Bili rusi 95 bili i sa AlijomAltair_SA wrote:Da su ruska govna bila umjesto USA devedesetih, genocida kao u Srebrenici bi bilo po cijeloj BiH. Nije ni USA, a posebno Evropa previše učinila do 95te, ali opet hvala im za one bombe i tomahavke po genocidnim štakorima![]()
Bilo je divno slušati pišopiju Radovana i Sratka kako kmeče![]()
A tek Kosovo, hvala im za svaku bombu koju su bacili na Smrdiju![]()
Da su ruska govna bila umjesto USA, bile bi bombe po ARBiH, a ne po genocidnim štakorima
Ljubitelji Rusije i razum
- rajv0sa
#151 Re: Ljubitelji Rusije i razum
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#152 Re: Ljubitelji Rusije i razum
kolko su puta rusi izdali nemeresH ni popamtit ni napisat
-
Lug
#153 Re: Ljubitelji Rusije i razum
[/quote]muhafuca wrote: Normalno - bacis im kost i nek se oni dogovaraju i nude ti jedni ovo, drugi ono, samo da ti ne odes jednom ili drugom u zagrljaj, a ti balansiraj.
Pametnom politikom naravno - al nema te volje ni pameti izgleda - znam lakse ...
Mani se pusti patetike i demagogije - ja cijelo vrijeme govorim o balansiranju izmedju zapada i istoka i sad ti kao Djemila nesto shvatas i kontas.
Nista ti ne shvatas nit kontas, moj ti.
ti fakat mislis ozbiljno, mi ce mo ruse i amere vrtiti oko malog prsta...cuj neopredeljeni,
- jeza u ledja
#154 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Slusam ovakvu argumentaciju godinama sto se tice raznih tema, jos uvijek ne mogu shvatiti kako proponenti istih teza ne mogu vidjeti apsurdnost iste.Hakiz wrote:Rusi za razliku od "zapadnih demokratija" nisu obećavali slobodu i demokratiju pa slagali. Vjerovatno je to razlog.TomANDJerry wrote:Pokrecem ovu temu nakon clanka o Rusiji na klix-u ... https://www.klix.ba/vijesti/regija/puti ... /171219104
Na komentarima ispod clanka se vidi velika podrska i ljubav prema Rusiji onih koji su ga procitali ... Rekao bih da je odnos pozitivnog/negativnog misljenja prema Rusiji nekih 80% naprema 20% ... ako uzmemo u obzir da je vecina onih koji komentiraju ljudi koji vole BiH kao svoju drzavu ili barem da je 90% takvih , dobivamo da je odnos pozitivno/negativno misljenje prema Rusiji u BiH medju Bosnjacima, Bosancima, Hrvatima koji vole BiH, Srbima koji vole BiH, ostalima koji vole BiH nekih 75% pozitivno , 25% negativno
Ovdje se ne radi samo o ovome clanku nego i drugima gdje se moze vidjeti slican omjer. Ove komentare i pluseve i minuse na njih dozivljavam kao neku anketu, ispitivanje javnog misljenja - pa prema zakonu velikih brojeva ove rezultate drzim donekle vjerodostojnim. Iako se moze ovo donekle umanjiti kaorezultat da kod nas jos svi ljudi nemaju pristup/ne koriste internet , a oni koji koriste su glasovali na ovim anketama - a onda su po automatizmu oni podlezni internet teorijama zavjera i ostalim glupostim koje obicno velicaju Rusiju.
Zelim cuti objasnjnje ostalih kako je moguce da narod koji je prezivio genocid - dakle najstrasniji moguci zlocin ... moze da nekoga tko podrzava stranu koja je pocinila taj zlocin, koja ne dozvoljava da jedna simbolicna rezolucija u UN-u koja osudjuje taj zlocin prodje , i ko je po svim akcijama koje radi otvoreni neprijatelj ove drzave --- kako narod moze da velicina jednu takvu stranu , dakle Rusiju
Volio bih cuti objasnjenja ostalih clanova foruma, i volio bih da se ne skrece sa teme pa da se prica o USA, Palestini, Jevrejima koji tajno upravljaju svijetom ... nego samo o tome da probosanska strana ima tako pozitivno misljenje o Rusiji (neka je i 50% naroda, premda ovi rezultati obicno govore drugacije) ako je i slijepcu jasno o tome koga Ruska politika favorizira i kakvo moralno dno je Rusija dotakla kada je stavila veto na rezoluciju o Srebrenici
P.S. prvi put otvaram temu na Klixu pa mozda neke stvari nisam napisao kako treba , ili nisu skroz lako razumljive sta pokusavam da kazem
Iako bih ja lično, kada bih morao birati, radije živio u nekoj od zapadnoevropskih država nego u Rusiji, razočarenje u zapad je sve veće.
