Smrle , klitorisdžijski mezhebHAVANA wrote:Jebi ti to,zna srle oko klitorisa deverat.
Položaj žene u islamu
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#151 Re: da li je žena u islamu ponižena?
- Connaisseur Karlin
#152 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Smrcak15 wrote:Connaisseur Karlin wrote:Smrcak15 wrote:
nije nas obicaj.
ovo si napisao:
[quote]a ovo oko sunecenja po islamu, to je samo vrh kozice iznas klitorisa, to je samo dozovljeno jer ne otklanja klitoris i zenino zadovoljavanje u seksu.
to kad kazem u islamu, to se misli samo dozvljeno je raditi, nije naredbena forma, kao sto mi muskarci moramo se sunetiti.
[/quote]
Zasto je dozvoljeno, jer zene nisu sunnecen jer imaju problma dozivjeti oragazam
Problem je kad citamo o sunecenju kao prihvatljiv stav religije i vjernika muskaraca, i kad vjernici muskarci kazu to je OK, ali njiova zene to nece uraditit
Last edited by Connaisseur Karlin on 21/02/2018 14:44, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#153 Re: da li je žena u islamu ponižena?
zna Smrle kako zenu zadovoljit, nisam ja sa marsa paoHAVANA wrote:Jebi ti to,zna srle oko klitorisa deverat.
- Rampage
#154 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Kakvi su to gnjusobni propisi i u kojem to vašem društvu?Nurudin wrote:Zanimljiv je fenomen da se čak i mnogim ženama kod nas , pogotovo evo na forumu već druga žena koja javnoirac300 wrote:Žene iz Skandinavije se ne bi složile s tobom. Što znači da društvo kao društvo može ostvariti napredak u svim sferama, pa tako i ženskim pravima ako je to isto društvo postavljeno na zdravim temeljima. Ove plemenske zaostavštine putem religije ne mogu donijeti ništa dobro, ni ženama, a vala ni muškarcima (iako su oni u puno boljem položaju).Euridika wrote:Pokušala sam pratiti ovu temu (u smislu da čitam postove i da nešto prokomentarišem), ali iskreno, nakon odgledanih nekoliko video zapisa sa teme i nakon što sam vidjela da je i ova tema otišla u smjeru rasprave, ličnih napada i sl., mogu samo da kažem da mi se povraća (fakat).
Jedini komentar kojeg mogu reći, a on čak i nema veze sa religijom, jeste da su muškarci u skoro svakom društvu mnogo bolje prošli od žena. Sumorna istina.
govori kako nema problem da se ovakvi gnjusobni propisi još zadržavaju u našem društvu.
Zar to nije čudno
Kod nas u Bosni, hvala Bogu, nema nikakvih gnjusobnih propisa, kako za žene tako ni za muškarce
- HAVANA
#155 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ok,samo nemoj nam i to objasnjavat molim te.Smrcak15 wrote:zna Smrle kako zenu zadovoljit, nisam ja sa marsa paoHAVANA wrote:Jebi ti to,zna srle oko klitorisa deverat.
- dobar osjecaj
#156 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Pa pitanje je bilo da li sve navedeno treba izbaciti iz nase tradicije?Connaisseur Karlin wrote: logicno, jer nisi zivio pod Serijatom
Cije tradicije? Napisah da to nije nista dio nase tradicije u BiH.
- MarlboroGold
#157 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
- Rampage
#158 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Sad će ona tebe ubijediti da ti nemaš pojma o svojoj tradicijidobar osjecaj wrote:Pa pitanje je bilo da li sve navedeno treba izbaciti iz nase tradicije?Connaisseur Karlin wrote: logicno, jer nisi zivio pod Serijatom
- Connaisseur Karlin
#159 Re: da li je žena u islamu ponižena?
u svakom drustvu, bez obzira ne religijko okruzenje jedne ili istovrmeno svih abrhahmskih religijaEuridika wrote:Pokušala sam pratiti ovu temu (u smislu da čitam postove i da nešto prokomentarišem), ali iskreno, nakon odgledanih nekoliko video zapisa sa teme i nakon što sam vidjela da je i ova tema otišla u smjeru rasprave, ličnih napada i sl., mogu samo da kažem da mi se povraća (fakat).
