moja po kuci hoda sa rukama na guzicimO k3 wrote:imam jednu losu naviku tako mi kaze zena , ali ne mogu da odolim a da je ne lupim po doopetu kada prodje pored mene![]()
Osebujnost, čudne navike, OKP
- nepass1
#151 Re: Osebujnost, čudne navike
-
saga
#152 Re: Osebujnost, čudne navike
Mene zanima koliko dugo vas te navike drze? Tipa par godina ili to ono... od kad pamtite?
Ja sam skontala da sve sto sam nekad govorila da mi je navika, vise nije. I da sam poprimila neke druge. Otprilike svako par godina bude neka promjena.
Tipa bilo mi je nezamislivo da ne popijem caj prije posla. Onda par dana za redem prespavam, pa iz kreveta drito na posao haman. I onda mi mjesecima nije ni na um padao caj ujutro. Sad nekad popijem nekad ne
Ja sam skontala da sve sto sam nekad govorila da mi je navika, vise nije. I da sam poprimila neke druge. Otprilike svako par godina bude neka promjena.
Tipa bilo mi je nezamislivo da ne popijem caj prije posla. Onda par dana za redem prespavam, pa iz kreveta drito na posao haman. I onda mi mjesecima nije ni na um padao caj ujutro. Sad nekad popijem nekad ne
- nepass1
#153 Re: Osebujnost, čudne navike
ja pregledam klix da vidim pise li gdje gori stan na stupskom brdu, nmg da se vracamduminjo wrote:Kada izlazim iz kuce, to traje po pola sata, po DVA tri puta SE znam vratiti da provjerim sve uticnice i utikace. Nisam jednom krenuo na poso (tramvajem) i u tramvaju me ufati dal je il nije nesto ostalo upaljeno. Vratim SE da provjerim i okasnim na poso. Bog zna koliko puta sam se vraco po 100-200 metara da provjeravamJebiga, kuhinja mi jednom gorila. Pravio pomfrit a u dnevnoj TV bio upaljen i evropsko taman pocelo.
Sada obicno radim do kasno, nekad dolazim kuci oko 1, nekad oko 3..i bez obzira kada kuci dodjem, ide prvo kafa pola SATA pa onda sve ostalo. Evo i sada kafa haman gotova pa TuS pa tek spavanje a ujutro SE valja dici oko 7.
Prije spavanja idem po nekoliko puta u WC. Sve da ne moram ustajati tokom noci. Funkcionise![]()
Prije spavanja mora biti casa vode pored kreveta.
I kada legnem, uglavnom pokusavam zaspati citajuci forum. Glavne uspavanke su mi teme SA Politike. Sinoc sam zaspo uz temu USA VS sjeverna koreja a preksinoc uz Iran.
- muha_sa
#154 Re: Osebujnost, čudne navike
a jeste cudni Tito dragi
hajd-dobro je, zezam se
Zejnooooooooooooooooooo
dobra ti tema
nemam ama baš nikakvih posebnih navika osim ono uobicajeno
hajd-dobro je, zezam se
Zejnooooooooooooooooooo
nemam ama baš nikakvih posebnih navika osim ono uobicajeno
- nepass1
#155 Re: Osebujnost, čudne navike
inace nmg zaspati ako se bilo sta cuje, u spavacoj je takva izolacija da uopste ne kontam sta se napolju desava. meni i rucni sat smeta, cujem kazaljku kako lupa. preko dana nikad ne spavam.
a veliki sam fan formule 1, kad god gledam utrku rijetko docekam 7-8 krug, zaspim ko beba i probudim se kad pobjednik dize pehar.
i to je vec preslo u ritual, naravno ne smijes prebaciti dok ja "gledam" f1.
a veliki sam fan formule 1, kad god gledam utrku rijetko docekam 7-8 krug, zaspim ko beba i probudim se kad pobjednik dize pehar.