Da banalizujem, kakva je razlika između nekog špijuna Stazija koji je čitao pisma istočnonjemačkih građana i špijuna NSA koja čita eMailove svih građana?
Dobrano se smanjila razlika između staljinističih čistki i gulaga i demokratskih antiterorističkih zakona koji omogućavaju tajna hapšenja, odvođenja na tajne lokacije da se ne obavijeste ni porodica ni advokati, pa prebacivanje uhapšenika u druge države da bi se izbjeglo njihovo mučenje na teritoriji države kojoj je interes da se taj uhapšenik muči zbog informacija.
Da ne govorimo da takozvana ljevica kada je na vlasti u zapadnim demokratijama pogoduje korporacijama i bankama isto kao radikalni neoliberali centra. Majku mu, desničari izgledaju veća ljevica od ljevice.
Mediji na zapadu slušaju naređenja vlada isto kao mediji u Rusiji. Kada su u SAD-u zabranili snimanje iskrcavanja kovčega poginulih vojnika iy Iraka, šta je "bastion slobodnog izvještavanja" CNN uradio? Poslušao.
Vashington Post, New York Times itd ignorišu Noama Chomskog slično kao što su mediji u Rusiji od vremena Brežnjeva pa do perestrojke ignorisali Solženjicina.
Tako da je zapad obećavao i slagao. Rusija nije obećavala, pa nije ni slagala.
Možda je to razlog.
Cuj nisu obecavali pa nisu razocarali, stoga - njih promatramo pozitivno
Interesantno spominjes Chomskog koji se protivio bombardovanju Srbije.
-
Hakiz
#155 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Malo si promašio. Ne, mnogo si promašio.jeza u ledja wrote:Slusam ovakvu argumentaciju godinama sto se tice raznih tema, jos uvijek ne mogu shvatiti kako proponenti istih teza ne mogu vidjeti apsurdnost iste.Hakiz wrote:Rusi za razliku od "zapadnih demokratija" nisu obećavali slobodu i demokratiju pa slagali. Vjerovatno je to razlog.TomANDJerry wrote:Pokrecem ovu temu nakon clanka o Rusiji na klix-u ... https://www.klix.ba/vijesti/regija/puti ... /171219104
Na komentarima ispod clanka se vidi velika podrska i ljubav prema Rusiji onih koji su ga procitali ... Rekao bih da je odnos pozitivnog/negativnog misljenja prema Rusiji nekih 80% naprema 20% ... ako uzmemo u obzir da je vecina onih koji komentiraju ljudi koji vole BiH kao svoju drzavu ili barem da je 90% takvih , dobivamo da je odnos pozitivno/negativno misljenje prema Rusiji u BiH medju Bosnjacima, Bosancima, Hrvatima koji vole BiH, Srbima koji vole BiH, ostalima koji vole BiH nekih 75% pozitivno , 25% negativno
Ovdje se ne radi samo o ovome clanku nego i drugima gdje se moze vidjeti slican omjer. Ove komentare i pluseve i minuse na njih dozivljavam kao neku anketu, ispitivanje javnog misljenja - pa prema zakonu velikih brojeva ove rezultate drzim donekle vjerodostojnim. Iako se moze ovo donekle umanjiti kaorezultat da kod nas jos svi ljudi nemaju pristup/ne koriste internet , a oni koji koriste su glasovali na ovim anketama - a onda su po automatizmu oni podlezni internet teorijama zavjera i ostalim glupostim koje obicno velicaju Rusiju.
Zelim cuti objasnjnje ostalih kako je moguce da narod koji je prezivio genocid - dakle najstrasniji moguci zlocin ... moze da nekoga tko podrzava stranu koja je pocinila taj zlocin, koja ne dozvoljava da jedna simbolicna rezolucija u UN-u koja osudjuje taj zlocin prodje , i ko je po svim akcijama koje radi otvoreni neprijatelj ove drzave --- kako narod moze da velicina jednu takvu stranu , dakle Rusiju
Volio bih cuti objasnjenja ostalih clanova foruma, i volio bih da se ne skrece sa teme pa da se prica o USA, Palestini, Jevrejima koji tajno upravljaju svijetom ... nego samo o tome da probosanska strana ima tako pozitivno misljenje o Rusiji (neka je i 50% naroda, premda ovi rezultati obicno govore drugacije) ako je i slijepcu jasno o tome koga Ruska politika favorizira i kakvo moralno dno je Rusija dotakla kada je stavila veto na rezoluciju o Srebrenici
P.S. prvi put otvaram temu na Klixu pa mozda neke stvari nisam napisao kako treba , ili nisu skroz lako razumljive sta pokusavam da kazem
Iako bih ja lično, kada bih morao birati, radije živio u nekoj od zapadnoevropskih država nego u Rusiji, razočarenje u zapad je sve veće.
