HR Herceg Bosna / Udruženi zločinački poduhvat
-
Tutnjavac
#151 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Pitaj Darija Kordića. 
-
patrijotija
#152 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
On je samo u niz jedan, s Milos Stuparom, Momcilom Krajisnikom, Momcilom Perisicem.... tuga
- travnik
#153 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Blaškić je zločinac i osuđen je. Je li kazna dovoljno visoka, upitno je. Međutim, mnogo veći problem su zločinci protiv kojih nije ni pokrenut postupak, vjerojatno se čeka da crknu, pa da onda k'o fol počnu nešto čačkati. Na primjer Dž. Mlačo, bugojanski krvnik.
-
patrijotija
#154 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Zasto je tako? Sigurno treba oko 20 godina, a ne 9. Inace, zna li se ko je uradio UBIJANJE u Ahmicima?
-
Tutnjavac
#155 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Što peglaš ljude na forumu, imaš hrpu podataka kad kreneš googlati, čak imaš i na Wikipediji iscrpne članke o zločinima u dolini Lašve.
- Sed
#156 Navodni zločin HVO-a u Mrkonjić Gradu 1995-te
Baš čitam neke tragikomične komentare na vijest o Naserovom uhićenju na srbijanskom B92 kad naletih na ovo:
Potenciraju se Bosnjacki zlocini, a Milorad Dodik drzi u ladici u svom predsjednickom uredu u Banja Luci optuznicu za najgori zlocin nad Srbima, onaj u Mrkonjic Gradu, gdje su reguralna hrvatska vojska i HVO u jednom danu 1995 pobili egzekucijom 300 civila. Dodik to krije i suti o tome zbog svog pakta sa Hrvatima u BiH. To je gori zlocin od svima poznate Ovcare u Vukovaru, a javnost u Srbiji ne zna nista o tome zahvaljujuci Miloradu laznom patrioti Dodiku.
Ima li ikakve istine u tome?
Potenciraju se Bosnjacki zlocini, a Milorad Dodik drzi u ladici u svom predsjednickom uredu u Banja Luci optuznicu za najgori zlocin nad Srbima, onaj u Mrkonjic Gradu, gdje su reguralna hrvatska vojska i HVO u jednom danu 1995 pobili egzekucijom 300 civila. Dodik to krije i suti o tome zbog svog pakta sa Hrvatima u BiH. To je gori zlocin od svima poznate Ovcare u Vukovaru, a javnost u Srbiji ne zna nista o tome zahvaljujuci Miloradu laznom patrioti Dodiku.
Ima li ikakve istine u tome?
- karanana
#157 Re: Navodni zločin HVO-a u Mrkonjić Gradu 1995-te
nisam cuo za to, ali ne iznenadjuje me jer covic a i svi legitimni hrvatski lideri prije njega, ako ih je i bilo, suti o najvecem masakru nad hrvatima koji se desio u okolini prijedora. isto govorimo o stotinama pobijenih. kad je bio tamo?
naravno da je pakt.
naravno da je pakt.
-
dječak sa šibicama
#158 Re: Navodni zločin HVO-a u Mrkonjić Gradu 1995-te
Suplja prica, istraga pokrenuta prije deset i vise godina, na kraju se utvrdilo da su otkopali masovnu grobnicu u koju su pokopane zrtve iz Mrkonjic Grada i okoline koje su poginule tokom ulaska hrvatske vojske u MG, a srpske snage u bjezaniji ostavili leseve poginulih vojnika i civila.
Sad nema druge nego da optuzuju Dodika za navodno skrivanje zlocina. Sta ce drugo.
Sad nema druge nego da optuzuju Dodika za navodno skrivanje zlocina. Sta ce drugo.
-
titinpionir
#159 Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Uveliko se negira ne samo agresija Hrvatske , koja je dokazana u nekoliko sudskih presuda do sada, vec i sistematska saradnja koju su imali HVO i VRS.
