Referendum je na nivou opstine?Banksy wrote:Moglo bi, ali vjerujem da su miševi procijenili da bi politička šteta, ostanu li u ovom slučaju uz SDA, bila prevelika.JThomas wrote:moglo bi to od večeri do dana postati suzdržan ili protiv...ne bi bilo prvi put u skorije vrijeme.
Vjerovatno referendum, a onda ćemo vidjeti pravo raspoloženje i volju grada.
KOME SMETA GORAN
-
Bodkin
#151 Re: KOME SMETA GORAN
- cyprus
#152 Re: KOME SMETA GORAN
Moram još jednom reći koliko sam frapiran ovom glupom idejom sarajevske ljevice o referendumu
Moguće je da su i oni svjesni da od tog nema ništa, i da im ista služi u populističke svrhe, ali svejedno - beskrajno je glupa...
U 22 godine poslijeratne historije nikom nije palo na um da traži referendum na lokalnom nivou, a u međuvremenu su se usvajale mnogo problematičnije odluke od stvarnog životnog značaja, i sad treba da se isto pokrene zbog imena dvorane (taman da su je nazvali po Adolfu Hitleru - glupo je)... Uostalom, ako se već moralo pokrenuti pitanje iz sličnog spektra, onda mislim da je imenovanje škole po Mustafi Busuladžiću daleko problematičnije od imenovanja dvorane po Novom Sarajevu... Mada, i to bi bila glupost... Nije baš da imamo para na bacanje i održavanje simboličnih referenduma... Valjda postoji razlog zašto imamo lokalne izbore, i svoje predstavnike u lokalnim nivoima vlasti... To što izabiremo koga izabiremo, to je već drugo pitanje...
A i kada bi se održao referendum, ne bi me čudilo da izlaznost bude 20%, od čega bi 15% bila SDA-ova mašinerija...
Zbilja, zbilja glupa ideja
U 22 godine poslijeratne historije nikom nije palo na um da traži referendum na lokalnom nivou, a u međuvremenu su se usvajale mnogo problematičnije odluke od stvarnog životnog značaja, i sad treba da se isto pokrene zbog imena dvorane (taman da su je nazvali po Adolfu Hitleru - glupo je)... Uostalom, ako se već moralo pokrenuti pitanje iz sličnog spektra, onda mislim da je imenovanje škole po Mustafi Busuladžiću daleko problematičnije od imenovanja dvorane po Novom Sarajevu... Mada, i to bi bila glupost... Nije baš da imamo para na bacanje i održavanje simboličnih referenduma... Valjda postoji razlog zašto imamo lokalne izbore, i svoje predstavnike u lokalnim nivoima vlasti... To što izabiremo koga izabiremo, to je već drugo pitanje...
A i kada bi se održao referendum, ne bi me čudilo da izlaznost bude 20%, od čega bi 15% bila SDA-ova mašinerija...
Zbilja, zbilja glupa ideja
- JThomas
#153 Re: KOME SMETA GORAN
koldžini jedači graha bi došli 20 minuta prije otvaranja mjesta...a ovi što se bune po internetu vjerovatno bitno slabije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#154 Re: KOME SMETA GORAN
naravnokakavdanakneiskustvu wrote:pici wrote:ja ocekujem od M92 da se izglasaju makar nazivi maHala po Topalovicu Caci il Juki Prazini... red bi biJo i da obojica Ćela imaju neki trg...
Da,caco je zasluzniji od gorana
- dječak sa šibicama
#155 Re: KOME SMETA GORAN
Referendum o nekakvoj dvorani u danima kada Sarajevo grca u nestasici vode a uskoro krecu problemi sa smogom i zagadjenjem zraka... samo je populisticka ideja.
Ali dobra ideja makar neostvariva, ne treba pustiti da i ovo prodje u tisini, ispod radara. Kao sto su prosle mnoge stvari.
Ali dobra ideja makar neostvariva, ne treba pustiti da i ovo prodje u tisini, ispod radara. Kao sto su prosle mnoge stvari.
- SmokingMan
#156 Re: KOME SMETA GORAN
Jelde,SDA.u to kao nije stalo,pa su eto "dobrom voljom" udovoljili ljudima.Nije njima do Gorana već do izbora slijedeće godine.Važno je da se ne rasipa glasačko tijelo na ovakvim pitanjima.Klub vijećnika SDA je podržao volju građana, a ne pojedine političke stranke koje žele na jeftin i beskrupulozan način doći do političkih poena.
