Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post Reply

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

sinuhe

#151 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sinuhe »

512MB wrote:Ako se Komsic kandidira ima moj glas OPET :bih:

Juznosrbi mogu ga fafat
Kada si se ti to registrovao u pederaciju?
sinuhe

#152 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sinuhe »

seln wrote:
sinuhe wrote: Koja je dodatna vrijednost Zeljka Komsica?
Najvise nervira HDZ. Za mene dovoljno.
Hm da. Dobar si covjek, nisi nacionalista. Lajkas mujicu i internacionalu.
Komsic kao ove treneri u bosanskoj ligi sto ih nakon nekog vremena vracaju kao provjerene strucnjake.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#153 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

Capsicum wrote: Ovo bi bio isti kiks i bahatost koju je NS pokazala na opštinskim izborima u Opštini Centar i kod izbora gradonačelnika Sarajeva
Baš me zanima kakvu je to naglašenu ili posebnu bahatost pokazala Naša Stranka prilikom kandidature za načelnika općine Centar , koliko znam pored Naše Stranke u utrku za načelnika te općine iz "građanskog miljea" kandidate su ponudili i Demokratska Fronta , i Socijaldemokratska partija i Građanski Savez te su se kandidirala još dva kandidata kao nezavisni ?

Posebno me zanima kiks i bahatost prilikom izbora za gradonačelnicu , opet koliko sam upoznata tas na vagu trenutnoj poziciji su obezbijedili :
- Almedin Miladin , vijećnik SDP-a koji zbog toga nikada nije kažnjen nego je i danas član iste stranke zahvaljujući lobiranju Mire Lazovića
- samozvani "nezavisni" koji su izabrani u općinska vijeća Centar i Novo Sarajevo sa lista Demokratske fronte koje je lično sastavljao Željko Komšić

Unaprijed hvala na odgovoru.

ExNihilo wrote:Komšić jedan od najiritantnijih likova na političkoj sceni. Ljiga, gmaz i oportunista. Politički evnuh.

Ali gledati kamenjare kako kmeče? Neprocjenjivo.
Kada bi se kamenjarsko kmečanje završilo samo na kmečanju - ni po muke , no kmečanje se vrši kroz sistematsku blokadu institucija što je vrlo bolno i preskupo za ovu ojađenu , osiromašenu i obezglavljenu zemlju.

Lijep pozdrav.
ExNihilo

#154 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by ExNihilo »

sabina1 wrote:
Capsicum wrote: Ovo bi bio isti kiks i bahatost koju je NS pokazala na opštinskim izborima u Opštini Centar i kod izbora gradonačelnika Sarajeva
Baš me zanima kakvu je to naglašenu ili posebnu bahatost pokazala Naša Stranka prilikom kandidature za načelnika općine Centar , koliko znam pored Naše Stranke u utrku za načelnika te općine iz "građanskog miljea" kandidate su ponudili i Demokratska Fronta , i Socijaldemokratska partija i Građanski Savez te su se kandidirala još dva kandidata kao nezavisni ?

Posebno me zanima kiks i bahatost prilikom izbora za gradonačelnicu , opet koliko sam upoznata tas na vagu trenutnoj poziciji su obezbijedili :
- Almedin Miladin , vijećnik SDP-a koji zbog toga nikada nije kažnjen nego je i danas član iste stranke zahvaljujući lobiranju Mire Lazovića
- samozvani "nezavisni" koji su izabrani u općinska vijeća Centar i Novo Sarajevo sa lista Demokratske fronte koje je lično sastavljao Željko Komšić

ExNihilo wrote:Komšić jedan od najiritantnijih likova na političkoj sceni. Ljiga, gmaz i oportunista. Politički evnuh.

Kada bi se kamenjarsko kmečanje završilo samo na kmečanju - ni po muke , no kmečanje se vrši kroz sistematsku blokadu institucija što je vrlo bolno i preskupo za ovu ojađenu , osiromašenu i obezglavljenu zemlju.

Lijep pozdrav.
Still totally worth it.