Da krenemo sa najociglednijom , sinhronizacijom ofanziva na Armiju Republike Bosne i Hercegovine :
- Oktobar 1992
VRS zavrsna ofanziva na Jajce. HV-HVO napad i okupacija Prozora uz ometanje svih vrsti pomoci i prolaz kroz Hercegovinu i S.Bosnu
- Januar 1993
VRS napad na Srebrenicu. HV-HVO napad na Gornji Vakuf i prekidanje svih vrsta prolaza i pomoci kroz Hercegvoinu i S.Bosnu a koja je tada bila prijeko potrebna za Istocnu Bosnu.
- April/maj 1993
VRS napad na Gorazde. HV-HVO napad na Srednju Bosnu i Mostar
Da krenemo sa najociglednijom , sinhronizacijom ofanziva na Armiju Republike Bosne i Hercegovine :
- Oktobar 1992
VRS zavrsna ofanziva na Jajce. HV-HVO napad i okupacija Prozora uz ometanje svih vrsti pomoci i prolaz kroz Hercegovinu i S.Bosnu
- Januar 1993
VRS napad na Srebrenicu. HV-HVO napad na Gornji Vakuf i prekidanje svih vrsta prolaza i pomoci kroz Hercegvoinu i S.Bosnu a koja je tada bila prijeko potrebna za Istocnu Bosnu.
- April/maj 1993
-
titinpionir
#160 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Saradnja na nekoliko nivoa, od najvisih kroz zajednicke sjednice vlada tzv hrhb i rs :
https://www.youtube.com/watch?v=2GqE-HE9YxU
ili
u Velikoj Kladusi 7. novembra 1993. godine sastanak predsjednika vlada triju paradrzava: Jadranko Prlic, Vladimir Lukic i Zlatko Jusic.
Da se nisu tada dogovarali kako da spase Bihac
pa do borbe rame uz rame vojnika u rovu :
https://www.youtube.com/watch?v=2GqE-HE9YxU
ili
u Velikoj Kladusi 7. novembra 1993. godine sastanak predsjednika vlada triju paradrzava: Jadranko Prlic, Vladimir Lukic i Zlatko Jusic.
Da se nisu tada dogovarali kako da spase Bihac
pa do borbe rame uz rame vojnika u rovu :
Goran Stoparić, koji kao "četnički insajder" svedoči na suđenju lideru srpskih radikala Vojislavu Šešelju, zbunio je danas sudije izjavom da se u jesen 1993. godine na strani Hrvata borio protiv Muslimana. Sudijama, naime, nije bilo jasno kako se "Šešeljev dobrovoljac" iz Šida, nakon što se 1991. borio u Vukovaru u sastavu odreda Leva supoderica, a 1992. u Hercegovini kao zamenik četničkog vojvode Vakića, u jesen 1993. godine - kao komandir novosadske dobrovoljačke čete u sastavu Vojske Republike Srpske (VRS) – našao u Žepču gde se "rame uz rame sa pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane" (HVO) borio protiv Muslimana, odnosno Armije BiH.
-
titinpionir
#161 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Isto tako sastanci na najvisem nivou :
Hrvatska je Mladiću samo u srpnju '93. platila 9 milijuna DEM!
Haaško tužiteljstvo objavilo je dio dnevnika srpskoga generala
ZAGREB - Cijeli rat, od 1992. nadalje, general Ratko Mladić sastajao se s hrvatskim generalima, dogovarao prekide vatre, isporuke oružja i nafte i zajedničku borbu protiv Bošnjaka. Dio dnevnika Ratka Mladića objavilo je Haaško tužiteljstvo kako bi ga koristilo kao dokaz protiv Jadranka Prlića, Slobodana Praljka i ostalih čelnika Herceg-Bosne kojima se sudi u Haagu.
General Mladić u svom je dnevniku ostavio bilješke sa susreta s Praljkom, Prlićem, Antom Rosom, Milivojem Petkovićem i drugima, većinom u mađarskom Pečuhu ili Njivicama u Crnoj Gori.
