Dvije godine pred rat pobjegao od rata, zanimljiva teorija. Bio gdje sam trebao da budem, gdje si ti bio?Streptokok wrote:Pa mirsad je fino rekao da je pobjegao od rata, covjek priznao dezertiranje. Hari je ipak boravio u sarajevu, iako ne cijelo vrijeme. Rizikovao je zivot, a nije morao. Hariju se ima svasta prigovoriti ali se ipak ne moze porediti sa mirsadom.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa Haris je i prije rata ponajmanje bio u BiH.Streptokok wrote:Dakle hariju zamjeras odlazak u tursku debelo poslije rata a ovajnl mirsad je ok iako je utekao pred sami rat?Mislim pokušavam da te razumijem ali ako Hadzikadicu zamjeraš odlazak dvije godine pred rat onda bi bilo pošteno da i Harisu zamjeraš njegove konstantne "izlete" izvan BiH. Čovjek je praktično samo za vrijeme kada je dobio političku funkciju djelimično boravio u BiH, sve prije i poslije je bio boravak u Turskoj gdje i sada.
Pitanje za tebe, gdje si bio u ratu?
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Drvosjeca iz Dejcica
#151 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
- Streptokok
#152 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
On sam je rekao je da je pobjegao od rata, nisam to ja izmislio. Procitaj malo dalje od foruma.
Izbjegavas odgovor sto me navodi da si negdje u dijasporivsakupljao humanitarnu?
Izbjegavas odgovor sto me navodi da si negdje u dijasporivsakupljao humanitarnu?
- Drvosjeca iz Dejcica
#153 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne izbjegavam, bio sam tamo gdje sam i trebao da budem. Gdje si ti bio?Streptokok wrote:On sam je rekao je da je pobjegao od rata, nisam to ja izmislio.
P.S Naravno da je iz perspektive 2018. godine pobjegao od rata ali dvije godine pred rat sigurno nije znao da će biti rata. Mogao je naravno pretpostaviti ali sa sigurnošću nije mogao znati. Dakle pokušavam da ti pojasnim da ti je ta teorija blesava jer istim aršinom se onda može prigovoriti mnogima pa i Harisu. Haris je najmanji dio svog života proveo u BiH i najmanje se vezao za BiH i njenu sudbinu.
-
gagy06
#154 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa covjek i govori da je potrebna promjena paradigme. Hoce li uspjeti u tome, e to je vec do nas ne do njega. Ja da mogu, za sada sto sam cuo na FaceTV, glasao bih za Mirsada.putokaz1 wrote:Čovjek koji je završio Harvard nezna kako s eu BH pobjeđuje
Insan koji je prolazio s 2 zna
-Obećati 100 000 RM
-Kontrolisati biračke odbore
-Ucjeniti preko Tajkuna Robove tzv Radnike
-Preko načelnika i Direktora ucjeniti Službenike
-Povećati Penzije dan pred izbore
-Uhapsiti protivkonkurenciju u vrijeme predizborne kampanje
-Graditi putiće,mostiće u septembru svake druge parne godine
-Kupiti Stojniće,Miladine
-Iskoristiti lokalne Imame
-Pobjediti s 25% glasova
Za osobu koja je završila Harvard veći dio nabrojanog je nezamisliiv
- Streptokok
#155 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Za razliku od tebe ja se ne stidik reci gdje sam bio, tj da sam rat proveo u sarajevu, da mi je otac rvi, da u porodici imam dva zlatna ljiljana, nekoliko sehida....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne izbjegavam, bio sam tamo gdje sam i trebao da budem. Gdje si ti bio?Streptokok wrote:On sam je rekao je da je pobjegao od rata, nisam to ja izmislio.
Ps. Naravno da se jasno vidjelo sta slijedi, ko je htio da vidi. Do tada je polanbosne bilo pod oruzjem.
- ovo_malo_duse
#156 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Uh sta ciko ima publikacija nemaju ovoliko svi zajedno politicari u sve tri parlamenta ( drzavni i oba entitetska).sinuhe wrote:Nema politickog iskustva na nacin da je obavljao politicku funkciju ali je vidio za shodno da zavrsi javnu upravu na HARVARD-u a kroz karijeru je morao imati dodira i sa politikom.
Polazim da bi vec na pocetku morao imati vise glasova od 60 minutes momka i Suljagica 2014.
Mirsad Hadzikadic https://mirsadhadzikadic.academia.edu/cv
A tek predsjednci i predsednici hahahahha
-
hurmasica
#157 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ovo bi bilo pravo osvjezenje za BH politicku scenu.
Al oprace ga mahalci na ruke do izbora....ako uspije isplivat znaci da vrijedi nesto.
