Ocito ga ne poznaju dovoljno.TouringBiker wrote:Moze biti i Tursko, jer su Dinu Babuku, ciji je servis blizu, ganjali neki Turci da im on preuzme vodjenje
Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
- Ramzess Veliki
#151 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
- klixoris
#152 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Eh sto bi se tek sa njim usrecili....TouringBiker wrote:Moze biti i Tursko, jer su Dinu Babuku, ciji je servis blizu, ganjali neki Turci da im on preuzme vodjenje
-
ITNet
#153 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja kontam Z800 mozda dogodine nekad nesto 
- klixoris
#154 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Z800 je dobar motorITNet wrote:Ja kontam Z800 mozda dogodine nekad nesto
-
ITNet
#155 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
U toj naked klasi gledao sam MT-07, bandite i slicne motore...I na dosta usporednih reviews-a Z800 uvijek bude u vrhu, najvise zbog podvozja, elasticnosti motora i jos nekih sitnih stvari.klixoris wrote:Z800 je dobar motorITNet wrote:Ja kontam Z800 mozda dogodine nekad nesto
Imao sam ZZR600 i R6 novu uzeo 2006 i prodam poslije par godina i nisam nikako sjeo vise na motor ali dzaba zelja me nikako nije minula.
- klixoris
#156 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
MT07 je slabasan u odnosu na Z800, ali pokazao se kao jako pouzdan motor. MT09 je realniji za porediti sa Z800. Meni je od ta dva motora Z800 dosta bolji izbor, ljepsi dizajnom, a i daje puno bolji odnos odnos ulozeno-dobijeno.ITNet wrote:U toj naked klasi gledao sam MT-07, bandite i slicne motore...I na dosta usporednih reviews-a Z800 uvijek bude u vrhu, najvise zbog podvozja, elasticnosti motora i jos nekih sitnih stvari.klixoris wrote:Z800 je dobar motorITNet wrote:Ja kontam Z800 mozda dogodine nekad nesto
Imao sam ZZR600 i R6 novu uzeo 2006 i prodam poslije par godina i nisam nikako sjeo vise na motor ali dzaba zelja me nikako nije minula.
- mali Ninja
#157 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
decki, neki dan gledam momcica vozi mt07, majica kratkih rukava i kornjaca na ledjima. Moze li mi neko objasniti kakav je to trend jer u moje vrijeme a i sada svi smo nosili moto jakne kakvu je ko imao...
ja npr dugo nisam vjerovao u textilne jakne jer sam jako zimogrizan, neki dan me razuvjerise i kupih rst blade II textilnu jaknu, jako sam zadovoljan bas je udobna, topla i sa dosta protektora ali ujedno provjetrena za voznju po suncu...
ja npr dugo nisam vjerovao u textilne jakne jer sam jako zimogrizan, neki dan me razuvjerise i kupih rst blade II textilnu jaknu, jako sam zadovoljan bas je udobna, topla i sa dosta protektora ali ujedno provjetrena za voznju po suncu...
- Ramzess Veliki
#158 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Jes' ... dobar motor. Mjera.klixoris wrote:Z800 je dobar motorITNet wrote:Ja kontam Z800 mozda dogodine nekad nesto
- Ramzess Veliki
#159 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Pa nada se da ce past na ledja a ne na lakat.mali Ninja wrote:decki, neki dan gledam momcica vozi mt07, majica kratkih rukava i kornjaca na ledjima. Moze li mi neko objasniti kakav je to trend jer u moje vrijeme a i sada svi smo nosili moto jakne kakvu je ko imao...
Tekstilne su dobre, mana im je sto je poderes kad trehnes, I sto ih ipak trebas ponekad nasprejati onim sprejem za dihtovanje.
-
ITNet
#160 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
To su ti ovi novokomponovani motoristi sto se samo po gradu vozikajumali Ninja wrote:decki, neki dan gledam momcica vozi mt07, majica kratkih rukava i kornjaca na ledjima. Moze li mi neko objasniti kakav je to trend jer u moje vrijeme a i sada svi smo nosili moto jakne kakvu je ko imao...
