Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shake69

#151 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by shake69 »

Koliko znam Pape imao 50000 KM a Mehmedu je snizeno na 40000 KM, iako se on zestoko bunio jer kao nije on nista manje ime!
alipasijaner

#152 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by alipasijaner »

pricaj ti sta hoces, ali pare su najveci problem,
garant ce "direktor" sa 500K godisnje biti autoritet nekom punoglavcu koji ima 10 miliona godisnje
pa onda selektor klepi usima uzima za nase prilike extra dobru pinku i radi sta mu drugi kaze
It_is_a_Leclerc wrote:Čitam vas pažljivo i vidim da se kroz raspravu provlači ta teza kako eto - savez nema para, pa će angažovati najjeftinijeg. Bilo bi to jako simpatično da je istinito. Ali nije.

Prvo, savez ima para i ima ih jako, jako puno. To je jedini savez čije funkcionisanje nije dovedeno u pitanje s financijskog aspekta; savez koji posluje sa višemilionskim suficitom, uz sponzorske ugovore teške do nekoliko miliona maraka.

Drugo, plata Meše Baždarevića je bila 15.000 eura mjesečno, odnosno 180.000 eura godišnje. U tri godine, 540.000 eura, odnosno više od milion maraka. I to bez sponzorskih ugovora, premija, i drugih honorara. Svakako, nisu to cifre kojim bi se ispunili apetiti Ancelotija, Guardiole ili Hitfzeilda, al' za jedno dobro i provjereno ime u okviru regionalne, eventualno evropske fudbalske scene svakako jest.

Nije, dakle, problem u parama. Gdje ima milion, ima i milion i pol maraka. Problem je u tome što nijedan ozbiljan trener sebi neće dozvoliti da mu Irfan Durić i Mato Jozić određuju za savjetnika nekakvog tamo "mladog stručnjaka" iz bijeljinskog Radnika, da mu igrači, u skladu s rasporedom nastupa "zvijezda" sarajevske "kluBske" scene tipa Armin Bijedić i Ruža, diktiraju gdje će se održavati pripreme, da nema pravo promijeniti ni fizioterapeuta u reprezentaciji, itd.

E, za to, a ne zbog para, će ljudi iz saveza nas obradovati angažmanom fudbalskih "eXperata" stasalih na livadama fudbalske premijer lige, tipa Amar Osim.
It_is_a_Leclerc

#153 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by It_is_a_Leclerc »

shake69 wrote:Koliko znam Pape imao 50000 KM a Mehmedu je snizeno na 40000 KM, iako se on zestoko bunio jer kao nije on nista manje ime!
Pa eto, još gore.

Da se za te pare ne može izaći iz okvira ovih "vječnih kandidata" (Hadžibegić, Osim, Barbarez) ja ne vjerujem.

Najgore je što će nesretnici opet "raspisati konkurs", kao i uvijek. Jebote, ko da traže izvođača radova na asvaltiranju lokalnog puta na Kobiljoj Glavi. I onda će se braniti time da moraju birati između "prijavljenih" kandidata.
BHF_Manijak

#154 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: Ne odgovori mi na pitanje, Džeko ili Amar ???
Dzeko bez dana iskustva i tek zavrsenom fudbalskom karijerom ili? U toj "ili-ili" varijanti Amar, naravno. Dzeko u tom slucaju moze dobiti neku U21 selekciju da vodi, negdje da drugo pocne... Dati mu odmah reprezentaciju u ruke je totalno neozbiljno i amaterski.
palermo

#155 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
palermo wrote: Ne odgovori mi na pitanje, Džeko ili Amar ???
Dzeko bez dana iskustva i tek zavrsenom fudbalskom karijerom ili? U toj "ili-ili" varijanti Amar, naravno. Dzeko u tom slucaju moze dobiti neku U21 selekciju da vodi, negdje da drugo pocne... Dati mu odmah reprezentaciju u ruke je totalno neozbiljno i amaterski.
:D dobro, znači ti si za onog ko je dokazao da mu je limit PL liga spram čovjeka koji je planetarno popularan zbog svojih fudbalskih sposobnosti, ali eto nije vodio tim protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.......

ne zahmeti druže, ali meni to malo smiješno
Point.