- apsidejzi
#156 Re: Osebujnost, čudne navike
Vala po onim rupama i sahtovima i ja bih se probudioliaar wrote:Doduše razumijem te, ja dok sam u srednju išao, ko beba spavao u Grasovom autobusu. Početna u Rajlovcu mi ispod kuće, uđem sjedem, zaspim do Briješća, i tačno se svaki put na Pofalićima probudim, ko po mehanizmu
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#157 Re: Osebujnost, čudne navike
Ma ništa jaro, ko klada. Jaran me sve zajebavao kaže autobus se raspada ti ni haberaapsidejzi wrote:Vala po onim rupama i sahtovima i ja bih se probudioliaar wrote:Doduše razumijem te, ja dok sam u srednju išao, ko beba spavao u Grasovom autobusu. Početna u Rajlovcu mi ispod kuće, uđem sjedem, zaspim do Briješća, i tačno se svaki put na Pofalićima probudim, ko po mehanizmu
- spree
#158 Re: Osebujnost, čudne navike
ja recimo kad gledam tekmu i super ide ekipi za koju navijam i onda zbog neke pauze prebacim kanal kada vratim kontam da mojoj ekipi ide losije, pa moram opet prebaciti
. nekada sam izbjegavao stati na linije/fuge na poplicanim setalistima. i da nakon sto sam procitao cijelu temu malo me strah da ne pokupim neke od prethodno navedenih osebujnosti 
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#159 Re: Osebujnost, čudne navike
ista sam...i kada promijenim mjesto spavanja..nema šanse da zaspim, ma koliko umorna bila..nepass1 wrote:inace nmg zaspati ako se bilo sta cuje, meni i rucni sat smeta, cujem kazaljku kako lupa.
-
kakavdanakneiskustvu
#160 Re: Osebujnost, čudne navike
Zejnep wrote:Da je preimenujem temu u "Svi mi, oboljeli od OKP-a" ?
-
kakavdanakneiskustvu
#161 Re: Osebujnost, čudne navike
ako sam u kuci,laptop motra biti upaljen,skoro uvijek
- roki
#162 Re: Osebujnost, čudne navike
Ako zanocim sam nemogu zaspati bez upaljenog TV-a. Nastimam da se sam ugasi da ne gori cijelu noć. Ako ima neka mala lampa, i nju obavezno ostavljam upaljenu.
- muha_sa
#163 Re: Osebujnost, čudne navike
mogu zaspat u udobnom krevetu a mogu vala i na klupi u parku
a nisam neka spavalcina, jednom ranoranioc vazda ranoranioc
imam i ja jednu naviku--sad jel navika cudna il jok pitanje je
dok šetam gradom ne može mi promac necije neuredne cipele
šta znaci neuredne
nisu vidjele kreme nit cetke kako su kupljene
dama il cOjk se ufitiljili, sredjeni ko lampa a cipele da bog mili sacuva i sakloni

imam i ja jednu naviku--sad jel navika cudna il jok pitanje je
dok šetam gradom ne može mi promac necije neuredne cipele
šta znaci neuredne
- mad_max_ba
#164 Re: Osebujnost, čudne navike
ovo sa F1nepass1 wrote:inace nmg zaspati ako se bilo sta cuje, u spavacoj je takva izolacija da uopste ne kontam sta se napolju desava. meni i rucni sat smeta, cujem kazaljku kako lupa. preko dana nikad ne spavam.
nisi sam
- liaar
#165 Re: Osebujnost, čudne navike
Ja imam naviku da kad spavam, ne mogu zaspat ako se ne okrenem na stomak, jedna ruka se zgura pod mene, druga ispod jastuka.
Ako uspijem zaspat drugačije, probudim se ubrzo.
Ako uspijem zaspat drugačije, probudim se ubrzo.
- muha_sa
#166 Re: Osebujnost, čudne navike
nepass1 wrote:inace nmg zaspati ako se bilo sta cuje, u spavacoj je takva izolacija da uopste ne kontam sta se napolju desava. meni i rucni sat smeta, cujem kazaljku kako lupa. preko dana nikad ne spavam.
da mi sin vozi ako ležeci gledam ne docekam ni treci krug
- djevojka bez imena
#167 Re: Osebujnost, čudne navike
Pjevam u autu, uvijek... Ako se neko vozi sa mnom, pjevam u sebi. Nije bitno koliko dugo vozim, do čaršije ili do Bihaća, usta ne zatvaram.
Kad nesto kupujem, kupujem parni broj, 2 l mlijeka, 4 paštete....
I imam jednu bas ružnu naviku, kad dođem na posao ili u kafiću, ili bilo gdje, prije nego sjedim uvijek predjem rukom preko stola, da vidim Jel čisto, pokušavam se toga riješiti ali ne ide mi.
Kad nesto kupujem, kupujem parni broj, 2 l mlijeka, 4 paštete....