Financijski najteži sastanak
Na jednom od sastanaka u veljači 1994. sudjelovao je hrvatski ministar financija Jozo Martinović. On je bio ministar financija u Vladi Franje Gregurića od kolovoza 1992. Preko Joze Martinovića išlo je financiranje Herceg-Bosne i nakon što je u kolovozu 1992. iz Vlade prešao u Privrednu banku. Uz Gojka Šuška i Hrvoja Šarinića on je bio potpisnik računa u Austriji i član Upravnog odbora RH Alan preko kojeg je kupovano oružje.
Financijski najteži sastanak bio je onaj od 8. srpnja 1993. s Milivojem Petkovićem u Njivicama, u vrijeme sukoba Hrvata i Bošnjaka. Petković je do kraja srpnja 1993. bio načelnik Glavnog stožera HVO-a, a tada ga je zamijenio Praljak. Mladić je zabilježio da su u zamjenu za oružje i “učinjene usluge” položene 1,191.246 tadašnjih njemačkih maraka i dvije cisterne dizela.
Dogovoreno je da Hrvati 8,092.032 marke plate u roku od tjedan dana. Sav taj novac došao je, naravno, iz Hrvatske, jer se u to vrijeme HVO financiralo direktno iz Zagreba.
Prvi sastanak koji je Haaško tužiteljstvo izdvojilo je onaj od 5. listopada 1992., kad se Mladić u Pečuhu našao s delegacijom Hrvatske i Herceg-Bosne.
Kao predstavnik Hrvatske bio je Slobodan Praljak, koji je od ožujka 1992. do srpnja 1993. bio pomoćnik Gojka Šuška. U srpnju 1993. postaje zapovjednik HVO-a. Praljak od Mladića traži da srpske snage prekinu granatirati Slavonski Brod. Hrvati iz Jajca Srbima će dati struju, a oni će im zauzvrat pustiti vodu. Praljak (ako je vjerovati dnevničkim bilješkama) predlaže Mladiću obustavu sukoba.
‘Podijelit ćemo Bosnu’
Objašnjava mu da Hrvatima nije u interesu rat sa Srbima, rat će prestati dogovorom Hrvata i Srba, a prava opasnost su Muslimani. “Naš cilj je Banovina iz 1939., ako to ne postignemo, nastavljamo rat”, zapisao je Mladić Praljkove riječi. On uvjerava Mladića da je sporazum Tuđmana i Izetbegovića samo formalan, donesen na inzistiranje Amerikanaca, kako bi se dodvorili islamskom svijetu. Posljednja bilješka s tog susreta su Praljkove riječi: “Treba iseliti Hrvate iz Vojvodine”.
Na drugom sastanku, nakon pada Posavine 26. listopada 1992., Praljak kaže: “Na dobrom smo putu da prisilimo Aliju da podijeli Bosnu. Mi ćemo natjerati Aliju da sjedne za stol s Bobanom i Karadžićem. Interes nam je da Muslimani dobiju svoj kanton da bi imali gdje odseliti”. Na tom je sastanku dogovoreno da se održi sastanak Janka Bobetka i Božidara Vučurevića o liniji HV-a kod Trebinja.
Društvo kod Miloševića
Iduće godine, u srpnju 1993., kad je već buktio sukob s Muslimanima, Mladić je na sastanku kod Miloševića u Beogradu. Milošević mu govori da ne bi trebali davati preveliku podršku Hrvatima. Na sastanku je i Karadžić, koji kaže da trebaju pomoći Hrvatima da bi se prisililo Muslimane na podjelu Bosne. Ipak, Karadžić upozorava da, ako Hrvati napadnu RSK, Srbi iz BiH moraju poslati dva korpusa da pomognu Martiću. Milošević tumači: “Ne bih ja išao na presijecanje Muslimana na dvije autonomije. Mi smo ih nudili Hrvatima, a Tuđman je rekao uzmite ih vi”.
