Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#151 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by moonca »

Pedofilija je i ako ti na kompu nadju -objavljujes slikice maloljetnica, djecurlije. Vrlo kaznjivo, mada fizicki nisi niti jednu/og dotakao.

P[itanje morala ,a na moral utječu: svijest ljudi, odgoj u obitelji, religija, tradicija, životno iskustvo.

Eto doslo je vrijeme da je recimo koliko sam cula-jako populana plasticna operacija --vracanje nevinosti-- himena- :-) :-) :oops: samo 500KM.
Connaisseur Karlin

#152 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Ne glupirajte se. Procitajte definiciju pedofilije. Kakvih 16 i pedofilija
13 godina jeste pedofilija, piseo u skladu sa clankom arzonjinnog teksta
Connaisseur Karlin

#153 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

sunceKOtepsija wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Niemand wrote:A jbg sad, covjek ispade pedofil. Pa i ona dzekina se udala tu nedje sa 16 za lika starijeg 10 godina, sve sa pristankom roditelja. To je ocito prije bilo drugacije.
pa jeste pedofilija

pristanak roditelje nema nikakve veze sa njenim pristankom :)
ti se koliko vidim upustas u tumacenje slova zakona kojeg su donijeli umniji od mnogih koji koriste ovaj forum. Zakoni su kao presude suda-oni se ne komenatrisu vec provode.
da, umniji al' sa penisima, ovdje se ne pitaju zene :D
Connaisseur Karlin

#154 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

insomnia78 wrote:Jeste. Citaj

Pa naravno da je neprimjerna ali to ne znaci da ce sad ovi od trideset sad navaliti na maloljetnice. Plus nigdje ne pise da ce do toga stvarno i doci. Kazu izmedju 13 i 15
obratno, to upravo znaci da iste maloljetnice nece biti leglano zasticene, a automatski se opravdava pedofilija
spreca

#155 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by spreca »

triconja wrote: Jaro to je negdje u sivoj zoni zakona, djecu obucavati (naravno mislim na verbalne upute) i izazivanje nekih osjecaja kod njih tokom slusanja ili pogotovo ako im pokazujes materijale.

Mogu te osuditi ko pedofila ko od sale :lol:
Izgleda da nisi razumio napisano :)
insomnia78

#156 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by insomnia78 »

Pa naravno da je neprimjerna ali to ne znaci da ce sad ovi od trideset sad navaliti na maloljetnice. Plus nigdje ne pise da ce do toga stvarno i doci. Kazu izmedju 13 i 15
obratno, to upravo znaci da iste maloljetnice nece biti leglano zasticene, a automatski se opravdava pedofilija
Da, stvarno je ogromna razlika izmedju sadasnjih 14 i mogucih 13
moonca

#157 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by moonca »

Javni tužilac izjavio je u subotu da je 30-godišnji muškarac oslobođen optužbe za silovanje 11-godišnjakinje 2009. godine, kada je imao 22 godine. Žrtva mu je navodno lagala o svojim godinama, a njena porodica je saznala tek nakon što je zatrudnjela. Pošto nije bilo dokaza o nasilju, muškarac je oslobođen.
Mislim kada je 11 godina, zbilja je pitanje koliko mu je to rekla da ima - 16 :? Razlika mozda nije drasticna ali zbilja curicak od 11 godina je zbilja ocigledna.

No,pitanje je i morala dejvojcica,odgoja -zasto se one upustaju u 'avanturu'. Ne sve.
Mozemo krenuti od licnog iskustva kada je koja od nas ovdje prisutnih bila spreman za to. :?

Moja prijateljica ima dvoje djece -- ima sina koji se zabavljao sa 16 - njemu je bilo 19god--- dolazila je u posjeti iz EU SAMA :shock: roditelji su znali i odobravali tu vezu.
Gledajuci je - nije bas djelovala kao curica koja se tek prestala igrati lutkicama- tako, ja bih joj dala - tu negdje oko 18-19 god.
insomnia78

#158 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by insomnia78 »

moonca wrote:
Javni tužilac izjavio je u subotu da je 30-godišnji muškarac oslobođen optužbe za silovanje 11-godišnjakinje 2009. godine, kada je imao 22 godine. Žrtva mu je navodno lagala o svojim godinama, a njena porodica je saznala tek nakon što je zatrudnjela. Pošto nije bilo dokaza o nasilju, muškarac je oslobođen.
Mislim kada je 11 godina, zbilja je pitanje koliko mu je to rekla da ima - 16 :? Razlika mozda nije drasticna ali zbilja curicak od 11 godina je zbilja ocigledna.

