apsolutno. isto tako to je i maksimum koji nam neko drugi moze pruziti. sve drugo je iskljucivo na nama.Drvosjeca iz Dejcica wrote:ali Amerika više-manje ima kontinuitet podrške BiH kao cjelovitoj državi
Dayton 2
- vivaldi
#151 Re: Dayton 2
- Challenger__
#152 Re: Dayton 2
Djelimično neslaganje. Obrazloženje: nije isključena situacija u kojoj USA žele da "reduciraju ruski uticaj u regiji" tako što će udariti na postojeća ovlaštenja RS-a, ohrabrujući Bošnjake i Albance u regiji (BiH, Sandžak, Preševska dolina).vivaldi wrote:apsolutno. isto tako to je i maksimum koji nam neko drugi moze pruziti. sve drugo je iskljucivo na nama.Drvosjeca iz Dejcica wrote:ali Amerika više-manje ima kontinuitet podrške BiH kao cjelovitoj državi
U najkraćem, mislim da nije isključena mogućnost proksi-konflikta u kome bi sa jedne strane bile USA i regionalni sateliti a sa druge srpski faktor i RF.
- jao_situacije
#153 Re: Dayton 2
ne vjerujem da će biti sukoba jer sada i rusi i ameri imaju poluge
- Challenger__
#154 Re: Dayton 2
Ne kažem da će biti nego da i ta opcija nije isključena.
- nixon69
#155 Re: Dayton 2
Mislim da amerima nije u interesu nikakav sukob,jer su vec ostvarili svoj cilj,rasturivsi Jugu,da bi pustili korijenje na tim prostorima.jao_situacije wrote:ne vjerujem da će biti sukoba jer sada i rusi i ameri imaju poluge
Lako ce oni naguziti domace politicare,imaju vec dosta iskustva sa tim kroz razne ratove koje su do sad imali.
Jedino ako se rusima digne neka stvar,pa pocnu neku inicijativu u svoju korist.
- jao_situacije
#156 Re: Dayton 2
ma i oni mogu naguziti domaće političare.nixon69 wrote:Mislim da amerima nije u interesu nikakav sukob,jer su vec ostvarili svoj cilj,rasturivsi Jugu,da bi pustili korijenje na tim prostorima.jao_situacije wrote:ne vjerujem da će biti sukoba jer sada i rusi i ameri imaju poluge
Lako ce oni naguziti domace politicare,imaju vec dosta iskustva sa tim kroz razne ratove koje su do sad imali.
Jedino ako se rusima digne neka stvar,pa pocnu neku inicijativu u svoju korist.
a i ulazak u eu i nato je jako daleko, dok god je tako neće ulaziti u sukob
sirija nije završena, ukrajina nije završena, ko zna šta na dalekom istoku može biti
nije im u interesu da otvore novo žarište
- Altsa
#157 Re: Dayton 2
a sto se ti hafise bojis deytona 2. de navedi par strahova.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Predzadnji pasus...nije valjda da je engleski kod tebe takva misterija?Hafis wrote: Ja ne znam gdje vi ovdje vidite bilo kakvu priču o Daytonu 2.
Čovjek je samo akcentirao nadolazeći problem u listopadu 2018. za čije rješavanje očigledno nema volje i koji će po svoj prilici dobro uzdrmati unutarnu političku situaciju u zemlji.
Bošnjačke stranke svjesno idu u ovu avanturu...da sad ne spominjemo motive.
- agent_zero
#158 Re: Dayton 2
Dayton 2 je itekako potreban, apropo propalog aprilskog paketa i butmirskih pregovora potom.
-
Seyfo
#159 Re: Dayton 2
Hafisu je najbolje da iseli u maticu i mirna Bosna i Hercegovina. Sto ce se svakako desiti,pitanje je vremena
- Drvosjeca iz Dejcica
#160 Re: Dayton 2
Sve je moguće ne bih ni to isključio.Challenger__ wrote:Djelimično neslaganje. Obrazloženje: nije isključena situacija u kojoj USA žele da "reduciraju ruski uticaj u regiji" tako što će udariti na postojeća ovlaštenja RS-a, ohrabrujući Bošnjake i Albance u regiji (BiH, Sandžak, Preševska dolina).vivaldi wrote:apsolutno. isto tako to je i maksimum koji nam neko drugi moze pruziti. sve drugo je iskljucivo na nama.Drvosjeca iz Dejcica wrote:ali Amerika više-manje ima kontinuitet podrške BiH kao cjelovitoj državi
U najkraćem, mislim da nije isključena mogućnost proksi-konflikta u kome bi sa jedne strane bile USA i regionalni sateliti a sa druge srpski faktor i RF.
