Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
- BHCluster
#151 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Kako je iko ostao ziv kad se uzme u obzir da je bilo preko 10 000 mudzahedina i da su ubili preko 40 000 nevjernika? 
- zunazu
#152 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Pravo i obaveza Bošnjaka je naoružavanje kako se nikad ne bi ponovila nespremnost iz 1992. A daj Bože da to oružje nikad ne upotrijebimo.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da ne vjeruju slijepo u pomoć sa Zapada, jer su već jednom poslužili kao stražari đikanima pri činjenju genocida. Licemjerstvu odjeb.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da se bave prošlošću jednako npr kao jevreji i da odbace optužbe zločinaca da se previše bave prošlošću. Žrtva je uvijek u pravu i izvršilac zločina mu neće zatvarati usta demagoškim pričama o slijepom gledanju u budućnost.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da naprave strategiju sistemskog lobiranja za poništenje rezultata agresije i genocida, kao i promocije zaštite našeg naroda kao ugroženog u Evropi.
Da su Bošnjaci izvršili agresiju na Srbiju, počinili genocid nad Srbima, utrpali im svoj entitet i ponižavali ih kao većinu, Srbi bi taj problem davno politički riješili na način da Bošnjaka ne ostane ni u tragovima. Zato, dosta je defanzive i diletantizma, riješimo se SDA i zahtjevajmo od koalicije SDP-GS-nezavisni da naprave i provedu strategiju normalizacije države putem svepodržane eliminacije zaostalih agresorsko-genocidnih politika. Novce obezbjediti od prijateljskih zemalja i fondacija.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da ne vjeruju slijepo u pomoć sa Zapada, jer su već jednom poslužili kao stražari đikanima pri činjenju genocida. Licemjerstvu odjeb.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da se bave prošlošću jednako npr kao jevreji i da odbace optužbe zločinaca da se previše bave prošlošću. Žrtva je uvijek u pravu i izvršilac zločina mu neće zatvarati usta demagoškim pričama o slijepom gledanju u budućnost.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da naprave strategiju sistemskog lobiranja za poništenje rezultata agresije i genocida, kao i promocije zaštite našeg naroda kao ugroženog u Evropi.
Da su Bošnjaci izvršili agresiju na Srbiju, počinili genocid nad Srbima, utrpali im svoj entitet i ponižavali ih kao većinu, Srbi bi taj problem davno politički riješili na način da Bošnjaka ne ostane ni u tragovima. Zato, dosta je defanzive i diletantizma, riješimo se SDA i zahtjevajmo od koalicije SDP-GS-nezavisni da naprave i provedu strategiju normalizacije države putem svepodržane eliminacije zaostalih agresorsko-genocidnih politika. Novce obezbjediti od prijateljskih zemalja i fondacija.
-
sekerbay
#153 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Imaš svjedočanstva naših boraca kakva su čuda radili na vozućoj. Dovoljno.General War wrote:Daj ba nemoj zajBavat, strah od mudzahedina je i bio taj sto se zavrsava sve na najsvirepiji nacin ako im se padne pod ruku...a gdje su ti bili mudzahedini u 2 korpusu, citav rat prodjoh a nevidjeh arapa u uniformi 2 korpusa?
I da, bili su u sastavu trećeg korpusa.
- insomnia78
#154 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Oni sto su oslobodili nek slobodno uzmu zicu pa ograde
-
sekerbay
#155 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Et nek si ti oslobađoinsomnia78 wrote:Oni sto su oslobodili nek slobodno uzmu zicu pa ograde
- insomnia78
- General War
#157 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
"nasih" boraca iz drugog korpusa imam cak sta vise i ucestvovao u tome, ali nista sto bi "bracu" moglo gledati u tvom svjetlu.sekerbay wrote:Imaš svjedočanstva naših boraca kakva su čuda radili na vozućoj. Dovoljno.General War wrote:Daj ba nemoj zajBavat, strah od mudzahedina je i bio taj sto se zavrsava sve na najsvirepiji nacin ako im se padne pod ruku...a gdje su ti bili mudzahedini u 2 korpusu, citav rat prodjoh a nevidjeh arapa u uniformi 2 korpusa?
Cuda jesu radili, pod prijetnjom oruzja uzmu zarobljenike od vojne policije kojke su nasi zarobili i iskasape ih...to je samo jedno od cuda.