- klixoris
#161 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Preseravanje obicno, al naucit ce ako kad padnu.Ramzess Veliki wrote:Pa nada se da ce past na ledja a ne na lakat.mali Ninja wrote:decki, neki dan gledam momcica vozi mt07, majica kratkih rukava i kornjaca na ledjima. Moze li mi neko objasniti kakav je to trend jer u moje vrijeme a i sada svi smo nosili moto jakne kakvu je ko imao...
ja npr dugo nisam vjerovao u textilne jakne jer sam jako zimogrizan, neki dan me razuvjerise i kupih rst blade II textilnu jaknu, jako sam zadovoljan bas je udobna, topla i sa dosta protektora ali ujedno provjetrena za voznju po suncu...![]()
Tekstilne su dobre, mana im je sto je poderes kad trehnes, I sto ih ipak trebas ponekad nasprejati onim sprejem za dihtovanje.
Ja imam 2 seta opreme, jedan sportski dvodijelni kozni kombinezon za vozanja po lokalnim cestama, a drugi set mi je textil hlace/jakna sa mesh panelima i on mi sluzi za dalje ljetne ture jer je prilicno lagan i ima tonu propuha zahvaljujuci mesh-u. Ta mesh oprema je dobra i za po gradu, isto kao da u majici kratkih rukava vozis, a imas full protektore
- Ramzess Veliki
#162 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Sjecas se pomame za onim Dainese visockim odijelima ??? Joj ja tad kupov'o ko bez duse, ko da sutra ne postoji ... poslije prodavao raji za iste pare, bilo mi bezveze imati tolike jakne a neko nema da valja.klixoris wrote:Preseravanje obicno, al naucit ce ako kad padnu.
Ja imam 2 seta opreme, jedan sportski dvodijelni kozni kombinezon za vozanja po lokalnim cestama, a drugi set mi je textil hlace/jakna sa mesh panelima i on mi sluzi za dalje ljetne ture jer je prilicno lagan i ima tonu propuha zahvaljujuci mesh-u. Ta mesh oprema je dobra i za po gradu, isto kao da u majici kratkih rukava vozis, a imas full protektore
Na kraju mi ostao dvodijelni kombinezon sa protektorima i komplet Terminatorka i kozne hlace Lewis, za zimskih derneka.
- exliberal-ex
#163 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ramzess Veliki wrote:Sjecas se pomame za onim Dainese visockim odijelima ??? Joj ja tad kupov'o ko bez duse, ko da sutra ne postoji ... poslije prodavao raji za iste pare, bilo mi bezveze imati tolike jakne a neko nema da valja.klixoris wrote:Preseravanje obicno, al naucit ce ako kad padnu.
Na kraju mi ostao dvodijelni kombinezon sa protektorima i komplet Terminatorka i kozne hlace Lewis, za zimskih derneka.
Odjelo , kravata....i na motorin to je moja oprema
Osim kad idem na auto put onda kozna jakna....jebiga sminka....
- Ramzess Veliki
#164 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
I ja sam tako dok sam radio u banci.exliberal-ex wrote:Odjelo , kravata....i na motorin to je moja oprema
Onda sam jednom trehn'o, kosulju odmah bacio toliko se pocijepala, vratio se u potkosulji sav zamotan.
Neka koze, koza zakon, i nikad dovoljno protektora.
- exliberal-ex
#165 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ramzess Veliki wrote:I ja sam tako dok sam radio u banci.exliberal-ex wrote:Odjelo , kravata....i na motorin to je moja oprema
Onda sam jednom trehn'o, kosulju odmah bacio toliko se pocijepala, vratio se u potkosulji sav zamotan.
Neka koze, koza zakon, i nikad dovoljno protektora.
kad neznas da vozis
salu nastranu neki dan gledam ducati scrambler....nesto mi je zapeo za oko mada kad bi to uzeo ova moja bi me objesila za.....
https://scramblerducati.com/en/bike/classic
- Ramzess Veliki
#166 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ma krenuo preteci auto, a lik smota lijevo i oborim motor.exliberal-ex wrote:kad neznas da vozis![]()
![]()
![]()
salu nastranu neki dan gledam ducati scrambler....nesto mi je zapeo za oko mada kad bi to uzeo ova moja bi me objesila za.....
Nice bike, ali samo za odvest se na kafu. Italijanski coffe style. Najprije cu uzeti K1300S, I staviti Giwi set kofera, oni BMWovi originalni su grdni da grdniji ne mogu biti.