Da banalizujem, kakva je razlika između nekog špijuna Stazija koji je čitao pisma istočnonjemačkih građana i špijuna NSA koja čita eMailove svih građana?
Dobrano se smanjila razlika između staljinističih čistki i gulaga i demokratskih antiterorističkih zakona koji omogućavaju tajna hapšenja, odvođenja na tajne lokacije da se ne obavijeste ni porodica ni advokati, pa prebacivanje uhapšenika u druge države da bi se izbjeglo njihovo mučenje na teritoriji države kojoj je interes da se taj uhapšenik muči zbog informacija.
Da ne govorimo da takozvana ljevica kada je na vlasti u zapadnim demokratijama pogoduje korporacijama i bankama isto kao radikalni neoliberali centra. Majku mu, desničari izgledaju veća ljevica od ljevice.
Mediji na zapadu slušaju naređenja vlada isto kao mediji u Rusiji. Kada su u SAD-u zabranili snimanje iskrcavanja kovčega poginulih vojnika iy Iraka, šta je "bastion slobodnog izvještavanja" CNN uradio? Poslušao.
Vashington Post, New York Times itd ignorišu Noama Chomskog slično kao što su mediji u Rusiji od vremena Brežnjeva pa do perestrojke ignorisali Solženjicina.
Tako da je zapad obećavao i slagao. Rusija nije obećavala, pa nije ni slagala.
Možda je to razlog.
Cuj nisu obecavali pa nisu razocarali, stoga - njih promatramo pozitivno.
Interesantno spominjes Chomskog koji se protivio bombardovanju Srbije.Nista gore od pacifistickih palamudana.
Kao što piše ispod avatara jednog od forumaša: "Odgovoran sam za ono šta sam napisao. Nisam odgovoran za to kako si ti shvatio napisano."
- jeza u ledja
#156 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Nista nisam promasio. Napisao sam komentar tacno na ono sto si ti napisao.
Mozda ti nisi shvatio sta je otvarac teme napisao.
Mozda ti nisi shvatio sta je otvarac teme napisao.
- muhafuca
#157 Re: Ljubitelji Rusije i razum
S tvojim mozgom necemo nikad - nadam se samo da s takvim mozgom ne tipkas negdje iz institucija gdje se o bilo cemu ozbiljnom diskusuje i pokusava vodit ozbiljna politika - sto s obzirom na stanje drzave u kojoj zivimo nije uopste nemoguce.Lug wrote:ti fakat mislis ozbiljno, mi ce mo ruse i amere vrtiti oko malog prsta...cuj neopredeljeni,muhafuca wrote: Normalno - bacis im kost i nek se oni dogovaraju i nude ti jedni ovo, drugi ono, samo da ti ne odes jednom ili drugom u zagrljaj, a ti balansiraj.
Pametnom politikom naravno - al nema te volje ni pameti izgleda - znam lakse ...
Mani se pusti patetike i demagogije - ja cijelo vrijeme govorim o balansiranju izmedju zapada i istoka i sad ti kao Djemila nesto shvatas i kontas.
Nista ti ne shvatas nit kontas, moj ti.jebo te Dodik i ta Putinova politika neopredjeljene BiH koliko ti je godina? 12?
jok ba.. eto ti shvatas da bi trebali biti neutralni..ono ko srbija
- dobojlija81
#158 Re: Ljubitelji Rusije i razum
jel to zavrsio rat u Siriji? 
- Challenger__
#159 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Ne. Obijesna dijaspora divlja a administracija ne reaguje.dobojlija81 wrote:jel to zavrsio rat u Siriji?
- insomnia78
#160 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Povukli se Rusi 
- jao_situacije
#161 Re: Ljubitelji Rusije i razum
asker wrote:-Merhaba Vladimire!
-Merhaba xy Bosnjace (Bake, Denise, Hare, Zlaja, Nermine......ubaci ime po zelji)
-Evo ja malo dos'o
-Ako, ako, bujrum
-Cuj Vlado, mi kao najbrojniji narod u BiH nemamo nista protiv vas. Ono idemo u EU i NATO, jasno ti je, al' cool ste i vi Rusi
-Znam, kod vas ono ima "kud sva braca tu i mali Mujo"?
-E bas tako, al' gotivimo mi i vas
-OK
-Nego, trebal' ti malina? Kornisona? Sampinjona? U nas to svaka druga kuca sad proizvodi, a EU hoce piski nece piski, a vrh kvalitet ocam'.
-More, posalji xy stotina/hiljada tona na godisnjoj bazi
-My man, cuj, stolovi i stolice, ugaone garniture, generalno namjestaj, i u tome smo tata mate, morel' i to?
-More, kol'ko izvozite toga u EU?