-
kakavdanakneiskustvu
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#158 Re: KOME SMETA GORAN
Demantujem samu sebe - za raspisivanje referenduma je potrebna 21 od 31 ruke tj 2/3. SDA sa dva vjerna saveznika Strankom penzionera i BPS-om ima 11 ruka , dakle nemoguće , no ako u sali bude 10 kamera i 50 novinara vidjećemo ko će na pojedinačnom glasanju reći ne za referendum.Banksy wrote: Tek kad je javnost reagirala...
http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... -predlozio
Šef Kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost (SBB) u Novom Sarajevu Igor Gavrić kazao je jučer za „Avaz“ da će vijećnici ove stranke podržati prijedlog odluke o raspisivanju referenduma za preimenovanje naziva Sportske dvorane "Novo Sarajevo" u dvoranu „Goran Čengić“.
Po statutu 1/3 vijećnika ima pravo pokrenuti referendumsku proceduru ali 2/3 vijeća to mora podržati , troškove snosi Općina Novo Sarajevo. S obzirom da Koldžo godišnje skrši na plate i naknade cca osam miliona maraka , koja stotina hiljada potrošena na referendum nije ništa - no s obzirom da su Koldžini jurišnici prekršili sve procedure prilikom javnih rasprava a na pretposljednjoj sjednici vijeća su kršenje procedura - ismijavali oni su zapravo direktni krivci zašto je opozicija tražila referendum pa pretpostavljam da će ih Koldžo sankcionisati , možda čak i otjerati sa radnih mjesta ?ušće wrote: Pitanja :
Šta ako... Referendum bude održan, a ne potvrdi želju " pokretača" ...ko će biti kriv ili će biti krivi svi.
- Molio bih također definiciju " većine građana"
- zašto referendumsko pitanje nudi samo jedan izbor ili ili zašto nije ponuđeno više izbora ...
Ne znam kakvo bi ste vi pitanje - pa nije anketa da "nudi više izbora", nego referendum za preimenovanje dvorane u Goran Čengić ?
Većina građana - oni koji glasaju (opozicija je tijesno pobijedila u Novom Sarajevu ali su troje DF vijećnika bukvalno kupljeni i to je posao za istražne organe) plus oni koji nikako ne glasaju ali eto silno žele da se dvorana zove - Goran Čengić. I više nego dovoljna većina za preimenovanje.
Da , s tim da će opozicija u gradu Sarajevu podnijeti inicijativu da Grad Sarajevo uputi preporuku općini Novo Sarajevo da se dvorana nazove po Goranu Čengiću.Bodkin wrote:Referendum je na nivou opstine?Banksy wrote: Moglo bi, ali vjerujem da su miševi procijenili da bi politička šteta, ostanu li u ovom slučaju uz SDA, bila prevelika.
- Sanjarko
#159 Re: KOME SMETA GORAN
Ma bolje ulicu neku kod dvorane nazvati po Goranu i spomenik podignuti, a naziv dvorane ostaviti. Halo 100.000 km nije malo. Mislim da godinu dana narodna kuhinja sa tim parama ljude moze hraniti. Znaci samo predloziti naziv neke ulice po Goranu i tu mu spomenik podici, a naziv dvorane ostaviti. Poslusajte ovo moje, ne mislim vam nista lose sa ovim, i mislim da ne grijesim.
- Prpa.ba
#160 Re: KOME SMETA GORAN
Impresivna je kolicina truda i politickog kapitala koji se ulaze u ovo vjestacko pitanje zivota i smrti za sarajevsku ljevicu. I onda ce opet biti iscudjavanje otkud losi izborni rezultati, narod je stoka, seljaci preuzeli grad i sl. Da ne spominjem da ovaj referendum otvara mogucnost i za slicne u blizoj buducnosti, kad prve generacije OS Mustafa Busuldzic stasaju za glasovanje kako nazvati glavnu gradsku ulicu... 
-
ušće
#161 Re: KOME SMETA GORAN
Sabinice ja vam nisam čovjek od pisane riječi više sam recimo praktičar...u mom poslu ili umiješ ili ne umiješ raditi...dakle nema opravdanja za učinjeno samo zato što i onaj tamo griješi...Naučite već jednom šire narodne mase gledati kao sebi ravne ,a ne kao stoku sitnozubu,do tada ostaje vam da iz ćoška kukate kako vas je onaj tamo neki prevario...sabina1 wrote:Demantujem samu sebe - za raspisivanje referenduma je potrebna 21 od 31 ruke tj 2/3. SDA sa dva vjerna saveznika Strankom penzionera i BPS-om ima 11 ruka , dakle nemoguće , no ako u sali bude 10 kamera i 50 novinara vidjećemo ko će na pojedinačnom glasanju reći ne za referendum.Banksy wrote: Tek kad je javnost reagirala...