- vivaldi
#161 Re: Dayton 2
ne vidim sta ni kako konkretno rusko mogu reducirat u bosni? vec godinama unazad dodik godisnje ode jednom, dvaput u rusiju, a mediji i forumi onda od toga prave visemjesecnu telenovelu, ali u prinicpu tu nema nicega konretnog pa samim tim ne znam sta bi se moglo reducirat?Challenger__ wrote:Djelimično neslaganje. Obrazloženje: nije isključena situacija u kojoj USA žele da "reduciraju ruski uticaj u regiji" tako što će udariti na postojeća ovlaštenja RS-a, ohrabrujući Bošnjake i Albance u regiji (BiH, Sandžak, Preševska dolina).vivaldi wrote:apsolutno. isto tako to je i maksimum koji nam neko drugi moze pruziti. sve drugo je iskljucivo na nama.Drvosjeca iz Dejcica wrote:ali Amerika više-manje ima kontinuitet podrške BiH kao cjelovitoj državi
a sto se regiona, u rat, cak i proxy, isto ne vjerujem iz niza razloga. prva stvar, ne vidim koji bi bili ciljevi bilo kojeg naroda u regionu u slucaju rata?
druga stvar, u pretokle 2-3 decenije regionu su od strane zapada oprostene desetine milijardi, donirane desetine milijarde, investirane desetine milijardi. u slucaju rata, opet bi zapad morao kroz sve to proci. treca stvar, sada smo opkoljeni evorpskom unijeom i hrpom nekih integracijskih procesa tako da bi ratna sranja u raznim oblicima prelila i izvan zona/zemalja raznih desavanja, a ne znam zasto bi to evropa dozvolila. i na kraju ne vidim zasto bi rat odgovarao cak i samim rusima i amerikancima.
- Challenger__
#162 Re: Dayton 2
Kakva Evropa molim te... "Fuck the EU!", jelte. Njima se popišati po Evropi kao reći dobar dan.vivaldi wrote:ne vidim sta ni kako konkretno rusko mogu reducirat u bosni? vec godinama unazad dodik godisnje ode jednom, dvaput u rusiju, a mediji i forumi onda od toga prave visemjesecnu telenovelu, ali u prinicpu tu nema nicega konretnog pa samim tim ne znam sta bi se moglo reducirat?
a sto se regiona, u rat, cak i proxy, isto ne vjerujem iz niza razloga. prva stvar, ne vidim koji bi bili ciljevi bilo kojeg naroda u regionu u slucaju rata?
druga stvar, u pretokle 2-3 decenije regionu su od strane zapada oprostene desetine milijardi, donirane desetine milijarde, investirane desetine milijardi. u slucaju rata, opet bi zapad morao kroz sve to proci. treca stvar, sada smo opkoljeni evorpskom unijeom i hrpom nekih integracijskih procesa tako da bi ratna sranja u raznim oblicima prelila i izvan zona/zemalja raznih desavanja, a ne znam zasto bi to evropa dozvolila. i na kraju ne vidim zasto bi rat odgovarao cak i samim rusima i amerikancima.
Optimista si.
- vivaldi
#163 Re: Dayton 2
kome se lako popisati po eu? aemrima i rusima?
- Challenger__
#164 Re: Dayton 2
Čuj kome. Protagonistima "Fuck the EU!" politike.
- vivaldi
#165 Re: Dayton 2
volio bih da budes konretan, da ne citam izmedju redova.
ali kako god, ne bi nametanje rata od strana bilo koga, tek tako proslo pored svaba i francuza
ali kako god, ne bi nametanje rata od strana bilo koga, tek tako proslo pored svaba i francuza
- Challenger__
#166 Re: Dayton 2
To je poznata izjava iz Kijeva Victorie Nuland, emisara Bijele kuće u administraciji Obame. O USA govorim, naravno.
- Challenger__
#167 Re: Dayton 2
Pored Švaba i Francuza... Pa popišali su im se na glavu u Kijevu i sa milionskom imigrantskom masom. Švabe i Francuzi. Hah.