No,pitanje je i morala dejvojcica,odgoja -zasto se one upustaju u 'avanturu'. Ne sve.
Mozemo krenuti od licnog iskustva kada je koja od nas ovdje prisutnih bila spreman za to. :?

Moja prijateljica ima dvoje djece -- ima sina koji se zabavljao sa 16 - njemu je bilo 19god--- dolazila je u posjeti iz EU SAMA :shock: roditelji su znali i odobravali tu vezu.
Gledajuci je - nije bas djelovala kao curica koja se tek prestala igrati lutkicama- tako, ja bih joj dala - tu negdje oko 18-19 god.
Pa ovaj zakon ce upravo sprijeciti to. Sve ispod fiksirane granice ce automatski spadati pod pedofiliju i silovanje. Granica jos uvijek nije fiksirana. Nije ni blizu jer su zastupnici zestoko podjeljeni oko ovog
Connaisseur Karlin

#159 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

insomnia78 wrote:

Da, stvarno je ogromna razlika izmedju sadasnjih 14 i mogucih 13
procitaj psotove od mene i sheliak ;-) inace, ne bi napisao ovakav nonsense :)
Connaisseur Karlin

#160 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

aranziranje djecijih brakova na Kosovu , a to je bilo poznato cak i u doba SFRJ

http://kosovotwopointzero.com/en/underage-and-married/

13 i 14 dobna starost !!!
triconja

#161 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by triconja »

spreca wrote:
triconja wrote: Jaro to je negdje u sivoj zoni zakona, djecu obucavati (naravno mislim na verbalne upute) i izazivanje nekih osjecaja kod njih tokom slusanja ili pogotovo ako im pokazujes materijale.

Mogu te osuditi ko pedofila ko od sale :lol:
Izgleda da nisi razumio napisano :)
Moze biti, bukvalno sam razumio :thumbup:
moonca

#162 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by moonca »

Connaisseur Karlin wrote:aranziranje djecijih brakova na Kosovu , a to je bilo poznato cak i u doba SFRJ

Ipak je -nevidjeni kriminal dopustiti ovakve brakove. To je problem -zenskog djeteta.
.
(Evidentno je i u dansnjem drustvu da zena/djevojka ako promjeni par partnera - ucestalo izlazi --je 'sponzorusa' :zoka: )

Interesantno i majke/nekadasnje kcerke su prosle tu 'torturu' i svejedno kada rode zensko dijete zna se koji je cilj. Sto prije 'skinuti obavezu odgoja' i utrpati je nekome .

Pa, te iste majke u Sudanu curice - medieval practice- :-) obrezuju da bi sprecile / umanjile seksualnu želju da bi je zastitili od njene seksualnosti, izmedju odtalih :-) razloga.
Connaisseur Karlin

#163 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

moonca wrote:
Connaisseur Karlin wrote:aranziranje djecijih brakova na Kosovu , a to je bilo poznato cak i u doba SFRJ

Ipak je -nevidjeni kriminal dopustiti ovakve brakove. To je problem -zenskog djeteta.
.
(Evidentno je i u dansnjem drustvu da zena/djevojka ako promjeni par partnera - ucestalo izlazi --je 'sponzorusa' :zoka: )

Interesantno i majke/nekadasnje kcerke su prosle tu 'torturu' i svejedno kada rode zensko dijete zna se koji je cilj. Sto prije 'skinuti obavezu odgoja' i utrpati je nekome .