Šef Kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost (SBB) u Novom Sarajevu Igor Gavrić kazao je jučer za „Avaz“ da će vijećnici ove stranke podržati prijedlog odluke o raspisivanju referenduma za preimenovanje naziva Sportske dvorane "Novo Sarajevo" u dvoranu „Goran Čengić“.
Po statutu 1/3 vijećnika ima pravo pokrenuti referendumsku proceduru ali 2/3 vijeća to mora podržati , troškove snosi Općina Novo Sarajevo. S obzirom da Koldžo godišnje skrši na plate i naknade cca osam miliona maraka , koja stotina hiljada potrošena na referendum nije ništa - no s obzirom da su Koldžini jurišnici prekršili sve procedure prilikom javnih rasprava a na pretposljednjoj sjednici vijeća su kršenje procedura - ismijavali oni su zapravo direktni krivci zašto je opozicija tražila referendum pa pretpostavljam da će ih Koldžo sankcionisati , možda čak i otjerati sa radnih mjesta ?ušće wrote: Pitanja :
Šta ako... Referendum bude održan, a ne potvrdi želju " pokretača" ...ko će biti kriv ili će biti krivi svi.
- Molio bih također definiciju " većine građana"
- zašto referendumsko pitanje nudi samo jedan izbor ili ili zašto nije ponuđeno više izbora ...
Ne znam kakvo bi ste vi pitanje - pa nije anketa da "nudi više izbora", nego referendum za preimenovanje dvorane u Goran Čengić ?
Većina građana - oni koji glasaju (opozicija je tijesno pobijedila u Novom Sarajevu ali su troje DF vijećnika bukvalno kupljeni i to je posao za istražne organe) plus oni koji nikako ne glasaju ali eto silno žele da se dvorana zove - Goran Čengić. I više nego dovoljna većina za preimenovanje.
Da , s tim da će opozicija u gradu Sarajevu podnijeti inicijativu da Grad Sarajevo uputi preporuku općini Novo Sarajevo da se dvorana nazove po Goranu Čengiću.Bodkin wrote:Referendum je na nivou opstine?Banksy wrote: Moglo bi, ali vjerujem da su miševi procijenili da bi politička šteta, ostanu li u ovom slučaju uz SDA, bila prevelika.
Vidim da ste velikom većinom uvjereni da će Koldžo i ekipa samo poklopiti ušima jer se vi ne slažete sa njihovim odlukama...a šta ako i oni planiraju akciju...Koliko nesposobnu i bezidejnu opoziciju ima ja mu predviđam doživotnu vlast...a možda se i smiluje pa kaže hajde da malo i njih pustimo naprijed...do tada podnosite inicijative umjesto da zavrnete rukave i da se za promjenu malo oznojite od rada...
Last edited by ušće on 10/10/2017 00:26, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#162 Re: KOME SMETA GORAN
Jos referendum u drzavi gdje su odrazavali referendume i klaonicu napravili, gdje prijete referendumima, i sa referendumom koji ce kostati 100.000 maraka.Prpa.ba wrote:Impresivna je kolicina truda i politickog kapitala koji se ulaze u ovo vjestacko pitanje zivota i smrti za sarajevsku ljevicu. I onda ce opet biti iscudjavanje otkud losi izborni rezultati, narod je stoka, seljaci preuzeli grad i sl. Da ne spominjem da ovaj referendum otvara mogucnost i za slicne u blizoj buducnosti, kad prve generacije OS Mustafa Busuldzic stasaju za glasovanje kako nazvati glavnu gradsku ulicu...
- fakat
#163 Re: KOME SMETA GORAN
Vizionar 1985 wrote:Ma bolje ulicu neku kod dvorane nazvati po Goranu i spomenik podignuti, a naziv dvorane ostaviti. Halo 100.000 km nije malo. Mislim da godinu dana narodna kuhinja sa tim parama ljude moze hraniti. Znaci samo predloziti naziv neke ulice po Goranu i tu mu spomenik podici, a naziv dvorane ostaviti. Poslusajte ovo moje, ne mislim vam nista lose sa ovim, i mislim da ne grijesim.
