basicm wrote:S/s se ne moze porediti ni u snu sa egr/dpf sistemom, to je prica za macka i njegov rep. To dovodjenje u istu ravan ti ne prolazi, navikli smo da tjeras mak na konac ali se nemoj provaljivati.
Smanjenje cestica za zadovoljavanje normi, i smanjenje cestica u realnoj upotrebi opet nema veze sa mozgom jer da si imalo imao kontakta sa normativima i zadovoljavanjem istih znao bi koliko se to moze razvlaciti. Pa diesel gate afera ti je haman to, zato se iz laboratorija prelazi na realne uslove, kataloska potrosnja je to isto, realno nikad isto. Sad se ide na hibride, gdje elektricni motor ucestvuje u prelasku kilometra, pisao sam primjer vec.
Treba malo sjesti pa razmisliti, sta radi egr/dpf, kada, koliko, u kojim rezimima voznje, a sta s/s.
Treba li odgovoriti ili cete malo sjesti pa upaliti mozak?
Evo mala pomoc: stanes na semaforu, auto se ugasi, zeleno, ti po gasu maksimalno do blokade.
Do tebe stojim ja, ne gasim auto, na zeleno krecem normalno.
Ko je proizveo vise cestica? A ko su neznani junaci koji su to ipak sprijecili da ne ode u zrak?
Ako se ne moze porediti molim te da mi odgovoris na sljedeca pitanja:
1. Da li katalizator, EGR i DPF poboljsavaju ili smanjuju karakteristike auta?
2. Da li katalizator, EGR i DPF li spovecavaju ili manjuju troskove odrzavanja auta?
3. Da li proizvodnja katalizatora EGR-a, DPF-a, povecava ili smanjjuje ukupno zagadjenje priikom proizvodnje automobila?
Kad na to odgovoris onda molim te odgovori i na ova pitanja, cisto da vidis kako je tvoj zakljucak smijesan:
Na semaforu smo ti i ja, kod mene S/S, kod tebe nema S/S, pali se zeleno ti pun gas, ja pun gas, ko je proizveo vise cestica?
Na semaforu smo ti i ja, kod mene S/S, kod tebe nema S/S, pali se zeleno, oba krecemo normalno, ko je proizveo vise cestica?
Na semaforu smo ti i ja, kod mene S/S, kod tebe nema S/S, pali se zeleno, ti pun gas, ja krecem normalno, ko je proizveo vise cestica?
Znaci u realnoj upotrebi, na koju se toliko pozivas, od 4 moguca scenarija u 3, odnosno 75% slucajeva sa S/S se proizvede manje cestica.
Znaci treba razmisliti prije nego glumiti jeffersona i nesto napisati