#156 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Kakva li su iskustva kad vodis tim u PLBiH da mi je znati. Vise je Dzeko pokupio fudbalskog znanja i iskustva na jednom treningu kod Magatha, Citija ili Rome nego Amar za sve ove godine vodjenja Zelje i katarskog velikana.
BHF_Manijak

#157 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Dobro, tako to inace hoda u svijetu kako vi pisete. Zato i jesmo banana drzava i u qrcu. Linijom "neka ga, nas je, dobar je, znam ga ja, patriota". :) Tom linijom bi ti i Barbareza, patriota je jelte, nema veze sto mozda pojma nema o trenerskom poslu. Ganj'o je loptu godinama, nesto je naucio... :oops:
A Dzeki bi bas bilo od koristi u TRENERSKOM poslu sto je "planetarno popularan zbog svojih fudbalskih sposobnosti".
Zamisli tek kad Messia u Argentini, odmah cim zavrsi karijeru, postave za mjesto selektora. Jebi ga, tvojom logikom pojeabt ce svijet fudbala uzduz i poprijeko, jer je i k'o igrac to uradio. :oops:

U startu vam ne valja logika, sizifov je pos'o onda i pisati dalje o toj temi...
Tegobno je i pisati s ljudima koji se na pomen Premijer lige najeze, gadost im se javi, a onda je l' igrac pres'o Metkovice, odmah ga terba zvati u repku i probati, jebi ga, nauci dosta toga za tih par sati koliko provede van nase granice. Duljevic npr... :oops: :zzzz:
palermo

#158 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Dobro, tako to inace hoda u svijetu kako vi pisete. Zato i jesmo banana drzava i u qrcu. Linijom "neka ga, nas je, dobar je, znam ga ja, patriota". :) Tom linijom bi ti i Barbareza, patriota je jelte, nema veze sto mozda pojma nema o trenerskom poslu. Ganj'o je loptu godinama, nesto je naucio... :oops:
A Dzeki bi bas bilo od koristi u TRENERSKOM poslu sto je "planetarno popularan zbog svojih fudbalskih sposobnosti".
Zamisli tek kad Messia u Argentini, odmah cim zavrsi karijeru, postave za mjesto selektora. Jebi ga, tvojom logikom pojeabt ce svijet fudbala uzduz i poprijeko, jer je i k'o igrac to uradio. :oops:

U startu vam ne valja logika, sizifov je pos'o onda i pisati dalje o toj temi...
Tegobno je i pisati s ljudima koji se na pomen Premijer lige najeze, gadost im se javi, a onda je l' igrac pres'o Metkovice, odmah ga terba zvati u repku i probati, jebi ga, nauci dosta toga za tih par sati koliko provede van nase granice. Duljevic npr... :oops: :zzzz:
Pa mi i jesmo bananaa država i qrcu zato što su nam mjerila vrijednosti ograničena na našu malo avliju.......najbolji si u mahali, mo'š ti jaro sve.......
vjerovao ti meni ili ne, al baš po principu za koji se ti zalažeš u nas se i biraju ljudi na važne funkcije......
BHF_Manijak

#159 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

A inace je normalno da covjeku bez dana iskustva u tom poslu, povjeris pravo jebenu funckiju? Daj ba palermo ne jebi me bezze! :lol: :oops:
Cuj planetarno popularan, bas ce mu to koristit kad trebadne skontat taktiku za neku tamo Spaniju, Grcku ili Norvesku. Trenerski i igracki posao - dva razlicita svijeta.
mO k3

#160 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mO k3 »

BHF_Manijak wrote:A inace je normalno da covjeku bez dana iskustva u tom poslu, povjeris pravo jebenu funckiju? Daj ba palermo ne jebi me bezze! :lol: :oops:
Cuj planetarno popularan, bas ce mu to koristit kad trebadne skontat taktiku za neku tamo Spaniju, Grcku ili Norvesku. Trenerski i igracki posao - dva razlicita svijeta.
ja mislim da palermo nije mislio ozbiljno ...
palermo

#161 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

mO k3 wrote:
BHF_Manijak wrote:A inace je normalno da covjeku bez dana iskustva u tom poslu, povjeris pravo jebenu funckiju? Daj ba palermo ne jebi me bezze! :lol: :oops:
ja mislim da palermo nije mislio ozbiljno ...
joj, moke, izgleda samo bi ja i ti bili za Džeksona :D
solo2

#162 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by solo2 »

