadnice, samo ce sebe stresti..detroit-mercy wrote: Pa tako reci bre da te ceo svet razume, znaci ja mogu jebavat koga hocu i imam pravo jebavat koga hocu ali kad ga meni malo metnu onda dreka.
- animals
#165 Re: Migranti
Posten ili neposten, ja ne serem po drzavi koja mi je dala sve..detroit-mercy wrote: Sig heileto nek je austrijski posteno zaradjen. Dobili po picici back to back pa se malo primirili
![]()
a jebo te Blajburg, nek ti tata ide tamo..
ovo sam ti morao reci jer ja sa ustastvo i Blajburgom imam ko i tvoj tata..
- animals
#166 Re: Migranti
Problem koji ovdje jebeni humanitarci ne mogu svatiti,Connaisseur Karlin wrote:daj mi dravu na svijetu koja nije liemjernaanimals wrote:Ne tresu meni jadnice, samo ce sebe stresti..detroit-mercy wrote: Pa tako reci bre da te ceo svet razume, znaci ja mogu jebavat koga hocu i imam pravo jebavat koga hocu ali kad ga meni malo metnu onda dreka.
da ne mogu svi uzivati na ovome svijetu..
pametni uzivaju a budale za njih rade..
- Connaisseur Karlin
#167 Re: Migranti
hm, prica i pokusaju iskoristavanja situacije je opet necija borba za bolji zivot, a drzave neka se brinu o takvim slucajevimaAmiĐa_Idriz wrote:Da se razumijemo, već sam napisao, ja protiv njih kao njih lično nemam ništa, ako mogu neka ulaze, ali iskreno smetaju mi ostali koji žele iskoristiti situaciju nesretnih Sirijaca - ne kažem da su i oni sretni ali ono...teška tema u svakom slučaju.Connaisseur Karlin wrote: da, ali se o imigrantima jako ruzno pise na temi![]()
meni necija borba ne smeta, svako se snalazi u svom zivotu, jer zivot nije baziran na naucnim formulama
to i dalje nije razlog sa se ljudi ponasaju nehumanno prema drugima
- Connaisseur Karlin
#168 Re: Migranti
nastavi listu najmanjih drzava na svijetuAmiĐa_Idriz wrote:Lihtenštajn
-
detroit-mercy
#169 Re: Migranti
Ja cu se po ocu svom posrat ako nije u pravu a ne prema drzavi koja mi je dala onoliko koliko sam zasluzio svojim radom. Je li drzava koja ti daje neslucene mogucnosti jest, je li drzava gdje je diskriminacija po raznim osnovama sigurno najmanja jest, je li ima svojih more prednosti ima. Ali ako su otisli i dzabje jebali Irak onda cu da kazem, ako svaka budala moze dobit oruzje onda cu da kazem a ne da budem licemjer kao ti.animals wrote:Posten ili neposten, ja ne serem po drzavi koja mi je dala sve..detroit-mercy wrote: Sig heileto nek je austrijski posteno zaradjen. Dobili po picici back to back pa se malo primirili
![]()
a jebo te Blajburg, nek ti tata ide tamo..
ovo sam ti morao reci jer ja sa ustastvo i Blajburgom imam ko i tvoj tata..
Nemoj sta da kaze da se ne bi Svabi zamjerio, prilicno licemjerno od tebe. Ako u Austriji moze neko da stavi oglas u kome stan izdaje samo Austrijancima poserem se i na takvo drustvo i na takvu drzavu i na one koji se klanjaju bespogovorno toj drzavi
-
detroit-mercy
#170 Re: Migranti
A za koga ti radisanimals wrote:Problem koji ovdje jebeni humanitarci ne mogu svatiti,Connaisseur Karlin wrote:daj mi dravu na svijetu koja nije liemjernaanimals wrote:
Ne tresu meni jadnice, samo ce sebe stresti..
- Connaisseur Karlin
#171 Re: Migranti
detroit-mercy wrote:animals wrote:[
Posten ili neposten, ja ne serem po drzavi koja mi je dala sve..
Ja cu se po ocu svom posrat ako nije u pravu a ne prema drzavi koja mi je dala onoliko koliko sam zasluzio svojim radom. Je li drzava koja ti daje neslucene mogucnosti jest, je li drzava gdje je diskriminacija po raznim osnovama sigurno najmanja jest, je li ima svojih more prednosti ima. Ali ako su otisli i dzabje jebali Irak onda cu da kazem, ako svaka budala moze dobit oruzje onda cu da kazem a ne da budem licemjer kao ti.
Nemoj sta da kaze da se ne bi Svabi zamjerio, prilicno licemjerno od tebe. Ako u Austriji moze neko da stavi oglas u kome stan izdaje samo Austrijancima poserem se i na takvo drustvo i na takvu drzavu i na one koji se klanjaju bespogovorno toj drzavi.
-
detroit-mercy
#172 Re: Migranti
U Njemckoj su radili fino istrazivanje, slali resume-e ili CV firmama, potpuno identicne, iste skole zavrsene, iste kvalifikacije samo imena razlicita, stave svapska i turska ili nasa ili sta ti ja znam cija. Iznenadio bi se rezultatima jebote ko kad su Njemacka i Brazil igrali na svjetskomAmiĐa_Idriz wrote:Pa da, to je u suštini to.detroit-mercy wrote:A sta ako drzava kaze ok, ja nemam problema sa tim da dok si ti ovdje da radis, privredjujes, kupi si kucu ili stan, sve dok tvoj slucaj ne rijesimo. U procesu rijesavanja tvog slucaja naravno da ce olaksavajuca okolnost biti da li ste radili, da li ste cinili odredjena djela i sl.AmiĐa_Idriz wrote:Slazem se ako ulaze sa nadom da rade i bore se kao sto kazes, ali veliki je broj i onih koji se samo zele dokopati socijale i parazitirati doslovno. Hoces u drzavu, nije problem, bujrum, nauci jezik, nadjemo ti posao i to je to (naravno ukoliko je sposoban i zdrav). Parazite nabiti s noge na nogu.
U najvecem broju slucajeva sta se radi, podnosioci azila u azil centre, dok si na azilu ne smijes raditi, ne mozes imati auto, stan, pisku materinu. U startu ga ogradi, u dosta slucajeva sprijeci tu neku integraciju u drustvo i onda se zale kako integracija ne uspijeva.
E kad je takav odnos prema onim koji su tu rodjeni, integrirani, zavrsili skole, zive decenijama mozes tek zamisliti odnos drustva prema malo drugacijima.
- Connaisseur Karlin
#173 Re: Migranti
ja sam humanista, to mi nije radna prfesija, ali sam radila i kao humanitarac , to je vec nekakav posaoanimals wrote:Problem koji ovdje jebeni humanitarci ne mogu svatiti,Connaisseur Karlin wrote:
daj mi dravu na svijetu koja nije liemjerna
pusti migrante da zive svoj zivot
jos sam vise iznendjena, da to pisu osobe koje su migririrale van domovine
- animals
#174 Re: Migranti
Za pametne, kao i ti..detroit-mercy wrote: A za koga ti radis
za Nijemce..a ti ne znam..
- insomnia78
#175 Re: Migranti

Znan, za naucnike i strucnjake. Znam