-
sekerbay
#158 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Iz vas dvojice izbija ljubomora.
Nego, lijepi moji iz drugog korpusa, jeste li bili među onima koji su onomad bježali glavom bez obzira kada su čete digle liniju na brckom
Da su htjeli, ganjali bi vas do šićkog
Nego, lijepi moji iz drugog korpusa, jeste li bili među onima koji su onomad bježali glavom bez obzira kada su čete digle liniju na brckom
- General War
#159 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
sekerbay wrote:Iz vas dvojice izbija ljubomora.![]()
A ko nas spasi boga ti?
- insomnia78
#160 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Cuj ko pa ovi sa ahlakom. Ispadoše djikani u pravu. Sve sam arap i iranac. Kaka kurac ARBiH
- bh.tornjak
#161 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
srecom pa ostavise oruzja i MTS-a....pa se domaci odbranisesekerbay wrote:Iz vas dvojice izbija ljubomora.![]()
-
sekerbay
#162 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
De, zezam se. Inače, skoro sam sjedio sa jednim kojeg je potrefila smjena baš onda kada su četnici digli liniju.
I on onako u šaljivom tonu reče da su ih četnici mogli ganjati do šićkog (ulaz u tuzlu)
I on onako u šaljivom tonu reče da su ih četnici mogli ganjati do šićkog (ulaz u tuzlu)
- Maraschino
#163 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Cetnici digli liniju? Sta vam to znaci?sekerbay wrote:De, zezam se. Inače, skoro sam sjedio sa jednim kojeg je potrefila smjena baš onda kada su četnici digli liniju.
Znas li ti koliko je bila dugacka linija na Brckom? Izgubiti 1,2...5,9 rovova ne znaci da je kompletna linija pukla. Uci u zauzete rovove ne znaci nista ako te bokovi ne prate jer si se uvukao u nep.liniju...blage vi veze nemate ali samo sto Tuzla nije pala.
- General War
#164 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Da on zna koliko su se linije pomjerale tamo-vamo, i to sve u 200-300 metara.Maraschino wrote:Cetnici digli liniju? Sta vam to znaci?sekerbay wrote:De, zezam se. Inače, skoro sam sjedio sa jednim kojeg je potrefila smjena baš onda kada su četnici digli liniju.
Znas li ti koliko je bila dugacka linija na Brckom? Izgubiti 1,2...5,9 rovova ne znaci da je kompletna linija pukla. Uci u zauzete rovove ne znaci nista ako te bokovi ne prate jer si se uvukao u nep.liniju...blage vi veze nemate ali samo sto Tuzla nije pala.
- insomnia78
#165 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Mascini da je ova tema zamisljena kao mnozina a haman smo i ove sa ahlakom ko u ashaba isprevrtali sa svih strana pa nek neko postavi sledecu laz jal podmetanje
-
kiligonzales
#166 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Nekad davno mi je na tu temu i neke druge pricao jedan nas oficir koji je bio veza njima s korpusom, kakvi su to ratnici bili.sekerbay wrote:Imaš svjedočanstva naših boraca kakva su čuda radili na vozućoj. Dovoljno.General War wrote:Daj ba nemoj zajBavat, strah od mudzahedina je i bio taj sto se zavrsava sve na najsvirepiji nacin ako im se padne pod ruku...a gdje su ti bili mudzahedini u 2 korpusu, citav rat prodjoh a nevidjeh arapa u uniformi 2 korpusa?
-
kiligonzales
#167 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Armija BiH ko Armija BiH, nisu sve jedinice unutar Armije BiH imali srce 505. buzimske brigade, niti zivinickih osa, ali ni srce jedne 7. muslimanske ili 4. muslimanske, niti su vala imale srce odreda El Fatih ili El Mudzahid bez obzira, kakve su nazive te jedinice nosile, niti su svi nasi heroji bili jake volje kao Avdo Palic, Izet Nanic, Midhat Hujdur i mnogi drugi. Svaka cast svima koji su bih branili i odbranili i onima koji su dosli sa strane kako bi nam pomogli, koji su se odrekli svojih dotadasnjih zivota i dosli ovdje ratovati rame uz rame s nama.insomnia78 wrote:Cuj ko pa ovi sa ahlakom. Ispadoše djikani u pravu. Sve sam arap i iranac. Kaka kurac ARBiH
Sva rasprava sa Srbima i Hrvatima na temu nekih odreda i dogadjaja koji su se desili treba da se zatvori sa procesima u Hagu i pred BH. tuzilastvom i onim sta su oni rekli vezano na tu temu.