Cim su Meshu doveli a Vaha odbio znao sam da smo u qrzu

Isto vazi sada - ako dovedu nekoga ko zna ostaje neka nada, ako ne, odosmo jos dublje u govna a sa smjenom generacija, infrastrukturom, ligom..moguce da nam to postane trajno odrediste
palermo

#163 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

ma kako nema iskustva....dvadeset godina radi čovjek na vrhunskom nivou u jednoj oblasti života i ti kažeš nema iskustva......ma bjež, nisi ozbiljan nimalo

P.S
ili me zajebaješ, što nije nimalo fino
svi u napad

#164 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by svi u napad »

Izbor novog selektora je kljucna stvar za buducnost naseg fudbala i nakon njegovog izbora znat cemo u kom pravcu ce ici nas fudbal u buducnosti. Ako lopovi iz Saveza izaberu nekog izmedju Amara, Sergeja ili Hadzibegica onda su sami sebi odsjekli granu nakojoj sjede i gotovo je sa nasim fudbalom tj. trebace oko 30 godina najmanje da se povratimo od ove gluposti. Zavrstit cemo u 4 ili 5 sesiru i to ce biti kraj.
No ako izaberu izmedju Kataneca ili Bilica (stavio bih i Prosineckog al kazu da je postao Slovenac) onda bi se nesto moglo i uraditi ne oporavku naseg fudbala. Ne treba zaboraviti da smo mi u drugom sesiru za kup nacija i prema tom rangiranju samo su susjedi bolji od nas, dok komsiluk igra u trecem sesiru. Jos ako uzmes da na EM ide 24 repke eto ti sanse za oporavak fudbala, povratka atmosfere i navijaca, te i brze zarade za lopove. Dakle na njima je sta zele.
Zaboravio sam spomenuti Bajevica koji bi zaista bio dobro rjesenje ali sumnjam da bi on pristao jer su ga izlevatili kad je on zelio i postavili neznalicu Mesu umjesto njega. Pored tog lopovluka kojeg su mu uradili on je covjek koji drzi do sebe i svojih principa tako da mu je i to veliki minus kod mufljuza iz Saveza.
Neko je spominjao i Petkovica kao zelju. To bi bilo izvrsno ali to je covjek koji moze voditi velike klubove i koji nema zivaca da se bori sa jajarama iz Saveza. Najbolje kao dugorocno rjesenje bi bilo da uradimo kao Grci tj. dovedemo nekog Svabu koji izvrsi seleciju, napravi kostur igre i onda to koristis kao Grci slijedecih 15 godina.
No kako neki forumasi pisu vec je izabran Amar i to me nebi iznenadilo jer mi smo mala prljava kasaba gdje je najvaznije da je on nas. Njemu tu nije mjesto i mislim da ce BL praviti opstrukcije zeleci dovesti tj. ucjenjivati sa Rajovcem. Mislim da ce Osimov i Begicev stab platiti preveliku cijenu da BL odustane od svoje namjere a mi navijaci i drzava BiH ce platiti jos vecu cijenu gledajuci kako nam fudbal odlazi u ambis. Nadam se ipak da je ovo sa Amarom samo kafanska i da ce i babo Osim preporuciti svog ucenika Kataneca i tako sacuvati svoj i obraz familije. Tesko je biti protiv svog sina ali valjda je to jos uvijek moralni Svabo koji zeli dobro svojoj drzavi. Zivjeli:
BHF_Manijak

#165 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: ma kako nema iskustva....dvadeset godina radi čovjek na vrhunskom nivou u jednoj oblasti života i ti kažeš nema iskustva......ma bjež, nisi ozbiljan nimalo

P.S
ili me zajebaješ, što nije nimalo fino
Poznajem ga dugo godina s foruma, vjeruj mi da jeste. :mrgreen: Kritikuje jedan sistem, a ustvari samo bi istu stvar napravo, samo na malo drugaciji nacin. Ne kontam kako to ozbiljan covjek ne vidi.

Jos uvijek cekam da mi objasni zasto je normalno postaviti takvog covjeka na mjesto selektora, bio on Barbarez ili Dzeko, bez obzira na njegovu igracku karijeru, a odlicna je i kod jednog i kod drugog. Pa jedan Bilic je poceo sa U21 repkom, sta ti je covjece. Pa nijedan normalan savez to ne radi, ne kontam sto bi mi izuzetak bili, a po svijetu na desetine vecih igrackih legendi i od Edina i od Sergeja.