-
Kitrona
#162 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
titinpionir wrote:Uveliko se negira ne samo agresija Hrvatske , koja je dokazana u nekoliko sudskih presuda do sada, vec i sistematska saradnja koju su imali HVO i VRS.
- Oktobar 1992
- Januar 1993
- April/maj 1993
Ja ovdje vidim tvrdnje i tvoja tumacenja. Ne znam kako je Jajce i Srebrenica povezani i jos u vremenskom roku od 3 mjeseca. Ne razumijem, kako je to povezano? Pa u 3 mjeseca se svasta izdogadjalo?!
Istina je da je Jajce bilo u potpunom okruzenju. Borci su se povlacili preko brda. Pa valjda je i ta VRS sa svim tim naoruzanjem mogla nesto osvojiti?
Ili nije?
-
Kitrona
#163 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
titinpionir wrote:Isto tako sastanci na najvisem nivou :
Da, švercalo se, nije to nikakva tajna. Jednostran prikaz detalja, znaš da u sudnici ne smiješ obrani uskratiti podatke koji bi joj mogli ici u korist?
A u ovom slucaju dokaz je i suradnja ABiH i VRS u Hercegovini.
-
titinpionir
#164 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Zarobljeni civili prebaceni preko srpskih teritorija do Hercegovine uz pomoc srpske logistike
Mislio je da se nakon mjeseci batinanja, gladi i prisilnog rada konačno spasio kada je uz pomoć jednog dobrog čovjeka prebjegao u Hrvatsku, ali njegove patnje su tek počele. Isto se nastavilo i tamo, i kako tvrdi za Anadolu Agency (AA) samo je sreća da ga je pronašao UNHCR koji ga je spasio te uz pomoću kojeg je u drugoj polovini 1994. dobio politički azil u Danskoj gdje je ostao do 1997. godine kada se vraća u rodno selo kod Maglaja.
U evidenciji za "logoraški karton" Topčić je naveo svoj "logorski staž" naznačivši da je u kontinuitetu bio u logorima u Ljubuškom od 26. juna do 25. septembra 1993., Gornjem Vakufu od 25. septembra do 30. decembra 1993. te u Hrvatskoj od 30. decembra do 1. marta 1994. godine.
Iako se negira postojanje logora u Hrvatskoj za bh. građane u toku ratnih dešavanja, iz Saveza logoraša BiH navode kako oni u svojim evidencijama imaju blizu 300 osoba koje su navele da su bile u logorima u Hrvatskoj i to na otocima Korčula, Pag, Dugom Selu... Većina ih je, naglašava se, nakon izlaska otišla u treće zemlje, a mali broj njih se vratio u BiH.
To je učinio i Admir Topčić koji je za Anadolu Agency (AA) ispričao svoj logoraški put patnje i stradanja.
"Zarobljen sam 26. juna 1993. godine zajedno sa ocem i majkom. Sa ocem Ramom sam bio jedno vrijeme zajedno, a majka Maida je bila odvojena u ženski logor u Žepču (Ljubatovići). Mi smo bili u Perkovićima koji je bio prihvatni - sabirni centar za one civile koji su zarobljeni. Tu smo bili dvije sedmice i radili smo. Morao sam ići raditi da nešto jedem, da se prehranim jer je hrana bila skoro nikakva. Pa smo zato išli i blizu linije. Pucalo se na nas, dobijali batine i tako je to prolazilo", prisjeća se Admir.
Rad u uniformama bivše JNA
Onda je, navodi, došao dan kada su došli autobusi "Republike Srpske", jer je tu bila i vojska bosanskih srpska.