Njima da je do istine stalo, oni bi mnostvo tih dogadjaja obradili cinjenicno, bez potrebe da uvecavaju broj zrtava i to potkrijepili dokazima i stvarnim cinjenicama, ovako svaka optuzba koju su satkali mjesajuci lazi sa istinom, propala je jer su oni tako zeljeli, da bi i oni mogli mantrati pred svojom populacijom kako su zrtve i kako se na njih slila kosmicka nepravda u odlukama MZ i drzali svoj alibi i opravdanja za sva sranja koja su drugima napravili.
Na temu ovakvih stvari s njima treba striktan, a ne pricati s njima uopste na ovakve teme jer nijedan argument za njih ne vazi osim onih koje im je propaganda njihova prosula.
-
kiligonzales
#168 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Ma propaganda im je tito. Cujem da su Mundzosi doveli i 400 hiljada lavova za srpsku nejac, koji su reagovali na PUC PUC, DRZI SRBINA.BHCluster wrote:Kako je iko ostao ziv kad se uzme u obzir da je bilo preko 10 000 mudzahedina i da su ubili preko 40 000 nevjernika?
-
kiligonzales
#169 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Uglavnom sta je u glavi te budale bilo to je pitanje, bacio je bombu u dvoriste ambasade, drugu koju je bacio ili nije uspio da baci je ubila njega. Posto je bio covjek sa otvorenim simpatijama prema Milosevicu, kacio medalje i diplome po facebooku kojim ga je isti odlikovao, bio clan par fb grupa sa jasnim nacionalistickim backgroundom, normalno da se promice to pitanje da li je to samo njegov individualni cin ili je cin na koji ga je nagovorio neko drugi, jer ideoloska pozicija toga cina svakako moze biti razdor izmedju CG i SRBA i velikosrpska ideologija drugih.BHCluster wrote:Haj sto iznosis svoje miljenje ali zasto moras lagati da je Dalibor Jauković izvrskio teroristicki napad na ambasadu SAD?Fudo387 wrote:Dajgle ekipe, vazda po istoj matrici...lafo neutralni i svi ste isti.
Neki dan frajer baca bombe po americkoj ambasadi....nidje ni jednog.
https://www.rferl.org/a/montenegro-u-s- ... 57220.html
To je ispocetka okarakterisano kao teroristicki napad od strane medija, da bi poslje se nazvalo incidentom i to je bio stav i Amerikanaca o tome dogadjaju iznesen sutradan.
Posto se to desilo u ponoc, a ne u pola dana i zato sto nije imalo velike posljedice osim ranjenog dvorista ambaasde, to je dobilo epitet incidenta.
- Sanjarko
#170 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Pa sam je naveo s cim. Recimo sa slanjem humanitarne pomoci, love itd. Ko zna s cim su ih ucijenili, i bogati odakle meni dokazi o tome, i bogati mislis da je neko cuvao dokaze o tome. Pa nisu to obicni ljudi kao ja, jb-te. Recimo sta mislite da je Putin primjerice obican covjek, covjek vrhunski KGB agenat i ubica bio, tako mislite da su i ovi obicni ljudi.geralt wrote:Da te citiram, "ako imas kakve dokaze iznesi ih". Ako nemas, prestani ponavljati tu nebulozu da su nasi bili necim ucjenjeni (cime? Alijinim golisavim fotografijama?)Vizionar 1985 wrote:Oni su ih pustili da dodzu ovamo preko teritorija koje su oni kontrolisali i dali im pasose da dodzu ovamo, a kazem nasi bili ucjenjeni ko zna cime da ih prihvate.
A na meni nije teret dokazivanja, na njemu je i drugima da dokazu da nije tako, jer ima pretpostavka u teoriji da je teorija tacna dok se ne dokaze suprotno. Ako nije teorija barem hipoteza, tako da se neko teorije ne uhvati ko pijan plote.
A ja nikada ne tvrdim da sam upravu.
