Submisivna priroda Žena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#151 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Towelie wrote:
Bloo wrote:
Towelie wrote: Nisu nikakve predodžbe, al nej se. Ja ti mogu samo ukazati gde da gledaš, tvoje je sta ćeš da vidiš.
Evo dok se smijem ovdje radim i samorefleksiju
:mrgreen:
I dalje ne razumijem tvoje nedorečene izjave o submisivnosti, te opstim karateristikama kod zena i muskaraca.
Valjda citav zivot gledam uglavnom drugacije dinamike u brakovima i vezama (gdje su muskarac i zena PARTNERI, a ne voda i sljedbenik), a mozda je i do odgoja i samo-odgoja
To je zato sto dominantno-submisivni odnos posmatras kao gospodar-rob, vodja-sledbenik i tako slicno, a on to nije. Upravo se punina ovog jin i jang odnosa manifestuje kad su obe osobe partneri, ravnopravni ali ne i jednaki.
Towelie wrote:Kod zena je većinski prisutan pasivni, primateljski i odgajateljski, "zenski" princip, čiji je simbol Zemlja, pa se možda stoga i smatraju submisivnim. Postoje, naravno, i žene kod kojih je dominantan aktivni, "muski" princip (vazi i vice versa), ali su takvi primerci u manjini.

Jin i jang krug dobro simbolizira ovaj prirodni balans psiholoških principa.

SMRLE:
U kakvoj ste vi zabludi boze sacuvaj, za nas vjernike su zene poput dijamanata,zato se i pokrivaju, kad si vidjela dijamte od miliona otkrivene pred ocima javnosti...ne nego se cuvaju sakriveni jer su od vrijednosti,tako i zene vjernice.

De mi reci na sta muhe lete prije na otkrivene bombone ili na neotkrivene???
Pa upravo zato sto su muškarci uspeli sakriti i kontrolisati uticajne zene kroz istoriju, a ne obratno, pokazuje ko je tu pasivan, a ko aktivan
.

TOWELIE again :D
Pasivno, primateljsko je životni princip kod vecine zena, ja bih kazao oko 80% možda. U rl postoje i pasivni muškarci, kako i sama kazes, i oni u vezama funkcionišu dobro sa dominantnim zenama. U vezama je bitno da postoje oba principa, jin i jang, pa ko god da je nositelj kojeg psihološkog principa.

Nije pasivno nista lose, Zemlja je simbol pasivnosti u odnosu na aktivno Nebo, pa opet imamo ogromnu korist od Zemlje.
...

Jako čudni amalgam islama i kineske filozofije.
Ni ja ni Karlin ne tvrdimo da su muškarci i žene ISTI, ravnopravni jesu, isti nisu - fizički.
Nadalje, ako se odmakneš od filozofije falusa i vagine, primanja i davanja, žene kao kastriranog muškarca, Zemlje i Neba možda i donekle budeš razumio šta pokušavamo da ti poručimo. Univerzalni princip ljudskog neuvjetovan društvenim normama i običajima i filozofijama koji u određenom periodu oblikuju (voljno ili nevoljno) ponašanje (ne i karakter!).

Da se spustim na nivo na koji ne želim, neko ko dopušta da bude pokriven, naravno da je posmatran kao submisivan, te se opet referiram na dihotomiju sljedbenik i vođa, ili što ti napisa rob i gospodar.
Ne bih da ulazim dublje u diskusiju oko izjave o pokrivanju, jer sam "otkrivena" žena ergo na meni su muhe.
Btw na otkrivene bombone uglavnom idu mravi, a na govna muhe.
Last edited by Bloo on 29/12/2017 21:52, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#152 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Towelie wrote:Ja ti mogu samo ukazati gde da gledaš, tvoje je sta ćeš da vidiš.
kao, npr. ?
Koji deo ti nije jasan?
ovaj dio :

]
Towelie wrote: Samo su neke osobine češće kod muškaraca, a neke druge kod žena.
gdje da gledam :D
Connaisseur Karlin

#153 Re: Sabmisivna priroda Žena

Bloo wrote:
Towelie wrote:
Bloo wrote:
Evo dok se smijem ovdje radim i samorefleksiju
:mrgreen:
I dalje ne razumijem tvoje nedorečene izjave o submisivnosti, te opstim karateristikama kod zena i muskaraca.
Valjda citav zivot gledam uglavnom drugacije dinamike u brakovima i vezama (gdje su muskarac i zena PARTNERI, a ne voda i sljedbenik), a mozda je i do odgoja i samo-odgoja
To je zato sto dominantno-submisivni odnos posmatras kao gospodar-rob, vodja-sledbenik i tako slicno, a on to nije. Upravo se punina ovog jin i jang odnosa manifestuje kad su obe osobe partneri, ravnopravni ali ne i jednaki.
Towelie wrote:Kod zena je većinski prisutan pasivni, primateljski i odgajateljski, "zenski" princip, čiji je simbol Zemlja, pa se možda stoga i smatraju submisivnim. Postoje, naravno, i žene kod kojih je dominantan aktivni, "muski" princip (vazi i vice versa), ali su takvi primerci u manjini.