- zunazu
#164 Re: KOME SMETA GORAN
Svima vama koji ga koristite u dnevnopolitičke svrhe. Ja bih volio samo da dođe dan kada ćemo ga konačno ostaviti da počiva u miru.dragma wrote:KOME SMETA GORAN
Dvorana ima ime kakvo ima, izabrano je i legalno je, poštujmo zakon i red, a što neko reće treba čovjeku dati ulicu i to je to. Ovaj sav seljakluk oko šaranja, referenduma i ostalo svaku je granicu prešao. Imate li imalo osjećaja za njegovu porodicu?
- sabina1
#165 Re: KOME SMETA GORAN
Prvo nemojte me zvati "sabinicom" niti sam "sabinica" niti smo ovce i koze cuvali skupa , forumski naziv je sabina1 - hvala.ušće wrote:sabina1 wrote:Demantujem samu sebe - za raspisivanje referenduma je potrebna 21 od 31 ruke tj 2/3. SDA sa dva vjerna saveznika Strankom penzionera i BPS-om ima 11 ruka , dakle nemoguće , no ako u sali bude 10 kamera i 50 novinara vidjećemo ko će na pojedinačnom glasanju reći ne za referendum.Banksy wrote: Tek kad je javnost reagirala...
ušće wrote: Sabinice ja vam nisam čovjek od pisane riječi više sam recimo praktičar...u mom poslu ili umiješ ili ne umiješ raditi...dakle nema opravdanja za učinjeno samo zato što i onaj tamo griješi...Naučite već jednom šire narodne mase gledati kao sebi ravne ,a ne kao stoku sitnozubu,do tada ostaje vam da iz ćoška kukate kako vas je onaj tamo neki prevario...
Vidim da ste velikom većinom uvjereni da će Koldžo i ekipa samo poklopiti ušima jer se vi ne slažete sa njihovim odlukama...a šta ako i oni planiraju akciju...Koliko nesposobnu i bezidejnu opoziciju ima ja mu predviđam doživotnu vlast...a možda se i smiluje pa kaže hajde da malo i njih pustimo naprijed...do tada podnosite inicijative umjesto da zavrnete rukave i da se za promjenu malo oznojite od rada...
Drugo , svjesna sam itekako da Koldzo nije nikakav "dobrodusni" a ponajmanje radni nacelnik , vec jedan od najistaknutijih clanova najkriminalnije politicke organizacije u ovoj zemlji koja nas je toliko uvila u crno da smo i po danu nevidljivi , svjesna sam itekako da tek sad krecu pravi spinovi , pljuvanja , podmetanja , lazi i nazalost politizacija Goranovog imena. No ovo je prvi put da javnost jednoglasno zeli novi naziv dvorane - pa nek stisne , nek javno ide u kontru , gledacemo....
Za ovo trece zaista se informisite i ne pisite svjesno gluposti, u opcinskom vijecu Novo Sarajevo vijecnici Nase stranke su podnijeli oko 75 % posto od UKUPNOG broja podnesenih inicijativa u opcinskom vijecu za prvih 9 mjeseci a " nimalo naivni" nacelnik nije izvrsio niti jednu , ni banalno farbanje saobracajnih prelaza....eto mu opcine i "rada"....
Pozdravite Koldzu i recite mu da ima podrsku zapravo 15 % upisanih u biracki spisak a svi preostali eto silno zele da izadju na referendum i dvoranu nazovu po Goranu. Hvala.
-
Bodkin
#166 Re: KOME SMETA GORAN
Skola na palama se zove srbija. Izabrano legalno. Postujmo zakon i red.zunazu wrote:Svima vama koji ga koristite u dnevnopolitičke svrhe. Ja bih volio samo da dođe dan kada ćemo ga konačno ostaviti da počiva u miru.dragma wrote:KOME SMETA GORAN
Dvorana ima ime kakvo ima, izabrano je i legalno je, poštujmo zakon i red, a što neko reće treba čovjeku dati ulicu i to je to. Ovaj sav seljakluk oko šaranja, referenduma i ostalo svaku je granicu prešao. Imate li imalo osjećaja za njegovu porodicu?
Skoli dali ime po fasisti. Sve legalno. Postujmo red i zakon.
-
putokaz1
#167 Re: KOME SMETA GORAN
Prvo nemojte me zvati "sabinicom" niti sam "sabinica" niti smo ovce i koze cuvali skupa , forumski naziv je sabina1 - hvala.