EDIT: Evo za ove sto tvrde da su ih Alija i nasi doveli ovamo. Je li ove iste Gadafi, Bashar, Sadam, Saleh onaj Jemenski kako se zove pozvali u Libiju, Siriju, Irak, Jemen itd. Dajte ba tu pricu. Salju se po potrebi od raznih obavjestajnih sluzbi i drzava koje iste finansiraju i salju, i to nije teorija zavjere, pa cak i da jeste teorija ili hipoteza ona je tacna dok neko ne dokaze suprotno, a sto se mi pravimo ludima pa govorimo da to nije tako, to je drugi par opanaka.
Last edited by Sanjarko on 28/02/2018 06:53, edited 4 times in total.
- Sanjarko
#171 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Ma znam. Da su maltretirali ljude, ali da su presli neku granicu njihove bi glave nas narod sjeko. Pa ludi smo i mi kao narod isto ko i oni kad nas neko dovede do neke tacke, ono kako se kaze preko glave i ono doslo mi do ovdje.edo_79 wrote:U Maglaju su prišli dvojica jednoj djevojci, počeli joj nešto prijetiti i popili takve batine da im nikad više naumpalo nije, čak se i oružje potezalo ali u konačnici im je dato do znanja gdje su i kako da se ponašajukamberovica polje wrote:Civile nisu dirali, osim u podrumu muzičke škole.Vizionar 1985 wrote:Ovi ovdje u Zenici bili. Odnosi se na mudzahedine i kako znam civile nisu dirali i kako znam niko od njih nije dobio ulicu, penziju, bistu itd. A narod pljuje po istima i dan danas zbog ovoga sta su sve radili i sto su im strah zadali u ratu jer ih nije bas bilo fino vidjeti kako se setaju po gradu.
- Sanjarko
#172 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Ma nisu. Ja se slazem s tobom oko njih, kakvi su itd. Samo ti kazem ko su, ko ih je mozda poslao ovamo itd., i ne tvrdim da sam upravu. Oni su po meni odred za ciscenje terena u vecini slucajeva, ako se nevaram tako se to zove. A sad ne znam kako bi ih zvali jer ih po potrebi salju gdje im trebaju da naprave neko sranje. Libija, Sirija, Irak, Jemen itd. Pa jb-te nisu ih valjda i ovi pozvali da dodzu, ili je logicnije i jednostavnije da ih je neko poslao i tamo i ovamo.insomnia78 wrote:Ma da. Zlatni mladići. Hajte molim vas
- Sanjarko
#173 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Ma pusti to. Pun internet trolova itd., pa cak i provokatora. Pod tim mislim na agenturu. Nemoj misliti da nema takvih i na ovom forumu.insomnia78 wrote:I ovo istoSta je tu tacno nase? Sta smo to MI u rezanju glava zarobljenicima, ubijanju zarobljenika, maltretiranju onih koji se ne uklapaju u matricu. Sta je tu nasa “vjera i nacija”?Da se ne stidimo sebe, vjere i nacije, o njihovim akcijama bi se izučavalo na vojnim akademijama.
Eno, Sirija puna tih sto sa sabljom lete na tenk. Je l’ to ta vjera kojom se trebamo ponositi?
- General War
#174 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Tako dobri da se svako od njih ogradjuje, nije problem naci budalu koja hoce da se ubije da jurisa na rovove...eno po siriji imas i upgrade verziju pa vidi ko im se divi i na sta su spali.kiligonzales wrote:Nekad davno mi je na tu temu i neke druge pricao jedan nas oficir koji je bio veza njima s korpusom, kakvi su to ratnici bili.sekerbay wrote:Imaš svjedočanstva naših boraca kakva su čuda radili na vozućoj. Dovoljno.General War wrote:Daj ba nemoj zajBavat, strah od mudzahedina je i bio taj sto se zavrsava sve na najsvirepiji nacin ako im se padne pod ruku...a gdje su ti bili mudzahedini u 2 korpusu, citav rat prodjoh a nevidjeh arapa u uniformi 2 korpusa?
- General War
#175 Re: Lice antibošnjačke/antiislamske kampanje - istine i laži
Propaganda i dobija ratove...junaci su samo topovsko meso, ali to nazalost neki nikako da shvate.kiligonzales wrote:Ma propaganda im je tito. Cujem da su Mundzosi doveli i 400 hiljada lavova za srpsku nejac, koji su reagovali na PUC PUC, DRZI SRBINA.BHCluster wrote:Kako je iko ostao ziv kad se uzme u obzir da je bilo preko 10 000 mudzahedina i da su ubili preko 40 000 nevjernika?