PS Opet ti ponavljam - trenerski i igracki posao, dva razlicta svijeta totalno. Hint: Maradona, Ferguson, Mourinho, Hitzfeld... Svi oni su bili genijalni u jednoj bransi, dok su u drugoj najblaze receno "onako". Maradona igracki genije, k'o trener kurcina. Ovi drugi obrnuto. Dakle apsolutno je nebitno kakav si igrac bio, ne znaci nuzno da ces i k'o trener valjati, kao i obrnuto!!!
I sticem dojam da me fakat zajebajes. Ako ne, onda stvarno ne mogu da vjerujem da moram ove tako banalne stvari crtati i docaravati covjeku koji je u zreloj zivotnoj dobi i koji toliko godina prati fudbal. :oops: :zzzz:
Dead Man Walking

#166 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dead Man Walking »

Brate, nije ni Barba bio bravar do sad. I Amar je u Zelju iz juniora dosao pa je bio bolji od svih dotadasnjih sa iskustvom...
Better Man

#167 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Better Man »

Point. wrote:Kakva li su iskustva kad vodis tim u PLBiH da mi je znati. Vise je Dzeko pokupio fudbalskog znanja i iskustva na jednom treningu kod Magatha, Citija ili Rome nego Amar za sve ove godine vodjenja Zelje i katarskog velikana.
Kakva god da su ipak je Amar sa Željom imao rezultate i igrao je treće pretkolo LP na rasprodatom Koševu (izuzev tribine za gostujuće navijače) protiv Newcastle-a, dok nijedan drugi trener Želje nije napravio ni blizu njegovim rezultatima, pa i ostali treneri sa drugim klubovima. Samo da se zna nisam zato da Amar ili bilo ko iz PL bude selektor, kao ni Hadžibegić i slični.
BHF_Manijak

#168 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Dead Man Walking wrote:Brate, nije ni Barba bio bravar do sad. I Amar je u Zelju iz juniora dosao pa je bio bolji od svih dotadasnjih sa iskustvom...
Sta je radio Sergej? Osim sto je skupljao iskustvo na pokeru. :oops: Ah da, ceka poziv da bude trener HSV-a. Samo ne znam sto ga nece? :shock: Rekose mu mora poceti u nizim ligama, a on, naopak, nece... :oops:

Amar? Pa sam kazes, trenirao je negdje, BAREM negdje, makar i juniori bili, ucio i pekao trenerski zanat, ali je negdje poceo. Ovaj nigdje nije, doslovno. I takav namah selektor da bude? Daj bolan, ti si bar ozbiljan covjek. :mrgreen:
karanana

#169 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by karanana »

Pa onda moze i husref
Ipak je red na pitara
palermo

#170 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote: Pa nijedan normalan savez to ne radi, ne kontam sto bi mi izuzetak bili, a po svijetu na desetine vecih igrackih legendi i od Edina i od Sergeja.

PS Opet ti ponavljam - trenerski i igracki posao, dva razlicta svijeta totalno. Hint: Maradona, Ferguson, Mourinho, Hitzfeld... Svi oni su bili genijalni u jednoj bransi, dok su u drugoj najblaze receno "onako". Maradona igracki genije, k'o trener kurcina. Ovi drugi obrnuto. Dakle apsolutno je nebitno kakav si igrac bio, ne znaci nuzno da ces i k'o trener valjati, kao i obrnuto!!!
I sticem dojam da me fakat zajebajes. Ako ne, onda stvarno ne mogu da vjerujem da moram ove tako banalne stvari crtati i docaravati covjeku koji je u zreloj zivotnoj dobi i koji toliko godina prati fudbal. :oops: :zzzz:
hajde, ne rade ozbiljni savezi.....je li njemački savez bio dovoljno ozbiljan kada je doveo Bekenbauera za selektora, je li ukrajinski bio dovoljno ozbiljan sa Ševčenkom......to hoće li se netko potvrditi kao trener je sasvim drugo pitanje, ali to da čovjek koji je dvadeset godina u fudbalu na najvišem nivou treba početi od nekih pionira ili od treniranja Viteza da bi nešto dokazao , brate si ga lipi, besmisleno....
palermo

#171 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

karanana wrote:Pa onda moze i husref
Ipak je red na pitara
al ozbiljno sada, što ne onda Vinko Marinović.....on makar ima jednu pobjedu nad velikom evropskom ekipom.....Portugalom.....taman napravimo kontinuitet, iz mlade u A reprezentaciju
BHF_Manijak