Drugo , svjesna sam itekako da Koldzo nije nikakav "dobrodusni" a ponajmanje radni nacelnik , vec jedan od najistaknutijih clanova najkriminalnije politicke organizacije u ovoj zemlji koja nas je toliko uvila u crno da smo i po danu nevidljivi , svjesna sam itekako da tek sad krecu pravi spinovi , pljuvanja , podmetanja , lazi i nazalost politizacija Goranovog imena. No ovo je prvi put da javnost jednoglasno zeli novi naziv dvorane - pa nek stisne , nek javno ide u kontru , gledacemo....
Za ovo trece zaista se informisite i ne pisite svjesno gluposti, u opcinskom vijecu Novo Sarajevo vijecnici Nase stranke su podnijeli oko 75 % posto od UKUPNOG broja podnesenih inicijativa u opcinskom vijecu za prvih 9 mjeseci a " nimalo naivni" nacelnik nije izvrsio niti jednu , ni banalno farbanje saobracajnih prelaza....eto mu opcine i "rada"....
Pozdravite Koldzu i recite mu da ima podrsku zapravo 15 % upisanih u biracki spisak a svi preostali eto silno zele da izadju na referendum i dvoranu nazovu po Goranu. Hvala.[/quote]
-Ako do referenduma dodje
-Ljevica će imati vieš glasova od SDA
-Ali TZV treći blok odlučuju
Tj oni neutralni Ljevica nema 51%,jer SBB ,Hadžibajrić,BOSS,BPS,manje lijeve partije,SPU....Imaju glasača dovoljno da odluče na čiju će stranu prevagnuti
Pozdravite Koldzu i recite mu da ima podrsku zapravo 15 % upisanih u biracki spisak a svi preostali eto silno zele da izadju na referendum i dvoranu nazovu po Goranu. Hvala.[/quote]
-Ako do referenduma dodje
-Ljevica će imati vieš glasova od SDA
-Ali TZV treći blok odlučuju
Tj oni neutralni Ljevica nema 51%,jer SBB ,Hadžibajrić,BOSS,BPS,manje lijeve partije,SPU....Imaju glasača dovoljno da odluče na čiju će stranu prevagnuti
- Banksy
#168 Re: KOME SMETA GORAN
Odogovor na ovo pitanje je ne samo potreba civilizacijske pravde, već i vrlo važno, skoro odlučujuće, za sudbinu ovog grada jer će nam dati jasne odgovore postoji li još uvijek mrva nade ili je pad slobodan i nepovratan. Vjerujem da su taj značaj i trenutak prepoznali i jedni i drugi, zato takva akcija i takvi otpori.Prpa.ba wrote: Impresivna je kolicina truda i politickog kapitala koji se ulaze u ovo vjestacko pitanje zivota i smrti za sarajevsku ljevicu. I onda ce opet biti iscudjavanje otkud losi izborni rezultati, narod je stoka, seljaci preuzeli grad i sl. Da ne spominjem da ovaj referendum otvara mogucnost i za slicne u blizoj buducnosti, kad prve generacije OS Mustafa Busuldzic stasaju za glasovanje kako nazvati glavnu gradsku ulicu...
-
hAZNADAR
#169 Re: KOME SMETA GORAN
Ljevica se mora navici da volju dobija kroz izbore a ne referendume, demonstracije,... Fino sacekas sljedece opcinske izbore i nastupis pametnije.
A buduci kako ljevica inace nastupa pred izbore, i sta inace simbolizira,... tesko da ce moci zbaviti vecinu pa glasati drugacije.
A buduci kako ljevica inace nastupa pred izbore, i sta inace simbolizira,... tesko da ce moci zbaviti vecinu pa glasati drugacije.
- sabina1
#170 Re: KOME SMETA GORAN
Desnica mora da nauči da se odluke donose na osnovu procedura i Statuta a ne na osnovu kršenja procedura i Statuta kada im to odgovara.hAZNADAR wrote:Ljevica se mora navici da volju dobija kroz izbore a ne referendume, demonstracije,... Fino sacekas sljedece opcinske izbore i nastupis pametnije.
Nakon ismijavanja pravila i statuta desnica je shvatila da se malo preračunala jer opozicija nije dopustila da to prođe nesankcionisano.
Ako je referendum jedini način da većina odluči - biće referenduma kao savim legitimnog i propisanog načina odlučivanja jasno definisanog - Statutom.
Ili kratko , Koldžo se malo zanio pa ne pričamo o fantomskom Centru za zdravo starenje....