I imam jednu bas ružnu naviku, kad dođem na posao ili u kafiću, ili bilo gdje, prije nego sjedim uvijek predjem rukom preko stola, da vidim Jel čisto, pokušavam se toga riješiti ali ne ide mi.
- travar
#168 Re: Osebujnost, čudne navike
Često propustim nekoliko trolejbusa jer mi ne "odgovaraju"; ili su relativno puni (ako sa prvog ulaza ne mogu doći do sredine, ne ulazim) ili mi se jednostavno ne ulazi.
Eh, pošto onda vidim da ću zakasniti, čekam taxi, ali ne bilo koji...
- mad_max_ba
#169 Re: Osebujnost, čudne navike
ja npr na mobu sve notifikacije, poruke, propušteni (ako ih ima), update-i, ništa mi nema nikada.
Kada vidim kod nekog na mobu da mu je nešto od toga nepročitano hoće mi nešto biti, srklet me toliki ufati.
Isto tako i sa mailovima, bez obzira da li je u junku ili je u izbrisanim ili u skicama ne smije stajati kao nepročitano.
Prije koji mjesec sam bio primoran koristiti neki stari kompjuter koji je u outluku imao 1 nepročitanu poruku u inboxu, ostao sam sat vremena da je nadjem.....
Kada vidim kod nekog na mobu da mu je nešto od toga nepročitano hoće mi nešto biti, srklet me toliki ufati.
Isto tako i sa mailovima, bez obzira da li je u junku ili je u izbrisanim ili u skicama ne smije stajati kao nepročitano.
Prije koji mjesec sam bio primoran koristiti neki stari kompjuter koji je u outluku imao 1 nepročitanu poruku u inboxu, ostao sam sat vremena da je nadjem.....
- liaar
#170 Re: Osebujnost, čudne navike
Desni klik i mark all as read ?mad_max_ba wrote:ja npr na mobu sve notifikacije, poruke, propušteni (ako ih ima), update-i, ništa mi nema nikada.
Isti sam, vidim story na IG i gore 10 nepročitanih poruka, jeza me prođe. Nema šanse da nekom ostavim seen pa da mi stoji ona obavijest, radije obrisem chat da je ne gledam xD
- Zejnep
#171 Re: Osebujnost, čudne navike
travar wrote:Često propustim nekoliko trolejbusa jer mi ne "odgovaraju"; ili su relativno puni (ako sa prvog ulaza ne mogu doći do sredine, ne ulazim) ili mi se jednostavno ne ulazi.
Isto ko ja
- Zejnep
#172 Re: Osebujnost, čudne navike
Mene ovo zabrinjava, Opsesivni-kompulsivni poremećaj se raširio kao pandemija, izgleda

- uglavnomja
#173 Re: Osebujnost, čudne navike
dobra tema, popravila mi dan, ima gorih od mene 
- liaar
#174 Re: Osebujnost, čudne navike
Ima stvari koje su stvar navike, ali ovi što se vraćaju i pola sata provjeravaju vrata, to je već OKPZejnep wrote:Mene ovo zabrinjava, Opsesivni-kompulsivni poremećaj se raširio kao pandemija, izgleda![]()
![]()
![]()
- mad_max_ba
#175 Re: Osebujnost, čudne navike
isto tako kad nešto radim mora postojati neki moj red u tome,
npr
kada usisavam tačno imam redoslijed odakle krenem i gdje završim, momenat kada promjenim utičnicu zbog kabla jer ne može obuhvatiti sve (to je npr uvijek na pola dnevne sobe) i ako hanuma usisava ili sin, ako nije po tom redoslijedu fakat mi smeta
Tako te stvari
npr ako trebam nešto šerafat
prvo uzmem i posložim šerafcigere po veličini (iako znam da mi neće svi trebati).
Ove stvari su mi se krenule dešavati u posljednje 3-4 godine

npr
kada usisavam tačno imam redoslijed odakle krenem i gdje završim, momenat kada promjenim utičnicu zbog kabla jer ne može obuhvatiti sve (to je npr uvijek na pola dnevne sobe) i ako hanuma usisava ili sin, ako nije po tom redoslijedu fakat mi smeta
Tako te stvari
npr ako trebam nešto šerafat
prvo uzmem i posložim šerafcigere po veličini (iako znam da mi neće svi trebati).
Ove stvari su mi se krenule dešavati u posljednje 3-4 godine