#172 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: hajde, ne rade ozbiljni savezi.....je li njemački savez bio dovoljno ozbiljan kada je doveo Bekenbauera za selektora, je li ukrajinski bio dovoljno ozbiljan sa Ševčenkom......to hoće li se netko potvrditi kao trener je sasvim drugo pitanje, ali to da čovjek koji je dvadeset godina u fudbalu na najvišem nivou treba početi od nekih pionira ili od treniranja Viteza da bi nešto dokazao , brate si ga lipi, besmisleno....
Christian Ziege, dugogodisnji standardni lijevi bek reprezentacije Njemacke, igrao 7 godina za Bayern, Milan, Tottenham. Poceo kao trener u Gladbachovom U17 uzrastu, trenirao sve njemacke mladje selekcije.

Mehmet Scholl, dugogodisnji clan Bayerna, prvak Evrope, Njemacke vise puta, trenersku karijeru poceo u Bayernovoj U13 ekipi...
Ovo su mi onako prvi napamet sto padaju, a primjera je milion. :oops:
LSD

#173 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LSD »

Point. wrote:Kakva li su iskustva kad vodis tim u PLBiH da mi je znati. Vise je Dzeko pokupio fudbalskog znanja i iskustva na jednom treningu kod Magatha, Citija ili Rome nego Amar za sve ove godine vodjenja Zelje i katarskog velikana.
Rođeni rimljanin poredi trenersko i igracko znanje :facepalm: kako se lik piša po sebi.
palermo

#174 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
palermo wrote: hajde, ne rade ozbiljni savezi.....je li njemački savez bio dovoljno ozbiljan kada je doveo Bekenbauera za selektora, je li ukrajinski bio dovoljno ozbiljan sa Ševčenkom......to hoće li se netko potvrditi kao trener je sasvim drugo pitanje, ali to da čovjek koji je dvadeset godina u fudbalu na najvišem nivou treba početi od nekih pionira ili od treniranja Viteza da bi nešto dokazao , brate si ga lipi, besmisleno....
Christian Ziege, dugogodisnji standardni lijevi bek reprezentacije Njemacke, igrao 7 godina za Bayern, Milan, Tottenham. Poceo kao trener u Gladbachovom U17 uzrastu, trenirao sve njemacke mladje selekcije.

Mehmet Scholl, dugogodisnji clan Bayerna, prvak Evrope, Njemacke vise puta, trenersku karijeru poceo u Bayernovoj U13 ekipi...
Ovo su mi onako prvi napamet sto padaju, a primjera je milion. :oops:
Ne kontam šta si mi hotio reći ovim primjerima :? jedan od njih dvojice će biti slijedeći selektor njemačke :?

Usput ne reče mi kako Bekenbauer odvede Nijemce do titule, a da nije skupljao iskustvo u Fortuni iz Diseldorfa
BHF_Manijak

#175 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
Ne kontam šta si mi hotio reći ovim primjerima :? jedan od njih dvojice će biti slijedeći selektor njemačke :?

Usput ne reče mi kako Bekenbauer odvede Nijemce do titule, a da nije skupljao iskustvo u Fortuni iz Diseldorfa
Beckenbauer je incident, ne pravilo. Kao i Shevchenko. Mnogo je vise primjera gdje su treneri pocinjali od smijesnih/prosjecnih ekipa, pa dolazili u vece, nego li da odmah zasjednu na celo nekog giganta.

Nego, vjesto izbjeze ono da nije nuzno da odlican igrac ne mora biti i odlican trener, kao i obrnuto... Znas ti na svoj mlin vodu kad si u skripcu, vjesto to radis moram priznati. :)
S toga ne vidim zasto mislis da je neki garant da danas-sutra Dzeko bude strasan trener/selektor i da mu se daje repka u ruke. :oops:

I ne kontas sta sam ti htio reci primjerima? Pa to da igrackim legendama ipak nije iz ponizenja poceti trenirati klince ili neke Ž ekipe, za razliku od naseg Barbe patrioJete. :oops: I da im ljudi u uredjenim zemljama i savezima ne daju odmah extra bitnu funckiju i ekipu, samo zato sto su igracka legenda, dugogodisnji clan Bayerna ili Milana ili reprezentacije, vec pocnes od nule.
Locked