Tako nekako, ja se nadam da su to svi Bošnjaci shvatili. Također se nadam da su naši političari shvatili da se namjenska treba još pojačati i unaprijediti jer to nam je jedina uzdanica.desni wrote:zavrzlama wrote:Ocekivat i pored milion dokaza,8000 mezarova u Srebrenici..milona emisija na domacim i svjetskim medijima o zlocinima mladica i presudom za genocid za dva dana"Ocekivat podrsku mladicu od 99% srba u BIH i srbiji"
Mladicu se zamjera sto nije bilo jos 10 Srebrenica....the end.Emir Suljagić, žrtva Genocida u Srebrenici je izjavio :"Pravda stanuje u cijevima haubica".
Jedina pouka koju Bošnjaci trebaju izvući iz svega. Onoliko koliko pokažeš da se možeš braniti, toliko ćeš i imati poštovanja od okruženja.
Tako je kod pojedinaca, tako kod naroda a i država.
Tražiti katarzu ne vrijedi puno. Kao kad ti neki kavgadžija razbije nos a ti njemu jel ti žao.
Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
- Drvosjeca iz Dejcica
#151 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
- Drvosjeca iz Dejcica
#152 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Da, za Srebrenicu jeste.Roccohljup wrote:koliko se sjecam jest po jednoj tacki (za srebrenicu samo) a jok za ostale opstine.512MB wrote:Zar Karadzic nije osudjen za Genocid?Roccohljup wrote:isto ko i za karadžića.....maksimalnu kaznu ali bez epoteta genocid itd. Da se ne bi slučajno vučić naljutio....
- Streptokok
#153 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Genocid samo u srebrenici. Veza sa genocidnom srbijom nece biti utvrdjena. Dozivotna robija.
- Lincoln-Burrows
#154 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Ako će presuda biti nekakva satisfakcija žrtvama onda je to to,
mislim da je to maksimum koji se može očekivati.
- Drvosjeca iz Dejcica
#155 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Zašto ne i brisanje rezultata tih zločina, UZP-a i genocida?Lincoln-Burrows wrote:Ako će presuda biti nekakva satisfakcija žrtvama onda je to to,
- Lincoln-Burrows
#156 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Zato jer se to neće dogoditi, iz dosadašnjih iskustava sa Krstićem, Tolimirom, Bearom i.t.d.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zašto ne i brisanje rezultata tih zločina, UZP-a i genocida?Lincoln-Burrows wrote:Ako će presuda biti nekakva satisfakcija žrtvama onda je to to,
- 512MB
#157 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Ja sam zadovoljan sa presudom za genocid u Srebrenici, zlocin protiv covjecanstva u ostalim opcinama, plus dozivotna.
- Drvosjeca iz Dejcica
#158 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Neće sada jer niko i ne traži ali dugoročno to bi se trebalo dogoditi.Lincoln-Burrows wrote:Zato jer se to neće dogoditi, iz dosadašnjih iskustava sa Krstićem, Tolimirom, Bearom i.t.d.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zašto ne i brisanje rezultata tih zločina, UZP-a i genocida?Lincoln-Burrows wrote:Ako će presuda biti nekakva satisfakcija žrtvama onda je to to,
-
DonieBrasco
#159 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Ako ima pravde da pod nokat stane, neka se sutra dogodi !
- insomnia78
#160 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Ovaj Emir?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tako nekako, ja se nadam da su to svi Bošnjaci shvatili. Također se nadam da su naši političari shvatili da se namjenska treba još pojačati i unaprijediti jer to nam je jedina uzdanica.desni wrote:zavrzlama wrote:Ocekivat i pored milion dokaza,8000 mezarova u Srebrenici..milona emisija na domacim i svjetskim medijima o zlocinima mladica i presudom za genocid za dva dana"Ocekivat podrsku mladicu od 99% srba u BIH i srbiji"
Mladicu se zamjera sto nije bilo jos 10 Srebrenica....the end.Emir Suljagić, žrtva Genocida u Srebrenici je izjavio :"Pravda stanuje u cijevima haubica".
Jedina pouka koju Bošnjaci trebaju izvući iz svega. Onoliko koliko pokažeš da se možeš braniti, toliko ćeš i imati poštovanja od okruženja.
Tako je kod pojedinaca, tako kod naroda a i država.
Tražiti katarzu ne vrijedi puno. Kao kad ti neki kavgadžija razbije nos a ti njemu jel ti žao.

- Maraschino
#161 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Ma neeee, oni kazu, imate i vi pravo na isto to i sada znate sta vas ceka.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zašto ne i brisanje rezultata tih zločina, UZP-a i genocida?Lincoln-Burrows wrote:Ako će presuda biti nekakva satisfakcija žrtvama onda je to to,
-
PM72
#162 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Nije baš vezano sa temom ali možda i jeste.Veličanje šlagiranog šupka je fašizam i nacizam.Tito_i_Partija wrote:
Ukratko, ovo sve sto si gore naveo veze s vezom nema. Prazna slama na nivou obicnog traca kod frizerke Sabine. Daj kakve brojeve, linkove, dokaze, pa cemo dalje.
http://mondo.rs/a1019197/Info/Svet/Ultr ... umama.html
http://www.advance.hr/vijesti/velika-nj ... e-desnice/
http://www.glas-slavonije.hr/343790/2/N ... Reichstagu
https://www.vecernji.hr/vijesti/tijela- ... ice-344266
Zadnji link ti je o organizaciji koja vodi računa o grobovima njemačkih vojnika.radi se o cifri preko 2 miliona grobnih mjesta.Meni je bila zanimljiva jer idu po svijetu i traže neobilježena grobna mjesta njemačkih vojnika pa su po dojavili došli u okolinu Sarajeva.Slikali,mjerili,tumačili u jednoj livadi u kojoj su nekad (do rata) bila četiri zapuštena krsta a pričalo se da je to "švapsko" groblje.Imali su informacije da se radi o četiri njemačka vojnika,napravili su ekshumaciju,izvadili ostatke kostiju a očevidac mi je pričao da su našli i pločice sa imenima,kopče na kajševima i još par sitnica po kojima su bili sigurni da se radi o njemačkim vojnicima.Vlasnik livade je dobro "počašćen" za usmenu dozvolu da se tijela iskopaju,krstovi uklone i zametnu tragovi bez da iko od vlasti i javnosti sazna.