Pa, te iste majke u Sudanu curice - medieval practice- :-) obrezuju da bi sprecile / umanjile seksualnu želju da bi je zastitili od njene seksualnosti, izmedju odtalih :-) razloga.
mene nista ne moze iznenaditi, ni SFRJ koja to nije zabranila, ni Francuska, koja plranira legalizirati , jer u oba primjera vecina su muskraci koji glasaju za ovakve promjene , a ne zene, no ne razumijem zasto zene ne reagiraju !?
moonca

#164 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by moonca »

:lol:

Muskarci su vecinom i za ukidanje abortusa.

Mora biti jak razlog zasto se u Francuskoj predlaze taj zakon.
Jer ima dosta tu uticaja i vjersko opredjeljenje.

Vjerujem da je sada vise prisutno nego li u doba SFRJ, brakovi sa djevojcicma.
insomnia78

#165 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by insomnia78 »

Pa iza ovog zakona stoji tuziteljica koja je zena. Dosta zastupnica su takodje zene
spreca

#166 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Pa iza ovog zakona stoji tuziteljica koja je zena. Dosta zastupnica su takodje zene
jesi siguran da su zene :oops: :lol: ........evo sad ce ovo mozda ispasti glupo sto cu napisati ali je istina....oni sa sela ce to znati bar oni malo stariji.....dobar domacin seljak nikad nije pustio pod bika mladu junicu odnosno kad ona zatrazi.....Zasto?...zato jer iz iskustva je znao da ta stevenost je cesto bila rizicna pa su to odgadjali dok junica jos malo ne poraste i sazrije ,pogotovu kad je u novije vrijeme pocela umjetna oplodnja gdje su telad bila veoma krupna i kad se uopste nije mogla oteliti....kako onda dozvoliti 13godisnjakinji koja ima veoma malo ili nikako znanja o zastiti i od trudnoce(koja je u toj zivotnoj dobi opasna) i od spolnih bolesti....stvarno neznam kuda nas to vodi ovo snizenje granice zrelosti.......predlagac/ica nije psihicki normalna osoba treba ih podvrci kontroli na uracunljivost....sta kaze medicina na ovo....cini mi se da su i oni podjeljeni........idemo krivim putem....uskoro cemo biti svjedoci toga da sve sto je nekada bilo grozno i kaznjivo bude normalno i prihvatljivo.....rijec moral ce jednog dana postati zabranjena i kaznjiva
Ramzess Veliki

#167 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Ramzess Veliki »

:shock:
A ja se osjecam pedofilom ako pogledam zenu ispod 30 ... :pusi2:
zagortenej

#168 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by zagortenej »

arzuhal wrote: Jel to naučno dokazano i utvrđeno?

Primjer krađe: (1) kradljivac/lopov koji krade jer mu je "tako lakše u životu da živi" i (2) kleptoman mogu uraditi i formalno i pravno istu stvar: ukrasti. Pa ipak se ne tretira isto, ovo drugo (kleptomanija) je dijagnoza. I zakon, dakle država, i društvo će drukčije gledati na počinitelja jednog te istog djela.

Ne mislim ovdje bukvalno uporediti pedofiliju i kleptomaniju (ispalo bi skroz nakaradno), ali može li se praviti razlika između (hajmo za trenutak, samo za potrebe ove rasprave jer je riječ o promjeni zakona i tim momentima, umjesto dijete reći mlada osoba, ne gubeći pri tome iz vida šta mislimo...) seksualnog odnosa s mlađom osobom uz njen pristanak i želju i - pedofilije? Ovdje mislim na dobnu granicu o kojoj se raspravlja u Francuskoj, dakle s djetetom/mladom osobom od 13 godina - da li seksualni odnos s osobom tih godina može ne biti pedofilija nego upravo to - seksualni odnos uz pristanak, ili je uvijek pedofilija?

Ako je svaki seks sa osobom od 13 godina (uz njen pristanak, odobravanje, želju, itd) pedofilija, onda to znači da Francuska razmatra zakon kojim bi ozakonila, legalizirala, odnosno dekriminalizirala nešto što bismo mogli nazvati "ograničenom pedofilijom", pedofilijom s dobnom granicom?
odgovor je da. pogotovo kad to nekom lično Bog naredi, glavom i bradom.
vjerovatno aludiraš na Muhamedov brak sa 9-godišnjom Aišom (po nekim izvorima je imala 6 god.) i želiš da istakneš kako su i Francuzi došli tobe i skotali kako je islam istina.
arzuhal

#169 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by arzuhal »

zagortenej wrote:
arzuhal wrote: Jel to naučno dokazano i utvrđeno?