"Pokupili su nas u sedam-osam autobusa i prešli smo gotovo cijelu Republiku Srpsku: od Teslića, Banja Luke, Jajce, Drvara do Bosanskog Grahova gdje smo jedino dobili vode. Jedino je bilo vode i dobili smo po četvrt kruha u Bosanskom Grahovu gdje smo prenoćili. Tu smo dosta vode popili zato što smo bili žedni, a bilo je vruće", naglašava Topčić.
Odatle su ih, veli, ukrcali u autobus i otišli su za Livno gdje su ih dalje Hrvati preuzeli i odatle su otišli u Vitinu kod Ljubuškog.
"Tu smo svi bili smješteni u jednom kao vinogradu. Okolo je bila bodljikava žica i jedna pomoćna zgrada i još jedna manja pomoćna zgrada gdje sam bio s ocem. U prostoriji šest sa četiri je bilo 100 ljudi. Prizor užasan: Zatvoreni prozori, zatvorena vrata. Bolesni, stari ljudi. Bilo je nas par mlađih, ali većinom su bili ljudi srednjih godina. Nisi imao nikakvih uvjeta, kupanje nikakvo, hrana nikakva. Morao si ići prisilno raditi", prisjeća se Admir.
Svaki dan, navodi, su dolazila po dva kamiona koji su ih kupili i odvodili na rad.
"Jednoj grupi trebalo je deset do petnaest ljudi. Sve zavisi kako kome. Maltene svaki sam dan išao. Otac je manje, jer ja sam mu rekao da izbjegava jer znam šta će se desiti ako se ja ne vratim, bar neka je on tu. Da on ostane. Tako se potrefilo dugo, dugo vremena. Bio sam mlad. Nisam mislio na svoj život. Jednostavno sam išao. Bio sam dva puta izveden na streljanje, imao sam neke sreće. Treći put sam bio pred ocem i pred ljudima izveden, i opet je bila neka pusta sreća da me nisu ubili. Bilo nas je dostaa kasnije sam primjetio da je manje i manje bilo ljudi koji su se vraćali ili su poginuli ili su ubijeni. Nisu se vratili više. Nisam ih vidio više", govori Admir.
U devetom mjesecu 1993. je išao raditi i vratili su se dosta ranije. Oca mu nije bilo, odnosno nije ga zatekao tu gdje su bili.
"Rekli su da nas izaberu 22 koji će ići, niko nije htio reći idemo. Opet su došli: ti ,ti, ti - uzmite svoje stvari ko je šta imao, šta si imao na sebi, ostalo ništa. U Ljubuškom su nam dali uniforme bivše JNA, obukli i sa tim uniformama smo otišli u Gornji Vakuf. Imao sam neke nade da ću bolje proći što se tiče posla. Tada sam bio mlad. Imao sam snage. Mislio sam da ćemo doći na zemlju. Međutim, malo sam se prevario što se tiče kopanja i tih stvari. Išlo se na to da čovjek preživi pa kako tako", priča svoj logoraški put Admir.
Od dana kada je otišao iz Vitine kod Ljubuškog do kraja rata nije više za oca Ramu čuo niti ga je vidio.
"Radio sam. Okolnosti su bile takve da smo otišli iznad Gornjeg Vakufa u selo na brijegu. Nije bilo nikoga, bile su samo kuće i HVO. Tu smo bili 15-tak dana. Pošto po danu nismo smjeli raditi jer su 'naši' pucali na nas jer je bila uniforma JNA, radili smo po noći. Kopali smo tranšee visoke po 2,5 metara, široke po 120 - 130 centimetra za nosila. Slabo smo imali hrane", prisjeća se Admir.
-
titinpionir
#165 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Kakvo Jajce i Srebrenica ? Jajce i Prozor su povezani a ne Jajce i Srebrenica jer su u isto vrijeme kada je vrs zauzimala Jajce hvo iskoristio tu ofanzivu da napadne i okupira Prozor.Kitrona wrote:titinpionir wrote:Uveliko se negira ne samo agresija Hrvatske , koja je dokazana u nekoliko sudskih presuda do sada, vec i sistematska saradnja koju su imali HVO i VRS.
