Papastadopulos wrote:e moji vi.... dok se ljudi cimaju koliko toliko da krene ovaj prostor naprijed vi samo o ratu i podizanju tuzbi, jeste bio rat, jesu ljudi ubijani, jeste bilo svega, ali cini mi se da sarajevo nikako da pokrene neku pricu za buducnost. dokle cete vise samo o ratu u
Koji ljudi? Ovi iz RS blokiraju sve živo. Čak i ono što treba svima. Sjetimo se sramotne blokade dogovora o transportnoj zajednici. Cijeli region pristupio, samo BiH nije, jer su iz RS blokirali.
Slična stvar ih Hercegovine. Sad plač što je Hrvatska presuđena za UZP, a Srbija nije. A kad se radila revizija tužbe, oni šutke i hinjski praktično bili protiv.
I onda kažeš radi se da ovaj prostor ide naprijed.
Radilo bi se da radimo na cjelovitoj državi, da smanjujemo glomaznu administraciju na način da nema institucija Federacije, RS, kantona i ostalih gluposti, jer tu idu milijarde od kojih bi ova država mogla cvjetati.
Džabe je to sve pričati, na kraju krajeva, i bošnjačkim političarima odgovara ovo sranje od situacije, jer su nebrojeno puta pokazali da su u kolu sa srpskim i hrvatskim političarima i da sa nacionalističkom retorikom drže stada na okupi.
Kakvo kretanje naprijed i bakrači. Ja ne vidim ni jednu struju da radi u tom smjeru.