Lijep pozdrav.
seln

#155 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

sinuhe wrote:
seln wrote:
sinuhe wrote: Koja je dodatna vrijednost Zeljka Komsica?
Najvise nervira HDZ. Za mene dovoljno.
Hm da. Dobar si covjek, nisi nacionalista. Lajkas mujicu i internacionalu.
Komsic kao ove treneri u bosanskoj ligi sto ih nakon nekog vremena vracaju kao provjerene strucnjake.
Ne lajkam nista, nisam na facebooku.
Jesam za internacionalu, ali ne po cijenu da ispadnem glupi Bosanac.
Jesam za mir u kuci, ali ne po cijenu da budem donji.
Bosnjaci su sad u situaciji kao Mujo u onom vicu o orgijama: MUjo je na orgijama i orgija se u potpunom mraku.
Malo kasnije, Mujo ustaje, pali svjetlo i kaze "dajte da se malo organizujemo, ja vec treci put pusim".
Neko je vec napisao u kojoj mjeri su Hrvati previse zastupljeni u odnosu na broj stanovnika. Dakle, kmecanje o majorizaciji nije nista drugo sem pokusaj da se napravi apartheid po uzoru na republiku genocidnu. A civilizovanom svijetu se zivo jebe za tim.
Isto onako kao sto je genocidna ratni plijen, stvoren na genocidu, pokusava se stvoriti cisto hrvatska "izborna jedinica".I sva prica o majorizaciji je sviranje kurcu.
Hrvati su jedini narod u BiH koji njeguje jednopartijski sistem. Kod Bosnjaka i Srba se bar povremeno mijenja vlast, pojavi se neka alternativa... samo kod Hrvata vec deceniju i po suvereno vlada presudjeni kriminalac.
I ja bih trebao tome reci "amin", samo da bih slovio kao internacionalista?
seln

#156 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

sabina1 wrote:

Lijep pozdrav.
A do sada su kao bili konstruktivni?
Ako im budemo puhali oko muda... onda ce placati TV pretplatu, nece biti dvije skolepod istim krovom, nece im politika biti prozeta klerofasizmom, nece im Thompson biti tamonjihov Mocart?
Lijep pozdrav Muhammadu Gratzu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#157 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by malakh »

sabina1 wrote:

Lijep pozdrav.
bez uvrede, ali jedno pitanje. pratiš li ti bh politiku od 2000. godine i možeš li mi reći kakvo je bilo djelovanje hdza tada, a kako je sada?

ako se čoviću dozvoli izborni zakon, isti će učiniti ono što ante jelavić nije mogao 2000. godine. i antu jelavića je zaustavio petrić, a ko će zaustaviti dragana čovića...

i da, sataniziranje hrvata koji nisu članovi hdza ili nisu nastanjeni u hercegovni, najviše štete nanosi hrvatima, jer 100 hiljada glasova ne znače da čović ima plebicitarnu podršku svog naroda. :wink:
Last edited by malakh on 09/09/2017 21:36, edited 1 time in total.
johntra

#158 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by johntra »

sabina1 wrote:

Lijep pozdrav.

Čovjek izbačen iz stranke odmah istu veče....poyy
Capsicum

#159 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Capsicum »

sabina1 wrote:
NS je odugovlačila sa dogovorom ljevice. Jedva na kraju sjeli za sto i dogovorili se da se ništa nisu dogovorili. SDP i GS su manje više bili za dogovor, a DF i NS su nešto glumili.
sabina1 wrote: Posebno me zanima kiks i bahatost prilikom izbora za gradonačelnicu , opet koliko sam upoznata tas na vagu trenutnoj poziciji su obezbijedili :

Ne govorim o glasanju, jer se, ako se dobro sjećam, nije ni glasalo za kandidata NS, jer je SDA obezbjedila većinu. Govorim o tome da je NS, bez konsultacija sa ostatkom ljevice, kao kandidata izbacila Sabinu Ć, dovodeći svoje partnere pred svršen čin. To je bio hinjski potez i ko zna da li bi ta ljevica uopšte i glasala za Sabinu da je do glasanja i došlo. To isto sad radi Komšić i opet će neko drugi biti kriv za neuspjeh...
sabina1

#160 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

seln wrote:
sabina1 wrote:

Lijep pozdrav.
Ako im budemo puhali oko muda... onda ce placati TV pretplatu, nece biti dvije skolepod istim krovom, nece im politika biti prozeta klerofasizmom, nece im Thompson biti tamonjihov Mocart?
Ne razumijem zasto mene vezete uz Gratza , zašto ja da mu prenosim pozdrave , pronađite njegov facebook profil pa ga pozdravite lično , no moram vas ispraviti u slučaju da ga budete potražili online , Gratzovo ime je Dennis , Dennis Gratz.

