Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sparky

#152 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sparky »

Jesu ažurni ovi "novinari". Svaka im čast. Lik popravio veroniku i dere uveliko, a oni tek sad pišu i to neki bajka-stil. Možda su uveli na žurnalistici novi smijer. "Trkala se dva golfa..."
O'zone
Globalni moderator

#153 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

O'zone
Globalni moderator

#154 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

O'zone
Globalni moderator

#155 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#156 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Maloprije je bio udes na otoci. Sestica se zapucsla u zadnji dio megane lll, i nevjerovatno koliko stete na golfu, al' stvarno. Megane nije izgledao strasno. :run:
Nadam se da nije bilo povrijedjenih.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#157 Re: Crna hronika BH cesta

Post by liaar »

Koliko znam nova auta se prave da se motorni prostor raspe u tim situacijama, valjda da bi se koliko toliko ublažio udarac u prednjem dijelu, da ne bi motor među putnicima završio
konektovan

#158 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

liaar wrote:Koliko znam nova auta se prave da se motorni prostor raspe u tim situacijama, valjda da bi se koliko toliko ublažio udarac u prednjem dijelu, da ne bi motor među putnicima završio
A ako su ga tako Opravili, alal im vera. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#159 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

pa naprijed je sve od plastike,branik,nosac hladnjaka i farova....samo poprecna sina u braniku je aluminijska,zato se i rasuo...
amar1994

#160 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
liaar wrote:Koliko znam nova auta se prave da se motorni prostor raspe u tim situacijama, valjda da bi se koliko toliko ublažio udarac u prednjem dijelu, da ne bi motor među putnicima završio
A ako su ga tako Opravili, alal im vera. :mrgreen:
ti koda nikad nisi crash test pogledo

konektovan

#161 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:pa naprijed je sve od plastike,branik,nosac hladnjaka i farova....samo poprecna sina u braniku je aluminijska,zato se i rasuo...
Kazu nije isao vise od 40 km/h, zato mi je cudno.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#162 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:pa naprijed je sve od plastike,branik,nosac hladnjaka i farova....samo poprecna sina u braniku je aluminijska,zato se i rasuo...
stikaPla...
O'zone
Globalni moderator

#163 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

konektovan wrote:
Ma išao je više od 40. Fino je Megana bacio u stranu a jeste uništen sprijeda samo tako...Neki dan je tačnije u Subotu i na Pofalićima bio sudar C3 udario u C5 MkI i isto C3 ima totalno uništen prednji kraj dok sa na C5 ni branik nije polomio mada je poklopac prtljažnika bio iskrivljen
vješalica

#165 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

sparky wrote:Jesu ažurni ovi "novinari". Svaka im čast. Lik popravio veroniku i dere uveliko, a oni tek sad pišu i to neki bajka-stil. Možda su uveli na žurnalistici novi smijer. "Trkala se dva golfa..."
https://faktor.ba/vijest/policija-kazni ... hau-280475
sparky

#166 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sparky »

vješalica wrote:
sparky wrote:Jesu ažurni ovi "novinari". Svaka im čast. Lik popravio veroniku i dere uveliko, a oni tek sad pišu i to neki bajka-stil. Možda su uveli na žurnalistici novi smijer. "Trkala se dva golfa..."
https://faktor.ba/vijest/policija-kazni ... hau-280475
Drago mi je da je kaznjen, mozda se opameti. Kolika je sad kazna za nezgodu? Nekad je bila 50km ako nema nekih tezih posljedica.
Throttle

#167 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Pa sta ce mu sad, platio kaznu za nezgodu i sad ce mu opet nesto zakacit da plati?
citroen xm

#168 Re: Crna hronika BH cesta

Post by citroen xm »

A kakvi su sada ovo dvostruki aršini pri kažnjavanju? Znači snimak se i prihvata i ne prihvata, caka je samo u pisanju medija.
Maraschino

#169 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Maraschino »

citroen xm wrote:A kakvi su sada ovo dvostruki aršini pri kažnjavanju? Znači snimak se i prihvata i ne prihvata, caka je samo u pisanju medija.
Vjerovatno nije presudio snimak nego svjedoci.
O'zone
Globalni moderator

#170 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

dado_

#171 Re: Crna hronika BH cesta

Post by dado_ »

konektovan wrote:Maloprije je bio udes na otoci. Sestica se zapucsla u zadnji dio megane lll, i nevjerovatno koliko stete na golfu, al' stvarno. Megane nije izgledao strasno. :run:
drug moj se zabio, naglo kocenje megana, ovaj isto po kocnici al nije uspio stat nego "podletio" pod njega, a megane generation valjda rezervni tocak ispod auta, otud onakva steta na golfu.. kaze vozio 40, i meni nejasno bilo mada taj tocak i ona "zeljeza" sto ga cuvaju koliko toliko objasnjava... nisu se ni airbag-ovi otvorili, niko nije povrijedjen, na golfu cca 2500 stete, vlasnik megana donio predracun 6000 iz ovlastenog :D
maxell_sarajevo

#172 Re: Crna hronika BH cesta

Post by maxell_sarajevo »

Udes na Pofalicima, Toyota corolla mislim se naprijed dobro unistila, VW kombi star nekih 30 godina malo izvalio zadnji tocak, na limu minimalna steta.
konektovan

#173 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

dado_ wrote:
konektovan wrote:Maloprije je bio udes na otoci. Sestica se zapucsla u zadnji dio megane lll, i nevjerovatno koliko stete na golfu, al' stvarno. Megane nije izgledao strasno. :run:
drug moj se zabio, naglo kocenje megana, ovaj isto po kocnici al nije uspio stat nego "podletio" pod njega, a megane generation valjda rezervni tocak ispod auta, otud onakva steta na golfu.. kaze vozio 40, i meni nejasno bilo mada taj tocak i ona "zeljeza" sto ga cuvaju koliko toliko objasnjava... nisu se ni airbag-ovi otvorili, niko nije povrijedjen, na golfu cca 2500 stete, vlasnik megana donio predracun 6000 iz ovlastenog :D
Za stetu, mozda obrnuto. :mrgreen:
Stvarno je puno štete na prednjem dijelu. Ko mu je radio predracun, majsto Huso ili ovlasteni??
Druga je nedavno lik udario u zadnji dio golfa VI, karambolku, malo zagrebano, zaista ništa strasno. Iz ovlastenog milja predracun. :wink:
Gray

#174 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Gray »

konektovan wrote:
dado_ wrote:
Za stetu, mozda obrnuto. :mrgreen:
Stvarno je puno štete na prednjem dijelu. Ko mu je radio predracun, majsto Huso ili ovlasteni??
Druga je nedavno lik udario u zadnji dio golfa VI, karambolku, malo zagrebano, zaista ništa strasno. Iz ovlastenog milja predracun. :wink:

I ja sam platio (tj. kasko je platio :D ) oko 1300, zadnja karambolka bila dosta izgrebana izletila sa žabica. Ne izgleda puno, ali žabice koje je drže popucaju, pa se mora cijela mijenjati + lakirati.
konektovan

#175 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Mislim da je isto to i kod druga, ali cifra je ipak u pitanju. :mrgreen:
Post Reply