Primjer krađe: (1) kradljivac/lopov koji krade jer mu je "tako lakše u životu da živi" i (2) kleptoman mogu uraditi i formalno i pravno istu stvar: ukrasti. Pa ipak se ne tretira isto, ovo drugo (kleptomanija) je dijagnoza. I zakon, dakle država, i društvo će drukčije gledati na počinitelja jednog te istog djela.

Ne mislim ovdje bukvalno uporediti pedofiliju i kleptomaniju (ispalo bi skroz nakaradno), ali može li se praviti razlika između (hajmo za trenutak, samo za potrebe ove rasprave jer je riječ o promjeni zakona i tim momentima, umjesto dijete reći mlada osoba, ne gubeći pri tome iz vida šta mislimo...) seksualnog odnosa s mlađom osobom uz njen pristanak i želju i - pedofilije? Ovdje mislim na dobnu granicu o kojoj se raspravlja u Francuskoj, dakle s djetetom/mladom osobom od 13 godina - da li seksualni odnos s osobom tih godina može ne biti pedofilija nego upravo to - seksualni odnos uz pristanak, ili je uvijek pedofilija?

Ako je svaki seks sa osobom od 13 godina (uz njen pristanak, odobravanje, želju, itd) pedofilija, onda to znači da Francuska razmatra zakon kojim bi ozakonila, legalizirala, odnosno dekriminalizirala nešto što bismo mogli nazvati "ograničenom pedofilijom", pedofilijom s dobnom granicom?
odgovor je da. pogotovo kad to nekom lično Bog naredi, glavom i bradom.
vjerovatno aludiraš na Muhamedov brak sa 9-godišnjom Aišom (po nekim izvorima je imala 6 god.) i želiš da istakneš kako su i Francuzi došli tobe i skotali kako je islam istina.
Ništa ja ne aludiram, bavim se temom a to je nastojanje francuskog pravosuđa da nekako nađe pravna rješenja za upitne, granične situacije. Moraš se pokušati osloboditi tih frustracija islamom i pokušati malo šire sagledavati stvari, nije uopće nužno da ama baš svaki detalj svake teme mora imati vezu sa islamom, muslimanima i slično, pogotovo još ako se u tome koriste iskrivljene stavri, poluinformacije, itd.

Dakle nije ovo ni historijska ni religijska tema, pa ni kulturološka, nego više pravna i sociološka, s pitanjima koja se do/tiču i morala, a pokrenuta je iz sasvim sekularne države, itd.

Koncetriši se malo...
sheilak

#170 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by sheilak »

hajde ovako, arzuhal i daj nam nedvosmislen i direktan odgovor. da li bi po tebi bila pedofilija ako recimo neko od 40 god ima sex sa djevojcicom ili djecakom od 13 god? uz pristanak djeteta, pardon mlade osobe?

evo zamisli, uhvatis in flagranti, eto hajde da ne kriminaliziramo muskarce toliko, zenu od 50 god sa djecakom od 13? sta je tvoja inicijalna reakcija?

ili ovo. po tvoju komsinicu od 14 god dolazi muskarac od 45, vec neko vrijeme se vidjaju i znas da ce se veceras sexati. ona je naravno pristala, niko ju ne sili. kakva bi bila tvoja reakcija na ovo? bi li to smatrao pedofilijom ili barem neprirodnim

edit: promijenila sam ovdje kcer u komsinica da bih eliminirala taj emotivni momenat pri odlucivanju. :D
Last edited by sheilak on 21/11/2017 11:36, edited 1 time in total.
Haris.ba

#171 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Haris.ba »

Pedofilija je seksualna sklonost osobama prije puberteta.

U BiH je krivično djelo biti sa djetetom ispod 14. godina.
SaraFina

#172 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by SaraFina »

Haris.ba wrote:Pedofilija je seksualna sklonost osobama prije puberteta.