Moj glas ima!
Al oprace ga mahalci na ruke do izbora....ako uspije isplivat znaci da vrijedi nesto.
Moj glas ima!
- hekaton
#158 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
E ovo bi bio predsjednik, jos ga zamoliti da odrzi koje predavanje na ETF-u naravno ne ko zlaja da se samo potpisuje
- tandmand
#159 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ovaj lik je bošnjački Šćepan Mali, pitanje je da li je ikako musliman. I te njegove diplome, to ovde ne važi. Nikakva državna posla on ovde ne bi mogao naći jer nema onu školu koja se traži u konkursima. Osim toga nije bijo u Manjači ...
Last edited by tandmand on 14/01/2018 23:42, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#160 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nama treba cijela platforma, lider sa strankom koja ima program s kojim ce ici u kost da prvo posamara kriminal u FBiH i neodgovorno ponasanje, pa potom unese i jak kohezioni faktor kojim ce objeditini sve u jednu odgovornu modernu i pravednu BH kucu, pa onda udariti i na RS ekonomski, tako sto nece jedina progresivna sredina u kojoj se nesto kao i obrce biti Sarajevo, vec i ostali gradovi FBiH. Tek tada ce se RS kao narkoman izmedju dopa FBiH, Srbije i MMF, jasnije odrediti o svojoj bosanskoj buducnosti, ovako imamo kriminalca u RS koji se izivljava nad svima svojim krizama i igra neku svoju politicku igru punu blefova.sinuhe wrote:Bas sam na temi o Komsicevoj kandidaturi pitao imaju li Bosnjaci kandidata za gradjansku opciju kad evo prelijepa gradjanska prica Mirsada Hadzikadica. Neki kazu da ce samo pomrsiti racune kandidatu ljevice mada ne znam sa kojim jacim imenom mogu nastupiti. Prosli put se kandidovao onaj momak iz 60 minuta.kiligonzales wrote:Moze proci jedino ako mu CIA bude radila kampanju, a glavni finansijer stranke mu bude Soroš sa svom tom americkom svitom bogatuna i vladara iz sjene.sinuhe wrote:Bio bi prijatno iznenadjenje u predsjednistvu ali realno bez kakve vece sanse. Da uspije dobacio bi i dalje od Stambola na Bosforu.
Evo prilike, ovo cekamo 30 godina.
Ne moze se drzava graditi na principima moze svak kako hoce. Ovako nesretni pojedinac ako se i docepa predsjednistva to ce biti potez njegove karijere, ali ne i potez kojim ce nama svima pomoci.
-
kiligonzales
#161 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kosovari su birali najbogatijeg Albanca koji je stvorio korporaciju Mabetex Group u Svicarskoj, izabrali ga za predsjednika da bi ga smjenili za 2 mjeseca jer je imalo slabu stranku, a i optuzen je za neregularnosti prilikom izbora. Iako je poznat kao covjek koji je bio dobar prijatelj sa plejadom najacih politicara sadasnjice i prvi lobista za nezavisnost Kosova. Pogledaj biografiju Behdzeta Pacolija o kojem govorim.Smrcak15 wrote:Zivjeti kao sto bosanci zive sad trenutno, teska zivotna situacija, i kada se pojavi jedan ovakav covjek i nedati mu sansu nakon sto se davala sansa ovim evo koliko godina i nista nabolje, pa ako bi se opet izabrali isti a imao si sansu izabrati skolovanog covjeka koji bi donio nesto novo, pokusao nesto samo da zemlja ide naprijed onda bi bilo, sam pao sam se ubio, trazili ste dobili ste, i nema niko pravo onda kritkovati kad si vlast kad joj ponovo dajes sansu nakon toliko godina neuspjeha.
Svako bez stranke ,programa, vizije i bez muda je nula. Dzaba skole kad sa seljacima imas posla, carkama i varkama, kriminalcima, sitnim dusama. Ne mozes s manijacima tuci se sa svilenim rukavicama. Jbg ne ide. Ako zeli pomoci BiH, nek uveze svaki IT univerzitet i odjel u BIH sa mnogim americkim. Pomogne zemlji da se ukljuci u nove industrijske tokove, da djeca ne uce arduino satro ko robotiku, vec da im udari dobre temelje da se uhvate nadolazecom 4 i 5 industrijskom revolucijom ili bude savjetodavan element cjelokupnom procesu reforme obrazovanja ili ekonomije. Nek osnuje kompaniju koja ce po simbolicnim cijenama pruziti svakom nezaposlenom gradjaninu ili loseg imovinskog statusa najsavremeniju informaticku edukaciju, pa potom i prvi posao, te medjunorodno priznat IT certifikat i td, stvori stranku sa programom, vizijom, mudima pa nek se onda s necim konkretnim kandiduje za clana predsjednistva, ovako je samo puki karijerista.