Jedini komentar kojeg mogu reći, a on čak i nema veze sa religijom, jeste da su muškarci u skoro svakom društvu mnogo bolje prošli od žena. Sumorna istina.
pa se mnogi muskarci "kao" kasnije, cude, zasto je zene "ufatila" histerija ka ravnopravnosti
- Smrcak15
#160 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Connaisseur Karlin wrote: Zasto je dozvoljeno, jer zene nisu sunnecen jer imaju problma dozivjeti oragazam![]()
Problem je kad citamo o sunecenju kao prihvatljiv stav religije i vjernika muskaraca, i kad vjernici muskarci kazu to je OK, ali njiova zene to nece uradititJos nisma cula da zene vjernice skacu od srece pricanjem o temi zenskog sunecenja !
znas li ti citati engleski, dao sam ti odgovor na engleskom, djeluje mi da neznasZasto je dozvoljeno, jer zene nisu sunnecen jer imaju problma dozivjeti oragazam![]()
iz estetski razloga, ljepse izgleda a moze doci do bolje stimulacije klitorisa.
Ovo oko suncenja zena to je na dobrovoljnoj bazi ako same zele to.
A evo na zapadu to zene neke rade kako bi poboljsali izgled vagine i ujedno da bi se lakse stimulisao klitoris.
ali ti uopste nisi upoznata sta je Hoodectomy , u tome je problem, nije problem ko sta hoce a ko nece.Problem je kad citamo o sunecenju kao prihvatljiv stav religije i vjernika muskaraca, i kad vjernici muskarci kazu to je OK, ali njiova zene to nece uraditit
ni ja ne skacem od srece kad je u pitanju musko obrezivanje....ja sam se zamalo onsvijestio kad sam cuvao svog malog kad su ga sunetili. sreca pa je zena hrabrija od mene bila pa ga je pricuvalaJos nisma cula da zene vjernice skacu od srece pricanjem o temi zenskog sunecenja
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#161 Re: da li je žena u islamu ponižena?
čekaj sad će ti Smrčak objasniti , samo da završi sa klitorisomMarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
- Connaisseur Karlin
#162 Re: da li je žena u islamu ponižena?
ali jeste dio tredicije prihvacen u Islamudobar osjecaj wrote:Pa pitanje je bilo da li sve navedeno treba izbaciti iz nase tradicije?Connaisseur Karlin wrote: logicno, jer nisi zivio pod Serijatom
kuzis, Islam obhvata niz faktora, jerovanje, Knjigu, sunet,hadise , koznilij, zakone, serijat, tradiciju
- Smrcak15
#163 Re: da li je žena u islamu ponižena?
zensko se ne mora sunetiti, musko mora.MarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
Druga stvar, nigdje ne pise da nas je stvorio savrsene.
- Nurudin
#164 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Najveći apsurd je kad kažeš : "kod nas hvala bogu nema takvih propisa !" 
- Rampage
#165 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ono kad nekom podmećeš nešto čime si ti lično opsjednutNurudin wrote:čekaj sad će ti Smrčak objasniti , samo da završi sa klitorisomMarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
Dodouše, nema ništa loše u ovoj vrsti opsjednutosti, nema potrebe da se kriješ iza Smrčka
- triconja
#166 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Izgleda vas dvije ko da ste prespavale historiju, citavo vrijeme muski pravili djecu i igrali igrica (navlacili kozicu) a zene udarnicki radile i jos po kuci i oko djece stizale. A svakih 20 godina haj u rat da se cuva silno muskinje. Kako drugacije objasniti toliki broj muskih naucnika ako ne tako, ljudima dosadilo lezat pa uzeli malo matematiku.Connaisseur Karlin wrote:u svakom drustvu, bez obzira ne religijko okruzenje jedne ili istovrmeno svih abrhahmskih religijaEuridika wrote:Pokušala sam pratiti ovu temu (u smislu da čitam postove i da nešto prokomentarišem), ali iskreno, nakon odgledanih nekoliko video zapisa sa teme i nakon što sam vidjela da je i ova tema otišla u smjeru rasprave, ličnih napada i sl., mogu samo da kažem da mi se povraća (fakat).
Jedini komentar kojeg mogu reći, a on čak i nema veze sa religijom, jeste da su muškarci u skoro svakom društvu mnogo bolje prošli od žena. Sumorna istina.![]()
pa se mnogi muskarci "kao" kasnije, cude, zasto je zene "ufatila" histerija ka ravnopravnosti
- Nurudin
#167 Re: da li je žena u islamu ponižena?
ih ....sad ćeš opet morati u one svoje tri fazeSmrcak15 wrote:zensko se ne mora sunetiti, musko mora.MarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
prvo si negirao da "nigdje ne piše"
sad ćeš relativizirati
i onda reći "pa naučnici su dokazali bla bla.."
38:72 (Kur'an)
pa kad mu savršen oblik dam i život u nj udahnem, vi mu se poklonite!'