-200 milioncica godisnje, tanko, al' et' nek se obrce
-Posalji i men' u vrijednosti makar 100 milioncica godisnje
-Aha, ok, evo da ovo zapisem
-Ja volim jabuke i kruske!
-To vam vec tusimo, brat Mirko sklopio deal
-Aha
-Mlijeko i mlijecni proizvodi? Meso? Tajip pokupova svo meso, kazu rostilja svaki dan!
-Supak, hocu i ja mesa!
-Ide!
-Nego, trebal' vama gasa u Bosni?
-Treba brate, juzni tok, sjeverni tok, bilo kakav tok. Pusti ove uhljupe, Sarajevo/Zenica/fabrike su potencijalni veliki potrosaci. De to malo vidi kako dobacit' do nas a da nas komsije i susjedi ne hebu.................eno i ona Kolinda...
-Joj sise!
-Jes' dobra choka!
-Vi ste nama ono nesto duzni za gas?
-A jes' vidio sise u Kolinde?
-Dobra polovnjaca!
-I kad ces navratit' u Rajvosa bolan, tebe tacno nikad uganjat'?
-Pa kad me pozovete
-Haj' sutra hljeba mi
-Ne mogu sutra, al' cut' cemo se
-Bujrum, nemoj da se dvaput' zoves
-Doci cu
-De ba ako ti nije mrsko ponesi i onu povelju Kulina bana
-Ok, nego onaj vas zemo Mile, malo malo jave mi da je dos'o, ceka nedje u hodniku, kad stvarno nemogu izbjec primim ga u nekom spajzu na 5 minuta, on ubi o radikalnom islamu tamo kod vas, terorizmu, islamskoj drzavi, a ja odem na Klix i vidim da laze???
-Ma pusti budalu, u njeg' je mati znala da se on drogira!
Ovako ja zamisljam neku Bosnjacku inicijativu priblizavanja i Rusiji.
zaboravio si lidera regiona i migove
- Tvrtko II Kotromanić
#162 Re: Ljubitelji Rusije i razum
djeca
guzite li nesto?
guzite li nesto?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#163 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Slabo izgleda
.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#164 Re: Ljubitelji Rusije i razum
rezultate anglosaksonskog upravljanja svijetom imamo diljem svijeta
pa i na balkanu
bombardiranje srba 1995. me ne zanima
zašto nisu bombardirani 1991. kod ernestinova i vukovara
bombardiranje srba 1995. me ne zanima
zašto nisu bombardirani 1991. kod ernestinova i vukovara
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#165 Re: Ljubitelji Rusije i razum
mi djeca volimo rusiju
- asurbanipal
#166 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Putin - Crni mason
- insomnia78
#167 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Ameriko bice ti i gore. Platices za jankovića dvore
- asurbanipal
#168 Re: Ljubitelji Rusije i razum
insomnia78 wrote:Ameriko bice ti i gore. Platices za jankovića dvore
O, Putine, ruski care,
sačuvaj nam pravoslavlje...
- ioannes
#169 Re: Ljubitelji Rusije i razum
očekivao sam da će ova tema prouzrokovati burnije diskusije....
poklonici unipolarnog svjetskog poretka potrošili barut?
- asurbanipal
#170 Re: Ljubitelji Rusije i razum
ioannes wrote:očekivao sam da će ova tema prouzrokovati burnije diskusije....
Obilić živ je, umro nije...
- apsidejzi
#171 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Bosna ima dvojnu poziciju koja se moze izvanredno iskpristiti a moze dovesti i u pat poziciju. Trenutno je aktuelno ovo drugo. Zamisli da u nekom alternativnom univerzumu imas Bosnu takodjer sa tri nacije ali da umjesto politike razjedinjenja one vode mudru politiku iskpristavanja pozicije. Srbi privlace ruske investicije, bosnje arapske i turske a hrvati koketiraju sa zapadom. Al ne na stetu drugih nego u zajednicku korist. Al to je samo pusta zelja i lijepa idejafosna2014 wrote:Rusi trenutno vode razumniju politiku od Amera. Zbog toga ne cudi sto veliki broj Muslimana u svijetu podrzava Rusiju. Tako i u Bosni. Rusi nisu odgovorni za genocid u Srebrenici, pa prosjecni Bosnjak i ne vidi Rusiju kao nekog neprijatelja. Cak stavise, duboko unutra Bosnjak zeli saradnju sa Rusijom preko Turske.
- insomnia78
#172 Re: Ljubitelji Rusije i razum
To je gomila gluposti
- cyprus
#173 Re: Ljubitelji Rusije i razum
Tačno je da Rusi trenutno vode razumniju politiku od Amerikanaca, tj. Trumpove administracije... Međutim, nije to neki prestiž...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#174 Re: Ljubitelji Rusije i razum
čak su i tri naše mudre glave koherentnije i suvislije od pečene banane sa lošim tupeom.
- asurbanipal