Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#151 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Muhamed Đakmić »

phillie wrote:plus sto imaju lige sa 4 ekipe, dakle neke ce imati 4 a neke sest utakmica lige nacije, tako da cemo imati jos dva termina za prijateljske (u novembru)
Pa ne mogu biti u novembru obje nikako :D

Jer u našoj grupi u svakom kolu jedna reprezentacija odmara, tako da će se grupa svejedno okončati u isto vrijeme kad i ove od po četiri ekipe, odnosno u novembru.

Znači neki hipotetički raspored :D

Prvi septembarski termin: BiH - Sjeverna Irska, Austrija slobodna

Drugi septembarski termin: Austrija - BiH, Sjeverna Irska slobodna

Prvi oktobarski termin: Sjeverna Irska - Austrija, BiH slobodna

Drugi oktobarski termin: Sjeverna Irska - BiH, Austrija slobodna

Prvi novembarski termin: BiH - Austrija, Sjeverna Irska slobodna

Drugi novembarski termin: Austrija - Sjeverna Irska, BiH slobodna

Majke mi će nas neko sad ubiti radi komplikacija sa ovako nebitnim stvarima :lol:
Logovan

#152 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Logovan »

Pa znači ima se prostora za prijateljske, zvati igrače iz Premijer lige i igrati sa nekim. :D :D
phillie

#153 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by phillie »

Muhamed Đakmić wrote:
phillie wrote:plus sto imaju lige sa 4 ekipe, dakle neke ce imati 4 a neke sest utakmica lige nacije, tako da cemo imati jos dva termina za prijateljske (u novembru)
Pa ne mogu biti u novembru obje nikako :D

Jer u našoj grupi u svakom kolu jedna reprezentacija odmara, tako da će se grupa svejedno okončati u isto vrijeme kad i ove od po četiri ekipe, odnosno u novembru.

Znači neki hipotetički raspored :D

Prvi septembarski termin: BiH - Sjeverna Irska, Austrija slobodna

Drugi septembarski termin: Austrija - BiH, Sjeverna Irska slobodna

Prvi oktobarski termin: Sjeverna Irska - Austrija, BiH slobodna

Drugi oktobarski termin: Sjeverna Irska - BiH, Austrija slobodna

Prvi novembarski termin: BiH - Austrija, Sjeverna Irska slobodna

Drugi novembarski termin: Austrija - Sjeverna Irska, BiH slobodna

Majke mi će nas neko sad ubiti radi komplikacija sa ovako nebitnim stvarima :lol:
Hahaha, u pravu si, ja zaboravio da ima i odmor i fakticki nase cetvrto kolo bice njihovo sesto...dakle u slobodnim terminima treba ganjati Katar :D
Bazinga1234

#154 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Bazinga1234 »

Bh. reprezentacija svoj put u novom UEFA-inom takmičenju počinje 8. septembra ove godine kada ćemo igrati u gostima protiv Sjeverne Irske, a utakmica se igra od 15 sati.

Naredni meč izabranici Roberta Prosinečkog igraju 11. septembra na domaćem terenu protiv Austrije od 20:45 sati. Liga nacija nastavlja se u oktobru kada će bh. selekcija 15. oktobra igrati ponovo na domaćem terenu, ali ovaj put protiv Sjeverne Irske. Meč također počinje u 20:45 sati.

Posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija našu reprezentaciju očekuje 15. novembra kada ćemo gostovati ekipi Austrije. Utakmica se igra od 20:45 sa
Crvena Tifoza

#155 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Crvena Tifoza »

Bazinga1234 wrote:
Bh. reprezentacija svoj put u novom UEFA-inom takmičenju počinje 8. septembra ove godine kada ćemo igrati u gostima protiv Sjeverne Irske, a utakmica se igra od 15 sati.

Naredni meč izabranici Roberta Prosinečkog igraju 11. septembra na domaćem terenu protiv Austrije od 20:45 sati. Liga nacija nastavlja se u oktobru kada će bh. selekcija 15. oktobra igrati ponovo na domaćem terenu, ali ovaj put protiv Sjeverne Irske. Meč također počinje u 20:45 sati.

Posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija našu reprezentaciju očekuje 15. novembra kada ćemo gostovati ekipi Austrije. Utakmica se igra od 20:45 sa
Kakav je ovo termin u 3 poslijepodne da se igra. :-)
USAblues

#156 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by USAblues »

Logovan wrote:Što vas više čitam, to manje shvatam. :mrgreen:
:lol: :thumbup: :thumbup: I ja

Neka neko napiše sva pravila, od "a" do "ž", sve u detaljima. :oops:
animals

#157 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by animals »

cyprus wrote:Dobra grupa :thumbup:

Ali je ovo svejedno velika glupost od takmičenja...
Nije glupost, igras atraktivne prijateljsek utakmice..
Sanjarko

#158 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Sanjarko »

Znaci kontamo ali nismo svi skontali. :-D
Juliuscezar

#159 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Juliuscezar »

cyprus wrote:A gledaj ovo... U kvalifikacijama se lako može desiti da neka reprezentacija igra protiv sebe, odnosno da pobjedom može sama sebe ukopati...

Npr. mi budemo najslabije rangirana drugoplasirana ekipa u diviziji B... Onda dođu kvalifikacije gdje se nađemo u grupi sa tim Islandom... U kvalifikacijama igramo zadnje kolo baš protiv Islanda... Već su svi iz divizije A obezbjedili učešće direktno učešće, samo je Islandu ovo odlučujuća utakmica... Ako nas pobjede idu direktno i nama oslobađaju mjesto u play-offu... Ako mi pobjedimo (a nemamo nikakve šanse za prve dvije pozicije), Island šaljemo u play-off, koji se onda nama zatvara... Dakle, nama odgovara da nas Island pobjedi u tom slučaju, jer bismo onda dobili još jednu šansu kroz play-off... Pobjedom sami sebe izbacujemo...

Ja ne mogu vjerovati kakva glupost :lol:
Kao mlađi uvijek sam razmisljao da li je moguce da postoji opcija da nekoj reprezentaciji odgovara poraz, jbt uspjeli su i to postici :lol: :lol:
leškarenje

#160 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by leškarenje »

Pa toga ima godinama u LP....koliko puta sam gledo da neka ekipa nece da bude prva jer igra protiv drugog koji je jaci od prvog :D
Juliuscezar

#161 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Juliuscezar »

leškarenje wrote:Pa toga ima godinama u LP....koliko puta sam gledo da neka ekipa nece da bude prva jer igra protiv drugog koji je jaci od prvog :D
Ali to je opet stvar izbora taktike, pitanje je da ti bodovno jedino odgovara poraz :D :D :D
phillie

#162 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by phillie »

Ja samo ne znam kako su se evropski klubovi slozili sa ovih takmicenjem, jer ovo je jos vise utakmica za reprezentativce iz njihovih klubova. Isto tako, kako ce uskladiti sa Ligom prvaka termine....
Ovo sto je kipar opisao situaciju to je vec sci-fi, i naravno ovo bi se samo nama moglo desiti :D Ozbiljno tesko je povjerovati da bi mogla postojati kvalifikaciona grupa u kojoj bi bili mi, Island i vjerovatno jos dvije - tri slabije rangirane reprezentacije, i da u toj konstalaciji snaga niti mi niti Island ne zauzmemo jedno od prva dva mjesta.
Point.

#163 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Point. »

phillie wrote:Ja samo ne znam kako su se evropski klubovi slozili sa ovih takmicenjem, jer ovo je jos vise utakmica za reprezentativce iz njihovih klubova. Isto tako, kako ce uskladiti sa Ligom prvaka termine....
Ovo sto je kipar opisao situaciju to je vec sci-fi, i naravno ovo bi se samo nama moglo desiti :D Ozbiljno tesko je povjerovati da bi mogla postojati kvalifikaciona grupa u kojoj bi bili mi, Island i vjerovatno jos dvije - tri slabije rangirane reprezentacije, i da u toj konstalaciji snaga niti mi niti Island ne zauzmemo jedno od prva dva mjesta.
Ovo je Uefino takmicenje, kao i CL i EL, ne pitaju se klubovi nista ovdje.
phillie

#164 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by phillie »

Do mene je, jos nisam svario da u septembru nece poceti "redovne" kvalifikacije vec samo LN. Tako da igracima dodje na isto...frke ce biti u martu slijedece godine kad krenu prave kvalifikacije :D
Mustang1