- Oktobar 1992
- Januar 1993
- April/maj 1993
Ja ovdje vidim tvrdnje i tvoja tumacenja. Ne znam kako je Jajce i Srebrenica povezani i jos u vremenskom roku od 3 mjeseca. Ne razumijem, kako je to povezano? Pa u 3 mjeseca se svasta izdogadjalo?!
Istina je da je Jajce bilo u potpunom okruzenju. Borci su se povlacili preko brda. Pa valjda je i ta VRS sa svim tim naoruzanjem mogla nesto osvojiti?
Ili nije?
Napad na Gornji Vakuf je bio u isto vrijeme kada i Srebrenica januara 1993.
Last edited by titinpionir on 17/12/2015 15:03, edited 1 time in total.
-
titinpionir
#166 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Kitrona wrote:titinpionir wrote:Isto tako sastanci na najvisem nivou :
Da, švercalo se, nije to nikakva tajna. Jednostran prikaz detalja, znaš da u sudnici ne smiješ obrani uskratiti podatke koji bi joj mogli ici u korist?
Nauci se citati pa kada procitas citav clanak vidjeces da nije bilo price samo o svercanju vec o saradnji u cilju podjele Bosne i Hercegovine.
- Rampage
#167 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Zločin nad Bošnjacima u Stupnom Dolu (Vareš) su, između ostalog, počinile i jedinice HVO-a iz Kiseljaka.
Naravno da su do Vareša došli preko teritorije koju su kontrolisali četnici.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stupni_Do_massacre
-
titinpionir
#168 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Rampage wrote:Zločin nad Bošnjacima u Stupnom Dolu (Vareš) su, između ostalog, počinile i jedinice HVO-a iz Kiseljaka.
To je samo mali dio saveznistva.
Na ovom snimku gdje hvo priznaje da granatiraju Sarajevo se vide i pripadnici VRS jer je to ustvari njihova haubica a posada je pomjesana, rame uz rame hvo-vrs. vrs imaju tamnije uniforme a hvo su maskirne ,malo svjetlije. Ovaj sa antifonima za usi je iz vrs jer je on posada te haubice a oni hamali koji mu nose granate su iz hvo jer za nesto bolje nisu bili sposobni.
https://www.youtube.com/watch?v=CZP7DdItUjA
-
titinpionir
#169 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Sto se tice saradnje u Kiseljaku to je prica za sebe. Tu su srbi dolazili slobodnije nego sto bi danas u Sarajevo, tu su sjedili u kafanama, kupovali gorivo, druzili se.
Tu su cak drzali uskladistenu svoju artiljeriju i tenkove kada je bila nametnuta slobodna zona 20 km oko Sarajeva, eto na kakvom je nivou bila ta saradnja.
Tu su cak drzali uskladistenu svoju artiljeriju i tenkove kada je bila nametnuta slobodna zona 20 km oko Sarajeva, eto na kakvom je nivou bila ta saradnja.
-
titinpionir
#170 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Ima jos jedna zanimljiva a malo poznata cinjenica saradnje hvo-vrs. U oktobru 1994 , u vrijeme dok je Armija Republike Bosne i Hercegovine izvodila akciju prema Kupresu srbi su gorivo dobivali od hvo-a. Tek kada je hvo shvatio da srbi nisu u mogucnosti da zadrze Kupres i da ce Armija uspjeti da oslobodi taj grad prestali su da im logisticki pomazu . Oktobar 1994 !!!
- Drvosjeca iz Dejcica
#171 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Ma gdje bi oni, šta ti je. Dovoljno je vidjeti neki dan kako Dodik referiše Čaviću dešavanja dok je ovaj bio u Turskoj pa da ti bude sve jasno.titinpionir wrote:Sto se tice saradnje u Kiseljaku to je prica za sebe. Tu su srbi dolazili slobodnije nego sto bi danas u Sarajevo, tu su sjedili u kafanama, kupovali gorivo, druzili se.