- Connaisseur Karlin
#168 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Dobrovoljno radi religije, znaci, opet se vracamo na religijuSmrcak15 wrote:tvoje rijeci :Connaisseur Karlin wrote: Zasto je dozvoljeno, jer zene nisu sunnecen jer imaju problma dozivjeti oragazam![]()
Problem je kad citamo o sunecenju kao prihvatljiv stav religije i vjernika muskaraca, i kad vjernici muskarci kazu to je OK, ali njiova zene to nece uradititJos nisma cula da zene vjernice skacu od srece pricanjem o temi zenskog sunecenja !
a ovo oko sunecenja po islamu, to je samo vrh kozice iznas klitorisa, to je samo dozovljeno jer ne otklanja klitoris i zenino zadovoljavanje u seksu.
potom mpostavis ovo:
Ovo oko suncenja zena to je na dobrovoljnoj bazi ako same zele to.
- Connaisseur Karlin
#169 Re: da li je žena u islamu ponižena?
MarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
- dobar osjecaj
#170 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nema veze. Ona će me uvjeriti da ne znam ni gdje sam trenutno, ona druga a mislim zapravo da se sve radi o istoj osobi će me uvjeriti da ne znam jesti, treća da ne znam piti, četvrta da su mi bolesna koljena od trčanja samo sam previše neuka da osjetim bol a kad se usudim da kažem da mi godi da grijem stomak termoforom kad mi je hladno, reći će mi da su samo ljudi u BiH dovoljno zaostali da se griju kad im je hladno. Kad odseliš u SAD jednostavno sve znaš bolje.Rampage wrote: Sad će ona tebe ubijediti da ti nemaš pojma o svojoj tradiciji
- Nurudin
#171 Re: da li je žena u islamu ponižena?
ili odstranjivanje slijepog crijeva ? hajd barem da je to propisano pa ima nekog smisla aliConnaisseur Karlin wrote:MarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
sunećenje žena , ni muškaraca , nema nikakvog smisla
- Connaisseur Karlin
#172 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Da li to znaci da je doticno pravilo u Islamskom Zakonu jos uvijek nepromjenjeno i aktivno?Nurudin wrote:
Zatim dobna granica za spolni odnos sa dejvojčicama je neodređen, iako većina ipak kaže da je to prva menstruacija.
(danas se to zove pedofilijom i kažnjivo je u civiliziranom svijetu uopće raspravljati o tome da li je to ok ili nije. NIJE)
- Smrcak15
#173 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nurudin wrote:ih ....sad ćeš opet morati u one svoje tri fazeSmrcak15 wrote:zensko se ne mora sunetiti, musko mora.MarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
prvo si negirao da "nigdje ne piše"
sad ćeš relativizirati
i onda reći "pa naučnici su dokazali bla bla.."
38:72 (Kur'an)
pa kad mu savršen oblik dam i život u nj udahnem, vi mu se poklonite!'
nema tu rijeci savrsen u orginalnom tekstu
فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ سَاجِدِينَ
Faitha sawwaytuhu wanafakhtu feehi min roohee faqaAAoo lahu sajideena
Kada njega formiram i udahnem u njega svog duha(ruh) , vi mu padnite licem na tlo
Rijec tu koja se koristi je sawwā (سَوَّىٰ) sto znaci formirati, odrediti proporcije
- Nurudin
#174 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nije ništa promjenjeno. Spolna zrelost u islamu, kod najliberalnijih šerijatskih pravnika je daleko prije 18godina.Connaisseur Karlin wrote:Da li to znaci da je doticno pravilo u Islamskom Zakonu jos uvijek nepromjenjeno i aktivno?Nurudin wrote:
Zatim dobna granica za spolni odnos sa dejvojčicama je neodređen, iako većina ipak kaže da je to prva menstruacija.
(danas se to zove pedofilijom i kažnjivo je u civiliziranom svijetu uopće raspravljati o tome da li je to ok ili nije. NIJE)
- Smrcak15
#175 Re: da li je žena u islamu ponižena?
kazes nema smisla musko sunecenjeNurudin wrote:Connaisseur Karlin wrote:MarlboroGold wrote:Ako nas je Bog stvorio kao savršene, čemu onda uopšte sunećenje... nebitno je li muško ili žensko?
ili odstranjivanje slijepog crijeva ? hajd barem da je to propisano pa ima nekog smisla ali
sunećenje žena , ni muškaraca , nema nikakvog smisla
otklanjanjem kozice sprecavamo mnoge bolesti, a da nista drugo, muski su izdrzivi u seksu kad se osunete i jos nesto zene vole osunecenje jer izgleda ljepse a i cvrst je i cist je sto je najvaznije, jer prilikom mokrenja ne sakuplja se mokraca ispod kapice gdje se akumuliraju bakterije jer je pogodno tlo a to moze da inficira partnera (zenu ) u seksu pa cak si samog sebe.