Jbg, onda granicu treba pomjeriti i niže od 13 godina kad su djevojčice u pitanju.

http://www.pamf.org/parenting-teens/hea ... rowth.html

@Tepsijo, ako sam ih ja pogrdno nazvala kao starija ženska osoba, što je s pojedincima koji ih smatraju seksualnim objektima? To je mnogo "tužnije " od tog naziva i značenja.
arzuhal

#173 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by arzuhal »

sheilak wrote:hajde ovako, arzuhal i daj nam nedvosmislen i direktan odgovor. da li bi po tebi bila pedofilija ako recimo neko od 40 god ima sex sa djevojcicom ili djecakom od 13 god? uz pristanak djeteta, pardon mlade osobe?

evo zamisli, uhvatis in flagranti, eto hajde da ne kriminaliziramo muskarce toliko, zenu od 50 god sa djecakom od 13? sta je tvoja inicijalna reakcija?

ili ovo. po tvoju komsinicu od 14 god dolazi muskarac od 45, vec neko vrijeme se vidjaju i znas da ce se veceras sexati. ona je naravno pristala, niko ju ne sili. kakva bi bila tvoja reakcija na ovo? bi li to smatrao pedofilijom ili barem neprirodnim

edit: promijenila sam ovdje kcer u komsinica da bih eliminirala taj emotivni momenat pri odlucivanju. :D
Svakako da bih bio protiv toga iz više razloga (i to je sasvim druga priča o kojoj bih mogao pisati zašto), a moje protivljenje tome bi bilo i snažnije od slučaja do slučaja.

Ali ja ne znam da li mogu biti jasniji: pedofilija je bolest, ona je dijagnoza, seksualna devijacija, ona ima neke svoje uzroke, simptome, itd. Ja ne znam da li je jedan ili koliko seksualnih odnosa s mlađom osobom dovoljno da se neko proglasi pedofilom ili ne, zato i pitam. Zato sam naveo primjer kleptomanije: dvije osobe isto urade djelo (krađu) a iz različitih poriva. Može li biti da neko ima odnos s mladom osobom sasvim normalno kao i sa odraslom i da nema nikakvu dijagnozu, dakle da nije pedofil, da nije trajno obilježen fiksacijom, dok je drugi (dakle pedofil bilesi)
prisiljen na to jer ga samo to uzbuđuje, to ga pokreće, čini ga ovakvim ili onakvim, itd?

Na kraju krajeva, ni to nije moje pitanje, pitam primarno o pomjeranju granica i šta raja onako misli o tome, nisam ja propagator seksualnih odnosa s mladim osobama ili djecom.

A ovo što kažem mlada osoba ili dijete (ovo što pardoniraš :mrgreen: ): nije to da želim nešto umanjiti ili nešto naglasiti nego sami stručnjaci (psiholozi, itd) koji se bave pitanjem pedofilije prave te razlike u godinama, odnosno spolnoj i kojoj-već-zrelosti ili početku neke zrelosti, pa razlikuju djecu koja nisu u pubertetu, onih koji jesu u pubertetu i adolescenata. Hoću reći - a ne znam puno, zaista - da stručnjaci tu prave neke nijanse i povlače linije kako bi nešto tretirali ovako ili onako, zato ne možemo sikirom zasjecat...
Haris.ba

#174 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Haris.ba »

SaraFina wrote:
Haris.ba wrote:Pedofilija je seksualna sklonost osobama prije puberteta.

Jbg, onda granicu treba pomjeriti i niže od 13 godina kad su djevojčice u pitanju.

http://www.pamf.org/parenting-teens/hea ... rowth.html

@Tepsijo, ako sam ih ja pogrdno nazvala kao starija ženska osoba, što je s pojedincima koji ih smatraju seksualnim objektima? To je mnogo "tužnije " od tog naziva i značenja.
Zakonska granica nema veze samo sa pubertetom, tj. fizičkim stanjem. Ima i sa društvenim, moralnim, političkim, historijskim...

Stvar je što se spominju djeca od 16 godina. I ja ponovo ponavljam - sa 16 godina možeš u brak stupiti, sa 15 zaposliti se.