- arzuhal
#168 Re: Dayton 2
Ovo treba što više ljudi pogledati pa stavljam na više tema:
http://vijesti.hrt.hr/423291/nevenka-tr ... tiv-srbije
- CSKA
#169 Re: Dayton 2
Gledam prvi dio intervjua i pri kraju se brani Prlic i ostali
Drugi dio intervjua,Amerika,Britanija,Francuska,Rusija,pomagali Srbiji da napravi novi svjetski poredak,wtf sta je ovo
Drugi dio intervjua,Amerika,Britanija,Francuska,Rusija,pomagali Srbiji da napravi novi svjetski poredak,wtf sta je ovo
- manijak1
- arzuhal
#171 Re: Dayton 2
Drugi dio je pravi odgovor na ono zašto imamo BiH ovakvu kakvu imamo i zašto druge neće biti...CSKA wrote:
- CSKA
#172 Re: Dayton 2
Nece link da mi otvori,ali cim sam vidio Vulin mozda je i bolje.Ionako sam odlucio da bojkotujem njegove izjave.Ni Vucica vise ne slusam sta kaze,a ne ovog sizofrenicara.manijak1 wrote:[url=http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/170806/vulin-nece-biti-drugog-dejtona-bosnjaci-ce-odgovarati-za-zlocine-nad-srbima-pratimo-ekstremiste-u-bih]Balansiranje interesa u duhu prošlosti i ponovo iznošenje laži da je Srbija garant a ne jedna od pritisnutih potpisnica sporazuma u Dayton mesari , baš je naletio karijerista , pravnik i novinar![]()
[/url]CSKA wrote:Gledam prvi dio intervjua i pri kraju se brani Prlic i ostali![]()
Pa da bi se drugacija BiH pravila,1995. se trebalo protjerati milion i nesto srba iz BiH.Mislim da je to razlog,a ne nekakav UZP Zapadne Evrope protiv muslimana u Bosni.Ovako je data sansa da se BiH popravlja mirnim putem,a ne oruzjem.arzuhal wrote:Drugi dio je pravi odgovor na ono zašto imamo BiH ovakvu kakvu imamo i zašto druge neće biti...CSKA wrote:
Citav intervju je u stilu mi(Hrvatska) smo stali na pravu stranu,doduse skoro na kraju rata,pa smo mislili da ce nas osloboditi odgovornosti i sve svaliti na Srbiju.
- Šunj
#173 Re: Dayton 2
Dayton 2 je poceo, bježanija glavom bez obzira, 
BiH treba urediti na gradjanskom principu, ali je pitanje da li je to moguce sa ovakvim politicarima. Sejdic-Finci je bila sansa za neki pocetak, nazalost nije uspjelo.
Sve mora poceti u BiH, a ne u Briselu ili Berlinu ili Washingtonu, mora se promijeniti Ustav i izborni zakon, zabraniti nacionalne partije i stranke, i poceti.................sa nekim novim ljudima.

BiH treba urediti na gradjanskom principu, ali je pitanje da li je to moguce sa ovakvim politicarima. Sejdic-Finci je bila sansa za neki pocetak, nazalost nije uspjelo.
Sve mora poceti u BiH, a ne u Briselu ili Berlinu ili Washingtonu, mora se promijeniti Ustav i izborni zakon, zabraniti nacionalne partije i stranke, i poceti.................sa nekim novim ljudima.
Last edited by Šunj on 03/01/2018 13:38, edited 1 time in total.
- arzuhal
#174 Re: Dayton 2
I to znači dati najveći uticaj MUSLIMANIMA u BiH. Oće to Evropa, oće...Šunj wrote:Dayton 2 je poceo, bježanija glavom bez obzira,
- LBVIEW
#175 Re: Dayton 2
Pravili su je takvom prije pocetka rata, jos od Kutiljera, kako je i receno u intervjuu.CSKA wrote:Nece link da mi otvori,ali cim sam vidio Vulin mozda je i bolje.Ionako sam odlucio da bojkotujem njegove izjave.Ni Vucica vise ne slusam sta kaze,a ne ovog sizofrenicara.manijak1 wrote:[url=http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/170806/vulin-nece-biti-drugog-dejtona-bosnjaci-ce-odgovarati-za-zlocine-nad-srbima-pratimo-ekstremiste-u-bih]Balansiranje interesa u duhu prošlosti i ponovo iznošenje laži da je Srbija garant a ne jedna od pritisnutih potpisnica sporazuma u Dayton mesari , baš je naletio karijerista , pravnik i novinar![]()
[/url]CSKA wrote:Gledam prvi dio intervjua i pri kraju se brani Prlic i ostali![]()
Pa da bi se drugacija BiH pravila,1995. se trebalo protjerati milion i nesto srba iz BiH.Mislim da je to razlog,a ne nekakav UZP Zapadne Evrope protiv muslimana u Bosni.Ovako je data sansa da se BiH popravlja mirnim putem,a ne oruzjem.arzuhal wrote:Drugi dio je pravi odgovor na ono zašto imamo BiH ovakvu kakvu imamo i zašto druge neće biti...CSKA wrote:
Citav intervju je u stilu mi(Hrvatska) smo stali na pravu stranu,doduse skoro na kraju rata,pa smo mislili da ce nas osloboditi odgovornosti i sve svaliti na Srbiju.
Sto se tice protjerivanja, zanimljivo je kako su 4 godine zmirili na genocid koji se odigravao takoreci pred njihovim ocim(nakon sto su zrtvi vezali ruke uvodjenjem embarga na naouruzanje