Nisam ni ja pristalica bilo kakvog popuštanja bilo kakvom ucjenjivanju , no s obzirom da je bilo kakav spor ili slab korak i napredak u našoj zemlji zaista korak i napredak , najmanje što nam treba su brojne opstrukcije koje legalno i legitimno može činiti HDZ radi protokolarne pozicije u koju bi se rado i nezasluženo smjestila Komšićeva guzica radi 10.000 + mjesečno bez ikakve odgovornosti ili rada.

Šta je učinio u prethodna dva mandata - ništa osim što je poput kolonijalnog sluge u svojstvu predsjednika države otvorio Mek donalds ?
Kao predsjednik stranke je uspio održati SDA na vlasti nakon općinskih izbora - indirektno.

U trafiku buraz prodaji novine pa zaradi.

Pozdrav.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#161 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by malakh »

Capsicum wrote: Ne govorim o glasanju, jer se, ako se dobro sjećam, nije ni glasalo za kandidata NS, jer je SDA obezbjedila većinu. Govorim o tome da je NS, bez konsultacija sa ostatkom ljevice, kao kandidata izbacila Sabinu Ć, dovodeći svoje partnere pred svršen čin. To je bio hinjski potez i ko zna da li bi ta ljevica uopšte i glasala za Sabinu da je do glasanja i došlo. To isto sad radi Komšić i opet će neko drugi biti kriv za neuspjeh...
ta dva čina se apsolutno ne mogu porediti, jer komšić nigdje nije potvrdio da će biti kandidat. jedno su nagađanja i nečije želje, a nešto sasvim drugo je potvrda istog ili stranke koja ga predlaže.
volta dzontra

#162 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by volta dzontra »

seln wrote:
sabina1 wrote:

Lijep pozdrav.
kakve opstukcije i kakve sistematske blokade. sta je hdz blokirao za vrijeme Platforme. nista!! HDZ nema tu moc da nesto blokira...
Znaci ne postoje zapreke tog tipa. Platforma se razletila oko sukoba SDP i SDA na podijeli plijena

Zeljko Komsic u predsjednistvo!!! Koja scenarij!! Gradzanska ljevica nek pokaze svoje kapacitete i nek nas uvede u svijetlu buducnost
Capsicum

#163 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Capsicum »

Može bit da neće bit kandidat, ali bojim se da je to već gotova stvar. A mislim da bi taj potez bio definitivna potvrda da od neke snažne, ujedinjene ljevice nema ništa. Barem ne u najjačem sastavu, a jedino tako se nacisti mogu skinuti s vlasti. Takav razvoj situacije najviše bi išao u korist SDA.
seln

#164 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

sabina1 wrote: Gratzovo ime je Dennis , Dennis Gratz.

.
Ah, da, Dennis Qratz.
seln

#165 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

volta dzontra wrote:
seln wrote:
sabina1 wrote:

Lijep pozdrav.
kakve opstukcije i kakve sistematske blokade. sta je hdz blokirao za vrijeme Platforme. nista!! HDZ nema tu moc da nesto blokira...
Znaci ne postoje zapreke tog tipa. Platforma se razletila oko sukoba SDP i SDA na podijeli plijena

Zeljko Komsic u predsjednistvo!!! Koja scenarij!! Gradzanska ljevica nek pokaze svoje kapacitete i nek nas uvede u svijetlu buducnost
Ko kaze da ja zelim svijetlu buducnost?
sabina1