Nek nauci covjeka da peca ribu kako bi prehranio porodicu. Nek mu ne daje ribu, nece mu tako mnogo pomoc.
Nazalost mi imamo takvu drzavu, stranke i programe ciji domet vizije drustva je njihov nos i nema dalje.
- MisterNo1
#162 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ovaj je negde kupio par diploma pojeftino i sada nam prosipa šuplju. Ne glasajte za njega nipošto. Samo SBB!
-
svi u napad
#163 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Samo da ponovim jos jednom. Sacekajmo da covjek zvanicno objavi tj. registruje svoju kandidaturu. Poslusajte jos jednom intervju kod Senada. Fino covjek kaze da postoji grupa ljudi koji su u igri. Pa isto fino kaze kako je pravio simulaciju stanja u 3 drzave za americku vladu. Samo ta recenica kao i to da ne smije da objavi imena 2 drzave pored Avganistana trebalo bi nama Bosancima i Hercegovcima a posebno Bosnjacima koji imaju bar 5 minuta skole da nesto znaci, no Bosnjo leti sa zakljuccima i jos mu daju savjete sta treba da radi i na koji nacin da pomogne Bosni. E sad on levat glupi ovo cita i uradi sve kako ste mu rekli ali ima jedan mali zajeb strucnjaci kad on to uradi a taj zajeb je da bi banda uhljupa i kriminalaca ostala i dalje na vlasti i sve sto covjek stvori oni bi to pripisali sebi. E nece moci jarani. Dakle ne izuvajmo se prije vode i prestanimo pametovati. Usmjerimo energiju i komentare na izmjene Ixbornog zakona jer nas lopovi usmjeravaju na trosenje energije i misli na profesora umjesto da diskutujemo o najvaznijoj stvari trenutno za BIH. Zivjeli!
-
kiligonzales
#164 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Za likovnjaka da glasamo jel ? AHAHAMisterNo1 wrote:Ovaj je negde kupio par diploma pojeftino i sada nam prosipa šuplju. Ne glasajte za njega nipošto. Samo SBB!
-
kiligonzales
#165 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Eto Mirsada Hadzikadica na listi senata bosnjackog instituta. Znaci da intelektualnoj eliti Bosnjaka nije nepoznat, ali raji jeste...
http://www.bosnjackiinstitut.ba/dokumen ... %20pdf.pdf
http://www.bosnjackiinstitut.ba/dokumen ... %20pdf.pdf
-
kiligonzales
#166 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znaci ovo rece on sam? Koja je korist njegove pobjede, ako ne moze nista sam?svi u napad wrote:Samo da ponovim jos jednom. Sacekajmo da covjek zvanicno objavi tj. registruje svoju kandidaturu. Poslusajte jos jednom intervju kod Senada. Fino covjek kaze da postoji grupa ljudi koji su u igri. Pa isto fino kaze kako je pravio simulaciju stanja u 3 drzave za americku vladu. Samo ta recenica kao i to da ne smije da objavi imena 2 drzave pored Avganistana trebalo bi nama Bosancima i Hercegovcima a posebno Bosnjacima koji imaju bar 5 minuta skole da nesto znaci, no Bosnjo leti sa zakljuccima i jos mu daju savjete sta treba da radi i na koji nacin da pomogne Bosni. E sad on levat glupi ovo cita i uradi sve kako ste mu rekli ali ima jedan mali zajeb strucnjaci kad on to uradi a taj zajeb je da bi banda uhljupa i kriminalaca ostala i dalje na vlasti i sve sto covjek stvori oni bi to pripisali sebi. E nece moci jarani. Dakle ne izuvajmo se prije vode i prestanimo pametovati. Usmjerimo energiju i komentare na izmjene Ixbornog zakona jer nas lopovi usmjeravaju na trosenje energije i misli na profesora umjesto da diskutujemo o najvaznijoj stvari trenutno za BIH. Zivjeli!
"Mislim da je vrijeme da nešto uradim za ovu državu. Svjestan sam, i da pobijedim na izborima, da ne mogu ništa sam jer postoji Parlament BiH. Došlo je vrijeme da se ljudi aktiviraju, prije svega mladi. Želim biti jedan od onih koji će doprinijeti procesu razvoja" kazao je Hadžikadić.