- Ali Kemal
#172 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Sasvim normalna stvar u jednom nenormalnom ratu u kome je ratovao svako protiv svakoga i svako sa svakim, zavisno do lokacije. 
-
titinpionir
#173 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Dzevade, izvini Kemale, mozda je za tebe normalno ali za Armiju Bosne i Hercegovine nije.Ali Kemal wrote:Sasvim normalna stvar u jednom nenormalnom ratu u kome je ratovao svako protiv svakoga i svako sa svakim, zavisno do lokacije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija koordinirala napade na Hrvatsku sa Srbima ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija prebacivala svoje jedinice preko teritorije koju je kontrolisala vrs ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija predavala svoje polozaje vrs-u prema dogovoru ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija prebacivala zarobljenje civile hrvate u autobusima vrs ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija prodavala naftu Srbima 1994 ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je vlada Republike Bosne i Hercegovine 1993 imala zajednicku sjednicu sa vladom tzv rs ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija cuvala srpsku artiljeriju i tenkove u svojim sladistima da ih sakrije od UN ali nije.
Vidis Kemale, Dzevade ,Milane ili kako se vec zoves, to sto je tebi normalno nije ustvari normalno.
Last edited by titinpionir on 17/12/2015 15:53, edited 1 time in total.
-
Kitrona
#174 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
titinpionir wrote:Kitrona wrote:titinpionir wrote:Isto tako sastanci na najvisem nivou :
Nauci se citati pa kada procitas citav clanak vidjeces da nije bilo price samo o svercanju vec o saradnji u cilju podjele Bosne i Hercegovine.
Dobro, s obzirom da vidim da se spominje Mladic, kako se u tu pricu uklapa ovo:
http://www.krupljani.ba/bih/svjedoci-ot ... ostar.html
-
titinpionir
#175 Re: Saradnja HVO-VRS U Bosni i Hercegovini 1992-95
Pomagali kao sto je i Hrvatska "pomagla" nama, ne iz ljubavi, saveznistva, saradnje vec samo jer su racunali da smo na koljenima pa da zarade sto mogu vise.Kitrona wrote:titinpionir wrote:Kitrona wrote:
Dobro, s obzirom da vidim da se spominje Mladic, kako se u tu pricu uklapa ovo:
http://www.krupljani.ba/bih/svjedoci-ot ... ostar.html
Saradnja hrvatske i srbije preko hvo-vrs u Bosni i Herecgovini je bila na svim nivoima, od najviseg pa do najmanjeg , kao sto sam i naveo .
Napisao sam Kemalu pa cu i tebi :
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija koordinirala napade na Hrvatsku sa Srbima ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija prebacivala svoje jedinice preko teritorije koju je kontrolisala vrs ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija predavala svoje polozaje vrs-u prema dogovoru ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija prebacivala zarobljenje civile hrvate u autobusima vrs ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija prodavala naftu Srbima 1994 ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je vlada Republike Bosne i Hercegovine 1993 imala zajednicku sjednicu sa vladom tzv rs ali nije.
Da je bilo normalno vidio bi danas dokaze da je Armija cuvala srpsku artiljeriju i tenkove u svojim sladistima da ih sakrije od UN ali nije.
Da je bilo ovo normalno za Armiju Bosne i Hercegovine onda bi bilo ISTO kao sto je to bilo normalno za hvo. Pogledaj , bilo bi ISTO, ne vise ili bolje vec samo ISTO. A Armija nije bila ni blizu da je isto. Zato taj tvoj pokusaj da izjednacih saveznistvo koje je hrvatska imala sa srbima u vezi pokusaja podjele Bosne i Hercegovine mozes da prodajes nekome drugome , ovdje kvislinska mitomanija ne prolazi.
Last edited by titinpionir on 17/12/2015 16:01, edited 1 time in total.