Jin i jang krug dobro simbolizira ovaj prirodni balans psiholoških principa.
U kakvoj ste vi zabludi boze sacuvaj, za nas vjernike su zene poput dijamanata,zato se i pokrivaju, kad si vidjela dijamte od miliona otkrivene pred ocima javnosti...ne nego se cuvaju sakriveni jer su od vrijednosti,tako i zene vjernice.

De mi reci na sta muhe lete prije na otkrivene bombone ili na neotkrivene???
Pa upravo zato sto su muškarci uspeli sakriti i kontrolisati uticajne zene kroz istoriju, a ne obratno, pokazuje ko je tu pasivan, a ko aktivan
.

Pasivno, primateljsko je životni princip kod vecine zena, ja bih kazao oko 80% možda. U rl postoje i pasivni muškarci, kako i sama kazes, i oni u vezama funkcionišu dobro sa dominantnim zenama. U vezama je bitno da postoje oba principa, jin i jang, pa ko god da je nositelj kojeg psihološkog principa.

Nije pasivno nista lose, Zemlja je simbol pasivnosti u odnosu na aktivno Nebo, pa opet imamo ogromnu korist od Zemlje.
...

Jako čudni amalgam islama i kineske filozofije.
Ni ja ni Karlin ne tvrdimo da su muškarci i žene ISTI, ravnopravni jesu, isti nisu - fizički.
Nadalje, ako se odmakneš od filozofije falusa i vagine, primanja i davanja, žene kao kastriranog muškarca, Zemlje i Neba možda i donekle budeš razumio šta pokušavamo da ti poručimo. Univerzalni princip ljudskog neuvjetovan društvenim normama i običajima i filozofijama koji u određenom periodu oblikuju (voljno ili nevoljno) ponašanje (ne i karakter!).

Da se spustim na nivo na koji ne želim, neko ko dopušta da bude pokriven, naravno da je posmatran kao submisivan, te se opet referiram na dihotomiju sljedbenik i vođa, ili što ti napisa rob i gospodar.
Ne bih da ulazim dublje u diskusiju oko tvoje izjave o pokrivanju, jer sam "otkrivena" žena ergo na meni su muhe.
Btw na otkrivene bombone uglavnom idu mravi, a na govna muhe.

:thumbup:
Towelie

#154 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Towelie »

Bloo, ubacila si Smrletov deo citata u moj komentar, nadam se da nije zlonamjerno, iako mi ne deluje da je slučajno.
Towelie

#155 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Towelie »

Karlin, vec sam ti pokazao gde da gledas, iscitaj iznova temu. :kiss:
Bloo
Globalna šefica

#156 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Towelie wrote:Bloo, ubacila si Smrletov deo citata u moj komentar, nadam se da nije zlonamjerno, iako mi ne deluje da je slučajno.
jbg sorry :lol: :lol: :lol:
halali na haotičnom copy paste :lol: nemoj me zbosti
Lakše mi izbrisati onda Towlie wrote :mrgreen:
gimme a second

evo razdvojih crveno more :D
Connaisseur Karlin

#157 Re: Sabmisivna priroda Žena

Towelie wrote:Bloo, ubacila si Smrletov deo citata u moj komentar, nadam se da nije zlonamjerno, iako mi ne deluje da je slučajno.
zasto ti smeta, pa obojica isto razmisljate :)
Connaisseur Karlin

#158 Re: Sabmisivna priroda Žena

Towelie wrote:Karlin, vec sam ti pokazao gde da gledas, iscitaj iznova temu. :kiss:
jesi, ali nisi nista rekao :)

ti zene vidis kao nizim bicima ovisnim o muskarcima, isto kao Smrcak, samo si to malo ljepse obrazlozio :D
Zejnep

#159 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Zejnep »

Pa i ne bas.
Towelie

#160 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Towelie »

Towelie wrote:Karlin, vec sam ti pokazao gde da gledas, iscitaj iznova temu. :kiss:

ti zene vidis kao nizim bicima ovisnim o muskarcima, isto kao Smrcak, samo si to malo ljepse obrazlozio :D
To je tvoje lose razumevanje samo.
Connaisseur Karlin

#161 Re: Sabmisivna priroda Žena

Towelie wrote:

To je tvoje lose razumevanje samo.
nije, to si samo malo ljepse upakovao :)
Connaisseur Karlin

#162 Re: Sabmisivna priroda Žena

Zejnep wrote:
Pa i ne bas.
to je tvoj izbor i misljenje, ja ne vidim sustinsku razliku :)
Zejnep

#163 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Zejnep »

Proci ce jos dosta vijekova dok se na zene prestane gledati kao na niza bica kojima treba vodja kroz zivot i kojima je primarna svrha postojanja majcinstvo.
Ovo sto danas zene mogu i nacin na koji zive, bar u iole civilizovanim drzavama, zene prije sto godina su mogle samo sanjati.
Ravnopravnost u visini prmanja, po zastupljenosti na rukovodecim mjestima pa i u politici morace sacekati jos puno vremena, ako se ikad i desi.
Towelie

#164 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Towelie »

Karlinka, ispravi u naslovu teme ovo sabmisivna u submisivna, Allaxati. Bode oci.

Zejnep, dobro si primetila da nije ista moja i smrletova retorika. :)

Bloo, sta si me ti htela pitati, u onom zbrkanom citatu gde se mixala mene i smrleta nisam pohvatao. :-D
Bloo
Globalna šefica

#165 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Towelie wrote:Karlinka, ispravi u naslovu teme ovo sabmisivna u submisivna, Allaxati. Bode oci.

Bloo, sta si me ti htela pitati, u onom zbrkanom citatu gde se mixala mene i smrleta nisam pohvatao. :-D
Nisam ništa, već se samo referirah na tvoju rečenicu "To je zato sto dominantno-submisivni odnos posmatras kao gospodar-rob, vodja-sledbenik i tako slicno, a on to nije."..sa svojim traktatom :D
Towelie

#166 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Towelie »

Bloo wrote:
Towelie wrote:Karlinka, ispravi u naslovu teme ovo sabmisivna u submisivna, Allaxati. Bode oci.

Nisam ništa, već se samo referirah na tvoju rečenicu "To je zato sto dominantno-submisivni odnos posmatras kao gospodar-rob, vodja-sledbenik i tako slicno, a on to nije."..sa svojim traktatom :D
Jesi li ti dominantna, submisivna, ili ovisi od partnera?
Bloo
Globalna šefica

#167 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Towelie wrote: Jesi li ti dominantna, submisivna, ili ovisi od partnera?
Kao što rekog, ne mogu dati objektivnu ocjenu sebe. Treba pitati ljude oko mene :D
Ja sam sebi ja :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#168 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by pustopoljina »

Bloo wrote:
Zejnep wrote:Mozemo li o ovom na noviou naseg mikrokosmosa? Bez predaka, Muhameda a.s.? Mene stvarno zanima da li su submisivne zene ono sto se trazi? Cak i danas?
Pa po Toweliju, to je ono sto jesi u svojoj prirodi.
Submisivna
Pasivna
Zelis biti vodena
Tako da nema potrebe da se trazi jer je to prirodno stanje stvari
ima neceg u jin i jang...zemlja-nebo itd.
but...
vise u jednoj osobi, nego kao u muskarcu i zeni koji onda cine jedan par.
ima i do godina i uticaja okoline.
prvo, muske se uci da ne placu, da se bore...zene da budu vrijedne i poslusne i pristojne. tome ih se uci. ne radjaju se takvima.
onda se vjencaju i dobiju djecu i onda s vremenom zena postane pokretac u toj zajednici.
neki bi rekli onda da se muski sa godinama pretvaraju u zene, a zene u muskarce...ja vise mislim da su i zene i muskarci skup istih osobina u razlicito vrijeme.
sa godinama...vise ces sresti muskaraca koji ocajno traze nekog da se brine za njih, nego zena koje traze nekoga. zene starost i nemoc nekako lakse podnesu, da li to znaci da su jace?
ako ce se muskim principom zvati skup osobina 25ogodisnjeg muskarca i zenskim principom skup osobina 17ogodisnje zene onda mozemo pricati o submisivnosti zenskog spola.
kad se usporedjuju vrsnjaci, meni se uvijek cinilo da su zene aktivnije, poduzetnije...a muski uspavani.
pustopoljina

#169 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by pustopoljina »

arzuhal wrote:
Anestezija wrote:U nas mozes zenu vidit na trafici ,neka sretnica u opstini i na kasi u centrima trgovackim,nepravda.
meni je Žitvona žljea , dok sma išao u školu, bila dA radem u tarfici :-D
i meni!!!!!!
da citam sve novine i romane ikad i uzmem sebi sve one poklone sto dodju uz casopise i nekad nekom prodam zvake i cigarete i vidim sve sto se okolo desava i da mi je jedini kontakt s ljudima izvolite i hvala :D
Towelie