Last edited by sabina1 on 10/10/2017 10:52, edited 1 time in total.
- Kejn
#171 Re: KOME SMETA GORAN
Bezidejna i propala tzv. Ljevica će sada nastojati ispolitirati dvoranu do maksimuma jer nemaju ništa drugo ponuditi osim Yugo atavizama i izfabrikovanih problema. Ispade da je najveći problem Bosanac i Hercegovaca naziv jedne Opštinske sportske dvorane a ne ekstremno siromaštvo i nezaposlenost. Klasičan potez " Ljevice" zbog čega su skoro uvjek od završetka rata u opoziciji.
- Banksy
#172 Re: KOME SMETA GORAN
sabina1 wrote:
Desnica mora da nauči da se odluke donose na osnovu procedura i Statuta a ne na osnovu kršenja procedura i Statuta kada im to odgovara.
Nakon ismijavanja pravila i statuta desnica je shvatila da se malo preračunala jer opozicija nije dopustila da to prođe nesankcionisano.
Ako je referendum jedini način da većina odluči - biće referenduma kao savim legitimnog i propisanog načina odlučivanja jasno definisanog - Statutom.
- sabina1
#173 Re: KOME SMETA GORAN
Jedina je šteta što ekstremno siromaštvo i nezaposlenost datiraju od 01.01.1996 godine i što je evo 21 godina kako SDA sa satelitima kolo vodi , mladi odlaze i zdravi i bolesni umiru (jedni od neimaštine drugi jer se nemaju gdje pravovremeno liječiti) a sve propada osim njihovih suludih ideja pa tako i ideje da naziv dvorane može proći po njihovom.Kejn wrote:Bezidejna i propala tzv. Ljevica će sada nastojati ispolitirati dvoranu do maksimuma jer nemaju ništa drugo ponuditi osim Yugo atavizama i izfabrikovanih problema. Ispade da je najveći problem Bosanac i Hercegovaca naziv jedne Opštinske sportske dvorane a ne ekstremno siromaštvo i nezaposlenost. Klasičan potez " Ljevice" zbog čega su skoro uvjek od završetka rata u opoziciji.
E pa ne može.
Građanska opozicija puna manjkavosti od 1996 je upravo to - opozicija svugdje i u najvećoj mjeri pa je to amnestira ama svake odgovornosti jer biti opozicija znači jednu sitnicu...ne biti vlast i ne donositi odluke , ne upravljati novcima....
Referendum će biti 26.11.2017.
- Kejn
#174 Re: KOME SMETA GORAN
Imali ste priliku dva puta do sada da vodite Federaciju pa ste pokazali da ste isto "njesra" kao i SDA. Nepotizam, stavljanje podobnih umjesto sposobnih nije boljka narodnih stranaka već i svake stranke bilo koje orijentacije u BiH.sabina1 wrote:Jedina je šteta što ekstremno siromaštvo i nezaposlenost datiraju od 01.01.1996 godine i što je evo 21 godina kako SDA sa satelitima kolo vodi , mladi odlaze i zdravi i bolesni umiru (jedni od neimaštine drugi jer se nemaju gdje pravovremeno liječiti) a sve propada osim njihovih suludih ideja pa tako i ideje da naziv dvorane može proći po njihovom.Kejn wrote:Bezidejna i propala tzv. Ljevica će sada nastojati ispolitirati dvoranu do maksimuma jer nemaju ništa drugo ponuditi osim Yugo atavizama i izfabrikovanih problema. Ispade da je najveći problem Bosanac i Hercegovaca naziv jedne Opštinske sportske dvorane a ne ekstremno siromaštvo i nezaposlenost. Klasičan potez " Ljevice" zbog čega su skoro uvjek od završetka rata u opoziciji.
E pa ne može.
Građanska opozicija puna manjkavosti od 1996 je upravo to - opozicija svugdje i u najvećoj mjeri pa je to amnestira ama svake odgovornosti jer biti opozicija znači jednu sitnicu...ne biti vlast i ne donositi odluke , ne upravljati novcima....
Referendum će biti 26.11.2017.
- hadzinicasa
#175 Re: KOME SMETA GORAN
ja se samo bojim rezultata referenduma.
Bila ona jedna reklama Lutrije BiH: "A zamisli.... dobijes..."
sad mi to naumpade. "A zamisli... izgubis..."
brrrrrr
Bila ona jedna reklama Lutrije BiH: "A zamisli.... dobijes..."
sad mi to naumpade. "A zamisli... izgubis..."
brrrrrr