Mi laicki pristupamo temi, vidimo da pomenuti ima kompetencije, medjutim nema stranku, nema politicki program, nema se covjek koji glasa za njega za sta zakaciti, osim na njegovu vaznost Amerikancima i kompetencije, a to nije dovoljno da bi stvari krenule na bolje, realno.
Niko mu ne rece da je lik glup, samo ukazujemo na mane koje je i on sam istakao.
-
SimkeA
#167 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Evo ovdje je covjek fino objasnio razloge ponovnog odlaska. Gledajte od 08:30.Streptokok wrote:On sam je rekao je da je pobjegao od rata, nisam to ja izmislio. Procitaj malo dalje od foruma.
https://www.youtube.com/watch?v=7AwVWmK5pow
Kakvo bjezanje od rata? Pa ni rahmetli Alija '92 nije vjerovao da ce biti rata.
A njegovo odsustvo s ovog prostora tokom mnoze znaciti svasta, npr. da sigurno nije ratni profiter. Ovo je definitivno najboji kandidat, kad mu je ovo jedina "negativnost".
- jao_situacije
#168 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
zašto svi hoće u politiku
da sjedi u predsjedništvu "onako" a stručnjak za napredne tehnologije ili šta već
pa što ne otvoriš firmu ili školu ili kurs ili bilo šta da omladina ne ide po svijetu nego da nešto rade ovdje, eto baš ćeš iz predsjedništva napraviti nekakvu promjenu na bolje
stvarno nevjerovatno dobiće 20 glasova na izborima jer kod nas ljudi glasaju po inerciji za poznate likove koji se vrte godinama, a on umjesto da napravi nešto u privredi odmah u politiku i to u predsjedništvo da palamudi
da sjedi u predsjedništvu "onako" a stručnjak za napredne tehnologije ili šta već
pa što ne otvoriš firmu ili školu ili kurs ili bilo šta da omladina ne ide po svijetu nego da nešto rade ovdje, eto baš ćeš iz predsjedništva napraviti nekakvu promjenu na bolje
stvarno nevjerovatno dobiće 20 glasova na izborima jer kod nas ljudi glasaju po inerciji za poznate likove koji se vrte godinama, a on umjesto da napravi nešto u privredi odmah u politiku i to u predsjedništvo da palamudi
- HAVANA
#169 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Uspjesan , obrazovan i situiran covjek ,nema sta.Bolje mu je da se drzi svog posla.U svojoj struci takvi prave uspjesnu pricu.Strucan i uspjesan u ovakvom drustvu,uplesti se u kolo nesposobnih,neobrazovanih i gladnih para,tesko da ce dati rezultat.Ovde se iz korijena sve treba mijenjati.Drustvo je kurac.Mi ne valjamo.Kad mi budemo bolji,bice i bolje.Debili nas vode,,debili smo mi.
- muha_sa
#170 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Budala
sjebat ce svoj rahatluk zajebavajuci se sa kojekakvim primitivcima
ne zna covjek u koju žabokrecinu dolazi
iskreno-meni ga žao
iskreno-meni ga žao
- jao_situacije
#171 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
a za državu bi hiljadu puta bilo bolje da 10 ljudi nauči nečemu i a postanu stručnjaci, nego da 2 mandata sjedi u titovoj
-
putokaz1
#172 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa covjek i govori da je potrebna promjena paradigme. Hoce li uspjeti u tome, e to je vec do nas ne do njega. Ja da mogu, za sada sto sam cuo na FaceTV, glasao bih za Mirsada.[/quote]
A ja ću za 30KM uvesti petero starijih slijepih nepismenih i pobjediti te
A ja ću za 30KM uvesti petero starijih slijepih nepismenih i pobjediti te
- duh_sa_sjekirom
#173 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Zato što imaju pare, imaju ljude...Maraschino wrote:Normalno da nece u ovakvoj drzavi.duh_sa_sjekirom wrote: Šanse da ovaj trojac ode u zatvor su otprilike kao i šanse da ovaj Hadžikadić uđe u Predsjedništvo.
Zato sto nisu krivi ili zato sto su sve institucije poklopili?
-
saale
#174 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
I sta i da pobjedi, u predsjednistvu se sve odluke moraju donositi konsesusom, jos ako Dodo bude ispred RS!? oVDJE LJUDI NIKAKO DA SHVATE da su ovlasti clana predsjednistva qurac.
Politicka moc lezi u strankama
-
putokaz1
#175 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Da ali stranačko manipulacijska moć nad narodom je lakša uz ''Predsjednika''saale wrote:I sta i da pobjedi, u predsjednistvu se sve odluke moraju donositi konsesusom, jos ako Dodo bude ispred RS!? oVDJE LJUDI NIKAKO DA SHVATE da su ovlasti clana predsjednistva qurac.