#166 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

Capsicum wrote:
NS je odugovlačila sa dogovorom ljevice. Jedva na kraju sjeli za sto i dogovorili se da se ništa nisu dogovorili. SDP i GS su manje više bili za dogovor, a DF i NS su nešto glumili.
Niko ali baš niko nije spriječavao SDP i GS da imaju zajedničkog kandidata da Rešidata i DF privole u to sve , da Mijović i Nikšić povuku kandidature i da NS ostane crna ovca...ali baš niko nije spriječavao sve ostale da mimo NS-a imaju kandidata.
Koliko znam NS nikada nije druge optužila za neuspjeh , koliko znam uvijek su govorili da je odgovornost zajednička a loš rezultat kandidata NS-a je poseban neuspjeh.
Capsicum wrote: Ne govorim o glasanju, jer se, ako se dobro sjećam, nije ni glasalo za kandidata NS, jer je SDA obezbjedila većinu. Govorim o tome da je NS, bez konsultacija sa ostatkom ljevice, kao kandidata izbacila Sabinu Ć, dovodeći svoje partnere pred svršen čin. To je bio hinjski potez i ko zna da li bi ta ljevica uopšte i glasala za Sabinu da je do glasanja i došlo. To isto sad radi Komšić i opet će neko drugi biti kriv za neuspjeh...
Nije tačno.
Noć pred izbore za gradonačelnicu u sali za vjenčanje općine Stari Grad je potpisan protokol sa 16 potpisa kojim je "osiguran" njen izbor.
To što su se pojedini sutra predomislili zaista nije problem NS-a.
Drugo , Sabina je bila kandidatkinja najjače gradske opozicione stranke - sasvim prirodno , nastranu što mogu napisati još mnogo toga u korist njenog izbora ali sigurna sam da je bilo ko drugi istakao kandidata a da to nije recimo ljigavi Miro Lazović nego neko ko bi to radio jako dobro i bio prepoznatljiv , da bi ga Naša Stranka bez dvoumljenja prihvatila i podržala kao što podržava sve prijedloge i odluke postizbornih partnera u općinskim vijećima i gradu , dakle NS nije nikako bahata , itekako , itekako je fleksibilna što se ne bi moglo reći za njene"partnere" (ne mislim na općinske organizacije saradnice koje pripadaju GS-u).
Pozdrav-
Capsicum

#167 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Capsicum »

Sabina, bio je taj dokument javno objavljen i nijednom riječju nije nigdje spomenuto ime Sabine Ć. Njeno ime je objavljeno bez ikakvih konsultacija sa ljudima koji su potpisali taj dokument. Bukvalno saznali iz medija. Cirkus.
sabina1

#168 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

malakh wrote:
sabina1 wrote:

Lijep pozdrav.
bez uvrede, ali jedno pitanje. pratiš li ti bh politiku od 2000. godine i možeš li mi reći kakvo je bilo djelovanje hdza tada, a kako je sada?

ako se čoviću dozvoli izborni zakon, isti će učiniti ono što ante jelavić nije mogao 2000. godine. i antu jelavića je zaustavio petrić, a ko će zaustaviti dragana čovića...

i da, sataniziranje hrvata koji nisu članovi hdza ili nisu nastanjeni u hercegovni, najviše štete nanosi hrvatima, jer 100 hiljada glasova ne znače da čović ima plebicitarnu podršku svog naroda. :wink:
Ne pričam ja o izbornom zakonu , pričam o Komšiću.
O njegovim "sposobnostima" - dovoljno.
O tome da sasvim nepotrebno može razjariti i više nego nekonstruktivni HDZ - nema potrebe zamišljati.

Pozdrav.
volta dzontra wrote:

Apsolutno sam protiv izbora Željka Komšića za predsjednika savjeta mjesne zajednice a kamo li u predsjedništvo.

Svi Zakoni koji se nađu u parlamentarnoj proceduri prolaze kroz Dom naroda.
HDZ može opstruirati kada god poželi čak i banalne stvari. Ne treba nevažni i nesposobni lezihljebović Željko Komšić potencijalnim izborom biti povod za to.
Moj otac i moja braća su bili na prvoj liniji 4 godine , hvala Bogu pa su preživjeli. Zašto barem moj otac nije kandidat za predsjedništvo kad je to vidim jedina referenca i argument ? Da nije Hrvat po nacionalnosti , pa nema argument broj 2.

Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 09/09/2017 22:16, edited 1 time in total.
sabina1

#169 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

Capsicum wrote:Sabina, bio je taj dokument javno objavljen i nijednom riječju nije nigdje spomenuto ime Sabine Ć. Njeno ime je objavljeno bez ikakvih konsultacija sa ljudima koji su potpisali taj dokument. Bukvalno saznali iz medija. Cirkus.
Vjerovatno je postojala i "taktika" prema protivniku zar ne (sadašnjoj poziciji) ?
Najuži rukovodioci stranaka su znali sve.
Lijep pozdrav.
seln

#170 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

sabina1 wrote: O tome da sasvim nepotrebno može razjariti i više nego nekonstruktivni HDZ - nema potrebe zamišljati.
Na nama je da odlucimo hocemo li se do sudnjeg dana plasiti u kakvom se raspolozenju probudio Dragan Covic.
HDZ može opstruirati kada god poželi čak i banalne stvari. Ne treba nevažni Željko Komšić potencijalnim izborom biti povod za to.

Pozdrav.
Vec su najavili da ce opstruirati sve ako se ne implementira izborni zakon po njihovom ceifu, davno prije nego sto je Zeljkova kandidatura bila na dnevnom redu. Svakodnevno nam to pod nos poturaju njihovi forumski pajaci.
Ako si odlucila da sjedis u cosku i drhtis... do tebe je.
sabina1

#171 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

seln wrote:
sabina1 wrote: O tome da sasvim nepotrebno može razjariti i više nego nekonstruktivni HDZ - nema potrebe zamišljati.
Na nama je da odlucimo hocemo li se do sudnjeg dana plasiti u kakvom se raspolozenju probudio Dragan Covic.
HDZ može opstruirati kada god poželi čak i banalne stvari. Ne treba nevažni Željko Komšić potencijalnim izborom biti povod za to.

Pozdrav.
Vec su najavili da ce opstruirati sve ako se ne implementira izborni zakon po njihovom ceifu, davno prije nego sto je Zeljkova kandidatura bila na dnevnom redu. Svakodnevno nam to pod nos poturaju njihovi forumski pajaci.
Ako si odlucila da sjedis u cosku i drhtis... do tebe je.
U svakom slučaju ne piše nam se dobro.

Željka Komšića kao kandidata za predsjedništvo neće podržati Naša Stranka i Građanski Savez jer je :
- izrazito neinteligentan
- ne ulijeva bilo kakvo ljudsko ili političko povjerenje
- nema bilo kakve sposobnosti potrebne za funkciju predsjedništva a ponajmanje strateškog i reprezentativnog karaktera
- nepotreban
- istrošen
- željan novca , hljeba i igara dok nam mladi gladuju i napuštaju zemlju a bolesni umiru

Lijep pozdrav.
putokaz1

#172 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

a ni ja ga neću podržat
seln

#173 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

sabina1 wrote:
Jelde? Pa nista, hajmo se fino pokloniti Cirilu, mozda ce nam oprostiti sto nas je tukao.
1993. nam se nije pisalo dobro; nisam zaboravio hljeb od mekinja, koji se jeo u vrjeme dok su Cirilo i njemu slicni skupljali materijal za svoje buduce vile.
Ko umre u strahu, prde mu na dzenazi.
sabina1

#174 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

seln wrote:
sabina1 wrote:
Jelde? Pa nista, hajmo se fino pokloniti Cirilu, mozda ce nam oprostiti sto nas je tukao.
1993. nam se nije pisalo dobro; nisam zaboravio hljeb od mekinja, koji se jeo u vrjeme dok su Cirilo i njemu slicni skupljali materijal za svoje buduce vile.
Željko Komšić junačina se bori za platu od 10 hiljada i kusur u zemlji prosječne penzije 350 maraka i mininalne plate 425 maraka jer je izrazito hrabar bez ikakve odgovornosti.

Ma hajte molim vas....
seln

#175 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

sabina1 wrote:
seln wrote:
sabina1 wrote:
Željko Komšić junačina se bori za platu od 10 hiljada i kusur u zemlji prosječne penzije 350 maraka i mininalne plate 425 maraka jer je izrazito hrabar bez ikakve odgovornosti.

Ma hajte molim vas....
Ama, ne radi se o Zeljku, zivo mi se jebe za njega i njegovo predsjednikovanje...
Pitanje je, hocemo li vjecito drhtati pre HDZ?
Post Reply