#170 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Towelie »

Bloo wrote:
Kao što rekog, ne mogu dati objektivnu ocjenu sebe. Treba pitati ljude oko mene :D
Ali sigurno imas odredjeni nivo introspekcije, i poznajes (relativno) sebe. Verovatno znas sta volis, a šta ne. Mislim da to manje-vise znamo svi, samo nismo uvek iskreni prema sebi.
Towelie

#171 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Towelie »

pustopoljina wrote:
Bloo wrote:
Zejnep wrote:Mozemo li o ovom na noviou naseg mikrokosmosa? Bez predaka, Muhameda a.s.? Mene stvarno zanima da li su submisivne zene ono sto se trazi? Cak i danas?
Submisivna
Pasivna
Zelis biti vodena
but...
prvo, muske se uci da ne placu, da se bore...zene da budu vrijedne i poslusne i pristojne. tome ih se uci. ne radjaju se takvima.
onda se vjencaju i dobiju djecu i onda s vremenom zena postane pokretac u toj zajednici.
neki bi rekli onda da se muski sa godinama pretvaraju u zene, a zene u muskarce...ja vise mislim da su i zene i muskarci skup istih osobina u razlicito vrijeme.
sa godinama...vise ces sresti muskaraca koji ocajno traze nekog da se brine za njih, nego zena koje traze nekoga. zene starost i nemoc nekako lakse podnesu, da li to znaci da su jace?
ako ce se muskim principom zvati skup osobina 25ogodisnjeg muskarca i zenskim principom skup osobina 17ogodisnje zene onda mozemo pricati o submisivnosti zenskog spola.
kad se usporedjuju vrsnjaci, meni se uvijek cinilo da su zene aktivnije, poduzetnije...a muski uspavani.
Dobar upis. :thumbup:

Mali deo jina je u jangu, i obratno. Realizovan čovek (kao i žena) objedini i muski i zenski princip, bude pun krug. To svi imamo u sebi, samo da realizujemo taj potencijal.
Bloo
Globalna šefica

#172 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Towelie wrote:
Bloo wrote:
Ali sigurno imas odredjeni nivo introspekcije, i poznajes (relativno) sebe. Verovatno znas sta volis, a šta ne. Mislim da to manje-vise znamo svi, samo nismo uvek iskreni prema sebi.
I dalje ne mogu dati odgovor - jer smo svi ponekad nešto drugo u raznim situacijama
Smatram da smo svi od svega pomalo i da nas to cini to sto jesmo. U nekim situacijama, osoba se ponasa "pasivno" svjesno, u nekima je dominantna itd...
Tako da postavljanje oznake da su žene submisivne po prirodi jer su žene...hmmm ne slažem se

btw i žene su ljudi :)
čovjek nije muškarac - čovjek podrazumjeva i muškarca i ženu
množina od muškarac nisu ljudi
Towelie

#173 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Towelie »

Stoji ovo sto kažeš za čoveka kao vrstu, iako ces kod nas naći da se izjednačava nekad čovek i muškarac, sto mu dodje suptilna mizoginija, al hajd. :lol:

Nisam ja rekao su zene submisivne samo zato sto imaju XX hromozomski par, vec da je submisivnost kao princip cesci kod žena, i to je istina.
triconja

#174 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by triconja »

pustopoljina wrote:
Bloo wrote:
Submisivna
Pasivna
Zelis biti vodena
but...

Pa kae
Jedan covek i jedna zena
jedna ljubav za sva vremena
dani idu zivot se brise
ja tebe cuvam volim sve vise

Jedan covek i jedna zena
dva su tela a jedna sjena
moja sreca je sreca njena
jedan covek i jedna zena
Bloo
Globalna šefica

#175 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Towelie wrote:Stoji ovo sto kažeš za čoveka kao vrstu, iako ces kod nas naći da se izjednačava nekad čovek i muškarac, sto mu dodje suptilna mizoginija, al hajd. :lol:

Nisam ja rekao su zene submisivne samo zato sto imaju XX hromozomski par, vec da je submisivnost kao princip cesci kod žena, i to je istina.
Da, nametnut odgojem, ali ne i urođen

i da citiram jednu gospođu oko čovjek= muškarac
"Jezik je to sve ispratio i kroz jezik će takvo shvatanje da nestane kada to nestane i u društvu. Razvojem, napredovanjem društva i emancipacijom koja je nezaustavljiva nestaće iz društva takvo ponašanje a onda će ono nestati i iz jezičke upotrebe kao idiom.“
Post Reply