- exliberal-ex
#167 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja nikako nemogu te kofere, znam da su prakticni i neophodni ali ....kvare mi izgleda motora skroz.Ramzess Veliki wrote:Ma krenuo preteci auto, a lik smota lijevo i oborim motor.exliberal-ex wrote:kad neznas da vozis![]()
![]()
![]()
Nice bike, ali samo za odvest se na kafu. Italijanski coffe style. Najprije cu uzeti K1300S, I staviti Giwi set kofera, oni BMWovi originalni su grdni da grdniji ne mogu biti.
Ja cim stignem skinem saddle bags sa mog...jos nisu velike , nestoje lose uopste ali nemogu ih nikako.
Jedino sto sam vidio na par Victory modela one tvrde kofere sa starne, sto su fabricki napravljeni..pa prate liniju motora, sa integrisanim svjetlima, ista boja ....to mi je ok al sve ostalo
- Ramzess Veliki
#168 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Sport tourer je bez kofera skroz gologuz. I adventure motori, kao GS ... sa koferima se vidi da su za putovanja.exliberal-ex wrote:Ja nikako nemogu te kofere, znam da su prakticni i neophodni ali ....kvare mi izgleda motora skroz.
Ja cim stignem skinem saddle bags sa mog...jos nisu velike , nestoje lose uopste ali nemogu ih nikako.
Jedino sto sam vidio na par Victory modela one tvrde kofere sa starne, sto su fabricki napravljeni..pa prate liniju motora, sa integrisanim svjetlima, ista boja ....to mi je ok al sve ostalo
Ali ako ces na kafu da se guras kroz gradsku guzvu onda ti bas mogu napraviti problema ...
- dadoka84
#169 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Je li bilo udaranja retrovizora u gradu. Meni je to uvijek briga kad se guram
Mada je ovo moje govance neveliko.
- Ramzess Veliki
#170 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Srecom nije, nekako bih ga provukao.dadoka84 wrote:Je li bilo udaranja retrovizora u gradu. Meni je to uvijek briga kad se guramMada je ovo moje govance neveliko.
- MaD_ProfessoR
#171 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Pitanja za znalce:
je li Honda Hornet prevelik zalogaj za početnika (vozio sam ranije samo skutere, jbg)
i da li bi mi bio odgovarajući po veličini-težini (186 cm, 83 kg) ?
hvala unaprijed
je li Honda Hornet prevelik zalogaj za početnika (vozio sam ranije samo skutere, jbg)
hvala unaprijed
- Ramzess Veliki
#172 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Pretpostavljam CB600F? Ako je plava znam I cija je bila. Vise detalja molim ... imas Hornetku I od 160 ccm I od 990 ccm.MaD_ProfessoR wrote:Pitanja za znalce:
hvala unaprijed
Nije, taman.
Znaci pazi I nauci jedno - da ti vozis motor a ne on tebe.
- MaD_ProfessoR
#173 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
hvala, RamoRamzess Veliki wrote:Pretpostavljam CB600F? Ako je plava znam I cija je bila. Vise detalja molim ... imas Hornetku I od 160 ccm I od 990 ccm.MaD_ProfessoR wrote:Pitanja za znalce:
hvala unaprijed
Nije, taman.Nije teska a ima stotinjak konja, sto znaci ide ona brze nego ti mozes da vladas sa njom.
Znaci pazi I nauci jedno - da ti vozis motor a ne on tebe.
nije to ta hondara, ova je black, 900 i neštA kubika. ne kanim divljat, ne vuče me to nimalo, samo laganini, ne bih da djeca ostanu siročad
- Ramzess Veliki
#174 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ovakva ?MaD_ProfessoR wrote: nije to ta hondara, ova je black, 900 i neštA kubika. ne kanim divljat, ne vuče me to nimalo, samo laganini, ne bih da djeca ostanu siročad

- klixoris
#175 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Imao sam prvu seriju Horneta 600 (1998. godina) punih 6 godina. Odlican i jako kvalitetan motor, neunistivMaD_ProfessoR wrote:Pitanja za znalce:
hvala unaprijed
Nije tezak za pocetnika. Kod jakih ubrzavanja samo treba pripaziti u prve 3 brzine, jer kad dodje na 8000 rpm zna malo pozivcaniti na prednjem kraju. Ovjes joj je premekan za snagu masine, zato je i zivcanila, ali i to su rijesili facelift modelom 2005. godine i ugradnjom prednje viljuske "upside down"
Sto se velicine tice, sa tvojom visinom mozda budes malo skvrcen u koljenima, ali najbolje ti je da sjednes i vidis kako ti lezi