#165 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Mustang1 »

Ako sam dobro pofatao onda postoji mogucnost da iz prve ove lige niko ne bude imao potrebe igrati taj baraz. Sta onda? :D
Romanista 101%

#166 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Romanista 101% »

uspjeli su i od reprezentacija da naprave cirkus, najbolje sve sportove ukinuti i igrati fudbal 24h
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#167 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Slo Burner »

Logovan wrote:Pa znači ima se prostora za prijateljske, zvati igrače iz Premijer lige i igrati sa nekim. :D :D
Pa sa Iranom jebiga ti
SSemir

#168 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by SSemir »

bhnapoleon1 wrote:
cyprus wrote:A gledaj ovo... U kvalifikacijama se lako može desiti da neka reprezentacija igra protiv sebe, odnosno da pobjedom može sama sebe ukopati...

Npr. mi budemo najslabije rangirana drugoplasirana ekipa u diviziji B... Onda dođu kvalifikacije gdje se nađemo u grupi sa tim Islandom... U kvalifikacijama igramo zadnje kolo baš protiv Islanda... Već su svi iz divizije A obezbjedili učešće direktno učešće, samo je Islandu ovo odlučujuća utakmica... Ako nas pobjede idu direktno i nama oslobađaju mjesto u play-offu... Ako mi pobjedimo (a nemamo nikakve šanse za prve dvije pozicije), Island šaljemo u play-off, koji se onda nama zatvara... Dakle, nama odgovara da nas Island pobjedi u tom slučaju, jer bismo onda dobili još jednu šansu kroz play-off... Pobjedom sami sebe izbacujemo...

Kao mlađi uvijek sam razmisljao da li je moguce da postoji opcija da nekoj reprezentaciji odgovara poraz, jbt uspjeli su i to postici :lol: :lol:
Nemoguce da se desi. Ali vjerovatno ima jos kakvoh korisnih kalkulacija. Predlazem da savez zaposli nekog ko ce se samo baviti ovim opcijama. Kakav nam rezultat u kojoj utakmici odgovara. Neki matematicar bi dobro dosao npr
cyprus

#169 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by cyprus »

SSemir wrote:
bhnapoleon1 wrote:

Nemoguce da se desi. Ali vjerovatno ima jos kakvoh korisnih kalkulacija. Predlazem da savez zaposli nekog ko ce se samo baviti ovim opcijama. Kakav nam rezultat u kojoj utakmici odgovara. Neki matematicar bi dobro dosao npr
phillie wrote:Ovo sto je kipar opisao situaciju to je vec sci-fi, i naravno ovo bi se samo nama moglo desiti :D
Nit je nemoguće, nit je sci-fi... Možda nije velika šansa da se desi baš nama, ali je šansa prilično realna da se desi nekoj od 50 i kusur reprezentacija... Dakle, ponavljam, to je situacija u kojoj je nekoj selekciji korisno da pogura protivnika direktno na prvenstvo, kako bi oslobodila mjesto u play-offu za sebe...

Ja inače vjerujem, i duboko se nadam da će ovo biti prvi i jedini ciklus ove smijurije od Lige nacija... Bar u ovom formatu...
SSemir

#170 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by SSemir »

Ma uhodat ce se ba ovo, ima stvari koje i mi nismo skontali vjerovatno.

Sto se mene tice korist od ovoga je sto cu cesce göedat reprezentaciju u takmicarskim utakmicama.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#171 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by hrasno38 »

phillie

#172 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by phillie »

@kipar

Ma znam, drug, zato i kazem, ako se i desi nama ce se desiti. A mi kakvi smo baksuzi, pobjedili bi u toj utakmici :D
RtrnOfSalisbury

#173 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by RtrnOfSalisbury »

... a sta ako recemo nikom ne odgovara ni pobjeda ni nerjeseno :shock: obe ekipe izadju sa 12 igraca i izgube sa po 3:0 za zelenijem stolom :skoljka:
Mezzo-x

#174 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Mezzo-x »

Image
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2018 10:13, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#175 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Muhamed Đakmić »

Pa šta će ti onda screenshot sa revanš utakmicama? :D
Post Reply