Za tako nešto moraš imati budžet,organizaciju,vozila,dojavljivače kao i podršku u stranim trupama ako dođe do sranja...
- It_is_a_Leclerc
#163 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Da, taj Emir. Čovjek koji, ne samo da je preživio genocid (igrom slučaja), već je poslije rata, radeći predano u Haškom tribunalu, te u inicijativi "Prvi mart" i "Domovina" uradio jako, jako puno za svoje sunarodnjake u Podrinju.insomnia78 wrote: Ovaj Emir?
Slika kojom ga rigidna bošnjačka nazovi-desnica očarana ambicioznim dezerterima poput npr. Aljoše Čampare, Harisa Silajdžića, cijele porodice Izetbegovića, Denisa Zvizdića i sličnih kleveće i inkriminirana je zvanična proslava Oružanih snaga BiH, odnosno njihovog dijela koji se zove - Treći pješadijski puk, a Emir je kao zamjenik ministra odbrane BiH trebao da bude tu.
Šta ste s druge strane vi uradili?
- Krokodajl
#164 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Nisam ženu istuko 
- insomnia78
#165 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Spominjel se sje BiH na ovoj proslavi?
- Maraschino
#166 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Otisao i na parastos. Da se jarani ne naljute.It_is_a_Leclerc wrote:
-
PM72
#167 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Emir Suljagić je za mene ,uz Sejfudina Tokića,jedan od rijetkih koji smije javno reći šta je i kako bilo.Ostalo su sve poltroni,licemjeri i uvlakači koji su svoje patnje i mrtve dobro unovčili.
- Streptokok
#168 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
I sta velis, mladic je nevin?PM72 wrote:Emir Suljagić je za mene ,uz Sejfudina Tokića,jedan od rijetkih koji smije javno reći šta je i kako bilo.Ostalo su sve poltroni,licemjeri i uvlakači koji su svoje patnje i mrtve dobro unovčili.
-
PM72
#169 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Streptokok wrote:I sta velis, mladic je nevin?PM72 wrote:Emir Suljagić je za mene ,uz Sejfudina Tokića,jedan od rijetkih koji smije javno reći šta je i kako bilo.Ostalo su sve poltroni,licemjeri i uvlakači koji su svoje patnje i mrtve dobro unovčili.
Nevin je,kao i ...umal' ti ne rekoh...
Last edited by PM72 on 21/11/2017 20:17, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#170 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Jasno mu iznad glave pise o kakvoj se proslavi radi, bezveze je prica da mu neko nesto podmece.It_is_a_Leclerc wrote:Da, taj Emir. Čovjek koji, ne samo da je preživio genocid (igrom slučaja), već je poslije rata, radeći predano u Haškom tribunalu, te u inicijativi "Prvi mart" i "Domovina" uradio jako, jako puno za svoje sunarodnjake u Podrinju.insomnia78 wrote: Ovaj Emir?
Slika kojom ga rigidna bošnjačka nazovi-desnica očarana ambicioznim dezerterima poput npr. Aljoše Čampare, Harisa Silajdžića, cijele porodice Izetbegovića, Denisa Zvizdića i sličnih kleveće i inkriminirana je zvanična proslava Oružanih snaga BiH, odnosno njihovog dijela koji se zove - Treći pješadijski puk, a Emir je kao zamjenik ministra odbrane BiH trebao da bude tu.
Ne znam sta je uradio, i nakon ove fotografije, zaboli me qrac sta je uradio. Otici na proslavu dana vojske koja ti je pobila sve u deseteom koljenu, mirno stajati i slusati likovanja tih zlikovaca moze samo, da se izrazim najblaze moguce, teski supak.
- Streptokok
#171 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Slobodno ti priopci.PM72 wrote:Streptokok wrote:I sta velis, mladic je nevin?PM72 wrote:Emir Suljagić je za mene ,uz Sejfudina Tokića,jedan od rijetkih koji smije javno reći šta je i kako bilo.Ostalo su sve poltroni,licemjeri i uvlakači koji su svoje patnje i mrtve dobro unovčili.
Nevin je,kao i ...umal' ti ne rekoh...
-
PM72
#172 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Suljagić nije tema a njegova pojava je bila službena,u svojstvu zamjenika ministra odbrane.
-
Fudo387
#173 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Nabijem ga na qurac i u svojstvu zamijenika ministra odbrane.
- Streptokok
#174 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Tako je. Hohohohohoho.PM72 wrote:Suljagić nije tema a njegova pojava je bila službena,u svojstvu zamjenika ministra odbrane.
U kojem svojstvu je premlatio zenu?
-
PM72
#175 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica
Jebiga moj Fudara,ako se hvataš u kolo moraš neke stvari i "progutati".On,kao zamjenik ministra odbrane obišao je svijet,od Vašingtona pa do Tokija pa mora nekad i do Banja Luke...i tamo su kasarne OSBiH...on je legalista...Fudo387 wrote:Nabijem ga na qurac i u svojstvu zamijenika ministra odbrane.