Jer miješa se pedofilija i društveno rijetke veze (velika razlika u godinama, brakovi maloljetnika). Miješa se silovanje sa konsenzualnim seksualnim odnosom.

Sve ispod 14 je silovanje. I tako treba da ostane.
sheilak

#175 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by sheilak »

arzuhal wrote:
sheilak wrote:hajde ovako, arzuhal i daj nam nedvosmislen i direktan odgovor. da li bi po tebi bila pedofilija ako recimo neko od 40 god ima sex sa djevojcicom ili djecakom od 13 god? uz pristanak djeteta, pardon mlade osobe?

Svakako da bih bio protiv toga iz više razloga (i to je sasvim druga priča o kojoj bih mogao pisati zašto), a moje protivljenje tome bi bilo i snažnije od slučaja do slučaja.

Ali ja ne znam da li mogu biti jasniji: pedofilija je bolest, ona je dijagnoza, seksualna devijacija, ona ima neke svoje uzroke, simptome, itd. Ja ne znam da li je jedan ili koliko seksualnih odnosa s mlađom osobom dovoljno da se neko proglasi pedofilom ili ne, zato i pitam. Zato sam naveo primjer kleptomanije: dvije osobe isto urade djelo (krađu) a iz različitih poriva. Može li biti da neko ima odnos s mladom osobom sasvim normalno kao i sa odraslom i da nema nikakvu dijagnozu, dakle da nije pedofil, da nije trajno obilježen fiksacijom, dok je drugi (dakle pedofil bilesi)
prisiljen na to jer ga samo to uzbuđuje, to ga pokreće, čini ga ovakvim ili onakvim, itd?

Na kraju krajeva, ni to nije moje pitanje, pitam primarno o pomjeranju granica i šta raja onako misli o tome, nisam ja propagator seksualnih odnosa s mladim osobama ili djecom.

A ovo što kažem mlada osoba ili dijete (ovo što pardoniraš :mrgreen: ): nije to da želim nešto umanjiti ili nešto naglasiti nego sami stručnjaci (psiholozi, itd) koji se bave pitanjem pedofilije prave te razlike u godinama, odnosno spolnoj i kojoj-već-zrelosti ili početku neke zrelosti, pa razlikuju djecu koja nisu u pubertetu, onih koji jesu u pubertetu i adolescenata. Hoću reći - a ne znam puno, zaista - da stručnjaci tu prave neke nijanse i povlače linije kako bi nešto tretirali ovako ili onako, zato ne možemo sikirom zasjecat...
prvo, ponovo stavljas u istu ravan kleptomaniju i pedofiliju, shvatam sto pokusavas reci, ali analogija ti je neprimjerena.

drugo, ne vjerujem da bi ikoga ko je zdrav, bilo musko ili zesko, moglo privuci dijete od 13 ili 14 godina, a ta je osoba u 30tim ili nekim srednjim godinama. evo, ravnaj po sebi, pa si odgovori na pitanje da li je prirodno za tebe evo licno da te privuce djevojcica u tom dobu i da li bi se mogao zamisliti da s njom imas sexualni odnos?

mislim, meni je zaista degutantno raspravljati o ovakvim stvarima i nisu mi jasni argumenti koji nastoje takvo sto opravdati ili barem djelimicno opravdati. ili one koji te napadaju ako branis curice u toj dobi.

ne kazem da je sexualnost u tinejdzerskoj dobi neprirodna, svi smo bili tinejdzeri, i sasvim je normalno da se u toj dobi zele isprobati i te stvari (ali sa svojim vrsnjacima, a ne sredovjecnim muskarcima i zenama, ali dob od 13 god smatram zaista preranom i ne vidim razloga da se dobna granica spusti tako nisko, osim da bi se opravdale necije sklonosti i to ne tinejdzera. to su djeca, bez obzira sto neki muskarci mislili o curicama opcenito, djecijih i misli i osjecaja, neovisno o naletima hormona.

arzuhal, ti mi se cini inace razumnom osobom, no nikako mi nije jasno kako si dosao na ideju da uopce pitas da li se sex sa curicom/djetetom od 13 god tj zelja za tim moze smatrati pedofilijom i da li se tu moze nesto diferencirati. sorry.
Post Reply